Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

KKE | Αντιπλημμυρική προστασία εδώ και τώρα στην Π.Α.Μ.Θ.

Δημοσιεύτηκε

στις

Στην ανακοίνωση για την αναγκαιότητα της αντιπλημμυρικής προστασίας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εξέδωσε η τομεακή επιτροπή του ΚΚΕ Δράμας.

Πιο συγκεκριμένα : 

Τα τελευταία καιρικά φαινόμενα των καταιγίδων και χαλαζοπτώσεων στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, προκάλεσαν σημαντικές καταστροφές στις υποδομές, το οδικό δίκτυο και την αγροτική παραγωγή σε αρκετούς νομούς  και με ιδιαίτερη οξύτητα στο νομό Ροδόπης.

 Τα φαινόμενα αυτά που αποκτούν μεγαλύτερη  συχνότητα τα τελευταία χρόνια, φέρνουν στην επιφάνεια τα μεγάλα κενά στην αντιπλημμυρική προστασία που ξεκινούν από τα ανύπαρκτα έργα στον ορεινό όγκο, την έλλειψη αποστραγγιστικών δικτύων στους κάμπους, την παντελή απουσία από ένα σύστημα ολοκληρωμένης προστασίας με κάθε μέσο των καλλιεργειών από το κράτος, που μετατρέπει την προστασία της παραγωγής σε ατομική ευθύνη του καλλιεργητή, χωρίς επιστημονική και τεχνική στήριξη. 

 Είναι η πολιτική όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ, η πολιτική του κεφαλαίου, που καρατομεί τις δαπάνες για αντιπλημμυρική προστασία, τις αποζημιώσεις των αγροτών και κτηνοτρόφων από τις μεγάλες καταστροφές, που αφήνει απροστάτευτη την ανθρώπινη ζωή αφού δεν προβλέπει και δεν παίρνει άμεσα μέτρα για να προστατέψει τις ανθρώπινες ζωές και περιουσίες, γιατί πριμοδοτεί τη στήριξη έργων με αποκλειστικό κριτήρια τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, αδιαφορώντας για τις λαϊκές ανάγκες.

 Στην περιοχή μας όπως και σε όλη τη χώρα υπάρχει πικρή πείρα από την καθυστέρηση ακόμη και τσεκουρωμένων αποζημιώσεων όπως στο Νέστο από τις περσινές πλημμύρες.

Χωρίς καμία καθυστέρηση ζητάμε την άμεση αποκατάσταση όλων των ζημιών στις υποδομές , είτε αφορούν το οδικό δίκτυο  είτε δίκτυα άρδευσης και ύδρευσης και όπου αλλού χρειαστεί.

Να αποζημιωθούν στο 100% εδώ και τώρα οι αγρότες για τις ζημιές που έπαθαν στις καλλιέργειες τους. Καμία δικαιολογία για τα εμπόδια που βάζει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ.

Να ξεκινήσουν άμεσα και χωρίς καμία καθυστέρηση τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, τα αποστραγγιστικά, η θωράκιση των υποδομών σε οδικό δίκτυο για να μην κινδυνεύουν ζωές ειδικά σε επικίνδυνα περάσματα όπως οι ιρλανδικές διαβάσεις.

 Κλιμάκιο του ΚΚΕ θα περιοδεύσει σήμερα στις πληγείσες περιοχές του Νομού Ροδόπης με επικεφαλής το μέλος της ΕΠ και περιφερειακό σύμβουλο Χρήστο Τρέλλη και τον υποψήφιο ευρωβουλευτή στις πρόσφατες ευρωεκλογές Ιμπραήμ Φραντζή.

 Περιοδεία θα γίνει αύριο το απόγευμα στο νομό Καβάλας στις πληγείσες περιοχές του Νέστου, με κλιμάκιο της ΤΕ με επικεφαλής το Θόδωρο Συμεωνίδη.

11/7/2019

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ 

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΑΜΥΝΑ

Μήνυμα Γαλλίας – Κύπρου στην Τουρκία με κοινή ναυτική άσκηση

Δημοσιεύτηκε

στις

Κοινή ναυτική άσκηση Γαλλίας – Κύπρου βρίσκεται σε εξέλιξη στα ανοιχτά της δεύτερης, στέλνοντας μήνυμα στην Τουρκία αναφορικά με τα δικαιώματα της Λευκωσίας στην ΑΟΖ.

Την άσκηση ανακοίνωσε μέσα από το Twitter η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί, τονίζοντας ότι διεξάγεται σε κυπριακά χωρικά ύδατα και διεξάγονται μέσα στα πλαίσια μιας εξαιρετικής ποιότητας συνεργασίας.

«Επιθυμούμε να επιτρέψουμε στην Κύπρο, κράτος μέλος της ΕΕ, να μπορεί να διασφαλίζει τις ευθύνες της εντός των υδάτων που εμπίπτουν στην κυριαρχία της», πρόσθεσε η Φλοράνς Παρλί.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Σάββας Αγγελίδης δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι «η άσκηση έχει τη σημασία της, στα πλαίσια της συνεργασίας της Κύπρου με τη Γαλλία, στέλνει όμως και μήνυμα για την ενάσκηση των δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη».

Την ίδια στιγμή, παραμένουμε προσηλωμένοι στις προσπάθειές μας για τερματισμό της παρανομίας της Τουρκίας με πολιτικά, διπλωματικά και νομικά μέτρα, κατέληξε ο κ. Αγγελίδης.

Στην άσκηση αναφέρθηκε και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, ο οποίος σε ανάρτησή του στο twitter έγραψε ότι η γαλλο-κυπριακή ναυτική άσκηση εμπίπτει στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας των δυο χωρών. «Η Γαλλία ενισχύει την Κυπριακή Δημοκρατία στην ενάσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της, σύμφωνα και με την ομόθυμη στάση της ΕΕ» κατέληξε ο Εκπρόσωπος.

Νωρίτερα, κυβερνητική πηγή είχε επιβεβαιώσει στο ΚΥΠΕ την παρουσία πλοίου του πολεμικού ναυτικού της Γαλλίας στην κυπριακή ΑΟΖ και στο θαλάσσιο οικόπεδο 7, λέγοντας ωστόσο ότι «δεν υπάρχει πρόθεση στρατιωτικοποίησης της κατάστασης».

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Πορεία Κούρδων από το στρατόπεδο Ασημακοπούλου για την εισβολή της Τουρκίας στη βόρεια Συρία

Δημοσιεύτηκε

στις

Πορεία Κούρδων προσφύγων από το στρατόπεδο Ασημακοπούλου πραγματοποιείται αυτή την στιγμή όπου και θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία με κυρίαρχο μήνυμα τα ανθρώπινα δικαιώματα των Κούρδων αλλά και την εισβολή της Τουρκίας στη βόρεια Συρία.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

MEDIA

Το ΙΜΑΜ ΜΠΑΙΛΝΤΙ στο KAVALA NIGHT CITY RUN 2019

Δημοσιεύτηκε

στις

Πρόκειται για δύ αγώνες, 5 & 10 χιλιόμέτρων που διεξάγονται εξολοκλήρου μέσα σε αστικό τοπίο, σε κεντρικούς δρόμους , σε πλατείες, στο λιμάνι και στη παραλιακή ζώνη, ενώ διαπερνούν και τα γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης.

Το Kavala NightCityRun διοργανώνει η Λέσχη Φιλάθλων Καβάλας σε συνεργασία με συλλόγους της πόλης.

DCIM100MEDIADJI_0072.JPG

DCIM100MEDIADJI_0070.JPG

DCIM100MEDIADJI_0064.JPG

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Αλέξης Πολίτης και Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας ΑΜ-Θ

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο Αλέξης Πολίτης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων αναλαμβάνει πλέον και καθήκοντα Αντιπροέδρου της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.Στην συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ENA Channel τονίζει την αξία της συγκεκριμένης θέσης αλλά και την προσπάθεια της νέας διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ να δοθεί η αξία που πρέπει ώστε να ξεπεραστούν σημαντικά προβλήματα γραφειοκρατίας στον τομέα των χρηματοδοτήσεων σε κρίσιμα θέματα που αφορούν την Περιφέρεια.

 

 

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
teliko filiagkos-plio
HOLIDAY-Car-Rental-banner
professional camera ad
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ