ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Θρίαμβος της… αποχής

Όπως σε όλη την Ελλάδα έτσι και στο Νομό Καβάλας

Στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών υπάρχουν αναρτημένα από χθες το πρωί τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών στα 267 εκλογικά κέντρα του Νομού Καβάλας. Η διαδικασία της καταμέτρησης εξελίχθηκε πολύ πιο γρήγορα, σαφή και σχεδόν οριστική εικόνα για το τοπικό αποτέλεσμα είχαμε την Κυριακή το βράδυ, αρκετά πριν από τα μεσάνυχτα. Μια δεύτερη και πιο προσεκτική ματιά δείχνει ότι στις πρόσφατες εκλογές θριάμβευσε η … αποχή! Το ίδιο έγινε σε όλη την Ελλάδα, αξίζει παρά ταύτα να παρακολουθήσουμε την συμμετοχή στις εκλογές σε τοπικό επίπεδο που είναι κάθε φορά και μικρότερη.

Την Κυριακή στο Νομό Καβάλας ψήφισαν 77.567 άνδρες και γυναίκες. Ποσοστό 53,75%. Λίγους μήνες νωρίτερα στο γνωστό δημοψήφισμα συμμετείχαν 85.820 κάτοικοι του Νομού Καβάλας. Τον δε Γενάρη φέτος (στις προηγούμενες δηλαδή βουλευτικές εκλογές) είχαν ψηφίσει (πάντα στο Ν. Καβάλας) 87.502 πολίτες. Αν «γυρίσουμε» ακόμη πιο πίσω, θα βρούμε συμμετοχή ακόμη μεγαλύτερη.

Τα ίδια στοιχεία δείχνουν ότι ενώ τον Σεπτέμβρη του 2009 το ΠΑΣΟΚ στο Νομό Καβάλας ψηφίστηκε από 42.419 άνδρες και γυναίκες, προχθές το εμπιστεύτηκαν και το ψήφισαν 5.215 εκλογείς! Κι αν αυτές οι αλλαγές και οι αυξομειώσεις αναμένονταν λόγω της πολιτικής που ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ, η αποχή συνεχίζει να δημιουργεί ερωτηματικά αφού κάθε φορά είναι και μεγαλύτερη. Στο τέλος θα ψηφίζουν λιγότεροι από τους μισούς. Αυτοί θα εκλέγουν τους βουλευτές αλλά και τους Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες, Δημάρχους κτλ.

proininews.gr

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version