Quantcast
Connect with us

ΘΑΣΟΣ

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου απαιτεί Άμεσα Δρομολόγια Πρίνου – Καβάλας

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου απευθύνεται στους δημοτικούς φορείς, εκφράζοντας ευγνωμοσύνη για τις προσπάθειές τους σχετικά με τα δρομολόγια Πρίνου – Καβάλας. Επισημαίνει την ανησυχία για την έλλειψη δρομολογίων και επικροτεί τη συνεργασία 18 οργανώσεων του νησιού. Καλεί σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την αντιμετώπιση του προβλήματος, επισημαίνοντας τη σημασία των θαλάσσιων μεταφορών για τη ζωή των κατοίκων του Θάσου.
Αναλυτικότερα:
ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΘΑΣΟΥ
Προς : κ. Δήμαρχο Θάσου
            κ. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου θάσου
            κ. Δημοτικούς Συμβούλους
ΘΕΜΑ : ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΡΙΝΟΥ – ΚΑΒΑΛΑΣ
Είναι γνωστό το πρόβλημα που βιώνει ο λαός του νησιού με την έλλειψη δρομολογίων στην πορθμειακή γραμμή Πρίνου – Καβάλας.
Για αυτό λοιπόν 18 σωματεία και φορείς του νησιού παίρνουν την υπόθεση στα χέρια τους και δραστηριοποιούνται για να μπει ένα τέλος σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση που επιβαρύνει τα λαϊκά νοικοκυριά του νησιού με περισσότερα έξοδα και χάσιμο πολύτιμου χρόνου για μία μετάβαση στην πόλη της καβάλας καθώς γίνεται όλο και συχνότερα απαραίτητη, μετά και την αποξήλωση δομών και υπηρεσιών από το νησί.
Η αντιπροσωπεία των 18 σωματείων – φορέων έχει έρθει σε επαφή με τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, τον Δήμαρχο Καβάλας ,με επαγγελματικές ενώσεις και σωματεία εργαζομένων , με συλλόγους και φορείς της πόλης και τους καλεί να πάρουν πρωτοβουλίες που θα δώσουν λύση στο πρόβλημα των θαλάσσιων μεταφορών που ταλανίζει το νησί.
ΖΗΤΑΜΕ  από τη δημοτική αρχή να προχωρήσει σε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (όπως είχε δεσμευτεί παλαιότερα ο  Δήμαρχος ) για να παρθούν ανάλογες αγωνιστικές πρωτοβουλίες.
Η δημοτικοί σύμβουλοι
Χρυσάφης Νίκος
Κυριατζίδου Χαρίκλεια
Λαμπρινίδης Λάμπρος.

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Νεκρός 86χρονος λουόμενος σε παραλία της Θάσου

Τις πρωινές ώρες της Παρασκευής, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Θάσου, ότι ένας 86χρονος ημεδαπός ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, από την θαλάσσια περιοχή Ραχώνι “ΠΛΑΤΑΝΑ” της Θάσου.

Στον 86χρονο, παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από λουόμενους της παραλίας και από το πλήρωμα του ασθενοφόρου οχήματος, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Πρίνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή της Θάσου, ενώ πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θράκης για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Kourtidis Group | Το «1ο Amphipolis Forum» στο Συνεδριακό Κέντρο Αμφίπολης

Το «1ο Amphipolis Forum» που διοργανώνεται από τον Δήμο Αμφίπολης και την Kourtidis Group, ξεκίνησε την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024, με την παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης, φορέων και επιχειρηματιών.

Η εκδήλωση λαμβάνει χώρα στους εξωτερικούς χώρους του Συνεδριακού Κέντρου Αμφίπολης και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καθώς και των επιμελητηρίων Σερρών, Δράμας και Καβάλας.

Το φόρουμ περιλαμβάνει τρεις θεματικές ενότητες, με στόχο την ανάλυση ζητημάτων ανάπτυξης της παραλιακής περιοχής από τον Στρυμονικό κόλπο έως τη Θάσο, καθώς και των νομών Σερρών, Καβάλας και Δράμας. Οι θεματικές αυτές επικεντρώνονται σε τομείς όπως ο Τουρισμός, οι Επενδύσεις και οι Υποδομές, προσδιορίζοντας τις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής.

Συντονιστές της εκδήλωσης είναι ο διευθυντής της αγγλικής έκδοσης της εφημερίδας «Καθημερινή», κ. Αθανάσιος Έλλις, και ο δημοσιογράφος κ. Δημήτρης Καμπουράκης.

Δέιτε Ζωντανά:

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Μακάριος Λαζαρίδης | «Με δύο επιπλέον οδηγούς ΕΚΑΒ ενισχύεται από σήμερα το Κέντρο Υγείας Πρίνου»

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, ανακοίνωσε μέσω ανάρτησής του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ότι το Κέντρο Υγείας Πρίνου ενισχύεται από σήμερα με την προσθήκη δύο (2) ΕΠ.ΟΠ. Επιλοχιών, οι οποίοι θα υπηρετούν ως οδηγοί στο ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι δύο Επιλοχίες θα παραμείνουν στις συγκεκριμένες θέσεις τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Ο κ. Λαζαρίδης τόνισε ότι αυτή η ενίσχυση αποτελεί ικανοποίηση ενός ακόμα αιτήματος της τοπικής κοινωνίας, το οποίο είχε μεταφέρει στα αρμόδια Υπουργεία. Στην ανάρτησή του, σημείωσε ότι «η Κυβέρνηση συνεχίζει να βρίσκεται δίπλα στους πολίτες»

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en