Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Στο ΔΠΘ μεταφέρονται επτά τμήματα του ΔΙΠΑΕ – Ανήσυχοι οι φοιτητές της Καβάλας για τις εξελίξεις

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, που μετράει 50 χρόνια ζωής, αναβαθμίζεται και σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας θα γίνει το τρίτο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας. Ήδη ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης ανακοίνωσε ότι το ΔΠΘ θα ενσωματώσει όλα τα τμήματα που είναι εγκατεστημένα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, γεγονός που θα το καταστήσει το τρίτο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας καθώς θα αποτελείται από 30 τμήματα και θα έχει περίπου 29.000 φοιτητές.

Στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης μεταφέρονται με απόφαση της κυβέρνησης επτά τμήματα του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας που βρίσκονται στη Δράμα και στην Καβάλα, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο πρύτανης του Δημοκρίτειου Φώτης Μάρης. Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας προχωρά στη δημιουργία δύο νέων τμημάτων στο Δημοκρίτειο, ενσωματώνοντας τα επτά τμήματα του ΔΙΠΑΕ, και κάνει λόγο για περαιτέρω ανάπτυξη και υποστήριξη της περιοχής της Θράκης.

Την απόφαση αυτή έλαβε το Υπουργικό Συμβούλιο και σύμφωνα με αυτήν από το ΔΙΠΑΕ μετακινούνται στο Δημοκρίτειο, η Σχολή Θετικών Επιστημών με έδρα την Καβάλα (με τρία Τμήματα: Φυσικής, Χημείας, Πληροφορικής), δύο από τα τέσσερα Τμήματα της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών που λειτουργούν στη Δράμα (Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, Τμήμα Αγροτικής Βιοτεχνολογίας και Οινολογίας) και δύο Τμήματα της Σχολής Οικονομίας και Διοίκησης που λειτουργούν στην Καβάλα (Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής).

Επίσης το παράρτημα της Νοσηλευτικής στην πόλη του Διδυμοτείχου θα μεταφερθεί στην Αλεξανδρούπολη από το ακαδημαικό έτος 2025-6. Αν λάβουμε υπόψη μας και τη λειτουργία του τμήματος Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο και το τμήμα Εργοθεραπείας στην Κομοτηνή θα καταλάβετε την πληρότητα των σπουδών που θα παρέχει πλέον το Δημοκρίτειο, πρόσθεσε ο κ. Μάρης.

Από την πλευρά τους οι φοιτητές των συγκεκριμένων τμημάτων έχουν κάποια ερωτήματα τα οποία καταθέτουν στην εκπομπή Αναλυτής και στον Απόστολο Ατζεμιδάκη

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Πολλά τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα στην αλάνα της Νέας Ηρακλείτσας

Το φαινόμενο του παράνομου παρκαρίσματος αποτελεί ένα διαρκές πρόβλημα σε πολλές τουριστικές περιοχές της χώρας, και η Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας δεν αποτελεί εξαίρεση.

Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, αρκετά είναι τα οχήματα που έχουν σταθμεύσει αυθαίρετα στην αλάνα της Νέας Ηρακλείτσας, σε χώρο που είναι ιδιωτικός, και χωρίς να υπάρχει σχετική σήμανση που να επιτρέπει τη χρήση του ως δημόσιο χώρο στάθμευσης.

Μάλιστα για να φτάσουν εκεί περνάνε από το πεζοδρόμιο (!) κάνοντας και αλλη παρανομία.

Η συγκεκριμένη πρακτική παραβιάζει τα δικαιώματα του ενοικιαστή του χώρου (που τον νοικιάζει από τον Δήμο Παγγαίου).

Οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να μεριμνήσουν για την προστασία της περιοχής, την τήρηση της νομιμότητας και την ενημέρωση των επισκεπτών για τις προβλεπόμενες θέσεις στάθμευσης. Από την πλευρά τους, οι οδηγοί οφείλουν να δείχνουν τον απαιτούμενο σεβασμό στον χώρο και στους κατοίκους της περιοχής, αποφεύγοντας ενέργειες που δημιουργούν προβλήματα ή παρανομίες.

DNews Widget
Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Εντυπωσίασαν Στέφανος Κορκολής και Σοφία Μανουσάκη στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων

Γέμισε από κόσμο το βράδυ του Σαββάτου το Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων για την συναυλία του Στέφανου Κορκολή και της Σοφίας Μανουσάκη

Δείτε βίντεο :

Κεντρική φωτό : Λάσκαρης Τσούτσας

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νικήτρια η Σοφια Ιωσηφιδου στα 100μ εμπόδια στο Εαρινο Πρωταθλημα Στιβου

Όπως γνωστοποίησε σε ανάρτηση του ο ΟΚΑ Καβάλας :

“Νικήτρια η Σοφια Ιωσηφιδου στα 100μ εμπόδια στο Εαρινο Πρωταθλημα Στιβου με 13.49. Στην 9η θεση η Μελίνα Οντουτολα στο ιδιο αγωνισμα. Η Σοφία αμέσως μετά τα εμποδια ετρεξε και 100μ όπου κατετάγη 5η με νέο ατομικο ρεκορ 11.89. Ο Γαβριήλ Αραμπατζης ήταν 9ος στα 1500μ. Μπράβο σε όλους!!!!”

Μπράβο Σοφία! 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
text about elections
blue circle with steel construction
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en