Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

Η MetLife Alico γιόρτασε τα 50 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας της στην Ελλάδα και ανακοίνωσε τη μετονομασία της σε MetLife.

Σε μια λαμπρή εκδήλωση στο κλειστό Ολυμπιακό Κέντρο Παλαιού Φαλήρου, μέσα σε κλίμα συγκίνησης αλλά και αισιοδοξίας και με την παρουσία πλήθους κόσμου, η MetLife γιόρτασε τα 50α γενέθλιά της σε μια βραδιά με ιδιαίτερο συμβολισμό για την ιστορία της.

Σε αυτή τη σημαντική βραδιά για την MetLife, παραβρέθηκαν πάνω από 1200 καλεσμένοι από την οικογένεια της MetLife (Διοικητικό Προσωπικό, Στελέχη της MetLife από το Περιφερειακό και Παγκόσμιο δίκτυο, Ασφαλιστικοί Σύμβουλοι και Δυναμικό Πωλήσεων, Συνεργάτες της Εταιρείας, Εταιρικοί Πελάτες), εκπρόσωποι της Ασφαλιστικής αγοράς, Ιδρύματα, Φορείς, Ενώσεις.

Τους πολυάριθμους προσκεκλημένους υποδέχθηκαν ο κ. Μ. Χατζηδημητρίου, HeadofEastern & SouthernEurope της MetLife και ο κ. Δ. Μαζαράκης, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας στην Ελλάδα, μαζί με τον κ. Γ. Ζερβουδάκη, HeadofFacetoFaceDistribution Ελλάδος, καθώς και άλλα στελέχη.

Παράλληλα, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. M. Khalaf, President, Europe, MiddleEast & Africa, ο κ. RicardoAnzalduaExecutiveVP & GeneralCounsel και ο κ. FransHijkoopExecutiveVP & ChiefHROfficer, ενώ χαιρετισμό μέσω videoconference απηύθυνε ο κ. SteveKandarian, Chairman, President, & CEO της MetLife.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκε η ανακοίνωση από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και Αντιπρόεδρο της Εταιρίας κύριο Δημήτρη Μαζαράκη, η μετονομασία της εταιρίας από MetLifeAlico σε MetLifeστο πλαίσιο του εναρμονισμού με την παγκόσμια εταιρική ταυτότητας της MetLife, εγκαινιάζοντας έτσι μια νέα σελίδα για την εταιρεία.

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης μισού αιώνα έγινε μία δημιουργική αναδρομή του παρελθόντος με αναφορά σε σημεία-σταθμούς για την εταιρεία. Με πιο χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η AmericanLifeInsuranceCompany, όπως ήταν η ονομασία της στο ξεκίνημα, ήταν εκείνη που έδωσε πρώτη το 1964 νέα διάσταση στο θεσμό της ασφάλειας Ζωής στην Ελλάδα, και αποτέλεσε ένα μεγάλο σχολείο για πολλά στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς.

Στην στρατηγική της MetLifeστάθηκε ο κ. Μ. Χατζηδημητρίου, υπογραμμίζοντας ότι στόχος είναι η Ανατολική και Νότια Ευρώπη να συμβάλει κατά τρόπο ουσιαστικό στην επίτευξη του στόχου της Περιφέρειας Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής να αποτελέσει “Κινητήρια Δύναμη Ανάπτυξης” για την MetLife. «Όπου είμαστε ήδη ηγέτες της αγοράς, θέλουμε να μεγαλώσουμε ακόμη περισσότερο τη διαφορά», τόνισε χαρακτηριστικά «και όπου δεν είμαστε ακόμη, εργαζόμαστε για να το επιτύχουμε».

Λίγα λόγια για την MetLife:

Η MetLife είναι παγκόσμιος ηγέτης στις Ασφάλειες Ζωής και στις Ομαδικές Ασφαλίσεις Προσωπικού. Διαθέτοντας περισσότερα από 145 χρόνια εμπειρίας, οι εταιρείες της MetLife διαδραματίζουν ηγετικό ρόλο στον σχεδιασμό καινοτόμων προγραμμάτων και υπηρεσιών στον τομέα της ασφαλιστικής προστασίας, των συντάξεων και των αποταμιευτικών λύσεων παγκοσμίως και εμπνέουν εκατομμύρια πελάτες ανά τον κόσμο να διεκδικήσουν περισσότερα από την ζωή τους.

Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 1964 και είναι η εταιρεία που καθιέρωσε τον θεσμό της ασφάλειας Ζωής στη χώρα μας. Εχει κατακτήσει την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη των Ασφαλισμένων της με το κύρος, την ποιότητα του ασφαλιστικού έργου που προσφέρει και την συνετή οικονομική διαχείριση που ασκεί. Aποτελεί «μέτρο αναφοράς» στην Ελληνική ασφαλιστική αγορά, συνδυάζοντας:

  • Οικονομική ευρωστία
  • Διαχρονικά υψηλές οικονομικές επιδόσεις
  • Φερεγγυότητα
  • Παραγωγικότητα
  • Επαγγελματισμό
  • Υψηλές παροχές

Η MetLifeαποτελεί τον στρατηγικό συνεργάτη των πιο σημαντικών Επιχειρήσεων στην Ελλάδα και διεθνώς, έχοντας κατακτήσει υψηλό μερίδιο αγοράς, αλλά και την εμπιστοσύνη των Πελατών της για την αξιοπιστία και την ποιότητα του ασφαλιστικού της έργου. Σήμερα στην Ελλάδα, 1 στις 3 ασφαλισμένες επιχειρήσεις, εμπιστεύεται για την Ομαδική Ασφάλιση του Προσωπικού της την MetLife.

Έχοντας αναλάβει την πολύ σημαντική δέσμευση να ασκεί Πελατοκεντρική Προσέγγιση, τοποθετεί τους ασφαλισμένους της στο επίκεντρο οποιασδήποτε δραστηριότητάς της.

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

Επιστήμονες δημιούργησαν τεχνητά κύτταρα ίδια με τα ανθρώπινα!

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας δημιούργησαν συνθετικά, αυτοσυναρμολογούμενα κύτταρα που αναπαράγονται και δρουν όπως τα ανθρώπινα κύτταρα!

Η πολυπλοκότητα των κυττάρων 

Όπως αναφέρουν στο περιοδικό Nature, τα κύτταρα και οι ιστοί αποτελούνται από πρωτεΐνες που ταυτόχρονα λειτουργούν και δημιουργούν δομές. Αυτές οι πρωτεΐνες σχηματίζουν επίσης το πλαίσιο ενός κυττάρου που ονομάζεται κυτταροσκελετός. Τα κύτταρα δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς τον κυτταροσκελετό, ο οποίος επιτρέπει στα κύτταρα να είναι ευέλικτα, τόσο ως προς το σχήμα όσο και ως προς την αντίδραση στο περιβάλλον τους.

Οι επιστήμονες σε αυτή τη μελέτη δημιούργησαν κύτταρα με λειτουργικό κυτταροσκελετό που είναι εύκαμπτος και ενεργεί ανάλογα με το περιβάλλον του. Το πέτυχαν αυτό χρησιμοποιώντας μια νέα τεχνολογία προγραμματιζόμενων πεπτιδίων-DNA, η οποία δίνει εντολή στα πεπτίδια -τα δομικά στοιχεία των πρωτεϊνών- και στο γενετικό υλικό να συνεργαστούν για να σχηματίσουν έναν κυτταροσκελετό.

Η ερευνήτρια Ρόνιτ Φρίμαν ανέφερε σε δηλώσεις της: «Το DNA δεν εμφανίζεται συνήθως σε έναν κυτταροσκελετό. Επαναπρογραμματίσαμε τις αλληλουχίες του DNA ώστε να λειτουργούν ως αρχιτεκτονικό υλικό, συνδέοντας τα πεπτίδια μεταξύ τους».

«Αυτή η μελέτη μας βοηθά να κατανοήσουμε τι δημιουργεί τη ζωή»

Σύμφωνα με την επιστήμονα, η έρευνα αυτή μπορεί να φέρει επανάσταση σε πεδία όπως αυτά της βιοτεχνολογίας και της ιατρικής

«Αυτή η μελέτη μάς βοηθά να κατανοήσουμε τι δημιουργεί τη ζωή. Η νέα τεχνολογία δημιουργίας συνθετικών κυττάρων θα μας επιτρέψει όχι μόνο να αναπαράγουμε αυτό που κάνει η φύση αλλά να δημιουργήσουμε υλικά τα οποία ξεπερνούν την ίδια τη βιολογία» τόνισε η Φρίμαν. 

Πηγή: ethnos.gr

Continue Reading

ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

Αστεροειδής μεγέθους μεταξύ 2,5 και 5 μέτρων πλησιάζει στη Γη, πολύ πιο κοντά ακόμη και από τη Σελήνη

Eπιστήμονες εντόπισαν έναν τεράστιο αστεροειδή σε μέγεθος αυτοκινήτου, δύο ημέρες πριν έρθει σε πολύ κοντινή επαφή με τη Γη την Πέμπτη (11 Απριλίου).

Προς ανακούφιση όλων, ο διαστημικός βράχος των σχεδόν 3 μέτρων, αν και έφτασε πολύ κοντά στη Γη, έκανε ένα ακίνδυνο πέρασμα από τον πλανήτη.

Ο αστεροειδής 2024 GJ2 που ανακαλύφθηκε πρόσφατα είναι περίπου στο μέγεθος ενός αυτοκινήτου και αφού τον εντόπισαν οι αστρονόμοι υπολόγισαν ότι ο διαστημικός βράχος θα περνούσε από τη Γη σε απόσταση μόλις 19,3 χιλιομέτρων μακριά.

Αυτό είναι μόλις το 3% της απόστασης μεταξύ της Σελήνης και της Γης. Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA), το 2024 GJ2 έχει ύψος μεταξύ 2,5 και 5 μέτρων (8,2 και 16 πόδια).

Το μέγεθός του σημαίνει ότι είναι ένας αστεροειδής κατηγορίας βάρους που θα είχε καεί στην ατμόσφαιρα της Γης αν η τροχιά του διασταυρωθεί με τη δική μας πιο άμεσα.

Σύμφωνα με τους αστρονόμους, ο αστεροειδής έκανε την πλησιέστερη προσέγγισή του στις 9:28:42 μ.μ. , όταν βρισκόταν σε απόσταση 12.298 χιλιομέτρων από τη Γη την Πέμπτη (11 Απριλίου).

Ο αστεροειδής δεν θα επιστρέψει μέχρι το 2093, σύμφωνα με το Κέντρο Συντονισμού Αντικειμένων κοντά στη Γη της ESA. Ωστόσο, εκείνη τη στιγμή, ο αστεροειδής δεν θα πετάξει τόσο κοντά όσο αυτή τη φορά.

Το 2093, ο αστεροειδής GJ2 αναμένεται να πετάξει σε απόσταση 205.947 χιλιομέτρων από εμάς, δηλαδή 10 φορές πιο μακριά από την απόσταση στην οποία πέταξε αυτή τη φορά. 

Περίπου 35.000 αστεροειδείς κοντά στη Γη έχουν καταγραφεί από τη NASA μέχρι σήμερα, αν και ελάχιστοι από αυτούς απειλούν τον πλανήτη μας.

Τι είναι οι αστεροειδείς και πώς τους παρακολουθεί η NASA;

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι αστεροειδείς είναι διαστημικοί βράχοι και μερικοί από αυτούς είναι επίσης κατασκευασμένοι από μέταλλο και περιφέρονται γύρω από τον Ήλιο.

Μερικοί αστεροειδείς είναι μικροσκοπικοί και άλλοι τόσο τεράστιοι όσο ογκόλιθοι. Οι αστεροειδείς μπορούν επίσης να πετάξουν ακόμη και εκατοντάδες χιλιόμετρα. 

Αυτοί οι αστεροειδείς παρέμειναν διατηρημένοι στο ηλιακό σύστημα από τη στιγμή που δημιουργήθηκε πριν από περίπου 4,6 δισεκατομμύρια χρόνια.

Οι αστεροειδείς μπορούν επίσης να προκαλέσουν τεράστια ζημιά και ως εκ τούτου, οι διαστημικές υπηρεσίες τους παρακολουθούν. Μια σειρά οργάνων χρησιμοποιείται από την αμερικανική διαστημική υπηρεσία NASA για την παρακολούθηση των αστεροειδών.

Η NASA διαθέτει παρατηρητήρια που είναι εξοπλισμένα με ισχυρά τηλεσκόπια που είναι ικανά να ανιχνεύσουν τον ουρανό από τη Γη. 

Η NASA διαθέτει αυτά τα παρατηρητήρια σε διάφορα μέρη σε όλο τον κόσμο, όπως το Παρατηρητήριο Mauna Kea στη Χαβάη και το Παρατηρητήριο Lowell στην Αριζόνα.

Παρόμοια παρατηρητήρια έχουν επίσης ανοίξει η NASA στο διάστημα για την καλύτερη κατανόηση των τροχιών των αστεροειδών σωστά.

Πηγή wionews.com, space.com

Continue Reading

MEDIA

Εφημερίδα ΑΝΑΛΥΤΗΣ 27-11-2023

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en