Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Μάκης Παπαδόπουλος: Μπαίνει με… 200 στο ξεκίνημα του προεκλογικού αγώνα!

Στους 200 υποψηφίους συμβούλους για το Δημοτικό Συμβούλιο και τις Κοινότητες του Δήμου Καβάλας βρίσκεται η παράταξη Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ του υποψήφιου Δημάρχου Μάκη Παπαδόπουλου.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 3 Αυγούστου 2023 στον περίβολο του πρώην Δημαρχείου Φιλίππων στις Κρηνίδες, ο υποψήφιος Δήμαρχος Μάκης Παπαδόπουλος παρουσίασε 50 υποψηφίους και υποψήφιες συμβούλους συνολικά από τις Κοινότητες του Δήμου Καβάλας και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η παράταξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή στους 200 υποψήφιους συμβούλους περίπου.

Στην ομιλία του, ο Μάκης Παπαδόπουλος επισήμανε τα εξής:

«Θέλω να σας ευχαριστήσω που είστε απόψε στην παρουσίαση των υποψηφίων συμβούλων που θα στελεχώσουν την ομάδα μας σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Καβάλας, από τη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων και φυσικά την περιοχή της Νέας Καρβάλης και του Χαλκερού.

Είμαστε εδώ. Δέκα χρόνια είμαστε εδώ.

Εδώ πρωτοξεκινήσαμε, εδώ γεννήθηκε η παράταξή μας, εδώ πρώτα αναφέραμε το όνομά μας.

Εδώ είναι η αφετηρία της δεκάχρονης πορείας μας, μέσα στην περιοχή των Φιλίππων.

Έχουμε διανύσει μία μεγάλη και σημαντική πορεία τα δέκα αυτά χρόνια. Μία πορεία που μας έμαθε πολλά, αλλά κυρίως ένα πολύ σημαντικό πράγμα: ότι ο πλούτος και οι δυνατότητες της περιοχής των Φιλίππων, της Ν. Καρβάλης και του ορεινού όγκου έχουν μείνει αναξιοποίητοι για δεκαετίες.

Καμία διοίκηση του Δήμου δεν αντιλήφθηκε και δεν αναγνώρισε τη σπουδαιότητα και τη σημασία που έχουν οι Κοινότητές μας.

Καμία διοίκηση του Δήμου Καβάλας δεν αντιλήφθηκε και δεν αναγνώρισε ότι οι περιοχές αυτές έχουν ιδιαίτερη οικονομική και πολιτιστική σπουδαιότητα, όπως:

  • ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων – Μνημείο ΟΥΝΕΣΚΟ
  • το Βαπτιστήριο της Λυδίας
  • η προσφυγική ιστορία της Ν. Καρβάλης
  • το Βουνοχώρι και η Παλιά Καβάλα με την οικονομική τους αξία και σπουδαιότητα.

Όλα αυτά θα μπορούσαν να δώσουν προστιθέμενη αξία και προοπτική στη συνολική πορεία του Δήμου μας.

ΕΜΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ.

ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ “ΧΑΜΗΛΩΝ ΠΤΗΣΕΩΝ” ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

Θέλουμε να ομορφύνουμε τα χωριά μας, να τα λαμπρύνουμε, να τα αναδείξουμε. ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ!

Έτσι, θα αναφερθώ σε μερικές από τις προτεραιότητές μας, που θα δώσουν στα χωριά μας τη θέση που τους αξίζει.

– Δημιουργούμε τοπικά σχέδια ανάπτυξης για κάθε κοινότητα:

Σχέδια με κεντρικούς άξονες τον αγροτικό τομέα και τον τουρισμό, για να αξιοποιήσουμε και να αναδείξουμε τους μοναδικούς πόρους και τις ιδιαίτερες δυνατότητες, που υπάρχουν σε κάθε χωριό.

– Δημιουργούμε πολεοδομικά σχέδια για κάθε κοινότητα:

Εντάσσουμε στο Σχέδιο Πόλης τα τμήματα των οικισμών που είναι σε εκκρεμότητα και λύνουμε τα δύσκολα πολεοδομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Σκοπός μας, η αποτελεσματική και βιώσιμη αξιοποίηση του αγροτικού χώρου.

– Κάνουμε παρεμβάσεις για την αναθεώρηση των αρχαιολογικών ζωνών και τη βελτίωση πολεοδομικών όρων:

Είναι πρωτοφανές οι κάτοικοι των Κρηνίδων και της Λυδίας να ταλαιπωρούνται από το κράτος ακόμη και για μια απλή συντήρηση των σπιτιών τους!

– Αναβαθμίζουμε (επιτέλους!) το δίκτυο ύδρευσης σε όλες τις Κοινότητες :

Εκσυγχρονίζουμε τις υποδομές και τον εξοπλισμό σε όλα τα δίκτυα νερού των Κοινοτήτων και φυσικά ξεκινάμε (ΤΩΡΑ!!) και ολοκληρώνουμε τις εργασίες για την υδροδότηση της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων από τις πηγές Κεφαλαρίου.

– Βελτιώνουμε επειγόντως τις υποδομές στα σχολικά κτίρια όλων των Κοινοτήτων και δημιουργούμε καινούρια όπου απαιτείται:

Κατασκευάζουμε (επιτέλους!) το νέο κτίριο του Γυμνασίου και Λυκείου Κρηνίδων, για να στεγάσουμε τις ανάγκες των μαθητών της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων!

Μελετούμε τη δημιουργία ειδικού σχολείου στην περιοχή του Αμυγδαλεώνα.

– Ενισχύουμε τον αγροτικό τομέα:

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ανάπτυξη της περιοχής των Φιλίππων πρέπει να βασίζεται και στην γεωργία, αλλά και στην κτηνοτροφία.

Δίνουμε έμφαση στις υποδομές και στον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού και των υποδομών άρδευσης των καλλιεργειών, ειδικά στα Τενάγη των Φιλίππων, αλλά και στον εύφορο, ορεινό όγκο του Δήμου μας.

Βελτιώνουμε τους αγροτικούς δρόμους και εκσυγχρονίζουμε την άρδευση των χωραφιών.

Ενεργοποιούμε την Επιτροπή Πρωτογενούς Τομέα του Δήμου.

Στηρίζουμε τη δημιουργία αγροτικών μεταποιητικών επιχειρήσεων

με τη σύσταση Αγροτικού Γραφείου, που θα είναι στελεχωμένο με γεωπόνους και ειδικούς επιστήμονες, οι οποίοι θα συμβουλεύουν τους αγρότες και θα εκπονούν και μελέτες.

Θέλουμε να βοηθήσουμε τους παραγωγούς να βελτιώσουν την παραγωγή τους, κάνοντας προγραμματικές συμβάσεις με τα σχετικά Γεωπονικά Πανεπιστήμια, μαζί με το Διεθνές Πανεπιστήμιο στην Καβάλα και το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δημοκρίτειου Θράκης στην Ορεστιάδα.

Και όλοι μαζί να εξετάσουν εναλλακτικές μορφές γεωργίας, να δοκιμάσουν νέες καλλιέργειες και να εναρμονιστούν με την νέα ΚΑΠ (δηλαδή την Κοινή Αγροτική Πολιτική) 2023-2027.

Και ασφαλώς, θα βοηθήσουμε τους παραγωγούς και κτηνοτρόφους του ορεινού όγκου.

Ο Δήμος Καβάλας θα αναλάβει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διερεύνηση και τη δημιουργία Ομάδων Παραγωγών, όπως επιτάσσει πλέον η Ευρωπαϊκή Ένωση, και θα εκμεταλλευτούμε τα ευρωπαϊκά κονδύλια, όπως ορθά κάνουν οι παραγωγοί από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Είναι ανάγκη να καταλάβουμε ότι πλέον η γεωργία και η κτηνοτροφία αλλάζουν. Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιβάλλει την πράσινη ανάπτυξη και ο Δήμος μας θα πρέπει να είναι αρωγός των γεωργών και κτηνοτρόφων, ώστε να μη “χάσουν το τρένο”.

Οι αγρότες μας αισθάνονται “αποκομμένοι” από τον Δήμο Καβάλας, γι’ αυτό θα δημιουργήσουμε μια υποδομή που θα ασχολείται με την αγροτική ανάπτυξη.

– Μετατρέπουμε το Πηλοθεραπευτήριο και το Μνημείο ΟΥΝΕΣΚΟ σε προορισμό με πανελλήνια και διεθνή εμβέλεια:

Εδώ βρίσκεται η μεγάλη ευκαιρία του Δήμου μας για ουσιαστική ανάπτυξη. Με τη δημιουργία μίας ολόκληρης, νέας οικονομικής δραστηριότητας γύρω από το Μνημείο ΟΥΝΕΣΚΟ.  Με νέες επιχειρήσεις, νέα έσοδα για τον Δήμο  και νέες θέσεις εργασίας για τους δημότες.

Αναβαθμίζουμε το Πηλοθεραπευτήριο σε ξεχωριστή, αυτόνομη επιχείρηση του Δήμου, “σπάμε” τα στενά πλαίσια που λειτουργεί σήμερα και δίνουμε στα Λασπόλουτρα τη δυνατότητα να μεγαλώσουν και να αναπτυχθούν. Να γίνουν γνωστά σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο!!

ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ;

ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΣΤΟΧΟ:

ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

ΓΙΑ ΕΜΑΣ, ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ!

Είμαστε λοιπόν εδώ, για να παρουσιάσουμε συνολικά 50 υποψηφίους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους από τις Δημοτικές Κοινότητες.

Και θέλω να σας πω πόσο περήφανος αισθάνομαι για τους 200 περίπου υποψηφίους στο σύνολο που έχουμε φτάσει μέχρι τώρα.

Έχουμε καταφέρει να καλύψουμε κάθε κοινωνική και επαγγελματική ομάδα της τοπικής μας κοινωνίας.

Είμαστε παντού.

ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΥΤΗ

ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ,

ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΑΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΟΥ

ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΤΑΞΙΔΙ,

ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΨΗΛΑ!

ΕΙΣΤΕ Η ΦΩΝΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ Η ΦΩΝΗ ΣΑΣ!

ΕΙΣΤΕ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ!

Όλες και όλοι μαζί, θέλουμε στους δημότες να μεταδώσουμε το μήνυμα:

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ!!

ΜΕ ΓΝΩΣΗ, ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ, ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ.

Έχουμε πλέον μία μεγάλη ομάδα.

Έχουμε μία ομάδα έτοιμη να διοικήσει τον Δήμο,

από την επόμενη ημέρα που θα αναλάβουμε τη διοίκηση.

ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ!

ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ!

ΜΟΝΟ ΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.

Εξάλλου, ΠΡΩΤΟΙ παρουσιάσαμε τον Μάρτιο στην Καβάλα τους πρώτους 85 υποψηφίους,

ΠΡΩΤΟΙ παρουσιάσαμε ένα πλήρες πρόγραμμα,

και ΠΡΩΤΟΙ θα κόψουμε το νήμα στις δημοτικές εκλογές!»

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Εκδήλωση της ΔΕΔΑ για την ενημέρωση πολιτών στο δίκτυο φυσικού αερίου

Ειδική εκδήλωση πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Επιμελητήριο Καβάλας για την ενημέρωση των πολιτών και των επαγγελματιών στο δίκτυο φυσικού αερίου στην Καβάλα.

Αναμένεται μάλιστα να ξεκινήσουν οι πρώτες συνδέσεις στα μέσα Οκτωβρίου.

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Επίσκεψη Κυριάκου Χαρακίδη σε Κοινωνικές Δομές

Την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου ο υποψήφιος Δήμαρχος Δράμας, Κυριάκος Χαρακίδης, επισκέφτηκε τις κοινωνικές δομές του Δήμου, προκειμένου να πληροφορηθεί για την επικρατούσα κατάσταση, αλλά και για να παρουσιάσει το πρόγραμμα της παράταξης «Πόλη και Ζωή»

Πιο συγκεκριμένα, η «Πόλη και Ζωή» στοχεύει στην επανασύσταση του Δικτύου Αλληλεγγύης του Δήμου Δράμας, το οποίο πέραν του συμβουλευτικού του ρόλου, θα διαθέτει και άλλες αρμοδιότητες, όπως η υλοποίηση ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων. Παράλληλα, προτείνεται η λειτουργία μιας κινητής μονάδας του Κέντρου Κοινότητας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων σε όλες τις Δημοτικές κοινότητες.

Αναφορικά με τα άτομα με αναπηρία και τα άτομα με ειδικές δεξιότητες, η «Πόλη και Ζωή» δεσμεύθηκε να διεκδικήσει κονδύλια για την κατασκευή νέων κτηρίων για τη στέγαση των βαθμίδων ειδικής αγωγής, τη δημιουργία τμήματος παιδικού σταθμού για νήπια με δυσκολίες ένταξης, τη συγκρότηση ενός Κέντρου Ημέρας για παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, καθώς και για την κατασκευή μιας παιδικής χαράς για άτομα με αναπηρία στο Ειδικό Σχολείο Δράμας. Συμπληρωματικά, αναμένεται ο σχεδιασμός ενός ηλεκτρονικού χάρτη προσβασιμότητας για τον Δήμο, αλλά και η υλοποίηση προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής και υποστήριξης των ατόμων με αναπηρία.

Όσον αφορά τα άτομα της τρίτης ηλικίας, σκοπός της παράταξης είναι η υλοποίηση προγραμμάτων υγειούς και ενεργούς γήρανσης, αναβαθμίζοντας το Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) και το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ).

Ειδικότερα, αναμένεται τόσο η υλοποίηση προγραμμάτων αναψυχής και φροντίδας στο ΚΑΠΗ, όσο και η διεξαγωγή δράσεων υποστήριξης ηλικιωμένων με συμπτώματα άνοιας στο ΚΗΦΗ. Βασική προτεραιότητα για την «Πόλη και Ζωή», άλλωστε, αποτελεί η λειτουργία ενός συμβουλευτικού σταθμού στο ΚΗΦΗ, για την υποστήριξη τόσο των πασχόντων από άνοια, όσο και των οικογενειών τους.

Τέλος, προβλέπεται η ενίσχυση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» με επιπλέον προσωπικό, συμπεριλαμβανομένου και ενός γιατρού  γενικής ιατρικής, ενώ σχεδιάζεται να προστεθεί και μια καινοτόμα λειτουργία, αυτή της τηλεφροντίδας, επιτρέποντας σε μοναχικά άτομα να στέλνουν κλήσεις βοήθειας, μέσω μιας φορητής συσκευής με προσωπικά συστήματα συναγερμού, όποτε το έχουν ανάγκη.

Ένας κοινωνικά δίκαιος Δήμος, άλλωστε, έχει ως προτεραιότητα την προάσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των δικαιωμάτων όλων των πολιτών, καθώς και τον σεβασμό στην διαφορετικότητα, παρέχοντας ίσες ευκαιρίες για όλους, χωρίς διακρίσεις.

Έναν τέτοιο Δήμο θελουμε.

Έναν Δήμο που θα ακούει και θα φροντίζει συνεχώς για τις ανάγκες των πολιτών και θα βελτιώνει τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Έναν τέτοιο Δήμο χρειάζονται, εξάλλου, και οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές μας δομές, οι οποίοι καθημερινά δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για την εξυπηρέτηση όλων των δημοτών.

Στον δικό τους αγώνα έχουν αρωγό και την «Πόλη και Ζωή» με τον Κυριάκο Χαρακίδη. Για μια κοινωνικά δίκαιη και συμπεριληπτική Δράμα.

Για να πάμε την Δράμα μπροστά!

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Μάκης Παπαδόπουλος: «Υπάρχει κίνδυνος Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ να αφήσουν τον Δήμο Καβάλας χωρίς νερό!»

Πριν από λίγες ημέρες, η ΔΕΥΑΚ έλαβε εξώδικο από τη ΔΕΗ για ληξιπρόθεσμη οφειλή που πρέπει να πληρωθεί σε 30 μέρες!

Γιατί δημιουργήθηκε αυτή η οφειλή; Επειδή ο απερχόμενος Δήμαρχος και ο απερχόμενος Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ αποφάσισαν μόνοι τους να μην πληρώνουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ρεύματος της ΔΕΥΑΚ για μήνες!

Έτσι συσσωρεύτηκε μία ληξιπρόθεσμη οφειλή 4 εκατομμυρίων ευρώ περίπου της ΔΕΥΑΚ προς τη ΔΕΗ και άλλους παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος!

Στο τηλεοπτικό debate των υποψηφίων Δημάρχων Καβάλας στις 18 Σεπτεμβρίου, ρωτήσαμε τον Θόδωρο Μουριάδη:

  • γιατί αρνείται να πληρώνει τη ρήτρα αναπροσαρμογής, τη στιγμή που το Κράτος έχει διαμηνύσει στις ΔΕΥΑ της χώρας ότι δε θα την καλύψει, και ενώ άλλες ΔΕΥΑ (π.χ. ΔΕΥΑ Νέστου) έχουν ήδη προχωρήσει σε ρυθμίσεις οφειλών;
  • πώς θα πληρώσει η ΔΕΥΑΚ τη ληξιπρόθεσμη οφειλή, τη στιγμή που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα;

Δεν λάβαμε καμία ουσιαστική απάντηση, που να μας εγγυάται ότι η Καβάλα και οι Φίλιπποι δε θα μείνουν χωρίς νερό!

Χθες, ο απερχόμενος Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ δήλωσε ότι ΔΗΘΕΝ “δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος διακοπής ρεύματος”, ότι ΔΗΘΕΝ “το εξώδικο είναι τυπικό και έχουμε αγαστή συνεργασία με τη ΔΕΗ” και ότι ΔΗΘΕΝ “το Κράτος θα καλύπτει τέτοιες οφειλές”!

Εμείς επισκεφτήκαμε ξανά σήμερα το πρωί τα γραφεία της ΔΕΗ και ενημερωθήκαμε ότι το εξώδικο της ΔΕΗ προς τη ΔΕΥΑΚ δεν είναι καθόλου τυπικό! Σημαίνει πραγματικό κίνδυνο διακοπής ρεύματος σε αντλιοστάσια και βιολογικούς σταθμούς!

Συνεπώς, μόνο σαν αστειότητες και ψέματα μπορούμε να εκλάβουμε τα όσα είπε ο απερχόμενος Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, για να καλύψει τις επικίνδυνες αποφάσεις του!

Καλούμε τον απερχόμενο Δήμαρχο Καβάλας και τον απερχόμενο Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΨΕΜΑΤΑ, να μην κοροϊδεύουν τους δημότες και να ρυθμίσουν ΑΜΕΣΑ την οφειλή, δίνοντας εξηγήσεις πώς θα την καλύψουν !

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: