ΚΑΒΑΛΑ

Επίσκεψη του Λεωνίδα Παππά στο Ε.Κ.Α.Β.

Επίσκεψη στο Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας πραγματοποίησε την Τρίτη 20/06/2023 ο υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Π.Ε. Καβάλας Λεωνίδας Παππάς, όπου και είχε την ευκαιρία να συζητήσει με το προσωπικό (διασώστες, επικουρικό προσωπικό και διοικητικό προσωπικό) για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους

Κυρίαρχο ζήτημα είναι η μεγάλη έλλειψη προσωπικού, η οποία μοιραία οδηγεί σε σοβαρά κενά, με ό, τι αυτό συνεπάγεται για τον χρόνο ανταπόκρισης της υπηρεσίας στα περιστατικά και, κατ’ επέκταση, και για την υγεία των πολιτών του Νομού Καβάλας. Εξίσου σημαντικό είναι και το πάγιο αίτημα για μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού που υπηρετεί στο ΕΚΑΒ.

Τέλος, πολύ σημαντική είναι και η ανάγκη για την εξαγορά πλωτού ασθενοφόρου για τα περιστατικά της Θάσου, ώστε να μειωθεί ο χρόνος μεταφοράς των ασθενών στο Νοσοκομείο της Καβάλας.
Ο Λεωνίδας Παππάς μετέφερε στο προσωπικό την θέση του ΠΑΣΟΚ για πρόσληψη προσωπικού, για ένταξη του συνόλου του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού του Ε.Σ.Υ. στο καθεστώς βαρέων και ανθυγιεινών και δεσμεύτηκε να μεταφέρει τα προβλήματα του προσωπικού στον αρμόδιο τομέα του ΠΑΣΟΚ, ώστε να αναδείξει ακόμη περισσότερο το ζήτημα.

Ενημέρωσε δε το προσωπικό ότι υπάρχουν πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης για προσλήψεις στην Δημόσια Υγεία και ότι η σημερινή κατάσταση στο ΕΚΑΒ (όχι μόνο της Καβάλας) είναι αποτέλεσμα των επιλογών της κυβέρνησης της Ν.Δ.

Κοινός παρονομαστής σε κάθε δραστηριότητα αναφορικά με το Ε.Σ.Υ. είναι ότι η ΝΔ και ο κύριος Μητσοτάκης, παρότι είχαν στην διάθεσή τους τα απαραίτητα κονδύλια, επέλεξαν την απαξίωση και την υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας, σπρώχνοντας τους πολίτες στον ιδιωτικό τομέα, με αποτέλεσμα σήμερα να είμαστε η 2 η χώρα στην ευρωζώνη με τις μεγαλύτερες ιδιωτικές δαπάνες υγείας, ενώ την ίδια ώρα βρισκόμαστε στις τελευταίες θέσεις από άποψη αγοραστικής δύναμης.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version