Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Στον Δήμο Παγγαίου το πρώτο μαθητικό συνέδριο

image_print

Η Διευθύντρια Α/θμιας Εκπ/σης Καβάλας και οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης ΠΕ 70 της 2ης και 3ης Περιφέρειας Καβάλας σε συνεργασία με τους Διευθυντές και τους Εκπαιδευτικούς των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Παγγαίου με την αρωγή και στήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κου Αλέξη Πολίτη και του Δήμου Παγγαίου, διοργανώνουν το 1 ο Μαθητικό Συνέδριο του Δήμου Παγγαίου Καβάλας με τίτλο: «Οι μαθητές παρουσιάζουν τις εργασίες τους από τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων».

Το Μαθητικό Συνέδριο θα διεξαχθεί στο Αμφιθέατρο «Φρίξος Παπαχρηστίδης» στην Ελευθερούπολη Καβάλας, το διήμερο από Τετάρτη 31 Μαΐου έως και την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023.

Βασική επιδίωξη του Μαθητικού Συνεδρίου αποτελεί η παρουσίαση των ομαδικών εργασιών των μαθητικών τμημάτων κυρίως της ΣΤ΄ τάξης, που εκπονηθήκαν κατά τη διάρκεια τη σχολικής χρονιάς 2022-2023 στο πλαίσιο του μαθήματος των «Εργαστηρίων Δεξιοτήτων».

Στο Μαθητικό Συνέδριο έχει δικαίωμα συμμετοχής αντιπροσωπευτικά ένα τμήμα από κάθε Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Παγγαίου Καβάλας, υπό την παιδαγωγική καθοδήγηση των υπεύθυνων εκπαιδευτικών τους.

Θεματικές ενότητες που θα αναπτυχθούν στο Μαθητικό Συνέδριο θα αφορούν την Υγεία (Διατροφή- Αυτομέριμνα, Οδική Ασφάλεια), την Ψυχική και Συναισθηματική Υγεία, το Περιβάλλον, την Παγκόσμια και Τοπική Πολιτιστική Κληρονομιά, τα Ανθρώπινα δικαιώματα, την Δημιουργική Σκέψη και Πρωτοβουλία, την Εκπαιδευτική Ρομποτική και την γνωριμία με επαγγέλματα, ενώ στο πλαίσιο διεξαγωγής του Μαθητικού Συνεδρίου θα υλοποιηθούν μια σειρά από άλλες παράλληλες εκπαιδευτικές δράσεις, όπως παρουσίαση θεατρικής παράστασης με τίτλο «Πινόκιο» από μαθητές της Δ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ποδοχωρίου Καβάλας, απαγγελία τραγουδιών από χορωδία μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερούπολης Καβάλας, επίδειξη εικαστικών δημιουργιών από συμμετέχοντες μαθητές σχολείων του Δήμου Παγγαίου κ.α.

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας στέκονται αρωγοί σε κάθε ενέργεια και πρωτοβουλία πολιτισμικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, προς όφελος των συμπολιτών και των νέων του τόπου μας.

Click to comment

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Παγγαίο: Δύο παραβάσεις για έλλειψη ηλεκτρονικής σήμανσης σε ζώα

Δεσποζόμενο ζώο με ηλεκτρονική σήμανση στο πλαίσιο ελέγχων στον Δήμο Παγγαίου
image_print

Έλεγχοι για την έλλειψη ηλεκτρονικής σήμανσης σε δεσποζόμενα ζώα πραγματοποιήθηκαν στον Δήμο Παγγαίου, σύμφωνα με ενημέρωση του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου.

Όπως αναφέρεται, βάσει του υπ’ αριθμ. πρωτ. 1009/6/149-α/14-06-2026 εγγράφου του Αστυνομικού Τμήματος Παγγαίου, διενεργήθηκε ένας έλεγχος κατά το χρονικό διάστημα από 26 Απριλίου έως και 10 Ιουνίου 2026.

Από τον έλεγχο διαπιστώθηκαν δύο παραβάσεις που αφορούν έλλειψη ηλεκτρονικής σήμανσης σε δεσποζόμενα ζώα.

Η ενημέρωση υπογράφεται, για τον Δήμο Παγγαίου, από τον προϊστάμενο του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρο Τσαβδαρίδη.

DNews Widget
Continue Reading

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Καβάλα: Αποφοίτηση στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας και ημερίδα ενημέρωσης

Τελετή αποφοίτησης εκπαιδευομένων του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Καβάλας
image_print

Την τελετή αποφοίτησης των εκπαιδευομένων του Β΄ Κύκλου πραγματοποίησε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καβάλας, την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2026.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε ημερίδα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας για τις δράσεις του σχολείου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό ο πανοσιολογιώτατος π. Δανιήλ Καριπίδης, εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Στεφάνου, η Βουλευτής Καβάλας Αγγελική Δεληκάρη, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκαν οι απολυτήριοι τίτλοι στους εκπαιδευόμενους του Β΄ Κύκλου, καθώς και οι τίτλοι πιστοποίησης γνώσεων πληροφορικής.

Οι εκπαιδευόμενοι του Α΄ Κύκλου παρέλαβαν τις αξιολογήσεις τους για το Β΄ τετράμηνο.

Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα, το οποίο επιμελήθηκε ο εκπαιδευτής του σχολείου Στέφανος Αγγελούσης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε το εκπαιδευτικό προσωπικό του ΣΔΕ Καβάλας, ο διευθυντής Στυλιανός Τζάμος, ο υποδιευθυντής Τηλέμαχος Καλομοίρης, οι εκπαιδευτές Σωτήριος Τουβλατζής, Ουρανία Πουρουτίδη, Αλεξάνδρα Μουτσελάκη, Κλαίρη Χιοκτουρίδου, Καλλιόπη Δερμεντζή, Στυλιανή Φραγγέλη και Ηλιάνα Πουλιώνη, η σύμβουλος σταδιοδρομίας Εμμανουέλα Σαμακού και ο ψυχολόγος Ιωάννης Αμπατζίδης.

Μετά την τελετή ακολούθησε γεύμα από την επιχείρηση Αλλοτινό, την οποία η διοίκηση του σχολείου ευχαριστεί για την άριστη συνεργασία.

Η διοίκηση, οι εκπαιδευτικοί και οι σύμβουλοι του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Καβάλας ευχαριστούν όλους όσοι παρευρέθηκαν στη σημαντική αυτή εκδήλωση για τους εκπαιδευόμενους και εύχονται καλή συνέχεια και κάθε καλό στους αποφοίτους και στις οικογένειές τους.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου ΕΚΤ+.

Η Πράξη «Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας» έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα «Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή».

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Καβάλα και Θάσος: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς το Σάββατο

Χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για Καβάλα και Θάσο με κατηγορία κινδύνου 3
image_print

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, κατηγορίας κινδύνου 3, προβλέπεται για αύριο, Σάββατο 27 Ιουνίου 2026, στην Π.Ε. Καβάλας και Θάσου.

Η ενημέρωση γίνεται από την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και ειδικότερα από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της ΠΑΜΘ συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια.

Μεταξύ άλλων, οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν το κάψιμο ξερών χόρτων, κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, καθώς και τη χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, όπως δισκοπρίονα και συσκευές συγκόλλησης.

Ιδιαίτερη προσοχή συνιστάται επίσης στη χρήση υπαίθριων ψησταριών, στο κάπνισμα μελισσών και στη ρίψη αναμμένων τσιγάρων.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση αγρών.

Σε περίπτωση που οι πολίτες αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
Banner
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en