Connect with us

ΔΡΑΜΑ

Εκλογές 2019 | Ο φόβος της αποχής στην Ανατολική Μακεδονία

Δημοσιεύτηκε

στις

Με μικρότερη συμμετοχή απ’ αυτήν του πρώτου γύρου των εκλογών προσέρχονται σήμερα στις κάλπες οι ψηφοφόροι των περιοχών της Ανατολικής Μακεδονίας και της Ξάνθης, προκειμένου να εκλέξουν τους δημάρχους στις πρωτεύουσες των δήμων, όπως επίσης και τον περιφερειάρχη για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις πολλών δικαστικών αντιπροσώπων παρατηρείται μικρή προσέλευση των ψηφοφόρων συγκριτικά με την προηγούμενη Κυριακή, ενώ μικρή αύξηση αναμένεται αμέσως μετά το μεσημέρι.

Η εκλογική διαδικασία εξελίσσεται απολύτως ομαλά σε όλα τα εκλογικά τμήματα των περιοχών της Ανατολικής Μακεδονίας και της Ξάνθης και μόνο σε λιγοστά εκλογικά τμήματα, σε τοπικές κοινότητες του δήμου Καβάλας και του δήμου Δράμας, παρουσιάστηκαν μικρά προβλήματα, όπως προσωρινή διακοπή της ηλεκτροδότησης και διαρροή υδάτων λόγω της έντονης καταιγίδας που ξέσπασε νωρίς σήμερα το πρωί.

Στον δήμο Δράμας, οι δυο βασικοί διεκδικητές είναι ο νυν δήμαρχος Χριστόδουλος Μαμασάκος (33,07%) και ο πρώην δήμαρχος και επιχειρηματίας Κυριάκος Χαρακίδης (25,37%).

Στο δήμο Καβάλας, η νυν δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα (28,78%) αναμετράται στον δεύτερο γύρο των εκλογών με τον πολιτικό μηχανικό Θόδωρο Μουριάδη (21,66%).

Στο νησιωτικό δήμο της Θάσου, ο νυν δήμαρχος Κώστας Χατζηεμμανουήλ (33,88%) έχει απέναντί του τον επιχειρηματία Λευτέρη Κυριακίδη (48,22%) και η εκλογική μάχη αναμένεται ιδιαίτερα σκληρή και δύσκολη.

Στον δήμο Ξάνθης, ο νυν δήμαρχος Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος (24,31%) αναμετράται στο δεύτερο γύρω των εκλογών με τον Μανώλη Τζέπελη (24,18%), με την εκλογική μάχη να αναμένεται επίσης δύσκολη, λόγω των ποσοστών που συγκέντρωσαν οι δυο υποψήφιοι στον πρώτο γύρο.

Η προεκλογική ένταση κορυφώνεται, όμως, και στη διεκδίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπου ο νυν περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος (34,39%) αναμετράται με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλο Τοψίδη (30,63%).

Περιφερειακές εκλογές 2019: Την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019 οι πολίτες ψηφίζουν από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα για τις Εκλογές 2019.

Δημοτικές εκλογές 2019: Διεξάγεται ο δεύτερος γύρος στις Δημοτικές Εκλογές 2019 για την ανάδειξη δημάρχου όπου δεν έχει συγκεντρωθεί από τον συνδυασμό το ποσοστό 50% συν 1 ψήφο.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΔΡΑΜΑ

Έκλεισε το κατάστημα των ΕΛΤΑ στο Παρανέστι Δράμας

Δημοσιεύτηκε

στις

Στην παύση λειτουργίας δεκάδων καταστημάτων  προχωρά η διοίκηση των ΕΛΤΑ τα οποία ως γνωστό έχουν ενταχθεί (κατά 90%) στο νέο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων «με απρόβλεπτες εξελίξεις για όλα όσα έχουν ήδη δρομολογηθεί για την ανάπτυξη τους» όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι.

Ένα από τα καταστήματα είναι και αυτό του Παρανεστίου όπου η αναστολή λειτουργίας του έγινε γνωστή με ένα απλό σημείωμα «Κλειστόν» στην πόρτα της εισόδου!!!

Η δυσλειτουργία του γραφείου ήταν γνωστή. Ένας και μοναδικός υπάλληλος διεκπεραίωνε τις συναλλαγές με το κοινό, έως ότου συνταξιοδοτήθηκε και στην θέση του ήρθε με απόσπαση άλλος. Αυτός όμως από προχθές εργάζεται στο κατάστημα της Σταυρούπολης, όπου μετετέθη.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Τάσος Καγιάογλου κινητοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή σε μία προσπάθεια να αποτρέψει το κλείσιμο του γραφείου πιέζοντας με έκδοση ψηφίσματος και επιστολές σε αρμοδίους. Σε επικοινωνία με την dramini.gr ο κ. Καγιάογλου ανέφερε, ότι εξ όσων γνωρίζει μέχρι στιγμής, το γραφείο θα λειτουργεί πλέον μία ημέρα την εβδομάδα.

Η φθίνουσα πορεία των Ελληνικών Ταχυδρομείων ήταν ορατή δια γυμνού οφθαλμού τα τελευταία χρόνια. Οι εργαζόμενοι ωστόσο κατηγορούν τον Διευθύνοντα Σύμβουλο ότι με την πολιτική του «προσφέρει συγκριτικό πλεονέκτημα στον ανταγωνισμό και στερεί σημαντικά έσοδα και ρευστότητα από τα ΕΛ-ΤΑ».

dramini.gr

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Κομοτηνή | Σε έξαρση οι απόπειρες τηλεφωνικής απάτης

Δημοσιεύτηκε

στις

Ήδη μία 84χρονη Ελληνίδα την «πάτησε» δίνοντας λεφτά και χρυσαφικά στην Κομοτηνή. Σπείρα προσπάθησε να αποσπάσει σχεδόν 200.000 ευρώ στη Δράμα.

Ήδη μία 84χρονη στην Κομοτηνή έχει πέσει θύμα τηλεφωνικής απάτης, παραδίδοντας σε άγνωστους επιτήδειους 1.200 ευρώ και χρυσαφικά αξίας. Άγνωστος, προφασιζόμενος ότι η κόρη της τραυματίστηκε σοβαρά και παριστάνοντας τον ιατρό, κατάφερε την πείσει να τοποθετήσει σε σακούλα χρήματα και χρυσαφικά ώστε να σωθεί η κόρη της! Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα έτερης δράστιδας η οποία παρίστανε την κόρη της ηλικιωμένης, η οποία εν τέλει –υπό το καθεστώς του πανικού- παρέδωσε ό,τι της ζητήθηκε.

Μπορεί η τελεσμένη τηλεφωνική απάτη στην πόλη μας να ήταν μία, ωστόσο σε έξαρση βρίσκονται οι απόπειρες σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Γι’ αυτό οι κατά τόπους αστυνομικοί διευθυντές εφιστούν την προσοχή των κατοίκων, ιδίως των πιο ανυποψίαστων ηλικιωμένων.

Μ. Σεβδυνίδης: «Προσοχή! Είναι απατεώνες»
Την προσοχή των κατοίκων της Ροδόπης εφιστά ο αστυνομικός διευθυντής Ροδόπης Μιχάλης Σεβδυνίδης. Αναλυτικά ανέφερε: «Το τελευταίο χρονικό διάστημα σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπως και στην Κομοτηνή, έχει παρατηρηθεί αύξηση στις προσπάθειες επιτήδειων να εξαπατήσουν πολίτες μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας. Συγκεκριμένα, οι δράστες πραγματοποιούν αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις, προσποιούμενοι συνήθως αστυνομικούς ή γιατρούς και –προφασιζόμενοι ότι στενά συγγενικά πρόσωπα έχουν εμπλοκή σε τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό- ζητούν χρήματα είτε για να αποφευχθούν οι νόμιμες ποινικές συνέπειες είτε για την άμεση πραγματοποίηση χειρουργικής επέμβασης.

Πρόκειται -προσοχή- για απατεώνες! Η Ελληνική Αστυνομία αλλά και οι άλλες Δημόσιες Υπηρεσίες […] δεν ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν ή και για την παράλειψη νόμιμων ενεργειών. Σε περίπτωση που άγνωστος επικοινωνήσει μαζί σας και επικαλεστεί έκτακτη ανάγκη συγγενικού προσώπου, επιδιώξτε να επικοινωνήσετε με τον συγγενή σας άμεσα με το δικό σας τηλέφωνο, για να επιβεβαιώσετε εάν υπάρχει όντως ανάγκη. Ενημερώστε τους συγγενείς και φίλους σας για τη μέθοδο που χρησιμοποιούν αυτοί οι επιτήδειοι δράστες. Τέλος, ενημερώστε την ΕΛΑΣ ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρους σας».

Έντονο το φαινόμενο σε διασυνοριακές περιοχές
Οι υποθέσεις τηλεφωνικών απατών απασχολούν ιδιαίτερα τις αστυνομικές διευθύνσεις νομών που συνορεύουν με το εξωτερικό, καθώς -στην πλειοψηφία των υποθέσεων- οι επιτήδειοι δράστες είναι κάτοικοι εξωτερικού. Δρουν σε νομούς όπως η Ροδόπη, αλλά και -ιδίως- η Δράμα ή ο Βόρειος Έβρος. Εάν η απόπειρα απάτης τελεσφορήσει, αποσπούν τη λεία τους και το ταχύτερο απομακρύνονται από την Ελλάδα.

Γι’ αυτό, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς σας. Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού! Επιπλέον, να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.ά.).

Στα περιστατικά ήρθε χθες να προστεθεί ένα ακόμη, αυτή τη φορά από το ν. Δράμας, όπου συνελήφθη 56χρονος αλλοδαπός, μέλος σπείρας που δραστηριοποιούνταν στην εξαπάτηση πολιτών. Τα μέλη της σπείρας τηλεφωνούσαν σε πολίτες και χρησιμοποιώντας το πρόσχημα τραυματισμού συγγενικού προσώπου το οποίο χρειάζεται άμεση χειρουργική επέμβαση, προσπαθούσαν να αποσπάσουν χρήματα. Συνολικά, εξιχνιάσθηκαν 7 περιπτώσεις απόπειρας απάτης στην πόλη της Δράμας (με επίδοξα θύματα από 28 έως 92 ετών) κατά τη διάπραξη των οποίων οι δράστες προσπάθησαν να αποσπάσουν συνολικά 173.000 ευρώ! Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει τουλάχιστον ακόμη τρεις συνεργούς του, μέλη της σπείρας, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται.

Εν προκειμένω, η ΕΛ.ΑΣ. κατόρθωσε γρήγορα να επιληφθεί των συμβάντων και να πιάσει τον ένα δράστη, γιατί -πολίτες που δέχθηκαν απόπειρες απάτης- κατήγγειλαν το περιστατικό στο 100. Γι’ αυτό, κομβικής σημασίας είναι η καταγγελία στην Αστυνομία, ακόμη κι αν η απάτη παραμείνει σε επίπεδο απόπειρας.

Διονύσης Βοργιάς

xronos.gr

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΔΡΑΜΑ

«Παύλος Μελάς» | Στη Δράμα ο τρίτος σταθμός για την ιστορική ταινία

Δημοσιεύτηκε

στις

Η προβολή της ταινίας έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου στις 7μ.μ. στον κινηματογράφο «Ολύμπια» στη Δράμα.

Μετά τις πετυχημένες προβολές σε Πτολεμαΐδα και Φλώρινα, με τη συμμετοχή πάνω από 2.000 θεατών, τη σκυτάλη παίρνει η πόλη της Δράμας για την ταινία του Μακεδονικού Αγώνα, μια συγκλονιστική αποτύπωση της μεγάλης εμβληματικής μορφής του Παύλου Μελά.

Μια ταινία που στο πλαίσιο της εθνικής λήθης είχε «απαγορευτεί» και σε ψηφιακή μορφή ξαναζωντανεύει με πρωτοβουλία του σωματείου ΕΥΝΟΜΙΑ, στις κινηματογραφικές οθόνες.

protothema

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Δράμα | Εξαπάτησαν ηλικιωμένες παριστάνοντας τους γιατρούς

Δημοσιεύτηκε

στις

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών οι οποίοι εξαπάτησαν 2 ηλικιωμένες στην Καβάλα και τη Δράμα.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι την 17 και 18-1-2020, εξαπάτησαν δύο ηλικιωμένες Ελληνίδες, ηλικίας 90 και 78 ετών, στην Καβάλα και τη Δράμα.  

Αναλυτικότερα, σε μία περίπτωση, το απόγευμα της 17-1-2020 στην Καβάλα, άγνωστος δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με την 78χρονη στην οποία παρουσιάστηκε ως ιατρός και προφασίστηκε ότι η κόρη της έχει τραυματιστεί και απαιτείται άμεση χειρουργική επέμβαση.

Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, προκειμένου να επιτύχουν την εξαπάτηση της 78χρονης, άγνωστη δράστιδα προσποιήθηκε την κόρη της, η οποία την προέτρεπε να την βοηθήσει, καταφέρνοντας με αυτό τον τρόπο να την πείσουν να παραδώσει 1.600 ευρώ σε άγνωστη συνεργό, η οποία μετέβη στην οικία της ηλικιωμένης, παρέλαβε τα χρήματα και διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση. 

Στη δεύτερη περίπτωση, το μεσημέρι της 18-1-2020 στη Δράμα, άγνωστος δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με την 90χρονη στην οποία παρουσιάστηκε ως ιατρός και με το πρόσχημα ότι φιλικό της πρόσωπο έχει τραυματιστεί, την έπεισε να παραδώσει το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ σε άγνωστο συνεργό, ο οποίος μετέβη στην οικία της, παρέλαβε τα χρήματα και διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Την προανάκριση και τις έρευνες διενεργούν τα Τμήματα Ασφάλειας Καβάλας και Δράμας. 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

HOLIDAY-Car-Rental-banner
professional camera ad
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

geotech_banner

Social

Facebook
TwitterΔρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ