Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

«Σάρκα και οστά» για την επένδυση στην Αλάνα

Προ λίγων σχετικά μηνών ο γνωστός και από τον ΑΟΚ Ιρανοκαναδός επιχειρηματίας Άλεξ Χατιντάτζι ξάφνιασε την τοπική κοινωνία ανακοινώνοντας ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο πρότζεκτ πυκνής δόμησης στην Αλάνα της Νέας Ηρακλείτσας.

Επακολούθησαν πολλά σχόλια μαζί με τις πρώτες του προσπάθειες για την υλοποίηση του σχεδίου. Ακόμη και σήμερα δεν είναι λίγοι όσοι διατυπώνουν τις ποικίλες επιφυλάξεις τους. Είναι δυνατόν όσα παρουσιάζουν τα γνωστά σχέδια να γίνουν πραγματικότητα;

Ο επιχειρηματίας απαντά καταφατικά, συνεχίζει να διαφημίζει σε όλο τον κόσμο την επένδυση του. Ισχυρίζεται ότι έκανε ήδη πωλήσεις (πωλήσεις από τα σχέδια), κατοικιών όλων των κατηγοριών που θέλει να κατασκευάσει.

Επί της ουσίας στην Αλάνα μέχρι σήμερα έγινε μόνο ένας απλός καθαρισμός και τίποτα περισσότερο. Αν όμως πιστέψουμε τις τελευταίες περί της επένδυσης πληροφορίες, τα καλύτερα και σημαντικότερα έρχονται. Έρχονται; Θα το δούμε και θα το μάθουμε το επόμενο διάστημα. Το αργότερο ως την Άνοιξη.

Το λεγόμενο «Hamptons Greece» παίρνει σάρκα και οστά. Λέγεται ότι ο επενδυτής συμφώνησε για την ενοικίαση ή και αγορά των μηχανημάτων έργων που θα χρησιμοποιήσει στην Αλάνα. Αυτά έρχονται στην περιοχή για τις πρώτες επόμενες εργασίες που πάλι θα είναι εργασίες καθαρισμού του οικοπέδου.

Ταυτόχρονα επιδιώκει την έκδοση των απαραίτητων αδειών, έχοντας συνεργασία με το κράτος κεντρικά. Εξ αυτού του λόγου δεν υπάρχουν νέα του από την ΥΔΟΜ του Δήμου Παγγαίου. Όσοι ξέρουν ισχυρίζονται ότι το θέμα των αδειών, που δεν είναι και λίγες, αφορά υπηρεσίες στην Αθήνα. Λογικό.

Πρόκειται για μια μεγάλη επένδυση, από αυτές που το κράτος υπόσχεται να στηρίξει από την αρχή ως το τέλος τους. Μη ξεχνάμε ότι ήδη εισπράχθηκαν εκατομμύρια ευρώ για την πώληση της Αλάνας. Λογικό μετά την είσπραξη να υπάρχει και σταθερή υποστήριξη. Ωστόσο οι τελικές άδειες ή έστω κάποιες από αυτές, είναι πιθανό να εκδοθούν στο Δήμο Παγγαίου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Χατιντάτζι συμφώνησε με μεγάλη ελληνική εταιρία, η οποία μετά τις άδειες θα αναλάβει να κτίσει ότι προβλέπεται. Και το ξενοδοχείο που περιλαμβάνει η πρόταση.

Η εταιρία που προς το παρόν δεν κατονομάζεται, λέγεται ότι από ένα σημείο και μετά θα παραδίδει περίπου 90 σπίτια ανά 8 μήνες! Δηλαδή από την εγκατάσταση της και την έναρξη του ουσιαστικού μέρους του έργου, μέσα σε 8 μήνες θα είναι έτοιμες οι πρώτες κατοικίες.

Πριν τις γιορτές, αν οι πληροφορίες μας είναι αληθινές, θα δούμε στην περιοχή τα μηχανήματα έργων που φέρονται να είναι στο δρόμο και να έρχονται. Αρχές του 2024 το πράγμα θα γίνει πιο συγκεκριμένο. Οι δε θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν κατά την υλοποίηση της επένδυσης περιγράφονται να είναι πολλές.

Click to comment

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Καβάλα | Σύλληψη για πώληση ελαιολάδου χωρίς άδεια και παραστατικά

 Ένας Έλληνας συνελήφθη σε οικισμό της Καβάλας, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης, διότι εντοπίστηκε να διαθέτει προς πώληση 56 δοχεία ελαιόλαδου, σε υπαίθριο χώρο, στερούμενος της νόμιμης άδειας πώλησης και των απαραίτητων παραστατικών αγοράς.

Τα συνολικού βάρους 280 λίτρων δοχεία ελαιόλαδου, κατασχέθηκαν.

Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Νέστου.

ertnews.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Αναβαθμίζεται με πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας

Ο Διοικητής της 4 ης ΥΠΕ Μακεδονίας & Θράκης ενέκρινε τη διενέργεια ανοικτής διαδικασίας για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου:

«ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ, ΑΝΑΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΗ, ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ», με αξιολόγηση μελέτης που υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης- NextGeneration EU, εκτιμώμενης αξίας 2.471.000,00 € (πλέον Φ.Π.Α. ύψους 24% ανερχόμενου σε 539.040,00 €).

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΧΙΛΛΕΥΣ

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Μάκης Παπαδόπουλος | Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού (5 Δεκεμβρίου), η δημοτική παράταξη Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ διοργανώνει εκδήλωση – αφιέρωμα στον Εθελοντισμό, με σκοπό να αναδείξει την αξία και την χρησιμότητα του Εθελοντισμού στην κοινωνία μας και να τιμήσει φορείς και πρόσωπα της Τοπικής μας Κοινωνίας που έχουν αποδεδειγμένο και καταξιωμένο έργο στον τομέα της εθελοντικής δράσης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023, στις 6.00 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας.

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας

Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Δελτίο τύπου

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: