Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στήριξη του περιφερειακού Τύπου ζητάει ο βουλευτής Δράμας Αναστάσιος Νικολαΐδης

Τη διατήρηση δημοσίευσης των διακηρύξεων στις εφημερίδες που λήγει στο τέλος του 2023 ζητάει με κοινοβουλευτική του ερώτηση με αποδέκτη τον υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα και τον υπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννη Μπρατάκο, ο βουλευτής Δράμας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Αναστάσιος Νικολαΐδης, κατόπιν σχετικών αιτημάτων του κλάδου.

«Οι συνεχείς κρίσεις των τελευταίων ετών (οικονομία, πανδημία, ενέργεια) επέφεραν πολλά και μεγάλα πλήγματα στον Περιφερειακό Τύπο. Σύμφωνα με σχετικά δελτία τύπου των Ε.Ι.Ε.Τ. και Σ.Η.Π.Ε. πληροφορούμαστε τα εξής: Δεκάδες εβδομαδιαίες και ημερήσιες περιφερειακές εφημερίδες ανέστειλαν την έκδοση τους, ενώ πολύ περισσότερες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας. Τα τελευταία 12 χρόνια επικρατεί μια διαρκής ανασφάλεια στον κλάδο, καθώς διαχρονικά οι κυβερνήσεις δεν έλυσαν οριστικά το ζήτημα των δημοσιεύσεων αυτών, αντίθετα διαιώνισαν το πρόβλημα δίνοντας παρατάσεις επί παρατάσεων και προκαλώντας αβεβαιότητα» εξηγεί αναλυτικά ο βουλευτής στην ερώτησή του.

Οι κρατικές δημοσιεύσεις πρέπει να μονιμοποιηθούν
Όπως θύμισε ο Αναστάσιος Νικολαΐδης, η τελευταία τριετής παράταση που δόθηκε τον Δεκέμβριο του 2020 και τον Φεβρουάριο του 2021, εκπνέει στις 31 Δεκεμβρίου 2023, ενώ ταυτόχρονα οι σχετικές επιχειρήσεις έχουν κληθεί να ενταχθούν στο Υπομητρώο Έντυπου Τύπου, το οποίο αφορά αποκλειστικά τις δημοσιεύσεις υποχρεωτικού χαρακτήρα.

«Οι κρατικές δημοσιεύσεις στον περιφερειακό Τύπο όχι μόνο δεν πρέπει να καταργηθούν ή να πάρουν απλώς νέα παράταση αλλά πρέπει να μονιμοποιηθούν υπηρετώντας τις αρχές της διαφάνειας των συναλλαγών, της νομιμότητας και της χρηστής διοίκησης των φορέων του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα

Οι δημοσιεύσεις υποχρεωτικού χαρακτήρα (προκηρύξεων, διακηρύξεων κ.ά.), που ταυτόχρονα αποτελούν παράλληλα τεκμήριο διαφάνειας και ενημέρωσης της αγοράς και της κοινωνίας είναι το μοναδικό σταθερό έσοδο για το σύνολο των περιφερειακών εφημερίδων» εξηγεί αναλυτικά.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποκαλύψεις για τον παλαιοημερολογίτη ιερέα που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση 12χρονου | «Υπάρχει ένα σκοτεινό παρελθόν»

Στις 11:00 το πρωί της Τετάρτης (29/11) θα βρεθεί ενώπιον του ανακριτή Πειραιά ο 68χρονος παλαιοημερολογίτης ιερέας ο οποίος κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις σε βάρος ενός 12χρονου, στη Σαλαμίνα.

Ο 68χρονος είναι άτομο ιδιαίτερα γνωστός στην τοπική κοινωνία, ενώ έχει απασχολήσει ξανά τις Αρχές για παρόμοιας φύσης αδίκημα το 2018 με την υπόθεση ακόμη να μην έχει τελεσιδικήσει. «Υπήρχε κόσμος που γνώριζε ότι υπάρχει ένα σκοτεινό παρελθόν», αναφέρουν χαρακτηριστικά άνθρωποι με γνώση των πεπραγμένων του μικρού νησιού.

Ο 68χρονος ιερουργούσε -ανήκει στην Εκκλησία Γ.Ο.Χ.- στο νησί επί 20 χρόνια σε εκκλησία που δεν ανήκει στην Ορθόδοξη Εκκλησία και είχε έναν κύκλο πιστών στο στενό του περιβάλλον. Μάλιστα, φαίνεται πως είχε συχνή επαφή με μικρά παιδιά, παρά το σκοτεινό παρελθόν του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι παντρεμένος με γυναίκα που είχε μακρινούς συγγενικούς δεσμούς με την οικογένεια του 12χρονου που έπεσε στα «δίχτυα» του.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., αρχικά κέρδισε την εμπιστοσύνη του πατέρα του αγοριού. Άρχισε να πηγαίνει επισκέψεις στο σπίτι της οικογένειας και τους έκανε να πιστέψουν ότι είναι άνθρωπος εμπιστοσύνης.

Η έρευνα που οδήγησε στη σύλληψή του, που έγινε το μεσημέρι της Κυριακής (26/9) στη Σαλαμίνα, ξεκίνησε όταν η οικογένεια απευθύνθηκε στις Αρχές και το παιδί έδωσε κατάθεση, παρουσία παιδοψυχολόγου.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκλονίζει έρευνα : Ένα στα τρία παιδιά πέφτει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης στο διαδίκτυο

Ένα στα τρία παιδιά (αγόρια και κορίτσια) έχει υποστεί τουλάχιστον μια φορά σεξουαλική κακοποίηση μέσω διαδικτύου.

Δείτε στοιχεία σχετικής έρευνας

Continue Reading

ΕΒΡΟΣ

Διδυμότειχο | Δωρεά 100.000 ευρώ από ζευγάρι ηλικιωμένων στο Γενικό Νοσοκομείο

Την αγάπη για τον τόπο τους, το Διδυμότειχο, απέδειξε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων, δωρίζοντας ποσό που ξεπερνά τις 100.000 ευρώ για να στηρίξουν το νοσοκομείο της περιοχής.

Η Σωτηρία και ο Παναγιώτης Αραμπατζής από την Μάνη Διδυμοτείχου ξενιτεύτηκαν το 1966, για μια καλύτερη ζωή.

Σε μια κοινή ζωή 60 χρόνων περίπου κι αφού πέρασαν μερικές δεκάδες χρόνια ζωής στη Γερμανία, επέστρεψαν στην πατρίδα για το υπόλοιπο της ζωής τους.

Η κυρία Σωτηρία και ο κύριος Παναγιώτης μίλησαν στην ΕΡΤ Ορεστιάδας για την πράξη τους αυτή και κατέθεσαν τις σκέψεις τους, με την ελπίδα να βρουν κι άλλους μιμητές.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: