Τι θα χρειαστούμε …
3 μήλα
το χυμό από μισό λεμόνι
1 κουταλάκι το γλυκού κανέλα
1 κούπα καρύδι
200 γραμμάρια βούτυρο
1 κούπα ζάχαρη
1 συσκευασία φύλλα για πίτες
3 κουταλιές της σούπας γάλα
1 σφηνάκι λικέρ
250 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
μισή κούπα γάλα
1 κουταλιά του γλυκού βούτυρο
Εκτέλεση
προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στον τρίφτη από την μεριά με τις λεπτά τρύπες .
Τα βάζουμε σε ένα μπόλ και περιχύνουμε με το λεμόνι προσθέτουμε τα καρύδια , την κανέλα την ζάχαρη το λικέρ και ανακατεύουμε …
κόβουμε τα φύλλα σε χοντρές μακρόστενες λωρίδες πασπαλίζουμε με το βούτυρο , διπλώνουμε την άκρη του και βάζουμε μια κουταλιά από την μείγμα μας και το τυλίγουμε
για να γίνει ρολό …
Βάζουμε τα μηλοπιτάκια μας σε ένα ταψί το οποίο το έχουμε λαδώσει
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα …
Με την μέθοδο του μπεν μαρι λιώνουμε την κουβερτούρα προσθέτουμε το γάλα και μια κουταλιά του γλυκού βούτυρο και όσο είναι ζεστό βουτάμε τα μηλοπιτάκια
τα αφήνουμε στην άκρη να κρύώσει η σοκολάτα … και είναι έτοιμα …
- Για Άτομα : 15
- Χρόνος προπαρασκεύης : 10m
- Χρόνος μαγειρέματος : 40m
- Έτοιμο σε : 50m
Δείτε τις εκπομπές του ENA CHANNEL “Ταξίδια στις Γεύσεις” με τον Πέτρο Μαούνατζη
musteat.gr
Μου αρέσει αυτό:
Like Φόρτωση...