Connect with us

ΝΕΣΤΟΣ

Τα αντιπλημμυρικά έργα στον κάμπο της Χρυσούπολης

Δημοσιεύτηκε

στις

Στη Χρυσούπολη μετέβη ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος όπου είχε συνάντηση με τους προέδρους και τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) Χρυσούπολης και Χρυσοχωρίου και του Αγροτικού Συλλόγου του Δήμου Νέστου.

Σκοπός των επαφών του κ. Μέτιου ήταν να καταγράψει τα προβλήματα και τις ανάγκες των αγροτών της περιοχής και να συζητήσει μαζί τους για τις αναγκαίες παρεμβάσεις της Περιφέρειας σε αντιπλημμυρικά και αρδευτικά έργα προκειμένου να προστατευθεί το αγροτικό κεφάλαιο στην πεδιάδα του Νέστου.

Πέρα από την καταγραφή των αναγκών, ο κ. Μέτιος ανακοίνωσε ότι έχει ήδη εγκρίνει τη χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας τριών έργων αντιπλημμυρικής προστασίας για την περιοχή, συνολικού προϋπολογισμού 2.045.000 ευρώ.

Από αυτά, τα δύο έργα, προϋπολογισμού 1.445.000, αφορούν στον καθαρισμό των τεσσάρων βασικών στραγγιστικών τάφρων του κάμπου της Χρυσούπολης, ενώ το τρίτο, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ, αφορά στον καθαρισμό των ρεμάτων του νομού Καβάλας.


Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κώστας Αντωνιάδης, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Νίκος Ευφραιμίδης, ο προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Τάσος Παράσχου και στελέχη της Περιφέρειας. 
 

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΝΕΣΤΟΣ

Προσλήψεις στο Δήμο Νέστου

Δημοσιεύτηκε

στις

O Δήμος Νέστου ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά
δύο (2) ατόμων, για την υλοποίηση της πράξης “ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΜΕ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΡΟΜΑ” στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ 2014 – 2020» – ΑΞΟΝΑΣ
ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 4 «ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ – ΕΚΤ», στο Ν.Π.Δ.Δ. «ΕΥνεστία» Δήμου Νέστου, που εδρεύει στη Χρυσούπολη Ν. Καβάλας.

Ειδικότητες: ΠΕ/ ΤΕ Κοινωνικών-Λειτουργών, ΠΕ Οικονομολόγων

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δ. Νέστου | Tablet και μάσκες στους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο Δήμος Νέστου φροντίζει για τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 

Ο Δήμος Νέστου διά του προέδρου της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής κ. Κογκαλίδη Ζήση παρέδωσε σήμερα στους διευθυντές των σχολικών μονάδων της δευτεροβάθμιας 53 tablet και 2 μάσκες πλενόμενες ενεργού άνθρακα για κάθε μαθητή έτσι ώστε να καλύπτονται οι οδηγίες του Υπουργείο Παιδείας και του ΕΟΔΥ, συνεχίζοντας και ολοκληρώνοντας μια σειρά παρεμβάσεων οι οποίες ξεκίνησαν με την απολύμανση των χώρων διδασκαλίας, την καθαριότητα των εξωτερικών χώρων των κτιρίων και την διαδικασία τοποθέτησης αντισηπτικών στις ανάλογες αίθουσες, καθώς και μηχανισμών με αντισηπτικό υγρό στις εισόδους των κτιρίων οι οποίες είχαν προηγηθεί. Η καθαριότητα των εσωτερικών χώρων συνεχίζεται σε καθημερινή βάση με διπλές βάρδιες των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων όπως προβλέπουν οι σχετικές οδηγίες. 

Γραφείο Τύπου Δήμου Νέστου

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Μεγάλη τουριστική επένδυση στην Κεραμωτή

Δημοσιεύτηκε

στις

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ENA Channel μεγάλη τουριστική επένδυση βρίσκεται στα σκαριά στην Κεραμωτή.

Πιο συγκεκριμένα ξένος επενδυτής πρόκειται να επενδύσει σε έκταση 200 στρεμμάτων στην Kεραμωτη μια μεγάλη ξενοδοχείακη μονάδα αξίας 50 εκατομμυρίων ευρώ, με μίσθωση στον Δήμο Νέστου για 25 χρόνια.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Σάββας Μιχαηλίδης | Υγειονομική βόμβα αποτελούν τα συσκευαστήρια σπαραγγιών

Δημοσιεύτηκε

στις

Την αναστολή λειτουργίας των συσκευαστηρίων σπαραγγιών, ώστε να αποφευχθεί η πιθανότητα μετάδοσης του κορωνοϊού στην περιοχή του, ζητά ο δήμαρχος Νέστου, Σάββας Μιχαηλίδης.

Με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο κ. Μιχαηλίδης κάνει λόγο για μια «ανοιχτή πληγή», για την οποία έχει κάνει σχετικές καταγγελίες επανειλημμένως σε όλες τις αρμόδιες αρχές, ώστε να ληφθούν άμεσα μέτρα.

«Είναι μία ωρολογιακή βόμβα που έχουμε εδώ, ύποπτη για πιθανά κρούσματα το επόμενο διάστημα…»

«Η δική μας πρόταση είναι καθαρή εφόσον τίθεται θέμα υγείας. Είναι μία ωρολογιακή βόμβα που έχουμε εδώ, ύποπτη για πιθανά κρούσματα το επόμενο διάστημα. Αρκετές εκατοντάδες εργατριών από τη γειτονική Π.Ε. Ξάνθης έρχονται στα συσκευαστήρια σπαραγγιών. Παράλληλα υπάρχει μία μεγάλη ομάδα ανθρώπων από τη νότιο Βουλγαρία, πάνω από 1.200, που λειτουργούν ως εργάτες γης και φιλοξενούνται σε οικήματα πρόχειρα, τα οποία παραχωρούν για το σκοπό αυτό οι αγρότες της περιοχής που καλλιεργούν σπαράγγι και βεβαίως χρειάζονται εργατικά χέρια για να το συλλέξουν. Υπάρχει και μια τρίτη ομάδα, οι ντόπιοι Ρομά κι όλοι αυτοί ζουν και συνυπάρχουν, εκτός από την πρώτη ομάδα που λειτουργεί στα συσκευαστήρια κάποιες συγκεκριμένες ώρες της ημέρας», τονίζει αρχικά στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Νέστου.

«Επειδή όμως δεν μπορούμε να αρκεστούμε στο τυχαίο, προσδιορίζουμε συγκεκριμένα και λέμε ότι είναι αδιανόητο να συνεχίσουμε μία δραστηριότητα, η οποία αυτή τη στιγμή στους αγρότες δεν προσδίδει κέρδη»

«Οι υπόλοιπες ομάδες βρίσκονται οι μεν στα χωράφια και οι υπόλοιποι σε έναν χώρο προσδιορισμένο γεωγραφικά μεταξύ των πέντε χωριών της πεδινής πλευράς του Νέστου. Ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι για όσους έρχονται από την Π.Ε. Ξάνθης υπάρχει μία επιφύλαξη και μία επικινδυνότητα. Επειδή όμως δεν μπορούμε να αρκεστούμε στο τυχαίο, προσδιορίζουμε συγκεκριμένα και λέμε ότι είναι αδιανόητο να συνεχίσουμε μία δραστηριότητα, η οποία αυτή τη στιγμή στους αγρότες δεν προσδίδει κέρδη, καθώς είναι γνωστό ότι οι αγορές δεν πληρώνουν πλέον. Αυτό είναι ζήτημα που οφείλει να δει η πολιτεία στις αποζημιώσεις που θα προγραμματίσει. Οι μόνοι που έχουν τη δυνατότητα να παίρνουν τα χρήματά τους είναι τα συσκευαστήρια. Εδώ λοιπόν μπαίνει ένα ζήτημα κατά πόσο αυτά τα συσκευαστήρια, που πάντα ήταν ωφέλιμα στην περιοχή μας, αν υπό τις παρούσες συνθήκες θα έπρεπε, όσοι έχουν τη δυνατότητα, να σκεφτούν και να αναλογιστούν το ρίσκο που παίρνουν. Είναι για μένα τουλάχιστον ακατανόητο να παίρνεις ένα τέτοιο ρίσκο», υπογραμμίζει ακολούθως ο κ. Μιχαηλίδης.

«Όλο αυτό το σύστημα των 2.500 – 3.000 ανθρώπων, ο μόνος τρόπος για να σταματήσει να συνυπάρχει, είναι να ανασταλεί για κάποιες ημέρες η δραστηριότητα αυτή…»

Παράλληλα, ο δήμαρχος Νέστου επισημαίνει ότι η μορφή της εργασίας για τη συσκευασία του σπαραγγιού απαιτεί να δουλεύουν οι εργάτες δίπλα – δίπλα.

«Επειδή λοιπόν δεν υπάρχουν μέτρα προφύλαξης ούτε στο ελάχιστο, επαφίεται καθαρά στην τύχη για να μην έχουμε εδώ μία μετάδοση του ιού. Από την άλλη μεριά επικοινωνούν οι εργάτες γης, όταν μεταφέρουν τα σπαράγγια στα συσκευαστήρια, με όλες αυτές τις εργάτριες που έρχονται από επικίνδυνη περιοχή όπως η Π.Ε. Ξάνθης. Οι εργάτες δε μετά το απόγευμα κυκλοφορούν και επικοινωνούν με τους ντόπιους Ρομά. Όλο αυτό το σύστημα των 2.500 – 3.000 ανθρώπων, ο μόνος τρόπος για να σταματήσει να συνυπάρχει, είναι να ανασταλεί για κάποιες ημέρες η δραστηριότητα αυτή. Αυτό μέχρι τώρα δεν έχει γίνει παρότι το ζητήσαμε και εμείς και η Αντιπεριφέρεια», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Μιχαηλίδης.

«Αν απλά περιμένουν να έχουμε πρώτα κρούσμα και μετά να παρθούν μέτρα, δυστυχώς, θα φτάσουμε τον αριθμό όσους έχουμε στην υπόλοιπη Ελλάδα μόνο στην περιοχή μας! Μην γίνει αυτό!»

«Αυτό που γίνεται τώρα αντιμετωπίζεται με μία ελαφρότητα από την κεντρική διοίκηση. Αν απλά περιμένουν να έχουμε πρώτα κρούσμα και μετά να παρθούν μέτρα, δυστυχώς, θα φτάσουμε τον αριθμό όσους έχουμε στην υπόλοιπη Ελλάδα μόνο στην περιοχή μας! Μην γίνει αυτό! Είπαμε να υπάρξει αναστολή, να κοστολογηθούν τα διαφυγόντα και τα λοιπά. Αυτό που θα πρέπει να δούμε σήμερα είναι να μην θρηνήσουμε κόσμο! Θέλουμε λοιπόν να προφυλάξουμε τους συμπολίτες μας. Δεν μπορεί σήμερα να λέμε μη συνωστίζεστε, μην κυκλοφορείτε, μη βγαίνετε από τα σπίτια σας και από την άλλη μεριά να λέμε ότι θα διαταράξουμε την τροφική αλυσίδα της Γερμανίας. Αυτή είναι μία προσέγγιση που ούτε καν ως αιτιολογία δεν μπορεί να σταθεί. Έχω καταθέσει επίσημα έγγραφο, γιατί προσπαθούσα να μιλήσω με τον κ. Χαρδαλιά. Αυτό κατέστη δυνατό την 1η Απριλίου και έστειλα επιστολή την ίδια μέρα στον υπουργό ζητώντας αυτό που λέω και φυσικά η επιστολή αυτή κοινοποιήθηκε σε όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας τις κυβερνητικές, ώστε να λάβουν σοβαρά υπόψη τους ότι εδώ υπάρχει μία παράμετρος», αναφέρει ακόμη στα όσα δήλωσε στον «Ε» ο κ. Μιχαηλίδης.

«Φτάσαμε να παρακαλάμε για να λάβουν μέτρα, ώστε να μας προστατεύσουν. Δυστυχώς όμως μέχρι στιγμής, μιλάμε σε ώτα μη ακουόντων»

Καταληκτικά, ο δήμαρχος Νέστου, επισημαίνει με έμφαση: «Δυστυχώς έχουμε ένα παράγοντα κινδύνου, ο οποίος δεν επαφίεται στην προσωπική λειτουργία και υπευθυνότητα του καθενός, αλλά σε άλλους. Θα έπρεπε άμεσα η κυβέρνηση να το εξετάσει το θέμα. Οψόμεθα. Κατέθεσα πρόταση και στην Π.Ε.Δ. να υπάρχουν αποφασιστικές αρμοδιότητες των δημάρχων ως επικεφαλής Πολιτικής Προστασίας κατά τόπους και να έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν μέτρα, μέσα στο πλαίσιο φυσικά της νομιμότητας και για το διάστημα που υπάρχει γενικότερα μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Θα έπρεπε να μπορεί ο δήμαρχος να πάρει απόφαση να κλείσει τα συσκευαστήρια. Αυτό όμως, δυστυχώς, λειτουργεί κεντρικά και πρέπει να αποφασίσει η Αθήνα εάν εμείς εδώ θα είμαστε σε δείκτη επικινδυνότητας 90 με όριο το 100! Φτάσαμε να παρακαλάμε για να λάβουν μέτρα, ώστε να μας προστατεύσουν. Δυστυχώς όμως μέχρι στιγμής μιλάμε σε ώτα μη ακουόντων».

kavalawebnews

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

.

Menoume Spiti

Monopolio Delivery

Popular posts:

PABTEBOY ME GIATRO

Mladen Group 01

Mladen Group 02

Mladen Group 03

Mladen Group 04

Mladen Group 05

Mladen Group 06

Mladen Group 07

Mladen Group 08

Mladen Group 09

Mladen Group 10

Mladen Group 11

Mladen Group 12

Mladen Group 13

Mladen Group 14

Mladen Group 15

Mladen Group 16

Free Group 01

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ