ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποιοι ασφαλισμένοι θα λάβουν επιπλέον 254 ευρώ τον μήνα στη σύνταξη τους

«Bonus» στην κύρια σύνταξη έως 254 ευρώ τον μήνα θα έχουν όσοι ασφαλισμένοι δεν βιαστούν να συνταξιοδοτηθούν σύμφωνα με τα νέα ισχύοντα αυξημένα ποσοστά αναπλήρωσης στις κύριες ανταποδοτικές συντάξεις. Μάλιστα, για 8 κατηγορίες ασφαλισμένων η αύξηση θα είναι διπλή λόγω των αυξημένων ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλλουν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, επιπλέον σύνταξη που ξεκινά από 26,2 ευρώ και φτάνει μεσοσταθμικά έως τα 206 ευρώ τον μήνα μπορούν να κερδίσουν εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι που δεν θα βιαστούν να βγουν στη σύνταξη και θα παρατείνουν τον εργασιακό τους βίο. Μάλιστα, ανάλογα με το ύψος του συντάξιμου μισθού, τα κέρδη μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερα, αγγίζοντας ακόμη και τα 254 ευρώ τον μήνα.

Η παραμονή στην ασφάλιση μετά τη συμπλήρωση 35ετίας αποδεικνύεται ιδιαίτερα συμφέρουσα. Και αυτό γιατί μετά την 35ετία οι ασφαλισμένοι διανύουν τη «χρυσή πενταετία» που μπορεί να τους οδηγήσει σε σημαντική αύξηση της προσδοκώμενης σύνταξής τους, λόγω των νέων ποσοστών αναπλήρωσης, στην κύρια ανταποδοτική σύνταξη.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version