Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ με τον Νομάρχη του Σμόλιαν

Κεντρικό θέμα της συνάντησης του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ με τον Νομάρχη του Σμόλιαν ήταν η σημασία που αποδίδουν οι δύο γειτονικές περιοχές στην κατασκευή του οδικού άξονα Δημαρίου – Rudozem για την τόνωση της τουριστικής κίνησης.

Συνάντηση είχε στην Κομοτηνή ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος με το Νομάρχη του Σμόλιαν Βουλγαρίας κ. Nedyalko Slavov.

Κεντρικό θέμα της συνάντησης ήταν η σημασία που αποδίδουν οι δύο γειτονικές περιοχές στην κατασκευή του οδικού άξονα Δημαρίου – Rudozem για την τόνωση της τουριστικής κίνησης.

Στη συνάντηση εξετάστηκαν τρόποι διευκόλυνσης των μετακινήσεων και, ιδιαίτερα, η συντήρηση του υφιστάμενου δρόμου Άγιος Κωνσταντίνος – Zlatograd που συνδέει τις δύο περιοχές.

Συζητήθηκαν επίσης η πορεία υλοποίησης του προγράμματος «Ελλάδα – Βουλγαρία 2014-2020» και η δυνατότητα συμμετοχής βουλγαρικών επιχειρήσεων στην επόμενη εμπορική έκθεση «Ανατολική Μακεδονία Θράκη».

Alexandroupoli Online

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Α.Μ.Θ | Άσκηση “ΠΥΡΦΟΡΟΣ 2024”

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Α.Μ.Θ, θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024, Άσκηση Πολιτικής Προστασίας επί Χάρτου
(Α.Ε.Χ.), με την κωδική ονομασία «ΠΥΡΦΟΡΟΣ 2024».

Η Άσκηση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Καβάλας «Νικολάου Μάρτη» με ώρα έναρξης 09:35 π.μ. και θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των Υπηρεσιών της Π.Α.Μ.Θ καθώς επίσης του Πυροσβεστικού Σώματος, των Δασικών Υπηρεσιών, του Στρατού, των Δήμων, της Αστυνομίας, του Λιμεναρχείου, των Εθελοντικών Οργανώσεων και άλλων Υπηρεσιών και φορέων οι οποίοι εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με το θέμα. Επισημαίνεται ότι η Άσκηση είναι η μεγαλύτερη από πλευράς συμμετοχής Άσκηση Πολιτικής Προστασίας που διεξάγεται στην Περιφέρεια Α.Μ.Θ.

Σκοπός της Άσκησης είναι η αξιολόγηση της πληρότητας και αποτελεσματικότητας των υφιστάμενων σχεδίων, του προσωπικού και των μέσων των εμπλεκόμενων με το θέμα των
δασικών πυρκαγιών, Υπηρεσιών και Φορέων, προκειμένου να διασφαλίσουμε την προστασία των πολιτών και των επισκεπτών της Π.Ε. Καβάλας από τον κίνδυνο εκδήλωσης δασικής πυρκαγιάς κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο ΒΙΟΠΑ Καβάλας

«Η συνεργασία μας είναι μονόδρομος για την ανάπτυξη του τόπου» δήλωσε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ και δεσμεύθηκε για την όσο το δυνατόν τακτικότερη παρουσία του στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. του ΒΙΟΠΑ.

Ο ορισμός της νέας διοίκησης του ΒΙΟΠΑ και η διαπίστωση της άρτιας συνεργασίας της Περιφέρειας ΑΜΘ με τους κυριότερους εταίρους, δηλαδή τον Δήμο Καβάλας και το
Επιμελητήριο Καβάλας, ήταν οι θετικές εξελίξεις που προέκυψαν από την Έκτακτη Γενική Συνέλευσης της εταιρίας που συγκλήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 27/05, με
πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χριστόδουλου Τοψίδη.

Μετά την ολοκλήρωση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του ΒΙΟΠΑ Καβάλας και τον ορισμό νέου Διοικητικού Συμβουλίου, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ, κ. Χριστόδουλος Τοψίδης
γνωστοποίησε την πρότασή του για τα νέα μέλη του Δ.Σ. και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την καλή συνεργασία με τους άλλους εταίρους, με σκοπό την καλύτερη διαχείριση των ζητημάτων που απασχολούν το χώρο της μεταποίησης και τα οποία είναι στις προτεραιότητες της Διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜΘ. Συγκεκριμένα ο κ. Τοψίδης υπογράμμισε ότι «σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση, οι τρεις εταίροι του ΒΙΟΠΑ Καβάλας να έχουμε ορίσει τους εκπροσώπους μας για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο θα λειτουργήσει το ΒΙΟΠΑ για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Από πλευράς Περιφέρειας προτείναμε:

  • τον κ. Δημήτριο Τριανταφύλλου, ως Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο
  • τον κ. Δημήτριο Κλειτσιώτη και

  • τον κ. Δημήτριο Στεργιόπουλο.

Η πρόθεση της Περιφέρειας είναι να ενδυναμώσουμε τον ρόλο του ΒΙΟΠΑ. Για άλλη μία φορά θα συγχαρώ τους δύο εταίρους τον Δήμο Καβάλας και το Εμπορικό Επιμελητήριο
Καβάλας. Η συνεργασία μας είναι μονόδρομος για την ανάπτυξη του τόπου. Θέλω να εξάρω την υψηλή εκπροσώπηση στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΒΙΟΠΑ σε επίπεδο Δημάρχου και Προέδρου και δεσμεύομαι για τη δική μου συμμετοχή μου στις συνεδριάσεις όταν μου το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις μου».

Ο Δήμαρχος Καβάλας, κ. Θεόδωρος Μουριάδης από την πλευρά του δήλωσε αισιόδοξος για το έργο που θα παραχθεί από τη νέα διοίκηση, τονίζοντας ότι: «Όπως είπε και ο κ. Περιφερειάρχης σήμερα έγινε η έκτακτη Γενική Συνέλευση ούτως ώστε να οριστούν εκπρόσωποι για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΒΙΟΠΑ Καβάλας. Από πλευράς Δήμου
θα είμαι εγώ και θέλουμε να δείξουμε ότι η ανάπτυξη του ΒΙΟΠΑ Καβάλας είναι μονόδρομος. Έγινε καλή δουλειά με την προηγούμενη διοίκηση και είμαστε σίγουροι ότι η
ίδια δουλειά και ίσως και καλύτερη θα γίνει και τώρα».

Ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου Καβάλας, κ. Μάρκος Δέμπας με τις δηλώσεις του επιβεβαίωσε το κλίμα καλής συνεργασίας και επισήμανε το σημαντικό αναπτυξιακό ρόλο του ΒΙΟΠΑ σημειώνοντας ότι : «Ένας νέος κύκλος για το ΒΙΟΠΑ της Καβάλας ξεκινάει σήμερα με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, όπως δηλώσαμε οι τρεις εταίροι, θέλουμε το
ΒΙΟΠΑ Καβάλας να πρωτοστατήσει στον ρόλο της ανάπτυξης. Είμαστε εδώ να δείξουμε ότι αυτή η προσπάθεια της καλής συνεργασίας θα τη συνεχίσουμε και το επόμενο
χρονικό διάστημα».

Οι τρεις επικεφαλής των εταίρων του ΒΙΟΠΑ εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στο προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο για όλα όσα έπραξε για τον φορέα.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κομοτηνή: Μητέρα με το βρέφος της παρασύρθηκαν από αυτοκίνητο

Σοβαρό τροχαίο με την εμπλοκή δυο αυτοκινήτων σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (28.05.2024) στην Κομοτηνή, με μία μητέρα και το μόλις εννέα μηνών βρέφος της να μεταφέρονται με τραύματα στο νοσοκομείο.

Το άτυχο βρέφος, μάλιστα, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του, υποβάλλεται σε εξονυχιστικές εξετάσεις από νευροχειρουργούς και παιδοχειρουργούς προκειμένου να ξεπεράσει τα τραύματα που υπέστη από το τροχαίο στην Κομοτηνή. Κατόπιν ενημέρωσης από τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου Κομοτηνής, μητέρα και βρέφος φέρουν τραύματα στα κάτω άκρα. Η μητέρα, έπειτα από ακτινολογικό και εργαστηριακό έλεγχο, πρόκειται να υποβληθεί σε επέμβαση.

Ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, μιλώντας στο newsit.gr εμφανίστηκε καθησυχαστικός αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του βρέφους. Είπε πως το κοριτσάκι είναι καλά, έχει διαφύγει τον κίνδυνο και φέρει βαθύ θλαστικό τραύμα δεξιάς κνήμης. Το βρέφος, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αιμοδυναμικό ασταθές και σταθεροποιήθηκε έπειτα από χορήγηση υγρών.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
tractor in the background of the text
text about elections
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ με τους εκπροσώπους της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ Α.Ε.

Συνάντηση του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Παυλίδη με τη Διοίκηση της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ Α.Ε. πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015, στα γραφεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, παρόντος του Πρόεδρου κ. Γεώργιο Σκόδρα και του Εντεταλμένου Σύμβουλου Οικονομικών της εταιρείας κ. Εμμανουήλ Κελαηδάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν την Ανατολική Μακεδονία – Θράκη μεταξύ των οποίων είναι:
1. Η πορεία υλοποίησης του οδικού έργου Αδράνιο – Μάνδρα – Ψαθάδες Ν.Έβρου και καθώς και τα επ΄ αυτού απαιτούμενα αντιπλημμυρικά έργα.
2. Ο Αυτοκινητόδρομος Ε61 Δράμας – Καβάλας και η πορεία των μελετών. Ο Περιφερειάρχης απαίτησε, ενόψει υλοποίησης, να διασφαλιστεί η μέγιστη εφικτή προσβασιμότητα στα σημεία όπου υπάρχουν οικισμοί και επαγγελματικές εγκαταστάσεις και σε κάθε περίπτωση να μην απομονωθούν οι επιχειρήσεις.
3. Η Εθνική Οδός Δράμας – Αμφίπολης και τα ελλείμματα στις μελέτες.
4. Ενημέρωση για την μελέτη της Εθνικής Οδού Ξάνθη – Ε/Β Σύνορα και τα προβλήματα που ανέκυψαν.
5. Συζητήθηκαν οι αιτηθείσες από την Περιφέρεια οδικές συνδέσεις ανόδου στην Εγνατία οδό, στην ευρύτερη περιοχή της Τούζλας – Καβάλας για τους κινούμενους προς Θεσσαλονίκη αλλά και προς Καβάλα. Το έργο έχει σχέση με τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση της παραλιακής ζώνης της περιοχής αυτής. Η Εγνατία οδός διαβεβαίωσε ότι η μελέτη προς Θεσσαλονίκη είναι σχεδόν έτοιμη και βαίνει προς υλοποίηση ενώ προγραμματίστηκε μελέτη και για την άνοδο προς Καβάλα.
6. Ζητήθηκε εκ μέρους της Περιφέρειας η αδειοδότηση για την τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων επί του άξονα Κομοτηνής – Νυμφαίας (από και προς το συνοριακό σταθμό Νυμφαίας – Μακάζας) έτσι ώστε οι εισερχόμενοι στη περιοχή ξένοι επισκέπτες να ενημερώνονται για την παραμονή τους εντός αυτής.
7. Η μελέτη της Περιμετρικής οδού της Καβάλας και η εξέλιξή της.
8. Η σύνδεση του Λιμένα της Αλεξανδρούπολης με την Εγνατία Οδό (που συμπεριλαμβάνει την περιφερειακή Αλεξανδρουπόλεως) .
9. Το θέμα των διοδίων αλλά και τα προβλήματα τα οποία δημιουργούν ιδιαίτερα στην ανταγωνιστικότητα αλλά και τοπικές στρεβλώσεις. Ιδιαίτερα συζητήθηκε το θέμα των διοδίων ενδιαμέσως των δύο εξόδων στην Καβάλα.
10. Θέματα λειτουργικότητας της Εγνατίας Οδού.

ΕΟ1

Click to comment

Απάντηση

MEDIA

Εφημερίδα ΑΝΑΛΥΤΗΣ 27-05-2024

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Επιστημονική Ημερίδα Φαρμακοποιών για την φαρμακευτική φροντίδα της παχυσαρκίας και ενημέρωση για τις συνενώσεις φαρμακείων.

Την Κυριακή 2 Ιουνίου  2024, στην κεντρική αίθουσα της “Μεγάλης Λέσχης”  και ώρα έναρξης 10:00, θα πραγματοποιηθεί επιστημονική ημερίδα για τους φαρμακοποιούς της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (Έβρος, Ροδόπη, Ξάνθη, Καβάλα, Δράμα & Σέρρες).

Την εκδήλωση διοργανώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Καβάλας, υπό τη αιγίδα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και του ΙΔΕΕΑΦ, στα πλαίσια συνέχισης του εκπαιδευτικού προγράμματος με θέμα: “Παχυσαρκία & Συνενώσεις Φαρμακείων”.

Παρόντες στην ομιλία, θα είναι: ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακείου Συλλόγου κ. Απόστολος Βαλτάς και ο Πρόεδρος  του ΙΔΕΕΑΦ  και ο Α’ Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Σεραφείμ Ζήκας

Από το Δελτίο Τύπου

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Όλα έτοιμα για την διεξαγωγή του Food Truck Festival στις Κρηνίδες

“FOOD TRUCK FESTIVAL”

Παρασκευή 31 Μαΐου έως  Κυριακή 2 Ιουνίου

ΦΙΛΙΠΠΟΙ – ΚΑΒΑΛΑΣ

Guest : Γιώργος Αξάς Full Band – “Άνω Κάτω”

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΕΛΕΚΑΝΙΔΗ

ΚΡΗΝΙΔΕΣ

Ωράριο:

Παρασκευή: 17:00 – 00:00

Σάββατο: 12:00 – 00:00

Κυριακή: 12:00 – 00:00

Περισσότερα: https://www.facebook.com/100085908626005/videos/777406644478359. Διοργάνωση : Εμπορικός Σύλλογος Φιλίππων. Με την υποστήριξη: Σωματείο Street Food In Greece – Food Truck Festival. Υπό την αιγίδα :Δήμος Καβάλας , Επαγγελματικό Επιμελητήριο Καβάλας. Είσοδος: Δωρεάν.

Continue Reading

ΑΓΡΟΤΙΚΑ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ με τους εκπροσώπους των ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Συνάντηση του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Παυλίδη με τις διοικήσεις των ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πραγματοποιήθηκε χθές Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015 στα γραφεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, παρουσία των προέδρων κ.κ. Μυστακίδη Ζαφειρίου και Δελησταμάτη Βασιλείου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε ανταλλαγή απόψεων περί τον ευρύτερο αγροτοδιατροφικό τομέα. Οι διοικήσεις των ΓΕΩΤ.Ε.Ε. δήλωσαν το ενδιαφέρον τους να αξιοποιηθεί ο συμβουλευτικός τους ρόλος στο σύνολο των προγραμμάτων της ΠΑΜ-Θ και όχι μόνο σ’ αυτά.

Ο Περιφερειάρχης συντόμως περιέγραψε τις στοχεύσεις της νέας Περιφερειακής Αρχής στο πρωτογενή τομέα. Αναφέρθηκε ειδικότερα στο ισχυρό πλεονέκτημα που έχει ο τόπος μας στον τομέα αυτό με καλλιεργήσιμη έκταση πέντε εκατομμυρίων (5.000.000) στρεμμάτων, πλούσια εδάφη, άφθονα νερά και ικανό ανθρώπινο δυναμικό. Ενημέρωσε ακόμη για τα προγράμματα της επόμενης προγραμματικής περιόδου, για τη νέα ΚΑΠ 2014-2020, το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) της ΠΑΜ-Θ και όλων των άλλων τονίζοντας ότι πρέπει ν΄ αξιοποιηθούν στο έπακρο, στην κάθε τους πτυχή προς όφελος των αγροτών και των κτηνοτρόφων της περιοχής. Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι: «η Περιφέρεια θα επιμείνει στη μέγιστη δυνατή διάχυση της γνώσης των προγραμμάτων με στόχο την κινητοποίηση και τη συμμετοχή των παραγωγών ως δικαιούχων σ΄ αυτά. Μια επιτυχής αξιοποίηση αυτών θα προσθέσει σημαντικούς πόρους στην ΠΑΜ-Θ». Επεσήμανε ότι περιοχή πρέπει να φύγει από την αδράνεια που παρατηρείται στον τομέα αυτό και να εξυγχρονιστεί με τη χρήση κάθε εργαλείου και μέσου και όχι μόνο τα παραπάνω προγράμματα.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοίνωσε τα παρακάτω

Συμπληρωματική Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για το έτος 2015 – Πιστοποίηση Αναγνώριση Φορέων στα πλαίσια του ΟΣΔΕ για τα έτη 2014-2020 

Προθεσμίες υποβολής δηλώσεων από 2-4 Φεβρουαρίου 2015 (σελ. 40 της προκήρυξης), μπορούν να δούνε προσεκτικά την προκήρυξη όσοι ενδιαφέρονται να καταθέσουν αιτήσεις.

Όμως ο ΟΠΕΚΕΠΕ εξέδωσε και 2η ανακοίνωση για την έναρξη δηλώσεων Ενιαίας Ενίσχυσης 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΝΑΡΞΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ

 Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης 2015

Με στόχο την έγκαιρη  υποβολή των Αιτήσεων Ενιαίας Ενίσχυσης 2015 ώστε όλες οι νέες διαδικασίες και υποχρεώσεις των δικαιούχων στα πλαίσια της νέας ΚΑΠ 2014-2020, μεταξύ των οποίων και ο  υπολογισμός των νέων δικαιωμάτων 2015-2020, να ολοκληρωθούν σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από τους κοινοτικούς κανονισμούς προθεσμίες ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοινώνει τα ακόλουθα για την λειτουργία του Ολοκληρωμένου Συστήματος και Διαχείρισης Ελέγχων (ΟΣΔΕ):

  1. Η Υποβολή των Αιτήσεων Ενιαίας Ενίσχυσης 2015  θα ξεκινήσει:

○      Από 16.1.2015 On Line για όσους δικαιούχους θέλουν να υποβάλλουν μόνοι τους μέσω της ψηφιακής διαδικτυακής υπηρεσίας του ΟΠΕΚΕΠΕ τις αιτήσεις. Κατά την διαδικασία πρόσβασης και υποβολής των αιτήσεων των δικαιούχων στο σύστημα θα τηρούνται όλοι οι κανόνες ασφάλειας και προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

○      Από 19.1.2015 μέσω των πιστοποιημένων φορέων υποβολής. Για τον λόγο αυτό όλοι οι πιστοποιημένοι φορείς για τις αιτήσεις του 2014 θα πρέπει το αργότερο μέχρι τις 16.1.2015 να γνωστοποιήσουν στον ΟΠΕΚΕΠΕ την πρόθεσή τους να συνεχίσουν την δραστηριότητά τους για υποστήριξη των δικαιούχων και το 2015. Εφόσον ένας φορέας δεν έχει αποστείλει επιστολή γνωστοποίησης πρόθεσης και δεν έχει ενεργοποιηθεί πλήρως μέχρι 21.1.2015 θα αποκλείεται από την πρόσβαση στο σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ.

  1. Συμπληρωματική πιστοποίηση φορέων. Για την πληρέστερη υποστήριξη των αγροτών θα γίνει συμπληρωματική πιστοποίηση φορέων, επιπλέον όσων πιστοποιήθηκαν το 2014 και θα προκηρυχθεί άμεσα σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Η υποβολή όλων των αναγκαίων δικαιολογητικών στον ΟΠΕΚΕΠΕ θα γίνει ηλεκτρονικά ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία αξιολόγησης τους.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ενημερώνει ότι όλοι ανεξαιρέτως οι δικαιούχοι για να  λάβουν τα νέα δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης  της περιόδου 2015-2020 θα πρέπει το αργότερο μέχρι 15.5.2015 να έχουν υποβάλει την αίτηση τους στο ΟΣΔΕ με αναλυτικό και ακριβή προσδιορισμό των αγροτεμαχίων ώστε αυτά να καταταγούν στις τρεις περιφέρειες (βοσκότοποι, αροτραίες, δενδρώνες) και να γίνει ο υπολογισμός των νέων δικαιωμάτων τους.

Εάν δεν υπάρξει εμπρόθεσμη δήλωση ενός δικαιούχου (μέχρι 15.5.2015) στο ΟΣΔΕ 2015 δεν θα υπάρξει υπολογισμός δικαιωμάτων για αυτόν τον δικαιούχο ανεξάρτητα εάν είχε ιστορικά ή όχι δικαιώματα.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ συνεχίζοντας τη βελτίωση των υπηρεσιών του και για να υποβοηθήσει τους δικαιούχους στην υποβολή των αιτήσεων ΟΣΔΕ 2015, θα διαθέτει μέσω του διαδικτύου τις αιτήσεις ΟΣΔΕ 2013 και 2014, ενώ σχετικές οδηγίες θα δοθούν άμεσα στους δικαιούχους και στους φορείς υποβοήθησης τους για την υποβολή των αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης 2015.

Προκήρυξη ΕΛΓΑ για 57 Γεωπόνους για 5 μήνες (την ανακοίνωση την έχω και συνημμένα και μπορείτε να την δείτε στο http://www.elga.gr/files/epoxikoi/anakoinosi_12-01-2015.pdf )

Προσλήψεις 57 Γεωπόνων από τον ΕΛ.Γ.Α. για απασχόληση έως 5 μήνες – Αιτήσεις μέχρι 15/01/2015

Ο ΕΛ.Γ.Α. θα διενεργήσει άμεσα προσλήψεις εποχικού προσωπικού (57 ατόμων) του κλάδου ΠΕ Γεωπόνων στα Υποκαταστήματα Αλεξανδρούπολης, Θεσσαλονίκης, Βέροιας, Πάτρας, Τρίπολης και Ηρακλείου σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 20 του ν. 2190/94, όπως ισχύει σήμερα, κατόπιν της υπ’ αριθ. ΔΙΠΠ/.ΕΓΚΡ.6/231/30649/29-12-2014 εγκριτικής απόφασης της Επιτροπής της παρ. 1 του άρθρου 2 της Π.Υ.Σ. 33/2006, όπως ισχύει, για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων και επειγουσών αναγκών του ΕΛ.Γ.Α. που προέκυψαν λόγω των πλημμυρών των τελευταίων μηνών, με διάρκεια απασχόλησης έως 5 μήνες.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στα Περιφερειακά Υποκαταστήματα ΕΛ.Γ.Α. και στην Κεντρική Διοίκηση/Διεύθυνση Διοικητικού/Τμήμα Προσωπικού μέχρι τις 15-1-2015, δηλώνοντας το Υποκατάστημα στο οποίο επιθυμούν να εργαστούν, συνοδευόμενη από τα εξής δικαιολογητικά (ακριβή αντίγραφα ή φωτοαντίγραφα):

α) δελτίο αστυνομικής ταυτότητας,
β) τίτλο σπουδών,
γ) άδεια άσκησης επαγγέλματος
δ) πιστοποιητικό γνώσης χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα
i)επεξεργασίας κειμένων
ii)υπολογιστικών φύλλων και
iii) υπηρεσιών διαδικτύου καθώς και
3 υπεύθυνες δηλώσεις του ν.1599/1986, υποδείγματα των οποίων θα προμηθευτούν από τις υπηρεσίες του ΕΛ.Γ.Α.

Επισημαίνεται ότι οι προσλαμβανόμενοι θα είναι στη διάθεση του Οργανισμού, ο οποίος θα καθορίζει κάθε φορά με απόφασή του το Περιφερειακό Υποκατάστημα στη γεωγραφική δικαιοδοσία του οποίου θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για όσο χρονικό διάστημα διαρκούν οι απρόβλεπτες και επείγουσες ανάγκες με έδρα την έδρα του Περιφερειακού Υποκαταστήματος.

Αμπελιδης Θεόδωρος
Γεωπόνος Msc
Γεωτεχνικό Επιμελητήριο
Παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας
Τηλ. 2510222942

 

Click to comment

Απάντηση

ΑΓΡΟΤΙΚΑ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

Κυνήγι αγριόχοιρων στην Π.Ε. Καβάλας από το Δασαρχείο

Ενημερώνουμε τους κατοίκους της Καβάλας ότι το Δασαρχείο έχει οργανώσει ομάδες για το κυνήγι αγριόχοιρων και αδέσποτων χοίρων.

Οι ομάδες αυτές θα δραστηριοποιούνται σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές κάθε Τετάρτη και Σάββατο από τις 29 Μαΐου έως τις 29 Ιουνίου 2024, εκτός από τα καταφύγια άγριας ζωής και τις προστατευόμενες περιοχές. Προσέχετε ιδιαίτερα όταν βρίσκεστε στην ύπαιθρο.

 

 

Continue Reading

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Σύσκεψη των Αγροτών και Κτηνοτρόφων της ΑΜΘ στην Χρυσούπολη

Πραγματοποιηθηκε στην Χρυσουπολη του Δημου Νεστου μια πρωτη συσκεψη αγροτων και κτηνοτροφων απο ολη την Περιφερεια ΑΜΘ ετσι ωστε να παρθουν αποφασεις σχετικα με τα προβληματα των αγροτων.

Αγροτικοί και κτηνοτροφικοί σύλλογοι απο τους Νομούς Δραμας, Ξανθης Ροδοπης και φυσικα Καβαλας δινουν το παρων.

Μεταξυ αλλων αναφερθηκε και η συσταση ομοσπονδιας για διεκδικηση συμφεροντων ολων των αγροτων και κτηνοτροφων.

Continue Reading

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Μαζικές κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι αγρότες στις Σέρρες

Την αγωνία τους αναφορικά το μέλλον του επαγγέλματος τους όπως επίσης και με τον πρωτογενή τομέα εξέφρασαν δεκάδες αγρότες οι οποίοι πήραν μέρος στη γενική συνέλευση του Πανσερραϊκού Αγροτικού Συλλόγου που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης (9/1) στο Επιμελητήριο Σερρών.

Αφού ολοκληρώθηκε η δίωρη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων οι αγρότες αποφάσισαν να εκδώσουν ψήφισμα και να ζητήσουν συνάντηση με τους βουλευτές του Νομού, τον αντιπεριφερειάρχη και αν είναι δυνατόν και με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και να ξεκινήσουν δυναμικές και μαζικές κινητοποιήσεις.

Όπως τόνισαν στόχος είναι να βγάλουν αρχικά τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών τους, ώστε να μετρηθούν όπως είπαν και στη συνέχεια σε συνεννόηση με αγρότες από τη Βόρεια Ελλάδα να πραγματοποιήσουν κινητοποιήσεις εκεί που θα αποφασίσουν και κυρίως στη Θεσσαλονίκη έξω από το κτίριο του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης.

«Φτάνει ο διχασμός και ο εμπαιγμός»

Οι αγρότες παράλληλα τόνισαν ότι για να έχουν επιτυχία οι κινητοποιήσεις πρέπει να είναι μαζικές και δυναμικές και το σημαντικότερο στις Σέρρες να υπάρξει συσπείρωση και ενότητα. «Φτάνει ο διχασμός και ο εμπαιγμός. Το πρόβλημα είναι ένα και το μέτωπο είναι ένα, άρα λοιπόν πρέπει να είμαστε όλοι μαζί» είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο Αντιπρόεδρος του Πανσερραϊκού Αγροτικού Συλλόγου Γιάννης Παναγής.

Η αίθουσα «Γεώργιος Χριστίδης» του Επιμελητηρίου ήταν κατάμεστη από αγρότες οι οποίοι μίλησαν για τα πολλά προβλήματα που συσσωρεύτηκαν το τελευταίο διάστημα. Στα ήδη υπάρχοντα, που είναι το αυξημένο κόστος παραγωγής, το ενεργειακό, το κόστος γης με μεγάλα ενοίκια ήρθαν να προστεθούν τα προβλήματα που δημιούργησε η νέα ΚΑΠ.

«Πιστεύω ότι πήγε πολύ καλά η συνέλευση. Μεγάλη μαζικότητα. Έκδηλη η αγωνία του κόσμου καθώς και η απογοήτευση. Όπως είπα και στην πρωτολογία μου, τόνισα ένα πράγμα, ότι ίσως, από τότε που εγώ γνωρίζω τον εαυτό μου ως ενεργό αγρότη σε έναν Νομό όπως ο δικός μας, περνάμε την πιο κρίσιμη στιγμή και καμπή στην αγροτική παραγωγή και την επιβίωση του αγροτικού κόσμου» είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο Αντιπρόεδρος του Πανσερραϊκού Αγροτικού Συλλόγου Γιάννης Παναγής.

Ο κ. Παναγής μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών παρουσίασε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον αγροτικό κόσμο με τη νέα ΚΑΠ:

«Με τα νέα δεδομένα, όπως έχουν προκύψει αυτά μετά την πρώτη εφαρμογή της νέας ΚΑΠ, μιλάμε ότι το ταξίδι είναι χωρίς γυρισμό. Τα λέγαμε πέρυσι και κάποιοι μας έλεγαν ότι κινδυνολογούμε. Φέτος, λοιπόν, με τις πληρωμές που έχουν γίνει, μόνο τα ευτράπελα της κακοδιαχείρησης από την μεριά του οργανισμού πληρωμών που είναι ο ΟΠΕΚΕΠΕ, κι αυτό το ξεπερνώ γιατί τα ζητήματα είναι πολύ πιο φλέγοντα, θα αλλάξει η διοίκηση. Όλος ο κόσμος το έχει κατανοήσει. Πρέπει να καταλάβουμε ότι ένας δυναμικός Νομός, ένας πλούσιος Νομός με δυναμικές καλλιέργειες τελειώνει. Θα γίνει μια διαπραγμάτευση άμεσα με τον Υπουργό, με πρώτο αίτημα την επαναδιαπραγμάτευση της νέας ΚΑΠ γιατί διαφορετικά δεν υπάρχει ούτε παρών, ούτε μέλλον».

Για το αν θα δούμε τρακτέρ στους δρόμους ο κ. Παναγής είπε:

«Θεωρώ ότι θα τα δούμε. Δεν ξέρω αν θα τα δούμε με την ίδια μορφή, δεν ξέρω αν θα τα δούμε με τον ίδιο τρόπο που γινόταν κατά καιρούς, αλλά να είστε σίγουροι όπως ανέφερα, μιας και κατανοούμε τη σοβαρότητα του προβλήματος, που είναι θέμα καθαρά επιβίωσης, χρειάζεται στόχευση και μαζικότητα. Αυτό θα είναι το μυστικό της επιτυχίας, γιατί να ξέρετε, αύριο δεν υπάρχει και νομίζω ότι το κατάλαβαν όλοι εδώ».

Continue Reading

ΑΓΡΟΤΙΚΑ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ με τους εκπροσώπους των ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Συνάντηση του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Παυλίδη με τις διοικήσεις των ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015 στα γραφεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, παρουσία των προέδρων κ.κ. Μυστακίδη Ζαφειρίου και Δελησταμάτη Βασιλείου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε ανταλλαγή απόψεων περί τον ευρύτερο αγροτοδιατροφικό τομέα. Οι διοικήσεις των ΓΕΩΤ.Ε.Ε. δήλωσαν το ενδιαφέρον τους να αξιοποιηθεί ο συμβουλευτικός τους ρόλος στο σύνολο των προγραμμάτων της ΠΑΜ-Θ και όχι μόνο σ’ αυτά.

Ο Περιφερειάρχης συντόμως περιέγραψε τις στοχεύσεις της νέας Περιφερειακής Αρχής στο πρωτογενή τομέα. Αναφέρθηκε ειδικότερα στο ισχυρό πλεονέκτημα που έχει ο τόπος μας στον τομέα αυτό με καλλιεργήσιμη έκταση πέντε εκατομμυρίων  (5.000.000) στρεμμάτων, πλούσια εδάφη, άφθονα νερά και ικανό ανθρώπινο δυναμικό. Ενημέρωσε ακόμη για τα προγράμματα της επόμενης προγραμματικής περιόδου, για τη νέα ΚΑΠ 2014-2020, το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ)  2014-2020, το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) της ΠΑΜ-Θ και όλων των άλλων τονίζοντας ότι πρέπει ν΄ αξιοποιηθούν στο έπακρο, στην κάθε τους πτυχή προς όφελος των αγροτών και των κτηνοτρόφων της περιοχής. Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι: «η Περιφέρεια θα επιμείνει στη μέγιστη δυνατή διάχυση της γνώσης των προγραμμάτων με στόχο την κινητοποίηση και τη συμμετοχή των παραγωγών ως δικαιούχων σ΄ αυτά. Μια επιτυχής αξιοποίηση αυτών θα προσθέσει σημαντικούς πόρους στην ΠΑΜ-Θ». Επεσήμανε ότι περιοχή πρέπει να φύγει από την αδράνεια που παρατηρείται στον τομέα αυτό και να εξυγχρονιστεί με τη χρήση κάθε εργαλείου και μέσου και όχι μόνο τα παραπάνω προγράμματα.

 

Από το Γραφείο Τύπου

της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Click to comment

Απάντηση

ΑΓΡΟΤΙΚΑ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

Κυνήγι αγριόχοιρων στην Π.Ε. Καβάλας από το Δασαρχείο

Ενημερώνουμε τους κατοίκους της Καβάλας ότι το Δασαρχείο έχει οργανώσει ομάδες για το κυνήγι αγριόχοιρων και αδέσποτων χοίρων.

Οι ομάδες αυτές θα δραστηριοποιούνται σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές κάθε Τετάρτη και Σάββατο από τις 29 Μαΐου έως τις 29 Ιουνίου 2024, εκτός από τα καταφύγια άγριας ζωής και τις προστατευόμενες περιοχές. Προσέχετε ιδιαίτερα όταν βρίσκεστε στην ύπαιθρο.

 

 

Continue Reading

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Σύσκεψη των Αγροτών και Κτηνοτρόφων της ΑΜΘ στην Χρυσούπολη

Πραγματοποιηθηκε στην Χρυσουπολη του Δημου Νεστου μια πρωτη συσκεψη αγροτων και κτηνοτροφων απο ολη την Περιφερεια ΑΜΘ ετσι ωστε να παρθουν αποφασεις σχετικα με τα προβληματα των αγροτων.

Αγροτικοί και κτηνοτροφικοί σύλλογοι απο τους Νομούς Δραμας, Ξανθης Ροδοπης και φυσικα Καβαλας δινουν το παρων.

Μεταξυ αλλων αναφερθηκε και η συσταση ομοσπονδιας για διεκδικηση συμφεροντων ολων των αγροτων και κτηνοτροφων.

Continue Reading

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Μαζικές κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι αγρότες στις Σέρρες

Την αγωνία τους αναφορικά το μέλλον του επαγγέλματος τους όπως επίσης και με τον πρωτογενή τομέα εξέφρασαν δεκάδες αγρότες οι οποίοι πήραν μέρος στη γενική συνέλευση του Πανσερραϊκού Αγροτικού Συλλόγου που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης (9/1) στο Επιμελητήριο Σερρών.

Αφού ολοκληρώθηκε η δίωρη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων οι αγρότες αποφάσισαν να εκδώσουν ψήφισμα και να ζητήσουν συνάντηση με τους βουλευτές του Νομού, τον αντιπεριφερειάρχη και αν είναι δυνατόν και με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και να ξεκινήσουν δυναμικές και μαζικές κινητοποιήσεις.

Όπως τόνισαν στόχος είναι να βγάλουν αρχικά τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών τους, ώστε να μετρηθούν όπως είπαν και στη συνέχεια σε συνεννόηση με αγρότες από τη Βόρεια Ελλάδα να πραγματοποιήσουν κινητοποιήσεις εκεί που θα αποφασίσουν και κυρίως στη Θεσσαλονίκη έξω από το κτίριο του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης.

«Φτάνει ο διχασμός και ο εμπαιγμός»

Οι αγρότες παράλληλα τόνισαν ότι για να έχουν επιτυχία οι κινητοποιήσεις πρέπει να είναι μαζικές και δυναμικές και το σημαντικότερο στις Σέρρες να υπάρξει συσπείρωση και ενότητα. «Φτάνει ο διχασμός και ο εμπαιγμός. Το πρόβλημα είναι ένα και το μέτωπο είναι ένα, άρα λοιπόν πρέπει να είμαστε όλοι μαζί» είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο Αντιπρόεδρος του Πανσερραϊκού Αγροτικού Συλλόγου Γιάννης Παναγής.

Η αίθουσα «Γεώργιος Χριστίδης» του Επιμελητηρίου ήταν κατάμεστη από αγρότες οι οποίοι μίλησαν για τα πολλά προβλήματα που συσσωρεύτηκαν το τελευταίο διάστημα. Στα ήδη υπάρχοντα, που είναι το αυξημένο κόστος παραγωγής, το ενεργειακό, το κόστος γης με μεγάλα ενοίκια ήρθαν να προστεθούν τα προβλήματα που δημιούργησε η νέα ΚΑΠ.

«Πιστεύω ότι πήγε πολύ καλά η συνέλευση. Μεγάλη μαζικότητα. Έκδηλη η αγωνία του κόσμου καθώς και η απογοήτευση. Όπως είπα και στην πρωτολογία μου, τόνισα ένα πράγμα, ότι ίσως, από τότε που εγώ γνωρίζω τον εαυτό μου ως ενεργό αγρότη σε έναν Νομό όπως ο δικός μας, περνάμε την πιο κρίσιμη στιγμή και καμπή στην αγροτική παραγωγή και την επιβίωση του αγροτικού κόσμου» είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο Αντιπρόεδρος του Πανσερραϊκού Αγροτικού Συλλόγου Γιάννης Παναγής.

Ο κ. Παναγής μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών παρουσίασε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον αγροτικό κόσμο με τη νέα ΚΑΠ:

«Με τα νέα δεδομένα, όπως έχουν προκύψει αυτά μετά την πρώτη εφαρμογή της νέας ΚΑΠ, μιλάμε ότι το ταξίδι είναι χωρίς γυρισμό. Τα λέγαμε πέρυσι και κάποιοι μας έλεγαν ότι κινδυνολογούμε. Φέτος, λοιπόν, με τις πληρωμές που έχουν γίνει, μόνο τα ευτράπελα της κακοδιαχείρησης από την μεριά του οργανισμού πληρωμών που είναι ο ΟΠΕΚΕΠΕ, κι αυτό το ξεπερνώ γιατί τα ζητήματα είναι πολύ πιο φλέγοντα, θα αλλάξει η διοίκηση. Όλος ο κόσμος το έχει κατανοήσει. Πρέπει να καταλάβουμε ότι ένας δυναμικός Νομός, ένας πλούσιος Νομός με δυναμικές καλλιέργειες τελειώνει. Θα γίνει μια διαπραγμάτευση άμεσα με τον Υπουργό, με πρώτο αίτημα την επαναδιαπραγμάτευση της νέας ΚΑΠ γιατί διαφορετικά δεν υπάρχει ούτε παρών, ούτε μέλλον».

Για το αν θα δούμε τρακτέρ στους δρόμους ο κ. Παναγής είπε:

«Θεωρώ ότι θα τα δούμε. Δεν ξέρω αν θα τα δούμε με την ίδια μορφή, δεν ξέρω αν θα τα δούμε με τον ίδιο τρόπο που γινόταν κατά καιρούς, αλλά να είστε σίγουροι όπως ανέφερα, μιας και κατανοούμε τη σοβαρότητα του προβλήματος, που είναι θέμα καθαρά επιβίωσης, χρειάζεται στόχευση και μαζικότητα. Αυτό θα είναι το μυστικό της επιτυχίας, γιατί να ξέρετε, αύριο δεν υπάρχει και νομίζω ότι το κατάλαβαν όλοι εδώ».

Continue Reading

espa logo

espa_logo_en