Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

20 Νοεμβρίου : Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Εδώ και χρόνια, έχουμε επιλέξει στα πλαίσια της Παγκόσμιας ημέρας «ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» το Φιλανθρωπικό σωματείο κυριών Καβάλας «Ο άγιος Νέστωρ» και ο σύλλογος «Πνοή» για το παιδί και την οικογένεια, να συνδιοργανώνουμε μία δράση για τους μαθητές και τις μαθήτριες των δημοτικών σχολείων της πόλης.

Σήμερα το πρωί 20 Νοεμβρίου 2023 και μετά από διακοπή τριών ετών, λόγω της πανδημίας, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία αυτή των δύο συλλόγων στο 10 ο Δημοτικό σχολείο της πόλης μας. Από τα δύο διοικητικά συμβούλια παραβρέθηκαν οι κυρίες: Νίκη Ανέστη, Γιούλη Σαμοθράκη, Ελένη Ψυρούκη και Κλημεντίνη Χατζηγιάννη.

Συναντήσαμε 24 μαθητές της ΣΤ΄ τάξης. Αρχίσαμε μιλώντας για την παγκόσμια ημέρα κι αν γνώριζαν κάτι γι’ αυτή. Πρόθυμα τα παιδιά πήραν μέρος στο διάλογο κι όπως πάντα, μάς εξέπληξαν με την προσοχή και με τις απαντήσεις τους.
Ακολούθησαν δύο βιντεάκια.

Οι μαθητές τα παρακολούθησαν με προσοχή και εκεί που υπήρχε τραγούδι τραγούδησαν με κέφι στο ρεφραίν. Κατόπιν, έφτιαξαν το «δένδρο των δικαιωμάτων» (φωτο).

Κάθε παιδί έγραψε πάνω στο πράσινο φυλλαράκι που του δόθηκε ένα από τα δικαιώματα, το όνομα και την τάξη του και το κόλλησε στο δέντρο, το οποίο θα στολίζει κάποιο χώρο του σχολείου, για να θυμίζει την εκδήλωση που έγινε.

Όση ώρα τα παιδιά έγραφαν και κολλούσαν τα φυλλαράκια τους, η αίθουσα θύμιζε ένα πολύβουο μελίσσι!!!

Ευχαριστήσαμε για τη συμμετοχή τους τα παιδιά, δεχθήκαμε τις δικές τους ευχαριστίες για την εκδήλωση. Στη λήξη της κεράσαμε όλα τα παιδιά από ένα χυμό. Η διευθύντρια του σχολείου και η δασκάλα της ΣΤ΄ τάξης, μάς ευχαρίστησαν εκ μέρους όλου του εκπαιδευτικού προσωπικού για τη δράση.

Φεύγοντας από το σχολείο, η ικανοποίηση όλων των κυριών ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους.

Μία ακόμα κοινή δράση πέτυχε και τα αισθήματα ήταν ιδιαίτερα, γιατί δεν δώσαμε μόνο, αλλά πήραμε πολλά από τις χαρούμενες παιδικές ψυχές!!!

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Την Καβάλα επισκέφθηκε η Υφυπουργός Μεταφορών & Υποδομών Χριστίνα Αλεξοπούλου

Την Καβάλα επισκέφθηκε η Υφυπουργός Μεταφορών & Υποδομών Χριστίνα Αλεξοπούλου το πρωί της Τρίτης 14 Μαϊου, η οποία περιόδευσε στην πόλη και συζήτησε με αρμόδιους για τα θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες στον κλάδο των μεταφορών

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης συνόδευσαν στον Δ. Νέστου Υποψήφιοι Ευρωβουλετές

Τελική ευθεία για την Κυριακή των Ευρωεκλογών με τους υποψηφίους Ευρωβουλευτές να περιοδεύουν στην επικράτεια αποκτώντας εικόνα για τα θέματα κάθε τόπου.

Στο πλευρό του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λευτέρη Αυγενάκη, βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας 13 Μαϊου στην Χρυσούπολη και υποψήφιοι Ευρωβουλευτές με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να συζητήσουν με τους αγρότες και τους αρμόδιους φορείς που παρευρέθησαν, για τα θέματα του πρωτογενούς τομέα.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Θέματα λειψυδρίας απασχολούν τους αγρότες στην Π.Ε Καβάλας

Δεν είναι μόνο οι χαλαζοπτώσεις και οι καταστροφές που έχουν υποστεί οι αγροτικές καλλιέργειες στον Νομό Καβάλας, αλλά οι αγρότες καλούνται συνεχώς να αντιμετωπίζουν ζημιοφόρα προβήματα.

Είτε στον Δήμο Παγγαίου με το φράγμα του Μαρμαρά, είτε στον Δήμο Νέστου με την χαμηλή στάθμη του ποταμού, οι αγρότες αναμένεται να αντιμετωπίσουν μεγάλα προβλήματα με το πότισμα των καλλιεργειών τους.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
white night text
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en