Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανδραβίδα: Ξεκινά η δίκη του 61χρονου για το φρικτό φονικό – Ξεκλήρισε 4μελή οικογένεια

Στο εδώλιο ο 61χρονος δράστης της τετραπλής δολοφονίας στην Ανδραβίδα

εκινά σήμερα η δίκη για τον 61χρονο καθ’ ομολογία δράστη του τετραπλού φονικού που σημειώθηκε στην Ανδραβίδα στις 2 Μαρτίου 2022.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πατρίς», με βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πατρών διέταξε την παραπομπή του 61χρονου σε δίκη ενώπιον του ΜΟΔ με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία κατ’ εξακολούθηση και παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών, αποδεχόμενο την εισαγγελική πρόταση που ζητούσε ο κατηγορούμενος να δικαστεί για την αποτρόπαια εγκληματική πράξη σε βάρος του 32χρονου Αρμάντο Κλότσι και της 37χρονης συζύγου του Μαρίας, καθώς και των δύο ανήλικων παιδιών τους, ηλικίας μόλις 1,5 και 2,5 ετών.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική έρευνα

Όπως έδειξε το πόρισμα της νεκροψίας – νεκροτομής που διενεργήθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών από την προϊστάμενη της υπηρεσίας Αγγελική Τσιόλα ο 61χρονος πυροβόλησε τους γονείς και προκάλεσε ασφυκτικό θάνατο στα δύο παιδιά, ξεκληρίζοντας μια ολόκληρη οικογένεια. Η μητέρα δέχθηκε μία σφαίρα στο κεφάλι και ο πατέρας δύο, που προήλθαν από πιστόλι Zastava των 9mm,το οποίο ο κατηγορούμενος έκρυψε στην συνέχεια σε λεβητοστάσιο πολυκατοικίας στην Πάτρα.

Το χρονικό του φονικού

Οι έρευνες των αστυνομικών που εξιχνίασαν την υπόθεση επικεντρώθηκαν από την αρχή στον συγκεκριμένο κατηγορούμενο, οι κινήσεις του οποίου είχαν καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας της περιοχής. Αμέσως μετά την πράξη του διέφυγε πεζός, προς την οικία του, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, από τον τόπο του εγκλήματος, όπου επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο του και τράπηκε σε φυγή. Ωστόσο, πριν φύγει από το σπίτι του ζευγαριού, προσπάθησε να εξαφανίσει τις σορούς των δύο ενήλικων θυμάτων και τις τοποθέτησε σε τρέιλερ ιδιοκτησίας του, που ήταν σταθμευμένο σε αποθήκη του, που εφάπτεται στην οικία, που ενοικίαζαν οι παθόντες.

Τα κενά στην απολογία του

Πάνω από τέσσερις ώρες είχε διαρκέσει η απολογία του και δεν είπε το παραμικρό για τα δύο μωρά ενάμιση και δυόμιση ετών, σαν να… ξέχασε πως τα σκότωσε, παρά την επιμονή του Ανακριτή για τη δολοφονία των παιδιών.

Το μοιραίο απόγευμα

Ενώπιον του Ανακριτή, όπως και κατά την προανάκριση, ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος παραδέχθηκε ξανά ότι σκότωσε τον 32χρονο και την 37χρονη γυναίκα του, δίνοντας αυτή τη φορά περισσότερες λεπτομέρειες για το χρονικό του εγκλήματος αλλά και για τα αίτια που τον οδήγησαν σε αυτό.

Υποστήριξε ότι υπήρξε μια συμπλοκή μεταξύ των τριών τους που τους οδήγησε πάνω στο κρεβάτι, στη συνέχεια έβγαλε το όπλο που είχε στην κατοχή του και  πυροβόλησε.

Από κει πέρα, ο 60χρονος λέει ότι δε θυμάται τίποτα άλλο, ούτε για τη δολοφονία των παιδιών, ούτε και για τα πτώματα που βρέθηκαν τοποθετημένα πάνω σε τρέιλερ στην αυλή του σπιτιού. Όσο για τα αίτια, ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν τα οφειλόμενα ενοίκια, αλλά η συμπεριφορά των θυμάτων προς την μητέρα του.

Σύμφωνα με το συνήγορο υπεράσπισης Σπύρο Ανδριόπουλο, ο 60χρονος πήρε τη συγκατάθεση των θυμάτων του για να εισέλθει στο σπίτι, όπου πήγε για να λύσουν το συγκεκριμένο ζήτημα. Υποστήριξε ότι δέχθηκε ξανά φραστική επίθεση και σωματική βία από το 32χρονο θύμα και έτσι οδηγήθηκαν σε συμπλοκή μέσα στο σπίτι. Η λεκτική αντιπαράθεση εξελίχθηκε σε συμπλοκή και μετέπειτα σε δολοφονία.

«Δεν πήγαινε άλλο, ο κόμπος έφτασε στο χτένι», ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες στον ανακριτή. Και συμπλήρωσε: «Πήγα στο σπίτι τους και μαλώσαμε άσχημα, πιαστήκαμε στα χέρια. Κατά τη διάρκεια της πάλης βρεθήκαμε στο υπνοδωμάτιό τους. Εκεί τους πυροβόλησα. Οι άνθρωποι αυτοί έκλειναν τον διακόπτη του νερού και του ρεύματος, και άφηναν την υπερήλικη μητέρα μου στα σκοτάδια και χωρίς νερό. Εκείνη την ημέρα, με πήρε εκείνη τηλέφωνο κλαίγοντας και μου είπε πως για ακόμη μια φορά δεν είχε ρεύμα και νερό.

Εγώ τους πήρα τηλέφωνο και προσπάθησα να εξομαλύνω την κατάσταση, όμως ο 32χρονος μου επιτέθηκε φραστικά. Τότε πήγα από το σπίτι για να μιλήσουμε από κοντά. Η λεκτική αντιπαράθεση εξελίχθηκε σε συμπλοκή των τριών μας. Κατά τη διάρκεια της πάλης βρεθήκαμε στο υπνοδωμάτιο, όπου τους πέταξα στο κρεβάτι και τους πυροβόλησα».

tovima.gr

 

 

 

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Διακοπή ρεύματος σε πολλές περιοχές της Καβάλας

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα βρίσκονται αρκετές περιοχές της Καβάλας μετά από διακοπή ρεύματος που σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 25 Απριλίου λόγω μίας βλάβης που αναζητούν συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ.

Πιο συγκεκριμένα οι περιοχές που δεν έχουν ρεύμα είναι :

Άγιος Λουκάς

Κηπούπολη

Νεάπολη

Βύρωνας

Καλαμίτσα

Χρυσοστόμου Σμύρνης – Ραψάνη

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεδρίαση των Επιμελητηρίων για τα πνευματικά δικαιώματα

Συνάντηση των Επιμελητηρίων πραγματοποιήθηκε στη Αθήνα γύρω από το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων στα καταστήματα, θέλοντας να δοθούν λύσεις σε διάφορα ζητήματα που έχουν προκύψει με τους μουσικούς.

 

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Μουσείο των Τραίνων | Η ιστορία του Ελληνικού σιδηροδρόμου ζωντανεύει στην Δράμα

Οδοιπορικό του Enachannel και της εκπομπής «Κρυμμένοι θησαυροί», πραγματοποιήθηκε στην Δράμα και συγκεκριμένα στο Μουσείο των τραίνων το οποιο αποτελεί πόλο έλξης και ένα στολίδι για τη Δράμα.

Το μουσείο δημιουργήθηκε σε ένα συγκρότημα εσωτερικών και υπαίθριων εγκαταστάσεων στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού της πόλης από τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Αθλητικό Σύλλογο ΜΕΑΣ Ήφαιστος.

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en