Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Περιοδεία στη Θάσο από τον Διονύση Κλάδη

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Διονύσης Κλάδης, επισκέφθηκε τη Θάσο και την Ξάνθη την Κυριακή (24/09)

Σχετική ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης αναφέρει τα εξής:

“Σε Ξάνθη και Θάσο βρέθηκε, την Κυριακή 24/9, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Διονύσης Κλάδης.

Το πρωί, συνοδευόμενος από την υποψήφια Δήμαρχο Αβδήρων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Βούλα Μαχαιρίδου, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Βιστωνίδας κ. Γκίλη Γιώργο με τον οποίο και συζήτησαν σχετικά με τις δυνατότητες ανάπτυξης που έχει ο συνεταιρισμός αλλά

και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αλιείς της περιοχής, με πιο οξυμένα τα συχνά πλημμυρικά φαινόμενα που παρουσιάζονται στη λίμνη Βιστωνίδα. 

Ο Διονύσης Κλάδης υπογράμμισε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα συνεχίσει να έχει στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων τα μέτρα αντιπλημμυρικής θωράκισης της λίμνης και συνολικά της περιοχής, θα συνεχίσει να παρεμβαίνει για αυτά στο Περιφερειακό Συμβούλιο αλλά και στο Δημοτικό Συμβούλιο Αβδήρων με την εκλογή όσο γίνεται περισσότερων συμβούλων.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε περιοδεία στη Λαϊκή Αγορά και τα καταστήματα στο Πόρτο Λάγος. Στη συζήτηση με τους επαγγελματίες αναδείχθηκαν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα λόγω του τεράστιου πληθωρισμού, αλλά και ζητήματα που αφορούν τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα που έχει ανάγκη η περιοχή, όπως και οι μετακινήσεις των μαθητών από και προς τα σχολεία τους.

Το απόγευμα της Κυριακής πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στο Λιμένα Θάσου στο «Καλογερικό», εκδήλωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με ομιλητή τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Διονύση Κλάδη, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο

υποψήφιος Δήμαρχος για το Δήμο Θάσου, Νίκος Χρυσάφης.

Η αίθουσα γέμισε από υποψήφιους και φίλους της Λαϊκής Συσπείρωσης, που δίνουν με αισιοδοξία και πείσμα τη μάχη για την αλλαγή του συσχετισμού στο Δήμο Θάσου και στην Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Αλέκος Λουβουλούδης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Θάσου και ακολούθησαν οι ομιλίες.

Ο Διονύσης Κλάδης έδειξε με συγκεκριμένα παραδείγματα την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής μέσα από την πλειοψηφία στην Περιφέρεια, αλλά και την ουσιαστική στρατηγική σύμπλευσή της με τις παρατάξεις των άλλων αστικών

κομμάτων. «Στον αντίποδα», τόνισε, «βρίσκονται μόνο οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, που στηρίζουν τους αγώνες και τις διεκδικήσεις του λαού, παλεύουν για να δοθούν λύσεις στα λαϊκά προβλήματα, προβάλλουν τον δρόμο ανάπτυξης για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων. 

Για αυτό είναι η μόνη λαϊκή αντιπολίτευση μέσα στους δήμους και στις περιφέρειες, τέτοια αντιπολίτευση μπορούν να ασκούν ακόμα και από θέσεις πλειοψηφίας, αντιπολίτευση για τα συμφέροντα του λαού, ενάντια στο ασφυκτικό θεσμικό πλαίσιο, στις κυβερνήσεις που το νομοθετούν και το επιβάλλουν, στην ΕΕ και στις κατευθύνσεις της, στα καπιταλιστικά κέρδη που εξυπηρετούν».

Ο Νίκος Χρυσάφης αποδόμησε συγκεκριμένα τον απολογισμό της νυν δημοτικής αρχής, δείχνοντας πώς βαδίσανε γοργά οι απαιτήσεις των μεγάλων συμφερόντων στην περιοχή και έμειναν στα αζήτητα οι λαϊκές διεκδικήσεις. 

Πώς παραμένουν άλυτα χρονίζοντα προβλήματα ύδρευσης, άρδευσης, υγείας, πρόνοιας, σχολικής στέγης, μεταφορών, πολιτικής προστασίας, πολιτιστικής δημιουργίας, ενώ ο νυν δήμαρχος “ευγνωμονεί” τον πρωθυπουργό για τα “καλά” που είδε το νησί. 

Παράλληλα, ανέπτυξε την πλούσια δραστηριότητα των εκλεγμένων της Λαϊκής Συσπείρωσης, που, μαζί με την αποκάλυψη, την ενημέρωση του λαού, τις ερωτήσεις και παρεμβάσεις στο δημοτικό συμβούλιο, χαρακτηρίστηκε από τη

δράση στο πλευρό των εργατικών, λαϊκών, μαζικών φορέων του νησιού. 

Τέτοιοι άνθρωποι άλλωστε στελεχώνουν και το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Παρουσίασε το πλαίσιο διεκδίκησης και πάλης για κάθε δημοτική κοινότητα και για το δήμο Θάσου συνολικά, πλαίσιο που αποτελεί και την πρόταση του συνδυασμού για την διοίκηση της Θάσου, εφόσον γίνει το μεγάλο βήμα, η ελπιδοφόρα έκπληξη στις 8 Οκτώβρη.”

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Αναβαθμίζεται με πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας

Ο Διοικητής της 4 ης ΥΠΕ Μακεδονίας & Θράκης ενέκρινε τη διενέργεια ανοικτής διαδικασίας για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου:

«ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ, ΑΝΑΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΗ, ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ», με αξιολόγηση μελέτης που υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης- NextGeneration EU, εκτιμώμενης αξίας 2.471.000,00 € (πλέον Φ.Π.Α. ύψους 24% ανερχόμενου σε 539.040,00 €).

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΧΙΛΛΕΥΣ

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Μάκης Παπαδόπουλος | Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού (5 Δεκεμβρίου), η δημοτική παράταξη Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ διοργανώνει εκδήλωση – αφιέρωμα στον Εθελοντισμό, με σκοπό να αναδείξει την αξία και την χρησιμότητα του Εθελοντισμού στην κοινωνία μας και να τιμήσει φορείς και πρόσωπα της Τοπικής μας Κοινωνίας που έχουν αποδεδειγμένο και καταξιωμένο έργο στον τομέα της εθελοντικής δράσης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023, στις 6.00 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας.

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας

Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Δελτίο τύπου

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Ι.Μ Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου | 15 υποτροφίες σε νέους φοιτητές εις μνήμην Μητροπολίτου ΦΝΘ Προκοπίου

Στην προκήρυξη της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, που δημοσιεύθηκε πριν από δύο μήνες και αφορούσε στην χορήγηση 15 υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 ανταποκρίθηκαν 34 ενδιαφερόμενοι από την Πόλη μας και από την ευρύτερη περιοχή των Φιλίππων, του Νέστου και της Θάσου, οι οποίοι επέτυχαν εφέτος την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδος και  υπέβαλαν την σχετική αίτησή τους με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά στους Εφημερίους των Ενοριών τους και μέσα στην καθορισθείσα προθεσμία.    

Για την επιτυχία του σκοπού της εν λόγω πρωτοβουλίας ενημερώθηκαν εγκαίρως με σχετικό υπηρεσιακό έγγραφο τόσο η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, ώστε μέσα από τις κατά τόπους Σχολικές Μονάδες να λάβουν γνώση οι τελειόφοιτοι μαθητές και μαθήτριες, όσο και οι Σύλλογοι Πολυτέκνων και Τριτέκνων Ν. Καβάλας για την ενημέρωση των οικογενειών, για τις οποίες υπήρξε ιδιαίτερη και ευνοϊκή πρόβλεψη στους όρους της προκηρύξεως. 

Η συσταθείσα τριμελής επιτροπή του Ταμείου Υποτροφιών της Ιεράς Μητροπόλεως για την αξιολόγηση των 34 αιτήσεων που υποβλήθηκαν, εξέτασε όλες τις περιπτώσεις με βάση τα απ΄ αρχής τεθέντα και δημοσιευθέντα κριτήρια απονομής της χρηματικής υποτροφίας και κατέληξε στην σχετική μοριοδότηση για την διάκριση των 15 πρώτων υποτρόφων. Τα σχετικά αποτελέσματα έχουν κοινοποιηθεί ήδη στους αρμόδιους ιερείς-Εφημερίους των Ενοριών, δια των οποίων υπεβλήθησαν οι αιτήσεις των υποψηφίων υποτρόφων, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να έχουν την δυνατότητα να πληροφορηθούν όλα τα αναλυτικά στοιχεία που τους αφορούν. Πληροφορίες δίδονται και από τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως και στον αριθμό τηλεφώνου 2510223141.

Μέσα από την προνοιακή αυτή πρωτοβουλία της τοπικής μας Εκκλησίας, η οποία ανταποκρίνεται στην επιθυμία του μακαριστοὺ Μητροπολίτου Προκοπίου,σύμφωνα με την ιδιόγραφη διαθήκη του,  15 οικογένειες της περιοχής μας θα απολάβουν την οικονομική συνδρομή των 1.500,οο€ η κάθε μία (15 Χ 1.500,οο€= 22.500,οο€), ως έπαινο τιμής και δίκαιη ανταμοιβή και αναγνώριση για την επιτυχία του παιδιού τους στις τελευταίες πανελλαδικές εξετάσεις και για την ενίσχυση της φοιτητικής τους σταδιοδρομίας σε καιρούς δυσκόλους με την δυσμενή οικονομική συγκυρία.   

Η απονομή των υποτροφιὼν θα γίνει με την επίδοση ισόποσων τραπεζικών επιταγών από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Στέφανο στους υποτρόφους φοιτητές μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας της 1ης Ἰανουαρίου 2024 (περί ώρα 10.15 π.μ.) στον ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αποστόλου Παύλου Καβάλας.

Εκ της Ιερὰς Μητροπόλεως

Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: