Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ν.Δ. | Η Κυβέρνηση να εγκαταλείψει οριστικά κάθε σκέψη για “μαύρο” στα κανάλια

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
 
«Η Κυβέρνηση Τσίπρα – Παππά είναι εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε με την πολιτική και τις επιλογές της και στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών. 
 
Το Ε.Σ.Ρ. πρέπει να ανακτήσει τις αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα, γι’ αυτό ο νόμος Παππά πρέπει να καταργηθεί. 
 
Αυτή είναι η απαίτηση της κοινωνίας. 
 
Κάθε σκέψη για “μαύρο” στα κανάλια πρέπει να εγκαταλειφθεί οριστικά από την Κυβέρνηση».

Click to comment

Απάντηση

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ευρωεκλογές | Tι σημαίνουν τα αποτελέσματα για την οικονομία της ΕΕ

Πολιτικός «σεισμός» έχει προκληθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) από τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών της Κυριακής 9ης Ιουνίου 2024.

Η κάλπη των Ευρωεκλογών ανέδειξε ως κερδισμένη την ακροδεξιά η οποία πολλαπλασίασε τις δυνάμεις της, φέρνοντας τριγμούς και ανησυχία σχετικά με τις πολιτικές που θα ακολουθηθούν στην ΕΕ.

Αναμφίβολα, η άνοδος των ακροδεξιών δυνάμεων σε χώρες με μεγάλο ειδικό βάρος όπως η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία, θα έχει συνέπειες και στην οικονομία της ηπείρου, καθώς θα προωθείται πιο αποτελεσματικά η ατζέντα των εν λόγω παρατάξεων, αμφισβητώντας ακόμα και πυλώνες της ΕΕ, όπως επισημαίνουν και διεθνείς αναλυτές.

Μετανάστευση και βιομηχανία

Μετά από τη νίκη των ξενοφοβικών δυνάμεων της Ευρώπης, η μετανάστευση όχι απλά θα παραμείνει στο επίκεντρο της πολιτικής ατζέντας του επόμενου ευρωκοινοβουλίου, αλλά θα αποσπάσει ακόμα μεγαλύτερη προσοχή, με τα ακροδεξιά κόμματα να αναμένεται να υποστηρίξουν αυξημένη ασφάλεια των συνόρων και αυστηρότερη στάση απέναντι στις αφίξεις μεταναστών από χώρες εκτός ΕΕ.

Η εφαρμογή της μεταναστευτικής πολιτικής θα παραμείνει ένα βασικό σημείο αντιπαραθέσεων, με σαφείς διαιρέσεις μεταξύ του Βορρά και του Νότου σχετικά με την πιο αξιόπιστη στρατηγική. Αν υπάρξουν ριζικές αλλαγές στην μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, αναμένεται να επηρεαστεί και ο κρίσιμος τομέας της ευρωπαϊκής βιομηχανίας, καθώς «τρέφεται» από την «εισαγόμενη» εργατική δύναμη, όπως για παράδειγμα στη πρώτη βιομηχανική δύναμη, Γερμανία.

Συνέπειες επαπειλούνται και για τη συνολική βιομηχανική στρατηγική της ΕΕ, καθώς η ένωση κινείται σε μια λεπτή ισορροπία στη ρήξη μεταξύ του στενού συμμάχου της, ΗΠΑ, και του βασικού εμπορικού εταίρου της, Κίνας.

Σύμφωνα με αναλυτές που επικαλείται το CNBC, η ΕΕ πιθανότατα θα συνεχίσει να εστιάζει στους κλάδους υψηλής τεχνολογίας και στις πράσινες βιομηχανίες, συνεχίζοντας την Ευρωπαϊκή Πράξη για τα τσιπ του 2023 και την Πράξη για τις κρίσιμες πρώτες ύλες, ενώ ενδεχομένως θα τηρήσει ακόμα πιο σκληρή στάση απέναντι στις κινεζικές εισαγωγές.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα νέα ευρωπαϊκά όργανα που θα προκύψουν, αναμένεται να ενισχύσουν τις τάσεις προς μεγαλύτερο προστατευτισμό και παρέμβαση σε στρατηγικούς κλάδους.

Πράσινη Συμφωνία και Αγρότες

Σημείο τριβής αναμένεται να δημιουργηθεί και στις ευρωπαϊκές πολιτικές για το κλίμα, οι οποίες έχουν ήδη δεχθεί πιέσεις εν μέσω της κρίσης κόστους ζωής και της ισχνής οικονομικής ανάπτυξης, καθιστώντας το τώρα ακόμα πιο πιθανό να αντιμετωπίσουν περαιτέρω αντιδράσεις.

Η ψήφιση της «Πράσινης Συμφωνίας» – το εμβληματικό πρόγραμμα ουδέτερου άνθρακα της ΕΕ – βρίσκεται πλέον σε «πραγματικό κίνδυνο» με το Κοινοβούλιο να έχει ήδη αποδυναμώσει κάποια νομοθεσία για να κατευνάσει τη Δεξιά.

Έτσι, στον τομέα της γεωργικής πολιτικής πιθανότατα δεν θα υπάρξουν περαιτέρω περιορισμοί, μετά και από τις κινητοποιήσεις των αγροτών νωρίτερα φέτος στις οποίες η ακροδεξιά ενεπλάκη κρατώντας επικριτική στάση για τις πράσινες πολιτικές.

Εν τω μεταξύ, τα σχέδια για την εφαρμογή της απαγόρευσης της πώλησης νέων οχημάτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης έως το 2035 θα μπορούσαν επίσης να καταργηθούν ενώ επιδράσεις ενδέχεται να υπάρξουν και στον τομέα της ενέργειας, μετατοπίζοντας την εστίαση από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στη στήριξη φθηνότερων ενεργειακών προμηθειών, υποστηρίζοντας σχέδια για περισσότερα πυρηνικά εργοστάσια ή ακόμη και fracking φυσικού αερίου, σύμφωνα με αναλυτές της Citi.

Ουκρανία και ευρωπαϊκή άμυνα

Ακόμα και η υποστήριξη της ΕΕ προς την Ουκρανία τίθεται υπό αμφισβήτηση λόγω των δεσμών ορισμένων κρατών μελών με τη Ρωσία.

Το ζήτημα της ευρωπαϊκής άμυνας -και του τρόπου χρηματοδότησής της- θα αποτελέσει καυτό θέμα, ιδίως εν μέσω της συζήτησης για τον κοινό αμυντικό προϋπολογισμό της ΕΕ.

Υπενθυμίζεται πως στα μέσα Μαΐου στην ΕΕ δόθηκε το «πράσινο φως» για την στήριξη της Ουκρανίας με 50 δισ. ευρώ έως το 2027.

Αν και οι δυνάμεις της ακροδεξιάς είναι παραδοσιακά υπέρ της ενισχυμένης ασφάλειας και των πολεμικών εξοπλισμών, αρκετά από τα εν λόγω κόμματα της Ευρώπης έχουν στενούς δεσμούς με τη Ρωσία και την Κίνα, γεγονός που θα μπορούσε ενδεχομένως να τα κάνει να εμποδίσουν περισσότερες αμυντικές δαπάνες, σύμφωνα και πάλι με τους αναλυτές της Citi.

«Αλλά είναι επίσης αντίθετα στην επιρροή των ΗΠΑ στην Ευρώπη, γεγονός που θα μπορούσε να τα κάνει να υποστηρίξουν μια πιο επικεντρωμένη στην Ευρώπη αμυντική αρχιτεκτονική», προσθέτουν.

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ευρωεκλογές 2024: Οι 21 Έλληνες Ευρωβουλευτές | Ποιοι κέρδισαν τη μάχη του σταυρού

Ηχηρά μηνύματα για τα μεγάλα κόμματα και θρίλερ διαρκείας για το πόσοι τελικά συνδυασμοί θα πάρουν το εισιτήριο της Ευρωβουλής έκρυβε η ευρωκάλπη. Με καταμετρημένο το 99,99% των ψήφων, οι 21 έδρες που αντιστοιχούν στην Ελλάδα κατανέμονται ως εξής:

Η ΝΔ κερδίζει επτά έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ τέσσερις, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τρεις, η Ελληνική Λύση δύο, το ΚΚΕ δύο, ενώ από μία έδρα λαμβάνουν επίσης η Νίκη, η Πλεύση Ελευθερίας και η Φωνή Λογικής. Στη ΝΔ την πρωτιά εξασφάλισε ο Γιώργος Αυτιάς. Στον ΣΥΡΙΖΑ πρώτος σε ψήφους ήρθε ο Κώστας Αρβανίτης και στο ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Παπανδρέου.

Εφόσον δεν υπάρξουν ανατροπές της τελευταίας στιγμής, οι 21 Ευρωβουλευτές της Ελλάδας είναι οι ακόλουθοι:

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Ευρωεκλογές 2024: «Γαλάζια» επικράτηση αλλά με απώλειες

Με την ενσωμάτωση να πλησιάζει το 100% ξεκαθαρίζει πλέον το τοπίο για τα ποσοστά των κομμάτων και τους ευρωβουλευτές που εκλέγουν μετά τη διαδικασία των ευρωεκλογών 2024. Η ΝΔ βρίσκεται στην πρώτη θέση με διαφορά από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο οποίος με τη σειρά του απέχει λίγο παραπάνω από 2 μονάδες από το τρίτο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Σε κάθε περίπτωση, θέση στο Ευρωκοινοβούλιο «κλειδώνουν» επτά κόμματα, ενώ η Φωνή Λογικής και η Αφροδίτη Λατινοπούλου φαίνεται να κερδίζει την έδρα.

Πώς διαμορφώνονται οι θέσεις

Το κυβερνών κόμμα λαμβάνει ποσοστό 27,90% και καταλαμβάνει 7 έδρες, μία λιγότερη σε σχέση με την προηγούμενη ευρωκοινοβουλευτική περίοδο. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 14,93% και κερδίζει 4 έδρες, δύο λιγότερες σε σχέση με τις εκλογές του 2019.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής με 12,88%, ποσοστό που είναι αυξημένο κατά περίπου 5,5%, με αποτέλεσμα να κερδίζει 3 έδρες, μία επιπλέον σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές.

Ακολουθεί το ΚΚΕ με ποσοστό 9,30% (+4% σε σχέση με το 2019) και διατηρεί τις δύο έδρες.

Με βάση τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, τρία ακόμα κόμματα κερδίζουν για πρώτη φορά έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο. Πρόκειται για τη ΝΙΚΗ λαμβάνει ποσοστό 4,42%, την Πλεύση Ελευθερίας με 3,42% και τη Φωνή Λογικής με 3,06%, για την οποία, ωστόσο, η Singular Logic προχώρησε στην εκτίμηση ότι τελικά δεν θα καταφέρει να εκλέξει ευρωβουλευτή.

Το ποσοστό των κομμάτων που μένουν εκτός Ευρωβουλής διαμορφώνεται αθροιστικά στο 14,55%, εκ των οποίων το ΜέΡΑ25 λαμβάνει 2,39%, η Νέα Αριστερά 2,37%, οι Πατριώτες 1,46%, οι Δημοκράτες 1,40% και ο Κόσμος 1,02%.

Τρομάζει η αποχή

Πάντως, στις ευρωεκλογές 2024 πρώτη με διαφορά αναδείχθηκε η… αποχή που «άγγιξε» το 60% συνολικά, σε όλη την Ελλάδα.

Μάλιστα, σχεδόν σε όλους τους νομούς, μεμονωμένα, ξεπέρασε το 50%, μεταδίδει η ΕΡΤ. Πρωταθλήτρια της αποχής αναδείχθηκε η Φλώρινα με ποσοστό 74,61% και ακολουθεί ο νομός Κεφαλληνίας με ποσοστό 72,06% και ο νομός Λακωνίας με ποσοστό 70,55%.

Οι νομοί με τη μεγαλύτερη αποχή:

  • Φλώρινας: 74,61%
  • Κεφαλληνίας: 72,06%
  • Λακωνίας: 70,55%
  • Δωδεκανήσου: 68,08%
  • Ευρυτανίας: 67,34%
  • Αρκαδίας: 66,81%
  • Λέσβου: 66,55%
  • Κέρκυρας: 66%
  • Θεσπρωτίας: 65,59%
  • Σερρών: 65,05%
  • Ροδόπης: 64,91%
  • Δράμας: 64,85%
  • Ξάνθης: 64,73%
  • Μεσσηνίας: 64,63%
  • Χίου 64,58%
  • Ζακύνθου: 64,37%
  • Λευκάδας: 64,35%
  • Σάμου: 63,79%
  • Ηλείας: 63,28%
  • Καστοριάς: 63,18%
  • Β’ Δυτικής Αττικής: 62,94%
  • Καβάλας: 62,53%
  • Κιλκίς: 61,87%
  • Έβρου: 61,58%
  • Κυκλάδων: 60,90%

Ποιοι προηγούνται στη μάχη του σταυρού

Ο Γιώργος Αυτιάς κερδίζει την πρωτιά στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, καθώς προηγείται σε σταυρούς με αρκετά μεγάλη διαφορά από τους συνυποψηφίους του. Με ενσωματωμένο σχεδόν το 15% της σταυροδοσίας, ακολουθεί ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης με ασφαλή διαφορά από τον τρίτο που είναι ο κρατούμενος στις αλβανικές φυλακές Φρέντι Μπελέρης.

Τις υπόλοιπες τέσσερις θέσεις που εξασφαλίζουν έδρα στην Ευρωβουλή καταλαμβάνουν η Ελίζα Βόζεμπεργκ, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, η Ελεονώρα Μελέτη και ο Δημήτρης Τσιόδρας.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, που κερδίζει τέσσερις έδρες, προηγούνται κατά σειρά ο Κώστας Αρβανίτης, ο Νίκος Φαραντούρης, ο Νίκος Παππάς και η Έλενα Κουντουρά.

Προβάδισμα στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής έχει ο Νίκος Παπανδρέου, ενώ για τις άλλες δύο έδρες προηγούνται ο Γιάννης Μανιάτης και ο Σάκης Αρναούτογλου.

Στην Ελληνική Λύση την πρωτιά εξασφαλίζει άνετα ο Φραγκούλης Φράγκος, ενώ προβάδισμα για τη δεύτερη έδρα έχει η Γαλάτω Αλεξανδράκη.

Στο ΚΚΕ τις δύο έδρες φαίνεται πως κερδίζουν ο Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος και ο Κωνσταντίνος Παπαδάκης.

Για τη μία έδρα που καταλαμβάνουν η ΝΙΚΗ, η Πλεύση Ελευθερίας και ίσως η Φωνή Λογικής προηγούνται, αντίστοιχα, ο Νίκος Αναδιώτης, η Μαρία Ζαχαρία και η Αφροδίτη Λατινοπούλου.

Σε ποιες περιφέρειες τα κόμματα πέτυχαν τις υψηλότερες επιδόσεις

Μπλε βάφτηκε ο χάρτης της Ελλάδας, καθώς η ΝΔ προηγείται σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες, εκτός από δύο στην Κρήτη, όπου προηγείται το ΠΑΣΟΚ και δύο στη Θράκη, όπου την πρωτιά κέρδισε το μουσουλμανικό Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας.

Ποσοστά πάνω από 30% έλαβε σε άλλες 13 εκλογικές περιφέρειες η ΝΔ

Η ΝΔ πέτυχε τα υψηλότερα ποσοστά στο παραδοσιακό εκλογικό «κάστρο» της, τη Λακωνία, με 35,19%, ωστόσο έχασε 7,64% σε σχέση με τις προηγούμενες ευρωεκλογές.

Ποσοστά πάνω από 30% έλαβε σε άλλες 13 εκλογικές περιφέρειες, με τις υψηλότερες επιδόσεις να καταγράφονται στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, στη Χίο, στην Ανατολική Αττική, την Καρδίτσα και την Α’ Πειραιώς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, που δεν προηγείται σε καμία περιφέρεια, καταγράφει τα υψηλότερα ποσοστά του στην Άρτα με 22,71%, (αλλά με -12,07% σε σχέση με τις προηγούμενες ευρωεκλογές) και ακολουθούν η Κεφαλλονιά (20,46%), η Κέρκυρα (19,22%), ο Δυτικός Τομέας Αθηνών (18,86%) η Αχαΐα (18,45%) και η Β’ Πειραιώς (18,30%).

Το ΠΑΣΟΚ κέρδισε την πρώτη θέση στο Λασίθι με 29,41% και στο Ηράκλειο με 26,63%, ενώ υψηλά ποσοστά ελαβε και στο Ρέθυμνο με 25,28% και στην Ηλεία με 22,91%.

Σε έξι εκλογικές περιφέρειες η Ελληνική Λύση κατέλαβε τη δεύτερη θέση και έλαβε ποσοστά από 18,48% έως 15, 61%. Πρόκειται για τις εκλογικές περιφέρειες Ημαθίας, Πέλλας, Κιλκίς, Β’ Θεσσαλονίκης, Σερρών και Δράμας.

Αντίστοιχα, το ΚΚΕ έλαβε τα υψηλότερα ποσοστά του και κατέλαβε τη δεύτερη θέση σε τρία παραδοσιακά εκλογικά «κάστρα» του, συγκεκριμένα σε Σάμο (20,39%), Ζάκυνθο (17,87%) και Λέσβο (15,58%).

Η ΝΙΚΗ έλαβε το υψηλότερο ποσοστό της στην Πιερία με 10,48%, η Πλεύση Ελευθερίας στη Β’ Πειραιώς με 4,56% και η Φωνή Λογικής στον Έβρο με ποσοστό 6,40%.

Σε ό,τι αφορά το Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας, του οποίου η πανελλαδική δύναμη έφτασε το 0,74%, κέρδισε την πρωτιά στη Ροδόπη με ποσοστό 36,95% (-1,05% σε σχέση με το 2019) και στην Ξάνθη με 27,42% (+2,18%).

Μητσοτάκης: Δεν πιάσαμε τον στόχο μας

«Οι ευρωβουλευτές θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στην αποστολή που τους περιμένει», είπε και παραδέχθηκε πως η ΝΔ δεν έπιασε τον στόχο που είχε βάλει. «Γνωρίζαμε πως οι εκλογές αυτές θα ήταν δύσκολες. (…) Προεκλογικά έλειψε ο ουσιαστικός διάλογος για το μέλλον της Ευρώπης και τη θέση της πατρίδας μας. Υπήρξαν πολλοί ψηφοφόροι που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για θέματα καθημερινότητας», είπε ο πρωθυπουργός.

«Σημειώνω ότι στη Γαλλία και στη Γερμανία κραταιά κυβερνητικά κόμματα υποχώρησαν ενώ στην Ελλάδα η ΝΔ παραμένει κυρίαρχη» είπε στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε ότι «οι εκλογές αυτές γίνονται αφετηρία μιας νέας διαδρομής πριν το 2027. Από αύριο στρεφόμαστε με μεγαλύτερη ένταση στα προβλήματα. Έχουμε 3 χρόνια μπροστά μας χωρίς εκλογές. Όπως η Ελλάδα του 2024 είναι καλύτερη από το 2019 έτσι και η Ελλάδα του 2027 θα είναι καλύτερη από τη σημερινή».

Κασσελάκης: Το άλλοθι του 41% έχει τελειώσει

«Το άλλοθι του 41% έχει τελειώσει», τόνισε κατά τις δηλώσεις του μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών ο Στέφανος Κασσελάκης.

Αρχικά, ευχαρίστησε τους πολίτες «πάρα πολύ για τον αγώνα που έχετε δώσει αυτές τις εβδομάδες, αυτούς τους μήνες» και είπε πως «είμαστε ένα κόμμα που έχει περάσει πάρα πολλά».

«Περάσαμε από δύο διασπάσεις, από μια πορεία μεγάλης μεταβλητότητας μέχρι να φτάσουμε στο μόνο ευρωψηφοδέλτιο το οποίο το επέλεξε η κοινωνία», πρόσθεσε.

«Καταφέραμε να μειώσουμε τη διαφορά από το 23% στο 13%. Το άλλοθι του 41% έχει πλέον τελειώσει», τόνισε μετά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτό είναι μια επιλογή του ελληνικού λαού, μια επιλογή που σε μία εκλογική διαδικασία την οποία ανέδειξε ο πρωθυπουργός ως ένα διακύβευμα ο κόσμος είπε “όχι, υπάρχει μια άλλη επιλογή”», συμπλήρωσε.

«Δεν έχω τύψεις για τίποτα, ο ελληνικός λαός μού έχει δώσει τον χρόνο να χτίσω κυβερνητική εναλλακτική πρόταση, ξέρω και συνειδητοποιώ απόλυτα τη σημασία της ευθύνης και αυτό θα κάνω», είπε έπειτα.

«Μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε σε μια εκλογική διαδικασία στην Ευρώπη που έχει φέρει τα πάνω κάτω. Κάτι δεν πάει καλά στην Ευρώπη, δεν εμπνέει τους λαούς», είπε προς το τέλος των δηλώσεών του.

Στη συνέχεια είπε πως «έγινε ένα στυγνό διευθυντήριο και οι ευρωβουλευτές μας θα κάνουν τα πάντα για την Ευρώπη των πολλών. Και προφανώς θα υποστηρίζουν τα εθνικά μας συμφέροντα, ιδιαίτερα στην Κύπρο».

Ζήτησε, τέλος, η Ελλάδα να γίνει από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη που θα αναγνωρίσουν το Παλαιστινιακό Κράτος.

Ανδρουλάκης: Θα πάρω πρωτοβουλίες για μία εναλλακτική πρόταση εξουσίας

Στην πρωτοφανή αποχή και την άνοδο της ακροδεξιάς αναφέρθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης στις δηλώσεις του μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών 2024 λέγοντας πως πρόκειται για τα δύο ισχυρά μηνύματα της κάλπης.

«Δεν συμβιβάζομαι με μία τέτοια πολύ αρνητική εξέλιξη γι’ αυτό και θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις έτσι ώστε να η πολιτική να συγκινεί, να δίνει λύσεις να γοητεύει και να προκαλεί απέχθεια και νέα αδιέξοδα», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο οποίος είπε ότι η κυβέρνηση «εξέθρεψε την ακροδεξιά».

«Σε αυτές τις εκλογές η ΝΔ έχει υποστεί μία βαριά ήττα χάνοντας 14 μονάδες από τον πήχη των εθνικών εκλογών και 5 από εκείνο των ευρωεκλογών. Αποδοκιμάστηκε η περιφρόνηση που έδειξε σε ζητήματα της κοινωνίας. Τιμωρήθηκε η αλαζονεία της, η ασυδοσία της και η διαφθορά», τόνισε στη συνέχεια.

«Δικό μας χρέος είναι να συνεχίσουμε με δυναμισμό τη σοβαρή, αξιόπιστη αντιπολίτευση για να ανοίξει ο δρόμος για μία προοδευτική διακυβέρνηση στην Ελλάδα. Θα πάρω συνεπώς όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες με τις αναγκαίες αλλά πάνω απ’ όλα προοδευτικε΄ς δυνάμεις της κοινωνίας», συνέχισε.

«Προτεραιότητά μας είναι πριν τις επόμενες εθνικές εκλογές να έχουμε διαμορφώσει την εναλλακτική πρόταση διακυβέρνηση της χώρας», επεσήμανε.

ethnos.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
tractor in the background of the text
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en