Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Γιάννης Εριφυλλίδης: “Αδιανόητο να παραμένει κλειστό το «Ανθή Καραγιάννη» για 21 ολόκληρες ημέρες!”

Ο Υοψήφιος Δήμαρχος Καβάλας για το Δημοτικό Στάδιο “Ανθή Καραγιάννη”:

“Για μια ακόμη χρονιά η απερχόμενη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας αποφάσισε να κλείσει το Δημοτικό Στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» την καλοκαιρινή περίοδο, αυτήν τη φορά για το χρονικό διάστημα ρεκόρ των 21 ημερών (31 Ιουλίου – 20 Αυγούστου).

Κανένα ενδιαφέρον για τους συνδημότες οι οποίοι στερούνται το στάδιο για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, καμία πρόνοια για τους άξιους αθλητές μας, κάποιοι από τους οποίους αναγκάζονται να μετακινούνται καθημερινά στην Ελευθερούπολη για να συνεχίσουν την προετοιμασία για τους αγώνες τους.

Για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση ο απερχόμενος Δήμαρχος δεν έχει δικαιολογίες, δεν υπάρχει δεν γίνεται διαφορετικά, δεν υπάρχει δεν μπορούμε, υπάρχει μόνο ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ να κρατήσουμε το στάδιό μας ανοιχτό.

Γιατί εάν κάποιος απαντήσει πως δεν έχει τη δυνατότητα ο Δήμος Καβάλας να εξασφαλίσει τη λειτουργία του σταδίου ολόκληρο τον χρόνο, θα πρέπει να μας δώσει και μια πειστική απάντηση στο ερώτημα γιατί μπορεί ο Δήμος Παγγαίου και δεν μπορεί ο Δήμος Καβάλας.

Οι εικόνες άλλωστε από το εξωτερικό και το εσωτερικό του σταδίου «Ανθή Καραγιάννη» μόνο αισθήματα ντροπής προκαλούν. Ένα στάδιο παρατημένο, ένα στάδιο στο οποίο εδώ και 17 χρόνια δεν έχει γίνει καμία σημαντική παρέμβαση.

Κατά τ’ άλλα, τιμούμε αθλητές μας σε προεκλογικές φιέστες και πληρώνουμε εκατομμύρια για μελέτες για καινούρια κλειστά γυμναστήρια, αλλά το μεγαλύτερο στάδιό μας κυριολεκτικά ρημάζει και επιπλέον μένει και κλειστό για 3 ολόκληρες εβδομάδες!

Πραγματική τιμή όμως για τους αθλητές μας είναι να τους εξασφαλίζεις έναν χώρο άθλησης και προετοιμασίας διεθνών προδιαγραφών, όπου θα μπορούν να προπονούνται, πάνω απ’ όλα με ασφάλεια, 365 ημέρες τον χρόνο. Γιατί ο αθλητισμός δεν γνωρίζει αργίες και καλοκαιρινές διακοπές.

Ο συνδυασμός «Η Καβάλα Μπροστά» έχει τη μεγάλη τύχη να έχει στο δυναμικό του ανθρώπους του αθλητισμού, το όνομα των οποίων έχει συνδεθεί στενά με το στάδιο «Ανθή Καραγιάννη».

Δέσμευσή μας είναι ότι από 1η Ιανουαρίου 2024 το στάδιο θα παραμένει ανοιχτό 365 ημέρες τον χρόνο (ακόμη και τις επίσημες αργίες εφόσον χρειάζεται για την προετοιμασία κάποιου αθλητή μας).

Παράλληλα, θα εξασφαλιστούν άμεσα οι πόροι για τη ριζική ανακαίνιση όλων των υποδομών του σταδίου «Ανθή Καραγιάννη», συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής στεγάστρου. Το οφείλουμε στους αθλητές μας, σε όλους τους δημότες μας και κυρίως στη νέα γενιά της πόλης και της περιοχής μας”.

     

 

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Εκδήλωση της ΔΕΔΑ για την ενημέρωση πολιτών στο δίκτυο φυσικού αερίου

Ειδική εκδήλωση πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Επιμελητήριο Καβάλας για την ενημέρωση των πολιτών και των επαγγελματιών στο δίκτυο φυσικού αερίου στην Καβάλα.

Αναμένεται μάλιστα να ξεκινήσουν οι πρώτες συνδέσεις στα μέσα Οκτωβρίου.

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Επίσκεψη Κυριάκου Χαρακίδη σε Κοινωνικές Δομές

Την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου ο υποψήφιος Δήμαρχος Δράμας, Κυριάκος Χαρακίδης, επισκέφτηκε τις κοινωνικές δομές του Δήμου, προκειμένου να πληροφορηθεί για την επικρατούσα κατάσταση, αλλά και για να παρουσιάσει το πρόγραμμα της παράταξης «Πόλη και Ζωή»

Πιο συγκεκριμένα, η «Πόλη και Ζωή» στοχεύει στην επανασύσταση του Δικτύου Αλληλεγγύης του Δήμου Δράμας, το οποίο πέραν του συμβουλευτικού του ρόλου, θα διαθέτει και άλλες αρμοδιότητες, όπως η υλοποίηση ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων. Παράλληλα, προτείνεται η λειτουργία μιας κινητής μονάδας του Κέντρου Κοινότητας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων σε όλες τις Δημοτικές κοινότητες.

Αναφορικά με τα άτομα με αναπηρία και τα άτομα με ειδικές δεξιότητες, η «Πόλη και Ζωή» δεσμεύθηκε να διεκδικήσει κονδύλια για την κατασκευή νέων κτηρίων για τη στέγαση των βαθμίδων ειδικής αγωγής, τη δημιουργία τμήματος παιδικού σταθμού για νήπια με δυσκολίες ένταξης, τη συγκρότηση ενός Κέντρου Ημέρας για παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, καθώς και για την κατασκευή μιας παιδικής χαράς για άτομα με αναπηρία στο Ειδικό Σχολείο Δράμας. Συμπληρωματικά, αναμένεται ο σχεδιασμός ενός ηλεκτρονικού χάρτη προσβασιμότητας για τον Δήμο, αλλά και η υλοποίηση προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής και υποστήριξης των ατόμων με αναπηρία.

Όσον αφορά τα άτομα της τρίτης ηλικίας, σκοπός της παράταξης είναι η υλοποίηση προγραμμάτων υγειούς και ενεργούς γήρανσης, αναβαθμίζοντας το Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) και το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ).

Ειδικότερα, αναμένεται τόσο η υλοποίηση προγραμμάτων αναψυχής και φροντίδας στο ΚΑΠΗ, όσο και η διεξαγωγή δράσεων υποστήριξης ηλικιωμένων με συμπτώματα άνοιας στο ΚΗΦΗ. Βασική προτεραιότητα για την «Πόλη και Ζωή», άλλωστε, αποτελεί η λειτουργία ενός συμβουλευτικού σταθμού στο ΚΗΦΗ, για την υποστήριξη τόσο των πασχόντων από άνοια, όσο και των οικογενειών τους.

Τέλος, προβλέπεται η ενίσχυση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» με επιπλέον προσωπικό, συμπεριλαμβανομένου και ενός γιατρού  γενικής ιατρικής, ενώ σχεδιάζεται να προστεθεί και μια καινοτόμα λειτουργία, αυτή της τηλεφροντίδας, επιτρέποντας σε μοναχικά άτομα να στέλνουν κλήσεις βοήθειας, μέσω μιας φορητής συσκευής με προσωπικά συστήματα συναγερμού, όποτε το έχουν ανάγκη.

Ένας κοινωνικά δίκαιος Δήμος, άλλωστε, έχει ως προτεραιότητα την προάσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των δικαιωμάτων όλων των πολιτών, καθώς και τον σεβασμό στην διαφορετικότητα, παρέχοντας ίσες ευκαιρίες για όλους, χωρίς διακρίσεις.

Έναν τέτοιο Δήμο θελουμε.

Έναν Δήμο που θα ακούει και θα φροντίζει συνεχώς για τις ανάγκες των πολιτών και θα βελτιώνει τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Έναν τέτοιο Δήμο χρειάζονται, εξάλλου, και οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές μας δομές, οι οποίοι καθημερινά δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για την εξυπηρέτηση όλων των δημοτών.

Στον δικό τους αγώνα έχουν αρωγό και την «Πόλη και Ζωή» με τον Κυριάκο Χαρακίδη. Για μια κοινωνικά δίκαιη και συμπεριληπτική Δράμα.

Για να πάμε την Δράμα μπροστά!

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Μάκης Παπαδόπουλος: «Υπάρχει κίνδυνος Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ να αφήσουν τον Δήμο Καβάλας χωρίς νερό!»

Πριν από λίγες ημέρες, η ΔΕΥΑΚ έλαβε εξώδικο από τη ΔΕΗ για ληξιπρόθεσμη οφειλή που πρέπει να πληρωθεί σε 30 μέρες!

Γιατί δημιουργήθηκε αυτή η οφειλή; Επειδή ο απερχόμενος Δήμαρχος και ο απερχόμενος Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ αποφάσισαν μόνοι τους να μην πληρώνουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ρεύματος της ΔΕΥΑΚ για μήνες!

Έτσι συσσωρεύτηκε μία ληξιπρόθεσμη οφειλή 4 εκατομμυρίων ευρώ περίπου της ΔΕΥΑΚ προς τη ΔΕΗ και άλλους παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος!

Στο τηλεοπτικό debate των υποψηφίων Δημάρχων Καβάλας στις 18 Σεπτεμβρίου, ρωτήσαμε τον Θόδωρο Μουριάδη:

  • γιατί αρνείται να πληρώνει τη ρήτρα αναπροσαρμογής, τη στιγμή που το Κράτος έχει διαμηνύσει στις ΔΕΥΑ της χώρας ότι δε θα την καλύψει, και ενώ άλλες ΔΕΥΑ (π.χ. ΔΕΥΑ Νέστου) έχουν ήδη προχωρήσει σε ρυθμίσεις οφειλών;
  • πώς θα πληρώσει η ΔΕΥΑΚ τη ληξιπρόθεσμη οφειλή, τη στιγμή που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα;

Δεν λάβαμε καμία ουσιαστική απάντηση, που να μας εγγυάται ότι η Καβάλα και οι Φίλιπποι δε θα μείνουν χωρίς νερό!

Χθες, ο απερχόμενος Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ δήλωσε ότι ΔΗΘΕΝ “δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος διακοπής ρεύματος”, ότι ΔΗΘΕΝ “το εξώδικο είναι τυπικό και έχουμε αγαστή συνεργασία με τη ΔΕΗ” και ότι ΔΗΘΕΝ “το Κράτος θα καλύπτει τέτοιες οφειλές”!

Εμείς επισκεφτήκαμε ξανά σήμερα το πρωί τα γραφεία της ΔΕΗ και ενημερωθήκαμε ότι το εξώδικο της ΔΕΗ προς τη ΔΕΥΑΚ δεν είναι καθόλου τυπικό! Σημαίνει πραγματικό κίνδυνο διακοπής ρεύματος σε αντλιοστάσια και βιολογικούς σταθμούς!

Συνεπώς, μόνο σαν αστειότητες και ψέματα μπορούμε να εκλάβουμε τα όσα είπε ο απερχόμενος Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, για να καλύψει τις επικίνδυνες αποφάσεις του!

Καλούμε τον απερχόμενο Δήμαρχο Καβάλας και τον απερχόμενο Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΨΕΜΑΤΑ, να μην κοροϊδεύουν τους δημότες και να ρυθμίσουν ΑΜΕΣΑ την οφειλή, δίνοντας εξηγήσεις πώς θα την καλύψουν !

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: