Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Γιάννης Εριφυλλίδης: “Αδιανόητο να παραμένει κλειστό το «Ανθή Καραγιάννη» για 21 ολόκληρες ημέρες!”

Ο Υοψήφιος Δήμαρχος Καβάλας για το Δημοτικό Στάδιο “Ανθή Καραγιάννη”:

“Για μια ακόμη χρονιά η απερχόμενη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας αποφάσισε να κλείσει το Δημοτικό Στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» την καλοκαιρινή περίοδο, αυτήν τη φορά για το χρονικό διάστημα ρεκόρ των 21 ημερών (31 Ιουλίου – 20 Αυγούστου).

Κανένα ενδιαφέρον για τους συνδημότες οι οποίοι στερούνται το στάδιο για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, καμία πρόνοια για τους άξιους αθλητές μας, κάποιοι από τους οποίους αναγκάζονται να μετακινούνται καθημερινά στην Ελευθερούπολη για να συνεχίσουν την προετοιμασία για τους αγώνες τους.

Για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση ο απερχόμενος Δήμαρχος δεν έχει δικαιολογίες, δεν υπάρχει δεν γίνεται διαφορετικά, δεν υπάρχει δεν μπορούμε, υπάρχει μόνο ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ να κρατήσουμε το στάδιό μας ανοιχτό.

Γιατί εάν κάποιος απαντήσει πως δεν έχει τη δυνατότητα ο Δήμος Καβάλας να εξασφαλίσει τη λειτουργία του σταδίου ολόκληρο τον χρόνο, θα πρέπει να μας δώσει και μια πειστική απάντηση στο ερώτημα γιατί μπορεί ο Δήμος Παγγαίου και δεν μπορεί ο Δήμος Καβάλας.

Οι εικόνες άλλωστε από το εξωτερικό και το εσωτερικό του σταδίου «Ανθή Καραγιάννη» μόνο αισθήματα ντροπής προκαλούν. Ένα στάδιο παρατημένο, ένα στάδιο στο οποίο εδώ και 17 χρόνια δεν έχει γίνει καμία σημαντική παρέμβαση.

Κατά τ’ άλλα, τιμούμε αθλητές μας σε προεκλογικές φιέστες και πληρώνουμε εκατομμύρια για μελέτες για καινούρια κλειστά γυμναστήρια, αλλά το μεγαλύτερο στάδιό μας κυριολεκτικά ρημάζει και επιπλέον μένει και κλειστό για 3 ολόκληρες εβδομάδες!

Πραγματική τιμή όμως για τους αθλητές μας είναι να τους εξασφαλίζεις έναν χώρο άθλησης και προετοιμασίας διεθνών προδιαγραφών, όπου θα μπορούν να προπονούνται, πάνω απ’ όλα με ασφάλεια, 365 ημέρες τον χρόνο. Γιατί ο αθλητισμός δεν γνωρίζει αργίες και καλοκαιρινές διακοπές.

Ο συνδυασμός «Η Καβάλα Μπροστά» έχει τη μεγάλη τύχη να έχει στο δυναμικό του ανθρώπους του αθλητισμού, το όνομα των οποίων έχει συνδεθεί στενά με το στάδιο «Ανθή Καραγιάννη».

Δέσμευσή μας είναι ότι από 1η Ιανουαρίου 2024 το στάδιο θα παραμένει ανοιχτό 365 ημέρες τον χρόνο (ακόμη και τις επίσημες αργίες εφόσον χρειάζεται για την προετοιμασία κάποιου αθλητή μας).

Παράλληλα, θα εξασφαλιστούν άμεσα οι πόροι για τη ριζική ανακαίνιση όλων των υποδομών του σταδίου «Ανθή Καραγιάννη», συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής στεγάστρου. Το οφείλουμε στους αθλητές μας, σε όλους τους δημότες μας και κυρίως στη νέα γενιά της πόλης και της περιοχής μας”.

     

 

 

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Νέα Πρόεδρος του Δ.Σ των Κατασκηνώσεων της Νέας Περάμου η Μυρσίνη Χρυσαφούδη

Όπως ανάρτησε η κ.α Χρυσαφούδη :

“Αποτελεί μεγάλη τιμή για εμένα η απόφαση του Δημάρχου Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης να με ορίσει Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου των Κατασκηνώσεων της Ν. Περάμου.

Τον ευχαριστώ θερμά και δεσμεύομαι να φανώ αντάξια των απαιτήσεων. Αποτελεί μία ιδιαίτερα υπεύθυνη και απαιτητική θέση που αποσκοπεί στην κοινωνικοποίηση, τη ψυχαγωγία και τη δημιουργία ευχάριστου περιβάλλοντος για τα παιδιά, αλλά και τους ενήλικες κατασκηνωτές, κατά τη διάρκεια της κατασκηνωτικής περιόδου.

Βασική προϋπόθεση για την επίτευξη των προαναφερθέντων είναι η ύπαρξη των κατάλληλων υποδομών, που ο Δήμος μας διαθέτει. Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται οι απαραίτητες ενέργειες για την ύπαρξη σύγχρονων και λειτουργικών υποδομών, καθώς και εξοπλισμού. Οι κατασκηνώσεις μας φιλοξενούν μικρούς και μεγάλους, παρέχοντας τους πλήρες πρόγραμμα ψυχαγωγίας με ειδικούς ψυχαγωγούς (αθλητισμός, μουσική, χειροτεχνία κ.α.). Επιπλέον, διαθέτουμε 2 ναυαγοσώστες και ιατρό για την ασφάλεια και περίθαλψη των κατασκηνωτών.

Επίσης, υπάρχει ειδική μέριμνα για τα άτομα ΑμεΑ, διαθέτοντας τις απαραίτητες υποδομές για την άρτια φιλοξενία και ψυχαγωγία τους. Αξίζει να αναφερθεί η ύπαρξη ειδικής ράμπας Sea Access, η οποία χρησιμοποιείται από άτομα με περιορισμένη κινητικότητα ΑμεΑ, ώστε να έχουν ασφαλή και αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα. Τέλος, οι κατασκηνώσεις μας έχουν όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά, καθώς οι εκθέσεις των ελέγχων είναι άριστες! Ένα αποτέλεσμα των πολυετών προσπαθειών του Δήμου Παγγαίου, καθώς και του προηγούμενου προέδρου Τάσος Μεταξάς , οι οποίοι κατάφεραν να δημιουργήσουν μία από τις καλύτερες κατασκηνώσεις πανελλαδικά.

Με λίγα λόγια… καλή κατασκηνωτική περίοδο να έχουμε!”

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Διαδικτυακό κάλεσμα για ψήφισμα “διάσωσης” των παλιών Δικαστηρίων και της παλιάς Μεραρχίας Καβάλας

Η πόλη της Καβάλας βρίσκεται στο επίκεντρο μιας σημαντικής πρωτοβουλίας για τη διάσωση και την ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς της, καθώς οι πολίτες ενώνουν τις δυνάμεις τους μέσω ενός διαδικτυακού καλέσματος και μιας εκστρατείας συγκέντρωσης υπογραφών για τη διατήρηση του Παλιού Δικαστικού Μεγάρου και της Παλιάς Μεραρχίας.

Αυτή η πρωτοβουλία ξεκίνησε από την ανησυχία πολιτών της πόλης για την κατάσταση των δύο ιστορικών κτιρίων και πιο συγκεκριμένα των Κωστή Σιμιτσή, Γιώργου Τσακίρη και Ανδρέα Καραγιώργη.

Το Παλιό Δικαστικό Μέγαρο, με την επιβλητική νεοκλασική αρχιτεκτονική του, και η Παλιά Μεραρχία, που φέρει έντονα τα σημάδια της στρατιωτικής ιστορίας της πόλης, κινδυνεύουν να χαθούν αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για την αποκατάσταση και την προστασία τους.

Μπορείτε να υπογράψετε και εσείς πατώντας εδώ

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: «Η Κυβέρνηση αλλάζει το τοπίο στην Εκπαίδευση»

Συνεχίζοντας την προβολή και επικοινωνία του κυβερνητικού έργου μέσω οπτικοποιημένων παρεμβάσεών του, ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, με δήλωσή του, αναφέρεται σε όσα έχουν γίνει από την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, στον τομέα της Παιδείας.

Σημειώνει χαρακτηριστικά:

«Πέντε χρόνια τώρα η Κυβέρνηση αλλάζει το τοπίο σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο αυτό, προσλάβαμε πάνω από 25.000 εκπαιδευτικούς. Διευρύναμε το ωράριο στα ολοήμερα σχολεία.

Προσθέσαμε ψηφιακά εργαλεία και από τον προσεχή Σεπτέμβριο όλες οι τάξεις από την Ε’ Δημοτικού μέχρι και την Γ’ Λυκείου θα είναι εφοδιασμένες με διαδραστικούς πίνακες.

Ψηφίσαμε τον εμβληματικό – ιστορικό νόμο για την ίδρυση μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων ΑΕΙ στη χώρα μας. Θέσαμε σε λειτουργία την Ειδική Ψηφιακή πλατφόρμα υποβολής καταγγελιών (stop-bullying.minedu.gov.gr) και ξεκίνησε η εκστρατεία ενημέρωσης για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού από το Υπουργείο Παιδείας.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
tractor in the background of the text
text about elections
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en