Quantcast
Connect with us

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

«Βιβλία μέσα-έξω» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης

Το Σάββατο 3 Ιουνίου, 11.00-13.00, καλούνται τα παιδιά ηλικίας 3-12 χρόνων, να λάβουν μέρος στα 4 παράλληλα εργαστήρια Παιδικής λογοτεχνίας, που θα υλοποιηθούν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης.

Στα παράλληλα αυτά εργαστήρια τα παιδιά θα δημιουργήσουν πρωτότυπα, εξατομικευμένα βιβλία, παίζοντας και ανατρέποντας τη συμβατική μορφή του βιβλίου. Θα πειραματιστούν τόσο με τη φόρμα του, τα υλικά, τη βιβλιοδεσία, όσο και με τις εικόνες, τις λέξεις και τις ιστορίες. Θα τα διαβάσουν από την καλή και την ανάποδη, αρχίζοντας από μέσα ή από έξω, από το τέλος ή από τη μέση. Μέσα από πειραματισμούς θα ανακαλύψουν την ευχαρίστηση να είναι οι ίδιοι συγγραφείς, σκηνοθέτες, αρχιτέκτονες και σχεδιαστές. Τα εργαστήρια κατασκευής βιβλίου είναι μια εναλλακτική διαδρομή προς τη φιλαναγνωσία, μια γιορτή του βιβλίου ως αντικειμένου.

Τα εργαστήρια αφορούν μαθητές/τριες από 3 εώς 12 ετών. Τα παιδιά θα δουλέψουν συγχρόνως σε παράλληλες ομάδες κατασκευής βιβλίων με την υποστήριξη των φοιτητριών. Συγκεκριμένα, θα ομαδοποιηθούν σε εργαστήρια ανάλογα με την ηλικία τους και θα ασχοληθούν με διαφορετικές φόρμες βιβλίων.

Τα εργαστήρια οργανώνονται ως εξής:

  • Προνήπια από 3 ετών: Prelibri
  • Νηπιαγωγείο: Accordion Books
  • Δημοτικό (Α΄, Β΄, Γ΄): Box books
  • Δημοτικό (Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄): Tunnel books
  • Στο τέλος όλες οι ομάδες θα συναντηθούν σε κοινό χώρο δημιουργίας για να πειραματιστούν και με άλλα είδη βιβλίων.
  • Υπεύθυνες Δράσης: Μαρέττα Σιδηροπούλου, Επικ.Καθηγήτρια

Click to comment

Απάντηση

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Επίσκεψη του Προέδρου Της Ελληνικής Λύσης σε Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη

Την πόλη της Ορεστιάδας θα επισκεφθεί ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος την προσεχή Κυριακή 4 Ιουνίου 2023, συνοδεία υποψηφίων βουλευτών και στελεχών του κόμματος

Συγκεκριμένα, ο κος Βελόπουλος θα φθάσει στην Ορεστιάδα στις 10:30 το πρωί της Κυριακής και θα περιοδεύσει στο κέντρο της πόλης, όπου θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κατοίκους για τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Ακολούθως ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης θα μεταβεί στην Αλεξανδρούπολη, όπου στις 13:30 μ.μ. θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου σε αίθουσα του ξενοδοχείου GRECOTEL GRAND HOTEL EGNATIA (Εγνατία PARK, ΤΚ 68100 τηλ.2251038000).

Continue Reading

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθησαν δύο διακινητές οι οποίοι προωθούσαν παράνομους μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες και σήμερα (29 και 30-5-2023), σε περιοχές του Έβρου από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, δυο (2) αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση,χθες το μεσημέρι στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων ο ένας διακινητής, ο οποίος οδηγώντας Δ.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), μετέβη στο εν λόγω Συνοριακό Σημείοπροκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη xώρα.

Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί με τη βοήθεια μηχανήματος ανίχνευσης καρδιακών παλμών και τη συνδρομή τελωνιακών υπαλλήλων, διαπίστωσαν ότι ο δράστης είχε αποκρύψει στο ρυμουλκούμενοδύο μη νόμιμους μετανάστες, μεταφέροντάς τους με αυτό τον τρόπο παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.

Στη δεύτερη περίπτωση, σήμερα το πρωί σε επαρχιακή οδό του Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών συνέλαβαν τον δεύτερο διακινητή, διότι ως οδηγός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας οχτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής νωρίτερα τράπηκε πεζός σε φυγή και έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών εντοπίσθηκε και συνελήφθη.

 

Continue Reading

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Αλεξανδρούπολη: Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με ισχύ απο σήμερα

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με ισχύ από τη Δευτέρα 29.05.2023 κατά τις ώρες 07:30 έως 19:30

Εξαιτίας εργασιών σε τμήμα της οδού Καβύρη από τη συμβολή της με την οδό Φειδίου έως τη συμβολή με την οδό Πατριάρχου Φωτίου, λόγω εργασιών εγκατάστασης δικτύου φυσικού αερίου από τη ΔΕΔΑ, η κίνηση των ελαφρών οχημάτων θα παρακάμπτεται με τη χρήση ρυθμιστικών πινακίδων προς όμορες οδούς, ενώ στα βαρέα οχήματα (φορτηγά και λεωφορεία) η παράκαμψη θα γίνεται προς την οδό Δήμητρας με τη χρήση σημαιοφόρου.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: