Connect with us

ΘΑΣΟΣ

Τ. Ελευθεριάδου | Θρασύτατη, αν όχι αστεία, ανακοίνωση του κ. Λαζαρίδη για την μονάδα τεχνητού νεφρού

Δημοσιεύτηκε

στις

Σε μία αιχμηρή ανακοίνωση κατά του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριου Λαζαρίδη , προχώρησε η Βουλευτής του Σύριζα ,Τάνια Ελευθεριάδου.

Πιο συγκεκριμένα :

Μνημείο παλαιοκομματισμού και απροκάλυπτου εμπαιγμού της τοπικής κοινωνίας αποτελεί η τελευταία ανακοίνωση του νέου βουλευτή Ν.Καβάλας τής ΝΔ Μακάριου Λαζαρίδη, ο οποίος καυχιέται ότι η μονάδα τεχνητού νεφρού στη Θάσο γίνεται πραγματικότητα «κατόπιν ενεργειών του». 

Στη θρασύτατη, αν όχι αστεία, ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Λαζαρίδης, μιλάει για «δική του» πρωτοβουλία για μονάδα τεχνητού νεφρού στο νησί, που παίρνει σάρκα και οστά. 

Δίνει μάλιστα ξανά στη δημοσιότητα και περσινές φωτογραφίες από την επίσκεψή του στο Κέντρο Υγείας Πρίνου μαζί με επιχειρηματία του νησιού. Δεν ξέρουμε, αν και μπορούμε να φανταστούμε, ποια είναι η ανάγκη του να διαφημίσει και πάλι έναν επιχειρηματία, ο οποίος όμως δεν έχει πράξει το παραμικρό για την σημαντική αυτή μονάδα που τόσο έχει ανάγκη η Θάσος. 

Για να τελειώνουμε κ. Γκρούεζα…  Εδώ είναι Καβάλα! Εδώ είναι Θάσος! Δεν είναι ούτε η Άνω Πλατανιά του 1965, ούτε η αχανής Αττική, για να νομίζετε ότι θα κοροϊδέψετε τους πολίτες. Εδώ το δούλεμα το μυρίζεται κάποιος από χιλιόμετρα μακριά. 

Δε μπορείτε λίγα 24ωρα μετά τις εκλογές να καυχιέστε ότι γίνονται πράξη οι δεσμεύσεις σας στους πολίτες. Γίνονται πράξη οι δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ προς τους πολίτες. Στην προκειμένη έγιναν πράξη ακριβώς επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ.  

Η τελική απόφαση για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού ελήφθη στις 11/6/2019 μετά από μακρά προεργασία, δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ στις 5/7/2019 και ανακοινώθηκε στις 9/7/2019 από τον διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας, ο οποίος την προσεχή Δευτέρα συγκαλεί σχετική σύσκεψη για το θέμα. 

Η μονάδα τεχνητού νεφρού στη Θάσο έχει υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ και υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού. Ήταν μία από αμέτρητες ενέργειες που μας κάνει να διαφέρουμε από μια ΝΔ εχθρική προς το δημόσιο σύστημα υγείας. 

Η μονάδα αυτή, που θα ανακουφίσει δεκάδες κατοίκους της Θάσου από την ταλαιπωρία και τους κινδύνους, γίνεται πραγματικότητα γιατί υπήρξε μια προοδευτική κυβέρνηση που κατάφερε να «αναστήσει» τη δημόσια υγεία που σκοπίμως η ΝΔ είχε απαξιώσει για να δώσει τέτοιες υπηρεσίες βορά στους ιδιώτες. 

Για τη μονάδα αυτή αγωνίστηκε η διεύθυνση του Κέντρου Υγείας, η διοίκηση του Νοσοκομείου Καβάλας, η απερχόμενη διοίκηση του Δήμου Θάσου αλλά και η μέχρι πρότινος ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Σίγουρα όχι ένας νεοεμφανιζόμενος υποψήφιος βουλευτής που την περίοδο εκείνη δεν είχε καν «χριστεί» υποψήφιος αλλά… επισκεπτόταν ως τουρίστας το νομό Καβάλας γιατί του ήταν δύσκολο να εκλεγεί στη Β΄Αθηνών. 

Ξέρετε άραγε πόσα χρόνια, από αυτά που η ΝΔ κυβερνούσε, ζητούσαν οι Θάσιοι τη μονάδα τεχνητού νεφρού; 

Μήπως σκοπεύετε να καυχηθείτε και για την ίδρυση παραρτήματος ΕΚΑΒ στη Θάσο που οι κάτοικοί της ζητούσαν για δεκαετίες; Μήπως και για την προμήθεια εξοπλισμού και την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Πρίνου με προσωπικό; Ή μήπως ότι εξασφαλίστηκε πρόσβαση στο ΕΣΥ σε 2,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας που οι κυβερνήσεις σας άφησαν ανασφάλιστους;

Οποιοσδήποτε άλλος στη θέση σας θα ντρεπόταν να ξεστομίσει αυτά που ανακοινώσατε. Αποδεικνύετε ότι υποτιμάτε τη νοημοσύνη των κατοίκων του νομού Καβάλας. Το να καυχιέσαι 3-4 μέρες μετά τις εκλογές για κάτι που κατάφερε η προηγούμενη κυβέρνηση, πέρα από γελοιοποίηση ενέχει και κινδύνους. 

Θα κριθείτε από εδώ και στο εξής: 

-για το αν και πότε θα θέσετε σε λειτουργία τη νέα μονάδα τεχνητού νεφρού στη Θάσο 

-για το αν και πότε θα στελεχώσετε το Κέντρο Υγείας Πρίνου με το απαραίτητο για τη νέα μονάδα, επιπλέον προσωπικό, όταν επιμένετε εμμονικά στον κανόνα «1 προς 5»

-για το αν θα διατηρήσετε την καθολική πρόσβαση των πολιτών στις δημόσιες δομές υγείας ή αν θα επιστρέψετε τη χώρα στη μαύρη περίοδο των «παροχών για λίγους», για τους «έχοντες» και τους «προνομιούχους». 

-για το αν θα κάνετε πράξη το νοσηρό σας σχέδιο για ιδιωτικοποίηση μέρους του Εθνικού Συστήματος Υγείας. 

Εμείς θα είμαστε εδώ, κάθε μέρα, να ελέγχουμε τι κάνετε και τι δεν κάνετε. Γιατί κάθε μέρα που καθυστερείτε να ενισχύσετε τα δημόσια νοσοκομεία, ευνοείτε τους ιδιώτες. 

Δεν θα αφήσουμε καμία κατάκτηση των πολιτών να πάει χαμένη.

Τάνια Ελευθεριάδου

Βουλευτής Ν.Καβάλας ΣΥΡΙΖΑ 

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΘΑΣΟΣ

Νέα κρούσματα κορονοϊού σε Καβάλα και Θάσο – Αύριο οι ανακοινώσεις

Δημοσιεύτηκε

στις

Οκτώ νέα κρούσματα κορονοϊού σύμφωνα με πληροφορίες από την Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας φαίνεται πως έχουν διαπιστωθεί στο νομό Καβάλας.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για αλλοδαπούς τουρίστες από Βαλκανικές χώρες οι οποίοι ήρθαν στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες.

Όπως τόνισε στο kavalanews.gr ο νομίατρος Καβάλας Χρήστος Παπαδόπουλος υπάρχουν πληροφορίες για εισαγόμενα κρούσματα στο νομό Καβάλας ωστόσο συλλέγονται τα στοιχεία και οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν αύριο Τρίτη 7 Ιουλίου.

Διαβάστε εδώ περισσότερα

makthes

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΘΑΣΟΣ

Δήμος Θάσου | Χορήγηση επιδομάτων στους πληγέντες από τα πλημμυρικά φαινόμενα

Δημοσιεύτηκε

στις

Ξεκίνησε η χρηματοδότηση του Δήμου Θάσου κατόπιν σχετικκής αιτήσεων στους δικαιούχους, για την χορήγηση του επιδόματος πρώτων βιοτικών αναγκών και για την αντιμετώπιση απλών επισκευαστικών εργασιών ή/και την αντικατάσταση οικοσκευής, λόγω των πλημμυρών του περασμένου Νοεμβρίου (21-26.11.2019)

Με πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, κατόπιν ενεργειών του Δήμου Θάσου, επιχορηγήθηκε ο Δήμος Θάσου με το ποσό των 33.840,00 €, για την υλοποίηση του προγράμματος κοινωνικής προστασίας όπως προβλέπεται από το Ν.Δ. 57/1973 και την αρίθμ. 33862/06-05-2019 ΚΥΑ (ΦΕΚ 1699/τ.Β΄/2019), με σκοπό την χορήγηση οικονομικών ενισχύσεων σε πληγέντες, συνεπεία πλημμυρικών φαινόμενων στις 21-26.11.2019.

Η χρηματοδότηση αφορά την χορήγηση στους ήδη αξιολογημένους δικαιούχους, κατόπιν σχετικής αιτήσεώς τους και αξιολόγησης αυτών από επιτροπή του Δήμου, του επιδόματος πρώτων βιοτικών αναγκών και για την αντιμετώπιση απλών επισκευαστικών εργασιών ή/και την αντικατάσταση οικοσκευής σε κύρια κατοικία.

Το ανωτέρω μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων διοικητικών και οικονομικών διαδικασιών του Δήμου Θάσου θα χορηγηθεί από τον Δήμο Θάσου στους Δικαιούχους.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:

«Έχοντας ως μοναδικό γνώμονά μας την εξυπηρέτηση των πολιτών της Θάσου, και παρά τις έκτακτες συνθήκες που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε από την αρχή της θητείας μας με τα πλημμυρικά φαινόμενα στις 21-26.11.2019 και την Πανδημία του COVID 19 και παρά τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται σε αυτές τις περιπτώσεις, αποδεικνύουμε για άλλη μία φορά ότι ως Νέα Διοίκηση με στόχο, οργάνωση και δουλειά, ανταποκρινόμαστε ταχύτατα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να επωφεληθούν οι πληγέντες πολίτες της Θάσου.

Δέον να σημειωθεί ότι στην αντίστοιχη περίπτωση της Πυρκαγιάς του 2016, οι τότε δικαιούχοι αποζημιώθηκαν μετά από περίπου 2 χρόνια».

Γραφείο Δημάρχου

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΘΑΣΟΣ

Συγκρατημένη αισιοδοξία για τις κρατήσεις στα ενοικιαζόμενα δωμάτια της Θάσου

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο Γιάννης Μαρκιανός ως πρόεδρος των ιδιωτών ενοικιαζομένων δωματίων τόσο στη Θάσο όσο και στην ΑΜΘ διατύπωσε την συγκρατημένη του αισιοδοξία για την τουριστική σεζόν που αυτήν την περίοδο ξεκινά. Μας αναφέρει ότι το ενδιαφέρον και οι κρατήσεις αφορούν το διάστημα μετά τις 15 Ιουλίου ενώ προς το παρόν οι τιμές (στα ενοικιαζόμενα δωμάτια) είναι όπως πέρσι το Καλοκαίρι.

Η συνέντευξη

Ερ: Σήμερα(χθες) η απόφαση για τα εποχιακά ξενοδοχεία σημαίνει ότι επαναλειτουργούν και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια ή εσείς έχετε ήδη λειτουργήσει;

Απ: Τα ενοικιαζόμενα δωμάτια είναι αυτά τα οποία ξεκινάνε σήμερα(χθες). Ουσιαστικά δεν υπήρχαν πολλά στην περιοχή μας, 12μηνης λειτουργίας, ήταν στα δάκτυλα μετρημένα οπότε το σύνολο ξεκινάει σήμερα(χθες).

Ερ: Θα λειτουργήσουν οι συνάδελφοι σας ή αυτό θα εξαρτηθεί από τις κρατήσεις;

Απ: Φυσικά οι κρατήσεις παίζουν τον σπουδαιότερο ρόλο άλλα οι περισσότεροι ήδη έχουν αρχίζει και προετοιμάζονται από τις προηγούμενες μέρες ώστε να είναι σε ετοιμότητα.

Ερ: Τι πρέπει να κάνετε; Τι λένε τα πρωτόκολλα;

Απ: Τα πρωτόκολλα είναι τα ίδια τα οποία ισχύουν και για τα μεγαλύτερα καταλύματα όπως τα ξενοδοχεία. Με εξαίρεση ένα σχέδιο δράσης το οποίο πρέπει να εκπονηθεί στα μεγάλα καταλύματα. Η ευκολία η οποία υπάρχει είναι ότι σε μας δεν υπάρχουν πολλοί κοινόχρηστοι χώροι, τμήματα όπως σίτισης ώστε να υπάρχουν περισσότερες απαιτήσεις.

Ερ: Είναι απαραίτητο να συνεργάζεστε, να έχετε σε επιφυλακή έναν γιατρό, ένα ιδιώτη γιατρό για να τον έχετε σύμβουλο, να το έχετε ανά πάσα ώρα και στιγμή, αν κάποιος πελάτης σας π.χ. ανεβάσει κάποιος πυρετό;

Απ: Είναι απαραίτητο. Οι οδηγίες του ΕΟΔΥ λένε ότι αν υπάρχει ύποπτο κρούσμα, οφείλουμε να έρθουμε σε επαφή πρώτα με κάποιον γιατρό τον οποίο συνεργάζεται με τον τρόπο που είπατε με το κατάλυμα.

Ερ: Οι τιμές πως είναι; Ο Βούλγαρος που θα έρθει σήμερα ή αυτή την εβδομάδα θα πληρώσει σε τιμές … κορωνοϊού ή θα πληρώσει όπως θα πλήρωνε 15 Ιουνίου του 2019;

Απ: Αυτό το οποίο βλέπω είναι ότι οι τιμές κυμαίνονται όπως το 2019. Ίσως λίγο χαμηλότερες. Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε μάθει ο Ιούνιος να μην είναι πολύ δυνατός. Οπότε κυμαινόμαστε στα ίδια επίπεδα.

Ερ: Μπορείτε να κάνετε μια πρόβλεψη για το φετινό καλοκαίρι ή είναι τόσο ρευστή η κατάσταση που δεν είναι εύκολη η πρόβλεψη ακόμη;

Απ: Με τα δεδομένα που έχουμε τη στιγμή αυτή, αυτό το οποίο βλέπουμε είναι ότι υπάρχει ζήτηση μετά τις 15 Ιουλίου. Είναι η στιγμή που φαίνονται αρκετές κρατήσεις. Θα παίξει ρόλο και πως θα είναι η ροή στους συνοριακούς σταθμούς.

Αν θα επιτραπεί η πρόσβαση. Αν θα είναι εύκολη η πρόσβαση και δεν θα υπάρχουν κάποιες καθυστερήσεις. Πιστεύουμε ότι όλα αυτά θα παίξουν το ρόλο τους για θετικό πρόσημο μετά τις 15 Ιουλίου.

Ερ: Είναι για σας έκπληξη ότι τα μεγάλα εποχιακά ξενοδοχεία στη Θάσο, θα λειτουργήσουν την επόμενη εβδομάδα και την 1η Ιουλίου; Το περιμένατε;

Απ: Ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο γιατί τα έξοδα τόσο να ξεκινήσουν όσο να συντηρηθούν και να λειτουργήσουν είναι πάρα πολύ μεγάλα για τα μεγάλα ξενοδοχεία. Οπότε λογικό είναι όσο μπορέσουνε να το πάνε λίγο προς τα πίσω, σε χρονική περίοδο που θα υπάρχουν κρατήσεις.

Ερ: Μαθαίνουμε τα νέα του κέντρου υγείας του Πρίνου και βλέπουμε ότι αναβαθμίζεται, εξοπλίζεται, με προσωπικό, με εξοπλισμό. Είναι καλά νέα;

Απ: Είναι καλά νέα . Ελπίζουμε ότι μέσα στην εβδομάδα να έχουμε το ευχάριστο, ώστε να αποκτηθεί ένας μοριακός αναλυτής από το κέντρο υγείας. Να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες με δωρεές κυρίως και ελπίζουμε ότι θα έχουμε αίσιο αποτέλεσμα και θα βοηθήσει πάρα πολύ στη συνέχεια.

proininews

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΘΑΣΟΣ

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΘΑΣΟΥ | Το αίσχος της κλειστής πορθμειακής γραμμής Καβάλας Πρίνου, συνεχίζεται

Δημοσιεύτηκε

στις

Η “ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΘΑΣΟΥ” έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου με την οποία ζητά την άμεση σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου και να πάρει θέση όσον αφορά το κλείσιμο της πορθμιακής γραμμής Καβάλας-Πρίνου.

Η επιστολή αναλυτικά

“Το αίσχος της κλειστής πορθμειακής γραμμής Καβάλας Πρίνου, συνεχίζεται, χωρίς να λαμβάνεται καμία πρωτοβουλία από τους εμπλεκόμενους φορείς για να σταματήσει αυτή η κατάσταση. Τα κροκοδείλια δάκρυα, από νυν, πρώην και επίδοξους κυβερνητικούς και τους παρατρεχάμενούς τους, μόνο σαν κοροϊδία μπορούμε να το λάβουμε. Όπως έχουμε ξαναπεί πολλές φορές και όπως έχουν αναδείξει τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία, η ρίζα του προβλήματος βρίσκεται στην απελευθέρωση των ναυτιλιακών συγκοινωνιών. Εκεί πατάνε οι ναυτηλιακές εταιρίες και κάνουν ό,τι θέλουν με τις συγκοινωνίες. Μπροστά στα ποσοστά κέρδους τους, δεν διστάζουν να κόψουν ολόκληρο νησί από την πρωτεύουσα του νομού και το διοικητικό κέντρο . Μετατρέπουν το ταξίδι στην Καβάλα, σε οδύσσεια και σε διάρκεια που ανταγωνίζεται την σύνδεση που είχε το νησί πριν από 60 χρόνια.

  • Ζητάμε άμεση σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου και να πάρει θέση.

Δημοτικοί Σύμβουλοι

Χρυσάφης Νίκος

Λαμπρινίδης Λάμπρος

Κυριατζίδου- Πανάρετου Χαρίκλεια

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

.

Monopolio Delivery

Δημοφιλή

Popular posts:

PABTEBOY ME GIATRO

Mladen Group 01

Mladen Group 02

Mladen Group 03

Mladen Group 04

Mladen Group 05

Mladen Group 06

Mladen Group 07

Mladen Group 08

Mladen Group 09

Mladen Group 10

Mladen Group 11

Mladen Group 12

Mladen Group 13

Mladen Group 14

Mladen Group 15

Mladen Group 16

Mladen Group 17

Mladen Group 18

Free Group 01

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ

Skip to content