Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Νικητής απο αυτές τις δημοτικές εκλογές πρέπει να βγει μόνο η Καβάλα

Για να γίνει αυτό, καλούμε τους δημότες του Δήμου Καβάλας ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ!  Αυτό σημαίνει ότι, είναι απαραίτητη η ενεργή συμμετοχή όλων μας στις επικείμενες δημοτικές εκλογές!  Πρέπει να πάμε όλοι στην κάλπη!
Είναι βέβαιο ότι, η απερχόμενη δημοτική διοίκηση έχει απογοητεύσει τη συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών και γι αυτό στηρίζει την επανεκλογή της σε μια χαλαρή προεκλογική περίοδο και στην αποχή των ψηφοφόρων από την κάλπη.
Η τακτική αυτή γίνεται φανερή από την μέγιστη καθυστέρηση που παρουσιάζει στην έναρξη του προεκλογικού της αγώνα και στην ανάλογη καθυστέρηση παρουσίασης ενός ουσιαστικού απολογισμού με βάση τα πραγματικά προβλήματα του Δήμου. Ταυτόχρονα επισημαίνουμε ότι η τακτική της απομάκρυνσης των ψηφοφόρων ΚΑΙ δοκιμασμένη είναι ΚΑΙ αποτελεσματική, όπως πολλές φορές έχει αποδειχθεί κατά το παρελθόν σε διάφορες εκλογικές αναμετρήσεις.
 Χαρακτηριστικά σημειώνουμε ότι κατά το δεύτερο γύρο των εκλογών του 2010 ψήφισαν έγκυρα στον Δήμο Καβάλας μόνο 29.162 δημότες επί συνόλου εγγεγραμμένων 66.854, δηλαδή ποσοστό 43,62% και ο συνδυασμός της απερχόμενης δημοτικής αρχής κατάφερε να κερδίσει τις εκλογές έχοντας την αποδοχή μόλις 15.747 δημοτών επί συνόλου εγγεγραμμένων 66.854, δηλαδή στην ουσία με ποσοστό μόλις 23,55%.
 
 Είναι λοιπόν ξεκάθαρο πως η απερχόμενη δημοτική αρχή, επιδιώκει να «απομακρύνει» από την κάλπη όλους τους δημότες, που ενδέχεται να ψηφίσουν κάποιον από τους άλλους υποψηφίους.
Τις επιδιώξεις της αυτές, τις προωθεί:
(1) Με την υποτίμηση της νοημοσύνης των δημοτών
Ο συνδυασμός της απερχόμενης δημοτικής αρχής απομακρύνει συστηματικά το επίκεντρο της συζήτησης από τα σοβαρότατα προβλήματα της πόλης και των δημοτών.  Περιορίζεται στο να επαναλαμβάνει το πόσο «επιτυχημένες» υπήρξαν οι δύο θητείες της στη δημαρχία και το πόσα πολλά προβλήματα «έλυσε» κατά τη διάρκεια τους, εμφανίζοντας ως αυτονόητη την επανεκλογή της.
Με την παραποίηση της αλήθειας και κόντρα στο γενικό αίσθημα των δημοτών, που θεωρούν τις δύο θητείες της απερχόμενης δημοτικής αρχής ως απόλυτα αποτυχημένες, δημιουργείται η πεποίθηση της χαμένης ψήφου και καλλιεργείται η ανάγκη στους δημότες να εκφράσουν τα συναισθήματά τους μέσω της αποχής τους από τις εκλογές.
(2) Με την προσπάθεια να κόψει και να ράψει τις δημοτικές εκλογές στα μέτρα της
Με αυτάρεσκο τρόπο αυτοπροβολής και αυτολιβανισμού των δυνατοτήτων του απερχόμενου δημάρχου και του επιτελείου του, προσπαθούν να “πείσουν” τους δημότες πως, μόνο «αυτοί» γνωρίζουν τα προβλήματα της πόλης, μόνο «αυτοί» γνωρίζουν τα εργαλεία χρηματοδότησης των έργων, μόνο «αυτοί» ξέρουν να κάνουν έργα.
Με προκλητικό τρόπο καπηλεύονται έργα άλλων φορέων ως δικά τους.
Με ακατάσχετη περιαυτολογία προσπαθούν να κάνουν το μαύρο άσπρο !
Και με τη διαδικασία αυτή προσπαθούν να υποβάλλον  στους πολίτες πως ο μόνος τρόπος για να αντιδράσουν οι δημότες είναι η αποχή τους από τις εκλογές.
 
(3) Με ευθεία απαξίωση των υποψηφίων και των υποστηρικτών των άλλων υποψήφιων συνδυασμών.
Μέσω της επιδιωκόμενης απαξίωσης των «αντιπάλων» επιχειρούν να καλλιεργήσουν συστηματικά στους δημότες το συναίσθημα της χαμένης ψήφου Δηλαδή: ή ψηφίζετε εμάς, ή δεν αξίζει να ψηφίσετε κανέναν άλλον! Επιχειρούν να μας  οδηγήσουν στο να εκφράσουμε την αντίθεσή μας, όχι με την ψήφο μας, αλλά με την αποχή μας από τις εκλογές.
 
Θέση δική μας αποτελεί πως, τα προβλήματα της Καβάλας λύνονται μόνο μαζί με τους Καβαλιώτες.
Για να αρχίσει η αντιμετώπιση των προβλημάτων της πόλης μας και των δημοτών της είναι απαραίτητη η ενεργή συμμετοχή όλων μας στις δημοτικές εκλογές.
 
Να θυμόμαστε όλοι ότι: ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΧΗ!  Η ΑΠΟΧΗ βγάζει δήμαρχο της ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ!
Πρέπει όλοι μας να αποδείξουμε ότι απαιτούμε να έχουμε λόγο για τη ζωή μας, στον τόπο της ζωής μας, στο Δήμο της Καβάλας.
Και θα το αποδείξουμε μέσω της ενεργής συμμετοχής μας στις εκλογικές διαδικασίες και με την ψήφο μας στις επικείμενες δημοτικές εκλογές!
Η αδιαφορία είναι ψήφος στην υποβάθμιση της ζωής μας!!!
Η αποχή είναι ψήφος αλλοίωσης της βούλησης του λαού,
είναι ψήφος υπέρ της απερχόμενης δημοτικής αρχής!!!
 
Η ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΤΟΥ «ΤΟΠΟΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ»

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Tον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φ.Ν.Θ. o Συλλόγος Τριτέκνων Καβάλας

Τον Σεβασμιότατο μητροπολίτη Φ.Ν.Θ. κ. Στέφανο, επισκέφθηκε το Δ.Σ. του Συλλόγου της Π.Ε. Καβάλας. Σε εγκάρδιο κλίμα η συζήτηση περιστράφη κυρίως γύρω από το μείζον θέμα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας, το δημογραφικό. 

Συζητήθηκαν προτάσεις, για να αποφασίζουν ευκολότερα οι νέοι να κάνουν οικογένεια, αλλά και πως να στηριχθούν περισσότερο οι μεγάλες οικογένειες. Μνημονεύτηκαν οι βασικές προϋποθέσεις γι΄ αυτά, όπως εργασία, στέγη, κοινωνικές υποδομές και ουσιαστική βοήθεια από το κράτος. Ο Σεβασμιότατος ενημερώθηκε αναλυτικά και για το βασικό αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τριτέκνων, για την αναγνώριση της Τρίτεκνης οικογένειας ως Πολύτεκνης, όπως ισχύει στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες, όπως και γενικότερα για τις δράσεις και τις επιδιώξεις του Συλλόγου μας σε τοπικό επίπεδο.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Εκτακτο | Εξαφάνιση άνδρα απο την Καβάλα

Ο 34χρονος χρήστος Θώμος από την καβάλα εξαφανίστηκε στις 27 Μαρτίου με τους συγγενεις του να τον αναζητούν.

Χάθηκε στις 10 π.μ, έχει ύψος 1,90 και φορούσε μαύρη ζακέτα north face με κουκούλα και κάτω φόρμα μαύρη η μπλε. Κουβαλάει ένα σακίδιο πλάτης. Παρακαλείτε όποιος τον έχει δει να επικοινωνήσει με τους οικείους του στο 6974341419 και τον πατέρα του χρήστου Θωμά Θωμο.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Συνάντηση Περιφερειάρχη ΑΜΘ με τον Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης στην Περιφέρεια ΑΜΘ, δικηγόρο Κομοτηνής κ. Γιώργο Κυμπαρίδη, υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης.

Ο κ. Τοψίδης εξέφρασε τα συγχαρητήρια του στον κ. Κυμπαρίδη και του ευχήθηκε καλή και παραγωγική θητεία στην νέα του θέση. «Ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης είναι ένας θεσμός που σεβόμαστε και τιμούμε, καθώς η εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων αποτελεί μείζονα προτεραιότητα της Διοίκησής μας, η οποία έχει σαφή ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό», δήλωσε ο κ. Τοψίδης, επισημαίνοντας ακόμη ότι «στόχος μας είναι οι υποθέσεις που απασχολούν τους πολίτες και τις επιχειρήσεις – σε σχέση πάντα με την Περιφέρεια ΑΜΘ- να επιλύονται άμεσα και με τον ενδεδειγμένο νομικό τρόπο και πιστεύω ότι ο κ. Κυμπαρίδης θα εκπληρώσει εξαιρετικά τις υποχρεώσεις του».

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης εξελέγη Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σε ψηφοφορία που έγινε κατά τη διάρκεια της 4 ης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, την Τετάρτη 27/03/2024. Συγκέντρωσε 36 ψήφους σε σύνολο 39 ψηφισάντων Περιφερειακών Συμβούλων, η συνυποψήφια του, δικηγόρος κ. Γιαννούλα Τσιλιφίκα συγκέντρωσε δύο ψήφους και καταμετρήθηκε ένα λευκό ψηφοδέλτιο.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en