Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Ζαχαριάδης ο εκλεκτός για τον Δήμο Αθηναίων

Habemus papam για τον ΣΥΡΙΖΑ με τον Κώστα Ζαχαριάδη να είναι, τελικά, ο εκλεκτός του κόμματος για τον δήμο Αθηναίων. Μετά από εβδομάδες συνεδριάσεων η πολιτική γραμματεία επέλεξε τελικά εσωκομματικά να δώσει το χρίσμα, καταψηφίζοντας την πρόταση για τον Νίκο Παππά.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, μέλη της πολιτικής γραμματείας συνάντησαν τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού ο οποίος δήλωσε μεν θετικός για μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα, ωστόσο έθεσε συγκεκριμένους προβληματισμούς. Η πρόταση του Νίκου Παππά, παρότι είχε ψηφιστεί στην Κεντρική Επιτροπή τον Απρίλιο, τελικά απορρίφθηκε.

Τα μέλη του ανώτατου οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκαν να επιλέξουν ανάμεσα στον Κώστα Ζαχαριάδη και τον Νίκο Φίλη, και τελικά κατέληξαν στον πρώτο με ψήφους 17-15 και 8 λευκά. Η πρόταση για τον Νίκο Παππά καταψηφίστηκε με 25 κατά και 14 υπέρ.

Θετικά προς την υποψηφιότητα του Κώστα Ζαχαριάδη κινήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι γραμματείς του κόμματος Σβίγγου – Βασιλειάδης, η Όλγα Γεροβασίλη, ο Γιάννης Ραγκούσης, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Νάσος Ηλιόπουλος. Θετικά προσκείμενη προς την υποψηφιότητα του Κώστα Ζαχαριάδη είναι η υποψήφια για την ηγεσία του κόμματος, Έφη Αχτσιόγλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας όλοι δήλωσαν ότι θα στηρίξουν ενεργά την υποψηφιότητα Ζαχαριάδη για τον δήμο Αθηναίων, ανάμεσα τους και ο Νίκος Φίλης.

Ποιος είναι ο Κώστας Ζαχαριάδης

Ο Βιολόγος – Περιβαλλοντολόγος, Κώστας Ζαχαριάδης είναι γεννημένος το 1985. Είναι απόφοιτος του τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (2002-2008). Το 2010 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Περιβάλλον και Δημόσια Υγεία», στο Manchester στην Αγγλία. Κατά την περίοδο των φοιτητικών χρόνων, εντάχθηκε στο Δίκτυο Αυτόνομων Ριζοσπαστικών Σχημάτων (ΔΑΡΑΣ) και στην Αριστερή Ενότητα (ΑΡ.ΕΝ.) με ενεργή δράση στο Βιολογικό Αθήνας.

Μέλος της Νεολαίας ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ από το 2003, την περίοδο 2005-2010 και εκλεγμένος στο Κεντρικό Συμβούλιο. Από το 2013 (ιδρυτικό συνέδριο) έως σήμερα, είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Την περίοδο 2010 έως 2015, εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Διατέλεσε διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ από τον Οκτώβρη του 2015 έως και την ημερομηνία προκήρυξης των εθνικών εκλογών του 2019.

Τι ψήφισε ο Νίκος Παππάς

Ο υποψήφιος για την ηγεσία Νίκος Παππάς, ψήφισε υπέρ του συνονόματου του μπασκετμπολίστα Νίκου Παππά στον πρώτο γύρο. Λευκό έριξε όμως μεταξύ των Ζαχαριάδη και Φίλη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η λογική του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ότι έπρεπε να γίνει μια ευρύτερη επιλογή και όχι απλά ένα στέλεχος του κόμματος.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, σύμφωνα με πληροφορίες, ψήφισε υπέρ του Νίκου Φίλη με τον οποίο άλλωστε βρίσκονται στην ίδια τάση του κόμματος.

Επεισόδιο Φάμελλου – Φίλη

Παρότι πηγές της Κουμουνδούρου επέμεναν να διαψεύδουν το επεισόδιο που είχαν ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Σωκράτης Φάμελλος και ο Νίκος Φίλης, μέλος της πολιτικής γραμματείας επιβεβαιώνει στο protothema.gr την ένταση μεταξύ των δύο πολιτικών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Νίκος Φίλης έστρεψε τα βέλη του κατά του Σωκράτη Φάμελλου για τις πρόσφατες δηλώσεις του για τις εσωκομματικές διεργασίες. Ο κ. Φάμελλος χαρακτήρισε «προσβολή» τα όσα ακούστηκαν και ζήτησε την στήριξη των μελών της ΠΓ. Το επεισόδιο έληξε με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Λαϊκή Συσπείρωση: Ανατολικές συνοικίες – εγκατάλειψη και υποβάθμιση

Ο υποψήφιος δήμαρχος Χρήστος Ποτόλιας, συνοδευόμενος από Δημοτικούς και Περιφερειακούς συμβούλους, βρέθηκαν χθες 28/09/2023 στις ανατολικές συνοικίες της πόλης όπου η υποβάθμιση της περιοχής και τα πολλά προβλήματα που βιώνουν οι κάτοικοί της, όπως άλλωστε συμβαίνει και με όλες τις γειτονιές της πόλης, δεν αποτελούν ζητήματα αντιπαράθεσης μεταξύ των πέντε μονομάχων.

Το κυρίαρχο ζήτημα που προέκυψε από τις συζητήσεις που έκαναν οι εκπρόσωποι της Λ.Σ. με κατοίκους και καταστηματάρχες ήταν αυτό της επιβάρυνσης της υγείας τους εξαιτίας της μόλυνσης του περιβάλλοντοςαπό την ανεξέλεγκτη λειτουργία των χημικών εργοστασίων χωρίς τις σύγχρονες μεθόδους απορρύπανσης, λόγω κόστους.

Η εικόνα της υποβάθμισης συμπληρώνεται από την πεσμένη γέφυρα, το εγκαταλελειμμένο νοσοκομείο, τις υποδομές που ακόμη περιμένουν τις ευρωπαϊκές καλένδες στο Περιγιάλι, την αναμενόμενη ρυπογόνα Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) δίπλα τους (Εσκί Καπού), το μεγάλης έκτασης πρώην στρατόπεδο που μετατράπηκε σε «φυλακή ψυχών». Τα πολλά οικόπεδα που έχουν εγκαταλειφθεί εδώ και πολλά χρόνια, με αποτέλεσμα να έχουν μετατραπεί σε εστίες μόλυνσης, ενώ θα μπορούσαν να μετατραπούν σε ανοιχτούς χώρους πρασίνου, αλλά και χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων, τεράστιο πρόβλημα και αυτό της στάθμευσης σε ολόκληρη την πόλη. Οι ελάχιστες επίσης παιδικές χαρές συνθέτουν την εγκατάλειψη, που ταλαιπωρεί τους κατοίκους καθότι δεν υπάρχουν χώροι για να παίξουν τα παιδιά τους.

Ακόμη και απλούστερα πράγματα όπως η αναγκαία αστυνόμευση τις πρωινές ώρες στο “Σούγελο” για την ρύθμιση της κυκλοφορίας είναι ανύπαρκτα. Όπως επίσης το μοναδικό αυτόματο μηχάνημα τραπεζικών συναλλαγών (ΑΤΜ) στην ίδια περιοχή, που εξυπηρετούσε επαγγελματίες και ηλικιωμένους έχει μεταφερθεί.

Αυτή είναι η εικόνα της “ανάπτυξης” που ευαγγελίζονται όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι που έχει στον πυρήνα της την εξυπηρέτηση των επιχειρηματιών για την επίτευξη του μέγιστου κέρδους χωρίς εμπόδια και περιττά έξοδα για την προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας των κατοίκων, την εξυπηρέτηση των καθημερινών αναγκών τους, τη βελτίωση της ζωής τους.

Μπορεί οι επιχειρηματίες του τουρισμού, των χημικών βιομηχανιών και των κατασκευών να χαίρονται με αυτήν την ανάπτυξη γιατί είναι το δικό τους όνειρο και το δικό τους συμφέρον. Οι λαϊκές οικογένειες όμως που καθημερινά διαβαίνουν ένα Γολγοθά για το μεροκάματο, για να βγει η μέρα δεν έχουν κανένα συμφέρον από αυτήν και αυτούς που την υπηρετούν.

Ο λαός της περιοχής όπως και όλου του δήμου έχει συμφέρον από δημοτικούς συμβούλους που θα είναι απέναντι σε αυτή την πορεία, της υποβάθμισης και της εγκατάλειψης, αυτή την πολιτική στο σύνολό της γιατί θα υπηρετούν τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού.

Ο λαός των ανατολικών και όλων των συνοικιών του δήμου μας έχει συμφέρον να στηρίξει τη Λαϊκή Συσπείρωσησε δήμο και Περιφέρεια, να δώσει την ψήφο του στους αγωνιστές που πάλεψαν, παλεύουν και θα παλεύουν μαζί του για μια καλύτερη ζωή.

Continue Reading

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Παρουσίασε τους υποψηφίους περιφερειακούς του συμβούλους ο Στέργιος Ηλιόπουλος στην Καβάλα

Το ψηφοδέλτιο της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας για την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, παρουσίασε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Στέργιος Ηλιόπουλος.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση :

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Έντονες αναταράξεις για τη φυσιογνωμία του κόμματος

Ο ΣΥΡΙΖΑ περνά τη μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας του με τον Στέφανο Κασσελάκη να αποτελεί το «κερασάκι στην τούρτα». Αυτό δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος διερωτήθηκε «πόσο φρέσκοι είναι Πολάκης, Αποστολάκης και Νίκος Παππάς».

Ο Πάνος Σκουρλέτης σχολίασε αρνητικά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «μετάλλαξη» του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός τόνισε την ανάγκη να δρομολογηθεί άμεσα το έκτακτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι το κόμμα βιώνει τη μεγαλύτερη υπαρξιακή κρίση από τη σύστασή του, με τον Στέφανο Κασσελάκη να αποτελεί το «κερασάκι στην τούρτα».

«Ο Κασσελάκης είναι το κερασάκι στην τούρτα. Αυτό προσπαθώ να σας πω. Σηματοδοτεί βέβαια στοιχεία, πια, μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε, μιλώντας στον Real Fm. Μάλιστα, άφησε αιχμές και για τους βασικούς συνεργάτες του νέου προέδρου του κόμματος.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: