ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ξεκίνησε το ακαδημαϊκό έτος για τους φοιτητές στο ΔΙΠΑΕ Καβάλας

Σε φουλ εκπαιδευτική δραστηριότητα από χθες το ΔΙΠΑΕ Καβάλας. Πέραν των παλιών, εμφανίστηκαν και άρχισαν μάθημα και οι πρωτοετείς. 

Τα μαθήματα συνεχίζονται ως τα μέσα Γενάρη που διακόπτονται για τις εξετάσεις. Οι νέοι φοιτητές περίπου 500. Λίγοι σε σχέση με την ιστορία του ιδρύματος. 

Θυμίζουμε ότι την εποχή του ΤΕΙ Καβάλας οι νέοι φοιτητές κάθε Οκτώβρη ήταν ακόμη και 1.300! Αυτά τα νούμερα τα ξεχνάμε. Λόγω της μείωσης των φοιτητών γενικά και της βάσης του 10 που ισχύει. Προσαρμοσμένο το ΔΙΠΑΕ Καβάλας στα νέα δεδομένα, δέχεται από χθες αρκετό κόσμο. Μαζί με τους φοιτητές επανήλθαν και οι καθηγητές. Στις θέσεις τους οι εργαζόμενοι. 

Πολλά από αυτά που τη διαδικασία εγγραφής κτλ γίνονται ευτυχώς ηλεκτρονικά. Οι νέοι φοιτητές ήταν στην Καβάλα από το Σαββατοκύριακο. Για την εγκατάσταση τους στη φοιτητική στέγη και την προσαρμογή τους. 

Οι γονείς σε ορισμένες περιπτώσεις συνόδευσαν τα παιδιά και στο μάθημα. Επειδή χθες ήταν η πρώτη μέρα. Πριν αναχωρήσουν από το ΔΙΠΑΕ – οι γονείς- βγήκαν τις καθιερωμένες αναμνητικές φωτογραφίες με φόντο το λιμάνι της Καβάλας. Η θέα είναι κατάλληλη. 

Στις τάξεις οι καθηγητές άρχισαν το μάθημα το πρωί. Από τις 8. Στις 10 η πρώτη γνώση είχε ολοκληρωθεί. Άλλωστε και φέτος η πρώτη μέρα περιελάμβανε την υποδοχή των νέων φοιτητών, με οδηγίες για την προσαρμογή τους. Για την τοπική οικονομία η επαναλειτουργία του ΔΙΠΑΕ από χθες σε κανονικούς ρυθμούς φυσικά και είναι πολύ καλό νέο.

Πριν αναχωρήσουν από το ΔΙΠΑΕ – οι γονείς- βγήκαν τις καθιερωμένες αναμνητικές φωτογραφίες με φόντο το λιμάνι της Καβάλας. 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version