Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το ομόφυλο ζευγάρι στο οποίο αναφέρθηκε ο Μητσοτάκης | «Έχω επιθετικό καρκίνο, δεν ξέρουμε τι θα γίνει το παιδί»

Τα χαρτιά του σχετικά με το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών άνοιξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Τετάρτη (10/01).

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι θα φέρει προς ψήφιση τον γάμο ανεξαρτήτως φύλου, ωστόσο, τόνισε ότι δε θα πειραχτεί καθόλου το καθεστώς της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε, ωστόσο, στα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών και τα δικαιώματά τους, δίνοντας το παράδειγμα ενός ζευγαριού γυναικών που αγωνιούσαν για την τύχη του παιδιού τους, μετά τη διάγνωση, της μίας με καρκίνο.

«Να μπορώ να πεθάνω με την ησυχία μου»

Η Κατερίνα και η Νικολέττα, που είχαν μιλήσει τον Ιούνιο του 2023 στον ΣΚΑΪ, είχαν περιγράψει πόσο ανυπεράσπιστες αισθάνονται, αφού η μία διαγνώστηκε με επιθετικό καρκίνο, ενώ η κόρη τους, νομικά, έχει μόνο μία γονέα.

Στη συνέντευξη, η Κατερίνα εξομολογούνταν πως, «έχω διαγνωστεί με επιθετικό καρκίνο. Σε περίπτωση που δεν πάει καλά, το παιδί, που είναι μόνο στο δικό μου όνομα, δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Νιώθω ότι δεν μπορώ να πεθάνω. Με το που πεθάνω, η Ιόλη εκτός από μένα χάνει και τη Νικολέτα».

Η Νικολέτα, από την πλευρά της, πρόσθεσε ότι, «δε γίνεται να εύχεσαι, αν είναι να πεθάνει ένας γονιός να είναι αυτός που δεν έχει τη νομική υπόσταση επάνω στο παιδί». Τότε, η Κατερίνα είχε εκφράσει την ελπίδα της, να «φτιάξουν νομικά τα πράγματα. Να μπορώ να πεθάνω με την ησυχία μου».

ethnos.gr

 

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντίθετοι οι αγρότες του νέου Ζυγού με την αύξηση των δημοτικών τελών

Τα δημοτικά τέλη φαίνεται πως δεν έχουν φέρει αντιρρήσεις μόνο απο κατοίκους και επαγγελματίες της πόλης της Καβάλας αλλά και απο αγρότες και επαγγελματίες των χωρίων του Δήμου Καβάλας όπου το κόστος για αυτούς είναι ακόμα μεγαλύτερο.

Πρίν απο λίγες ημέρες μάλιστα, οι αγρότες της Δημοτικής Ενότητας Ζυγού, συνεδρίασαν ώστε να πάρουν μια κοινή απόφαση και να ζητήσουν βοήθεια και ίσως απαλλαγή απο τα δημοτικά τέλη καθώς τα έξοδα τους είναι ήδη τεράστια.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υψήλη η επισκεψημότητα στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων

Υψυλή ήταν καθ’όλη την διάρκεια του χειμώνα η επισκεψημότητα στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων, κυρίως απο τουρίστες του εξωτερικού, οι οποίοι φτάνουν στην Ελλάδα με τουριστικά γκρούπ. Μιλώντας μάλιστα στο ENA CHANNEL, η προϊσταμένη της εφορίας αρχαιοτήτων, κ. Σταυρούλα Δαδάκη, έκανε λόγω και για τα τουριστικά γκρούπ απο τον τουρισμό της κρουαζίερας, η οποία δηλώνει πως ο εν λόγω τουρισμός βοηθάει την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής αλλά δεν βοηθαεί οικονομικά τις επιχειρησεις.

Στην συνέχεια η κ. Δαδάκη έκανε λόγω και για τα έργα που πραγματοποιούνται το τελευταίο χρονικό διάστυμα στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων για τον καλλωπισμό του χώρου αλλα και την ανάδειξη αυτού.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου των Φιλίππων για περίπτερο με τοπικά προϊόντα στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων

Πρόταση προς τους αρμόδιους φορείς του Δήμου Καβάλας, κατέθεσε πριν απο λίγο χρνικό διάστημα, ο εμπορικό Σύλλογος Φιλλίπων, όπου σύμφωνα με την πρόταση αυτή, ζήτουν να τοποθετηθούν σε καποιό σημείο στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων, εκθεσιακά περίπτερα με τοπικά προϊόντα απο την περιοχή. Η πρόταση έχει κατατεθεί και οι ίδιοι αναμένουν μια ορισττική απόφαση αλλα και παραχωρίσει κάποιου χώρου ώστε να υλοποιήθει το εν λόγω σχέδιο.

Η πρόταση αυτή μάλλον δεν βρίσκει αντίθετη την προϊστάμεη της εφορίας αρχαιοτήτων, κ. Σταυρούλα Δαδάκη η οποία δηλώσε πως είναι ενας διαφορετικό τύπος τουρίσμου για την περιοχή.

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en