1/8 κουταλιά του γλυκού εσάνς πικραμύγδαλού ή 1 βανίλια
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3/4 κούπες κακάο
1/4 κουταλάκι σόδα
Εκτέλεση
Για το γλάσο λευκής σοκολάτας
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε την κρέμα με τη γλυκόζη. Κατεβάζετε από τη φωτιά και ρίξτε μέσα τα κομματάκια της λευκής σοκολάτας κι ανακατέψτε ώσπου να λιώσουν.
Αφήστε το γλάσο να κρυώσει καλά πριν το χρησιμοποιήσετε.
Για το κέικ σοκολάτας
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ρίχνετε όλα τα υλικά για το κέικ στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάτε πρώτα για 1 λεπτό σε χαμηλή ταχύτητα και έπειτα για 3 λεπτά στη μεσαία. Αδειάζετε τη ζύμη σε μεγάλη καλά βουτυρωμένη φόρμα για κέικ, με άνοιγμα στο κέντρο.
Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Όταν το βγάλετε από το φούρνο, αφήνετε να σταθεί για 5 λεπτά και αναποδογυρίζετε σε πιατέλα.