ΚΑΒΑΛΑ

Δραστηριότητες Δημάρχου Νέστου 20-26/8/2018

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Νέστου εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου

ΑΠΟΔΟΧΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΜΘ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ

Λόγω των τελευταίων καταστροφικών πλημμυρικών φαινομένων, που έπληξαν το Δήμο Νέστου, ο Περιφερειάρχης Α.Μ.Θ. κ. Μέτιος κάνοντας δεκτό το αίτημα του Δήμου μας, απέστειλε έγγραφο στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, στις 13 Αυγούστου 2018, ζητώντας να ενταχθεί το έργο Αντιπλημμυρικής Προστασίας της Εγνατίας Οδού ύψους 3.000.000€ στην Σ.Α. ΕΠ831 (Φυσικών Καταστροφών), που θα λύσει το χρόνιο πρόβλημα της Χρυσούπολης. Ο Δήμος Νέστου εδώ και πολύ καιρό είχε βέβαια έτοιμη τη μελέτη του εν λόγω έργου και βρισκόταν εν αναμονή της εν λόγω ένταξης.

ΕΝΤΑΞΗ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ

Εγκρίθηκε εγγράφως η ένταξη του Δήμου Νέστου, στις 21 Αυγούστου 2018, στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ του Υπουργείου Εσωτερικών για την αναβάθμιση των παιδικών χαρών του Δήμου Νέστου, προϋπολογισμού ύψους 200.000€. (Ο Δήμος Νέστου είχε υποβάλλει πρόταση και τεχνικά δελτία για τη δημιουργία έξι νέων παιδικών χαρών που θα εγκατασταθούν σε διάφορες κοινότητες του Δήμου.)

ΕΓΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΘΥΡΙΔΩΝ ΣΕ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ

Εγκρίθηκε η εγκατάσταση γραμματοθυρίδων στις Τοπικές Κοινότητες Πετροπηγής, Γραβούνας, Πέρνης και Νέου Ξεριά. Άμεσα θα γίνει η παραλαβή και η τοποθέτησή τους.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Π.Ε.Δ. ΑΜΘ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. ΑΜΘ, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Αυγούστου, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας, μετά από πρόταση του Δημάρχου κ. Τσομπανόπουλου, η οποία και έγινε δεκτή από τον Πρόεδρο κ. Λαμπάκη Ευάγγελο. Στη συνεδρίαση παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. κ. Λαμπάκης, η Δήμαρχος Καβάλας κα Τσανάκα, ο Δήμαρχος Θάσου κ. Χατζηεμμανουήλ, ο Δήμαρχος Παγγαίου κ. Αναστασιάδης, ο Δήμαρχος Αβδήρων κ. Τσιτιρίδης, Αντιδήμαρχοι της Καβάλας, ο πρώην Δήμαρχος Καβάλας κ. Σιμιτσής, ο πρώην Δήμαρχος Κεραμωτής κ. Μαρινάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Τσέπελης και δημοτικοί σύμβουλοι από άλλους Δήμους της Περιφέρειας. Από το Δήμο Νέστου παρέστησαν οι Αντιδήμαρχοι κ. Σαββαϊδης και κ. Καϊντατζόπουλος καθώς και ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ. Αργυράκης. Στο τέλος της συνεδρίασης ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, ευχαριστώντας τους συναδέλφους του, τους προσέφερε το νέο τουριστικό οδηγό του Δήμου καθώς και τοπικά προϊόντα του Δήμου μας. Στη συνέχεια ακολούθησε γεύμα για τους συμμετέχοντες σε γνωστό μαγαζί εστίασης στην Κεραμωτή.

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΥΞΗ ΟΙ ΕΣΠΕΡΙΝΟΙ ΣΕ ΙΕΡΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ

Στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία στη Χρυσούπολη, πραγματοποιήθηκε εσπερινός παραμονή της Αγίας Ανθούσης, 21 Αυγούστου 2018, όπου μεταξύ άλλων παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος με τους δημοτικούς του συμβούλους.

Με μεγάλη λαμπρότητα και κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο εσπερινός στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Νέα Καρυά, την Τετάρτη 22 Αυγούστου. Ακολούθησε η περιφορά της εικόνας με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Νέστου. Πλήθος πιστών παρευρέθη στη λειτουργία, όπου μεταξύ άλλων και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος με σύσσωμη την δημοτική του ομάδα, ενώ αργότερα παρευρέθηκαν στο γλέντι που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος με την Αθλητική ομάδα της Νέας Καρυάς.

Στο παρεκκλήσι του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο χωριό του Αγίου Κοσμά πραγματοποιήθηκε ο εσπερινός τη Πέμπτη 23 Αυγούστου. Παρέστησαν ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους κ. Τουμπεκτσή και κ. Σαββαϊδη καθώς και από τον Πρόεδρο της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου. Στη συνέχεια ακολούθησε, εκδήλωση, που συνδιοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος με το Δασαρχείο Καβάλας.

Εσπερινός στο ξωκλήσι του Αγίου Φανουρίου στη Πέρνη πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 26 Αυγούστου. Πολλοί ήταν οι πιστοί, που παρευρέθησαν στον Ιερό Ναό καθώς και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος με δημοτικούς του συμβούλους. Ακολούθησε γλέντι από τον Πολιτιστικό Σύλλογο όπου το Δήμο Νέστου εκπροσώπησε η Πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κα Αργυρέλη Ελένη.

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΓΛΕΝΤΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΥΣΒΑΤΟΥ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δυσβάτου «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία το ετήσιο γλέντι του, το Σάββατο 25 Αυγούστου. Το Δήμο Νέστου εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα κ. Τουμπεκτσής.

36ο ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ

Στην έναρξη του Λαϊκού Πανηγυριού της Χρυσούπολης παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, με δημοτικούς του συμβούλους , που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Αυγούστου. Ο Δήμαρχος Νέστου, κατά τον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη σημαντική παρουσία του Συλλόγου στα πολιτιστικά δρώμενα και στη συνεχή στήριξη του Δήμου στον Σύλλογο τόσο οικονομικά όσο και με τη παραχώρηση δωρεάν στέγης.

Από το Γραφείο Τύπου

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version