Quantcast
Connect with us

ΚΟΣΜΟΣ

Οι Γερμανοί κατέχουν το 6,5% των παγκόσμιων αποθεμάτων χρυσού

Οι Γερμανοί αγαπούν τον χρυσό και έχουν στην κατοχή τους περίπου το 6,5% των παγκόσμιων αποθεμάτων, όπως αναφέρει σε άρθρο της η γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Τα δύο τελευταία χρόνια προστέθηκαν 250 τόνοι χρυσού, με το ενδιαφέρον των ιδιωτών Γερμανών να αυξάνει ακόμη περισσότερο. Παρόλα αυτά οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι επενδύσεις σε χρυσό δεν είναι η καλύτερη επιλογή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας, η Bundesbank, έχει στην κατοχή της τα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη κεντρική τράπεζα παγκοσμίως: 3.370 τόνους. Μόνοι οι ΗΠΑ διαθέτουν περισσότερα αποθέματα χρυσού στο Φορτ Νοξ, περίπου 8.130 τόνους. Ωστόσο οι ιδιώτες Γερμανοί έχουν στην κατοχή τους συνολικά περισσότερο χρυσό από την Bundesbank ακόμη και από την Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed).

Η επιθυμία τους για το πολύτιμο αυτό μέταλλο μοιάζει να μην μειώνεται. Τα τελευταία τρία χρόνια έχει αυξηθεί σημαντικά η περιουσία των Γερμανών σε χρηματοκιβώτια και θυρίδες, ενώ και τα επόμενα χρόνια επιθυμούν να αγοράσουν και άλλο χρυσό, επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα.

Συνολικά οιΓερμανοίπολίτες έχουν στην κατοχή τους 8.918 τόνους χρυσό, σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου Steinbeis σε δείγμα 2.000 ενηλίκων. Περίπου ο μισός χρυσός είναι σε ράβδους ή κέρματα, ενώ λιγότεροι από 4.000 τόνοι είναι σε κοσμήματα.

Σε αντίθεση με την προηγούμενη έρευνα που διενεργήθηκε πριν από τρία χρόνια, ο χρυσός που έχουν στην κατοχή τους οι Γερμανοί ιδιώτες αυξήθηκε κατά περίπου 246 τόνους. Περίπου το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων απάντησε ότι αγόρασε χρυσό τα τελευταία δύο χρόνια αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με την έρευνα κάθε Γερμανός άνω των 18 ετών έχει στην κατοχή του κατά μέσο όρο 58 γραμμάρια χρυσών κοσμημάτων και 71 γραμμάρια χρυσού σε ράβδους ή κέρματα.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Αμετανόητα προκλητικός ο Ράμα | Ρατσιστικό κρεσέντο κατά της Ελλάδας με αναφορές σε Τσάμηδες

Ο Έντι Ράμα τόνισε ότι πρέπει να πειστούν οι Έλληνες και οι Αλβανοί, πως η μοίρα των δύο λαών είναι αχώριστη. Όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας

Σε μια απροκάλυπτα ρατσιστική επίθεση κατά της χώρας που φιλοξένησε την προεκλογική του ομιλία, και στην οποία ζουν και εργάζονται χιλιάδες συμπατριώτες του, προχώρησε από το Γαλάτσι ο πρωθυπουργός της Αλβανίας.

Ο Εντι Ράμα, υποδαύλισε τον Αλβανικό εθνικισμό, έφτασε στο σημείο να αναφερθεί ακόμη και στους Τσάμηδες, και κατηγόρησε την Ελλάδα για ρατσιστικό μίσος και συμπεριφορά κατά των συμπατριωτών του.

Σε μερίδα του ακροατηρίου του μάλιστα, ο διχαστικός και παραληρηματικός λόγος του Ράμα βρήκε ενθουσιώδη υποδοχή, καθώς άστραφταν οι φωτογραφίες στις χειρονομίες με τον αλαβνικό αετό.

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι πρέπει να πειστούν οι Έλληνες και οι Αλβανοί, πως η μοίρα των δύο λαών είναι αχώριστη. «Οι απαντήσεις του μέλλοντος δεν μπορούν να βρεθούν στο παρελθόν αλλά στο παρόν», υπογράμμισε.

Στη συνέχεια περιέγραψε τον τρόπο που οι Αλβανοί έφυγαν από τη χώρα τους μετά το άνοιγμα των συνόρων, λέγοντας πως «ήρθατε σε αυτό το αρχαίο λίκνο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού για να ξεφύγετε από τα ερείπια του Κομμουνιστικού καθεστώτος».

Αναφερόμενος  κατά του ρατσισμού που όπως είπε βίωσαν οι Αλβανοί μετανάστες τόνισε ότι «αντιμετωπίσατε κάθε είδους βάναυσες εκφράσεις αλαζονείας του πλούσιου γείτονα προς τον φτωχό γείτονα».

Έκανε παραλληλισμό για την εκδίωξη Αλβανών μεταναστών με τους Τσάμηδες, υπογραμμίζοντας πως «ζήσατε τον εξευτελισμό των επιχειρήσεων «σκούπα» στο τέλος του 20ού αιώνα, όταν σας πήραν από τα σπίτια σας με τα ρούχα σας τη νύχτα για να απελαθείτε στην Αλβανία, σαν μια ταινία πολύ παλιάς εποχής για τις αναγκαστικές μεταναστεύσεις των προγόνων μας από τα σπίτια τους στη Βόρεια Ελλάδα. Κάνατε 2-3 ασταμάτητα για τα μεροκάματα, τρώγοντας ένα γεύμα την ημέρα».

Στιγμιότυπο από την ομιλία του Έντι Ράμα

Υποστήριξε ότι πολλοί εκ των Αλβανών που έμειναν στην Ελλάδα άλλαξαν τα ονόματα που τους έδωσαν οι γονείς τους, για να καταφέρουν να πάρουν χαρτιά και να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο, λέγοντας, όμως, ότι «είδατε το παιδί σας να κλαίει επειδή ήταν το καλύτερο στο σχολείο αλλά δεν του δόθηκε το δικαίωμα να συμμετάσχει στην τελετή της σημαίας».

Καταληκτικά ο Έντι Ράμα ανέφερε ότι «βήμα-βήμα καταφέρατε και γίνατε ισότιμοι πολίτες αυτής της χώρας, με τις αξίες σας, τη δουλειά σας, την ορθότητά σας, σας υποδέχτηκαν σαν να μην είστε ξένοι σε αυτή τη χώρα. Βρήκατε τη θέση σας στην ελληνική κοινωνία, κερδίσατε τον σεβασμό του διπλανού σας και την αξιοπρέπεια μιας δημοκρατικής χώρας. Η Ελλάδα είναι δική σας όσο και των Ελλήνων».

Στο τέλος της ομιλίας του κατά τη συνάντηση με Αλβανούς μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα, ο Έντι Ράμα δήλωσε:

«Ζητώ συγγνώμη για οποιοδήποτε λάθος νομίζετε ότι έχω κάνει, αλλά ποτέ δεν πρόδωσα αυτούς που με εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους, έστω και μια φορά για αυτήν την εξαιρετική τιμή. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή για έναν άνδρα στη ζωή του να ηγείται της χώρας του. Δεν υπάρχει καμία υλική, οικονομική, οικονομική δύναμη, άτομο ή κράτος που να μπορεί να με δελεάσει ή να με πιέσει να λειτουργήσω πίσω από την πλάτη σας και να παραβιάσω τα συμφέροντα. Αυτή ήταν η πιο όμορφη επίσκεψή μου στην Αθήνα και δεν το πιστεύω θα υπάρξει ομορφότερη».

Θα ήθελα επίσης να στείλω εκ μέρους σας ένα μήνυμα στον φίλο μου που εκλέχτηκε από τον λαό αυτής της χώρας για να ηγηθεί της Ελλάδας, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Το 1886 ο ποιητής μας Naim Frasheri έγραψε το ποίημά του στα ελληνικά «Ο αληθινός πόθος των Αλβανών». Ας ζήσουμε με όλους τους γείτονες με τάξη και ειρήνη, ας μην γίνουμε εχθροί και ας πολεμήσουμε. Πολλά ευχαριστώ από εμένα και τους Αλβανούς της Ελλάδας.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στο Γαλάτσι

Σημειώνεται ότι πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο στάδιο του Γαλατσίου το πρωί της Κυριακής για την ομιλία του πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα.

Οι Αλβανοί που διαμένουν στην Αθήνα και στις γύρω περιοχές αλλά και πολίτες της Αλβανίας που κατέφθασαν με λεωφορεία προσήλθαν με σημαίες της χώρας τους αλλά και -μερικοί εξ’ αυτών- μπλούζες με το πρόσωπο του Αλβανού πρωθυπουργού ή/και πανό.

Ο Έντι Ράμα μπήκε στην αίθουσα λίγο μετά τις 12:00 υπό τους ήχους του αλβανικού εθνικού ύμνου και καταχειροκροτούμενος από τον κόσμο που φώναζε «Έντι, Έντι».

Την εκδήλωση άνοιξαν ο τραγουδιστής Νόιζι και η τραγουδίστρια Έρα Ρούσι.

Ξεκινώντας, ο Έντι Ράμα απάντησε στο μήνυμα του Φρέντι Μπελέρη ότι «ήρθε στην Ελλάδα για να προκαλέσει», λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν ήρθα για να προκαλέσω, ήρθα για να συναντήσω τον λαό μου».

tanea.gr

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Το Ισραήλ ζήτησε από κατοίκους της ανατολικής Ράφα να απομακρυνθούν

Ο στρατός του Ισραήλ ζήτησε σήμερα από τους κατοίκους και άλλων συνοικιών της Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, να απομακρυθούν από εκεί και να μετακινηθούν στη «διευρυμένη ανθρωπιστική περιοχή» στην αλ Μαουάσι, σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε στο Χ εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων. Περισσότεροι από 150.000 άνθρωποι έχουν ήδη εγκαταλείψει την πόλη.

Οι νέες οδηγίες προς τους κατοίκους υποδηλώνουν ότι ο ισραηλινός στρατός ετοιμάζει νέα επίθεση στο κέντρο της Ράφα, απειλώντας με καταστροφή και εκτοπισμό πολύ περισσότερους ανθρώπους.

Τα ισραηλινά τανκς μαζεύονται κοντά σε κατοικημένες περιοχές εν μέσω συνεχών βομβαρδισμών. Παλαιστινιακές ένοπλες ομάδες δήλωσαν ότι στοχοποιούν ισραηλινά στρατεύματα στα ανατολικά.

Ο στρατός του Ισραήλ δήλωσε ότι οι χερσαίες δυνάμεις του διεξάγουν «στοχευμένη δραστηριότητα» στην ανατολική Ράφα.

Ο ΟΗΕ προειδοποίησε επίσης ότι τα τρόφιμα και τα καύσιμα εξαντλούνται επειδή δεν λαμβάνει βοήθεια μέσω των κοντινών διαβάσεων.

Τα ισραηλινά στρατεύματα ανέλαβαν τον έλεγχο και έκλεισαν το πέρασμα της Ράφα με την Αίγυπτο κατά την έναρξη της επιχείρησής τους, ενώ τα Ηνωμένα Έθνη δήλωσαν ότι ήταν πολύ επικίνδυνο για το προσωπικό και τα φορτηγά τους να φθάσουν στο επαναλειτούργημα του περάσματος Kerem Shalom με το Ισραήλ.

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ απέρριψε την απειλή του προέδρου των ΗΠΑ να σταματήσει την προμήθεια ορισμένων όπλων αν εξαπολύσει μεγάλη επίθεση σε «πληθυσμιακά κέντρα» στη Ράφα. Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι το Ισραήλ θα μπορούσε να «σταθεί και μόνο του» αν χρειαστεί.

Μετά από επτά μήνες πολέμου στη Γάζα, το Ισραήλ επιμένει ότι η νίκη είναι αδύνατη χωρίς την κατάληψη της πόλης και την εξουδετέρωση των τελευταίων εναπομεινάντων ταγμάτων της Χαμάς.

Αλλά με περισσότερους από ένα εκατομμύριο εκτοπισμένους Παλαιστίνιους να βρίσκουν καταφύγιο εκεί, ο ΟΗΕ και οι δυτικές δυνάμεις έχουν προειδοποιήσει ότι μια ολοκληρωτική επίθεση θα μπορούσε να οδηγήσει σε μαζικές απώλειες αμάχων και σε ανθρωπιστική καταστροφή.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

ΕΥΠ και αντιτρομοκρατική σε συναγερμό για τις απειλές του ISIS στον τελικό του Conference League

Το γήπεδο «Opap Arena» της Νέας Φιλαδέλφειας, το βράδυ της 29ης Μαΐου  αναμένεται να μετατραπεί σε φρούριο

Η ΕΥΠ και αντιτρομοκρατική υπηρεσία – σε συνεργασία με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές υπηρεσίες ασφαλείας έχουν τεθεί σε συναγερμό, προκειμένου να αποτραπεί τρομοκρατικό χτύπημα. Επιπλέον, τα τελευταία 24ωρα βρίσκεται στο Βέλγιο κλιμάκιο τριών Ελλήνων αξιωματικών που είναι οι επικεφαλής του σχεδίου ασφαλείας.

Στις αρχές του περασμένου Απριλίου το Ισλαμικό Κράτος απείλησε με τρομοκρατική επίθεση στα στάδια των αναμετρήσεων του Champions League με μήνυμα «Σκοτώστε τους όλους», θέτοντας ξανά την Ευρώπη στην σκιά της τρομοκρατίας.

Πηγή: skai.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en