ΘΑΣΟΣ

Θάσος | Η Λαϊκή Συσπείρωση για τις Μαριές

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου θεωρεί ότι η εκβάθυνση του φράγματος των Μαριών, που θα αρχίσει να υλλοποιήτε το αμέσως επόμενο διάστημα από την Περιφερειακή Τοπική Διοίκηση, μετά τις ανάλογες ανακοινώσεις στης ίδιας και της κυβέρνησης, ήρθε μετά από πολύχρονους αγώνες  των κατοίκων και φορέων του νησιού, της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Δήμο Θάσου και Περιφέρεια.

Η Λαϊκή Συσπείρωση έκανε αλλεπάλληλες παρεμβάσεις, διαμαρτυρίες σε όλες τις βαθμίδες των κυβερνητικών κλιμακίων. Έβαλε προημηρεσίες διάταξη για συζήτηση θέματα που έχουν να κάνουν στην αξιοποίηση του φράγματος, στο Δημοτικό Συμβούλιο Θάσου και στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ. Έστειλε υπομνήματα υπογεγραμμένα από δεκάδες φορείς του νησιού σε υπηρεσίες και υπουργεία. Δημοσίευσε επανηλλημένα τις ενέργειες της στα ΜΜΕ, προώθησε ερωτήσεις στην Βουλή μέσω της ΚΟ του ΚΚΕ, ενώ κλιμάκιο της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα επισκέφτηκε επι τόπου το φράγμα των Μαριών.

Παλεύουμε έτσι ώστε το φράγμα να αξιοποιηθεί για τον βασικό λόγο για τον οποίο κατασκευάστηκε, δηλαδή της άρδευση των ελαιοδένδρων και την αξιοποίηση του για χώρο αναψυχής και αξιοθέατο της περιοχής. Χώρο αποταμίευσης νερού που θα χρειάζεται για την πυροπροστασία του νησιού.

Το επόμενο βήμα που πρέπει να γίνει είναι η δημιουργία ενός εκτεταμένου δικτύου άρδευσης που θα φτάνει μέχρι της Σκάλα Μαριών και θα εξυπηρετεί όλους όσους ασχολούνται με την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή. Για να ενισχυθεί η ελαιοπαραγωγή της περίφημης θρούμπας της θάσου, για να αυξηθεί το εισόδημα της μικρομεσαίας αγροτιάς που χτυπιέται από την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η λειτουργία του φράγματος θα μπορέσει να δώσει νερό σε όλους και θα βάλει τέλος σε όποιες αντιπαλότητες-διενέξεις έλαβαν χώρα το προηγούμενο διάστημα κύρια από την τακτική που ακολούθησε η δημοτική αρχή του «Πόντιου Πιλάτου». Οι δυσάρεστες καταστάσεις που έλαβαν χώρα στις αίθουσες των δικαστηρίων, δεν είναι στην φιλοσοφία των δυνάμεων μας, δεν μας εκφράζουν.

Καλούμε του κατοίκους της περιοχής, όλου του νησιού, να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα σε τυχόν αναβολής εκτέλεσης των έργων, αλλαγή χρήσης του φράγματος, μεγάλης καθυστέρησης στην ολοκλήρωση των εργασιών.

Λύση στα οξυμένα λαϊκά προβλήματα μπορεί να δώσει ο οργανωμένος αγώνας των λαϊκών στρωμάτων, ένας δυνατός Αγροτικός Σύλλογος που θα παλεύει για τα δίκαια αιτήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς.

thasospress

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version