Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ με τον Νομάρχη του Σμόλιαν

Κεντρικό θέμα της συνάντησης του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ με τον Νομάρχη του Σμόλιαν ήταν η σημασία που αποδίδουν οι δύο γειτονικές περιοχές στην κατασκευή του οδικού άξονα Δημαρίου – Rudozem για την τόνωση της τουριστικής κίνησης.

Συνάντηση είχε στην Κομοτηνή ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος με το Νομάρχη του Σμόλιαν Βουλγαρίας κ. Nedyalko Slavov.

Κεντρικό θέμα της συνάντησης ήταν η σημασία που αποδίδουν οι δύο γειτονικές περιοχές στην κατασκευή του οδικού άξονα Δημαρίου – Rudozem για την τόνωση της τουριστικής κίνησης.

Στη συνάντηση εξετάστηκαν τρόποι διευκόλυνσης των μετακινήσεων και, ιδιαίτερα, η συντήρηση του υφιστάμενου δρόμου Άγιος Κωνσταντίνος – Zlatograd που συνδέει τις δύο περιοχές.

Συζητήθηκαν επίσης η πορεία υλοποίησης του προγράμματος «Ελλάδα – Βουλγαρία 2014-2020» και η δυνατότητα συμμετοχής βουλγαρικών επιχειρήσεων στην επόμενη εμπορική έκθεση «Ανατολική Μακεδονία Θράκη».

Alexandroupoli Online

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Αλέξανδρος Ιωσηφίδης | Προώθηση της καινοτομίας και ψηφιακής ανάπτυξης στην Περιφέρεια ΑΜΘ

Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας της ΠΑΜΘ Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, συμμετείχε στις εργασίες του «3ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ & ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ».

Εκπροσώπησε την Περιφέρεια μας, απευθύνοντας χαιρετισμό στην έναρξη του Συνεδρίου, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 26 και 27 Απριλίου, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης “Beyond 2024”.

Στον χαιρετισμό του επισήμανε τα εξής: «Το 3ο Συνέδριο Καινοτομίας & Νέων Τεχνολογιών Αυτοδιοίκησης Περιφερειών Ελλάδας αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός για την προώθηση της καινοτομίας και της ψηφιακής ανάπτυξης στις περιφέρειες της χώρας μας.

Κοινός στόχος είναι να διευκολύνουμε την καθημερινότητα του πολίτη, να γίνει ευκολότερη μέσω διαφόρων τεχνολογικών καινοτομιών και υπηρεσιών που παρέχονται από την Αυτοδιοίκηση αλλά και του εργαζόμενου προσωπικού

Η συνεργασία μας για την επίτευξη αυτού του κοινού στόχου είναι κρίσιμη και είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά μαζί.»

Στο περιθώριο του Συνεδρίου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με Αντιπεριφερειάρχες αντίστοιχων αρμοδιοτήτων άλλων Περιφερειών καθώς και με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δ. Παπαστεργίου.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα παρέμβαση Καλλιάνου για τον θάνατο του πατέρα του | «Δεν θα μας βγάλουν τρελούς, ούτε θα βγούμε τρελοί ξαφνικά»

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η υπόθεση με τον θάνατο του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου και τις καταγγελίες του βουλευτή της ΝΔ για την αντιμετώπιση που είχε ο εκλιπόν από το Αττικό νοσοκομείο.

Σήμερα μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο εντατικολόγος του «Αττικόν», Μιχάλης Ρίζος, δήλωσε ότι ακολουθήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα, ενώ σημείωσε ότι «ο κ. Καλλιάνος ήθελε ιδιαίτερη μεταχείριση, αλλά στο υπάρχον σύστημα δεν γίνεται αυτό», ενώ σε ερώτηση του Γιώργου Λιάγκα για το αν έλαβε ο γιατρός «φακελάκι», κάτι που κατήγγειλε η μητέρα του βουλευτή απάντησε ότι «εμείς είμαστε κατά σε όλες τις μορφές που λέγεται “φακελάκι”».

Ο Γιάννης Καλλιάνος σε τηλεφωνική παρέμβασή του στην εκπομπή τόνισε ότι «όλα αυτά θα τα επιλύσει η ελληνική Δικαιοσύνη».

Μάλιστα συμπλήρωσε ότι «δεν ζήτησα καμιά ιδιαίτερη μεταχείριση, ζήτησα τη μεταχείριση που πρέπει να είχε ένας άνθρωπος ο οποίος “έσβηνε” στα χέρια μου. Δεν ζήτησαν τίποτα παραπάνω από το να βρεθεί μια ΜΑΦ, δεν ζήτησα τίποτα παραπάνω, όταν έλεγαν ότι είναι υπέροχες οι εξετάσεις του, να μπει σε μια ΜΕΘ, χωρίς να διασωληνωθεί. Χωρίς να πάρουμε τη θέση ενός παιδιού που ήταν από τροχαίο 20 χρονών. Καμιά ιδιαίτερη μεταχείριση δεν ζητήσαμε, ζητήσαμε μια φυσιολογική μεταχείριση σε έναν άνθρωπο ο οποίος «έσβηνε» επί τέσσερις μέρες μπροστά μας και οι γιατροί μας έλεγαν ότι πάνε όλα καλά».

Τέλος, ο βουλευτή της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι: «εγώ έχω τα στοιχεία μου, ξέρω ακριβώς τι έχει γίνει. Δεν θα μας βγάλουν τρελούς, ούτε θα βγούμε τρελοί ξαφνικά».

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Πρωτομαγιά | Σε απεργιακό κλοιό τη Μεγάλη Τετάρτη η χώρα – Ποιοι θα απεργήσουν

Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται η χώρα την προσεχή Τετάρτη, λόγω της εργατικής Πρωτομαγιάς, με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σταθερής τροχιάς να «σηκώνουν χειρόφρενο». Το υπουργείο Εργασίας έχει επίσημα ανακοινώσει ότι η αργία της Πρωτομαγιάς μεταφέρεται για την Τρίτη του Πάσχα, ωστόσο, πολλά σωματεία εργαζομένων στη χώρα έχουν προκηρύξει απεργία για τη Μεγάλη Τετάρτη 1 Μαΐου. 

Συγκεκριμένα, με τις έως τώρα ανακοινώσεις:

Mε την απόφαση συμμετοχής που έλαβε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, δεν θα πραγματοποιηθούν ακτοπλοϊκά δρομολόγια, ενώ ανάλογη απόφαση έλαβε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς, αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που εξήγγειλε η Γ.Σ.Ε.Ε. για την Μ. Τετάρτη 1 Μάη 2024. Αναμένονται, ωστόσο, σχετικές ανακοινώσεις κι από άλλα σωματεία εργαζομένων.

Για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, αναμένονται οι ανακοινώσεις των σωματείων εργαζομένων στα συγκεκριμένα μέσα μαζικής μεταφοράς.  Mετρό, τραμ, ηλεκτρικός (ΗΣΑΠ) και τρένα αναμένεται να τραβήξουν την Τετάρτη «χειρόφρενο», με τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Πώς θα λειτουργούν οι τράπεζες την 1η Μαΐου 2024

Το διευρωπαϊκό αυτοματοποιημένο σύστημα ταχείας μεταφοράς κεφαλαίων σε συνεχή χρόνο (σύστημα ΤARGET) θα είναι κλειστό την 1η Μαΐου 2024. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) η ημέρα αυτή δεν συμπίπτει με αργία εντός της Ελληνικής Επικράτειας σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 15102 Απόφαση της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (ΦΕΚ Β’ 1406/4.3.2024). Συνεπώς, σύμφωνα με το άρθρο 11 του Ν.3336/2005, είναι ημέρα ειδικής αργίας διατραπεζικών συναλλαγών και θα ισχύσουν οι διατάξεις του εν λόγω άρθρου.

Κατά την εν λόγω ημερομηνία τα καταστήματα των τραπεζών θα παραμείνουν ανοιχτά, καθόσον η 1η Μαΐου θα είναι εργάσιμη για το προσωπικό. Ωστόσο, θα παρέχουν περιορισμένη εξυπηρέτηση στο συναλλακτικό κοινό, δεδομένου ότι η μη λειτουργία του Συστήματος TARGET δεν επιτρέπει την πραγματοποίηση ορισμένων διατραπεζικών συναλλαγών.

Εκτός γκισέ θα εξυπηρετούνται οι πελάτες των τραπεζών για 6 ημέρες λόγω της αργίας του Πάσχα και της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς. Έτσι, οι οφειλέτες θα πρέπει να ρυθμίσουν τις υποχρεώσεις τους έγκαιρα, αλλά και όσοι θέλουν να πραγματοποιήσουν εμβάσματα από τη Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου πρέπει να γνωρίζουν πως θα εκτελεστούν την Τετάρτη 8 Μαΐου.

Οι μεταφορές θα γίνουν κανονικά, αλλά η Τετάρτη 8 Μαΐου θα είναι η ημερομηνία αξίας. Επίσης, η Τετάρτη 8 Μαΐου θα είναι ημερομηνία για την εκτέλεση των μισθοδοσιών και θα πρέπει να καταχωρηθεί στο αρχείο μισθοδοσίας. Ενώ οι μεταχρονολογημένες και μελλοντικές εντολές με ημερομηνία εκτέλεσης την Τρίτη 7 Μαΐου θα γίνουν την Τετάρτη 8 Μαΐου.

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ με τους εκπροσώπους της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ Α.Ε.

Συνάντηση του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Παυλίδη με τη Διοίκηση της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ Α.Ε. πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015, στα γραφεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, παρόντος του Πρόεδρου κ. Γεώργιο Σκόδρα και του Εντεταλμένου Σύμβουλου Οικονομικών της εταιρείας κ. Εμμανουήλ Κελαηδάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν την Ανατολική Μακεδονία – Θράκη μεταξύ των οποίων είναι:
1. Η πορεία υλοποίησης του οδικού έργου Αδράνιο – Μάνδρα – Ψαθάδες Ν.Έβρου και καθώς και τα επ΄ αυτού απαιτούμενα αντιπλημμυρικά έργα.
2. Ο Αυτοκινητόδρομος Ε61 Δράμας – Καβάλας και η πορεία των μελετών. Ο Περιφερειάρχης απαίτησε, ενόψει υλοποίησης, να διασφαλιστεί η μέγιστη εφικτή προσβασιμότητα στα σημεία όπου υπάρχουν οικισμοί και επαγγελματικές εγκαταστάσεις και σε κάθε περίπτωση να μην απομονωθούν οι επιχειρήσεις.
3. Η Εθνική Οδός Δράμας – Αμφίπολης και τα ελλείμματα στις μελέτες.
4. Ενημέρωση για την μελέτη της Εθνικής Οδού Ξάνθη – Ε/Β Σύνορα και τα προβλήματα που ανέκυψαν.
5. Συζητήθηκαν οι αιτηθείσες από την Περιφέρεια οδικές συνδέσεις ανόδου στην Εγνατία οδό, στην ευρύτερη περιοχή της Τούζλας – Καβάλας για τους κινούμενους προς Θεσσαλονίκη αλλά και προς Καβάλα. Το έργο έχει σχέση με τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση της παραλιακής ζώνης της περιοχής αυτής. Η Εγνατία οδός διαβεβαίωσε ότι η μελέτη προς Θεσσαλονίκη είναι σχεδόν έτοιμη και βαίνει προς υλοποίηση ενώ προγραμματίστηκε μελέτη και για την άνοδο προς Καβάλα.
6. Ζητήθηκε εκ μέρους της Περιφέρειας η αδειοδότηση για την τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων επί του άξονα Κομοτηνής – Νυμφαίας (από και προς το συνοριακό σταθμό Νυμφαίας – Μακάζας) έτσι ώστε οι εισερχόμενοι στη περιοχή ξένοι επισκέπτες να ενημερώνονται για την παραμονή τους εντός αυτής.
7. Η μελέτη της Περιμετρικής οδού της Καβάλας και η εξέλιξή της.
8. Η σύνδεση του Λιμένα της Αλεξανδρούπολης με την Εγνατία Οδό (που συμπεριλαμβάνει την περιφερειακή Αλεξανδρουπόλεως) .
9. Το θέμα των διοδίων αλλά και τα προβλήματα τα οποία δημιουργούν ιδιαίτερα στην ανταγωνιστικότητα αλλά και τοπικές στρεβλώσεις. Ιδιαίτερα συζητήθηκε το θέμα των διοδίων ενδιαμέσως των δύο εξόδων στην Καβάλα.
10. Θέματα λειτουργικότητας της Εγνατίας Οδού.

ΕΟ1

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Πρωτομαγιά | Σε απεργιακό κλοιό τη Μεγάλη Τετάρτη η χώρα – Ποιοι θα απεργήσουν

Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται η χώρα την προσεχή Τετάρτη, λόγω της εργατικής Πρωτομαγιάς, με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σταθερής τροχιάς να «σηκώνουν χειρόφρενο». Το υπουργείο Εργασίας έχει επίσημα ανακοινώσει ότι η αργία της Πρωτομαγιάς μεταφέρεται για την Τρίτη του Πάσχα, ωστόσο, πολλά σωματεία εργαζομένων στη χώρα έχουν προκηρύξει απεργία για τη Μεγάλη Τετάρτη 1 Μαΐου. 

Συγκεκριμένα, με τις έως τώρα ανακοινώσεις:

Mε την απόφαση συμμετοχής που έλαβε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, δεν θα πραγματοποιηθούν ακτοπλοϊκά δρομολόγια, ενώ ανάλογη απόφαση έλαβε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς, αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που εξήγγειλε η Γ.Σ.Ε.Ε. για την Μ. Τετάρτη 1 Μάη 2024. Αναμένονται, ωστόσο, σχετικές ανακοινώσεις κι από άλλα σωματεία εργαζομένων.

Για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, αναμένονται οι ανακοινώσεις των σωματείων εργαζομένων στα συγκεκριμένα μέσα μαζικής μεταφοράς.  Mετρό, τραμ, ηλεκτρικός (ΗΣΑΠ) και τρένα αναμένεται να τραβήξουν την Τετάρτη «χειρόφρενο», με τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Πώς θα λειτουργούν οι τράπεζες την 1η Μαΐου 2024

Το διευρωπαϊκό αυτοματοποιημένο σύστημα ταχείας μεταφοράς κεφαλαίων σε συνεχή χρόνο (σύστημα ΤARGET) θα είναι κλειστό την 1η Μαΐου 2024. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) η ημέρα αυτή δεν συμπίπτει με αργία εντός της Ελληνικής Επικράτειας σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 15102 Απόφαση της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (ΦΕΚ Β’ 1406/4.3.2024). Συνεπώς, σύμφωνα με το άρθρο 11 του Ν.3336/2005, είναι ημέρα ειδικής αργίας διατραπεζικών συναλλαγών και θα ισχύσουν οι διατάξεις του εν λόγω άρθρου.

Κατά την εν λόγω ημερομηνία τα καταστήματα των τραπεζών θα παραμείνουν ανοιχτά, καθόσον η 1η Μαΐου θα είναι εργάσιμη για το προσωπικό. Ωστόσο, θα παρέχουν περιορισμένη εξυπηρέτηση στο συναλλακτικό κοινό, δεδομένου ότι η μη λειτουργία του Συστήματος TARGET δεν επιτρέπει την πραγματοποίηση ορισμένων διατραπεζικών συναλλαγών.

Εκτός γκισέ θα εξυπηρετούνται οι πελάτες των τραπεζών για 6 ημέρες λόγω της αργίας του Πάσχα και της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς. Έτσι, οι οφειλέτες θα πρέπει να ρυθμίσουν τις υποχρεώσεις τους έγκαιρα, αλλά και όσοι θέλουν να πραγματοποιήσουν εμβάσματα από τη Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου πρέπει να γνωρίζουν πως θα εκτελεστούν την Τετάρτη 8 Μαΐου.

Οι μεταφορές θα γίνουν κανονικά, αλλά η Τετάρτη 8 Μαΐου θα είναι η ημερομηνία αξίας. Επίσης, η Τετάρτη 8 Μαΐου θα είναι ημερομηνία για την εκτέλεση των μισθοδοσιών και θα πρέπει να καταχωρηθεί στο αρχείο μισθοδοσίας. Ενώ οι μεταχρονολογημένες και μελλοντικές εντολές με ημερομηνία εκτέλεσης την Τρίτη 7 Μαΐου θα γίνουν την Τετάρτη 8 Μαΐου.

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Απεργία των δημοσιογράφων την Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαϊου

Η ΕΣΗΕΜ-Θ, σε συντονισμό με την ΠΟΕΣΥ και τις άλλες Ενώσεις Συντακτών συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την Πρωτομαγιά.

Η φετινή Πρωτομαγιά, έξι χρόνια μετά την έξοδο από τα μνημόνια, βρίσκει όλους τους εργαζόμενους αντιμέτωπους με  έναν «ακήρυχτο» οικονομικό πόλεμο εκ μέρους της εργοδοσίας, με ανυπαρξία Συλλογικών Συμβάσεων, αμφισβήτηση και καπήλευση των συλλογικών μας δικαιωμάτων και της εργασιακής μας αξιοπρέπειας.

Σε μια άνευ προηγουμένου υποβάθμιση της ποιότητας ζωής και της διαβίωσης, η ακρίβεια, η φτώχεια, οι ανισότητες, ο περιορισμός εργασιακών δικαιωμάτων, η επισφάλεια και η ανασφάλεια στους χώρους εργασίας, αναδεικνύονται σε κυρίαρχες συνέπειες των εφαρμοζόμενων πολιτικών.

Με  κοινές αποφάσεις της ΠΟΕΣΥ, της ΠΟΣΠΕΡΤ, της ΠΟΕΠΤΥΜ και της ΕΤΗΠΤΑ προκηρύσσεται απεργία όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών, διοικητικών και φωτορεπόρτερ σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά) στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ΕΡΤ, ΓΓΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΤΑ, Γραφεία Τύπου και site, ως εξής:

Μ. Τρίτη, 30 Απριλίου 2024,  από τις 05.00 π.μ. έως τις 05.00 π.μ. της Μ. Τετάρτης, 1 Μαΐου 2024, όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών, διοικητικών, φωτορεπόρτερ που εργάζονται στις εφημερίδες και τα περιοδικά.

Μ. Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024, από τις 05.00 π.μ. έως τις 05.00 π.μ. της Μ. Πέμπτης, 2 Μαΐου 2024 όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών, διοικητικών που εργάζονται σε όλα τα ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στην ΕΡΤ, στην ΓΓΕΕ, στα Δημοτικά Ραδιόφωνα και στα Γραφεία Τύπου, όλων των δημοσιογράφων της χώρας.

Δημοσιογράφοι μέλη της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ, οπουδήποτε και εάν απασχολούνται, απεργούν από τις 05.00 π.μ. της Μ. Τετάρτης 1η Μαΐου 2024 έως και τις 05.00 π.μ. της Μ. Πέμπτης 2 Μαΐου 2024.

Οι άνθρωποι της ενημέρωσης, ως αναπόσπαστο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας, που βιώνουμε την επιδείνωση των καθημερινών προβλημάτων και της αβεβαιότητας για κάθε εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο και ελεύθερο επαγγελματία, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματά μας και ταυτόχρονα διεκδικούμε την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την αποκατάσταση της επαγγελματικής μας αξιοπρέπειας και κυρίως το σεβασμό στους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, αντιδρώντας σε κάθε απόπειρα ευτελισμού της Ενημέρωσης, με χρήση των SLAPPs και  φαινομένων «παρακολούθησης» του δημοσιογραφικού έργου

Η προστασία και ενίσχυση των θέσεων εργασίας,  η αποκατάσταση του θεσμού των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, η απόκρουση των απολύσεων, των περικοπών στους μισθούς και τα επιδόματα, η λήψη ουσιαστικών μέτρων υπέρ των ανέργων, η  προστασία των ασφαλιστικών Ταμείων, ώστε να είναι εύρωστα και βιώσιμα,  και της  δωρεάν δημόσιας υγείας για όλους τους ασφαλισμένους, αποτελούν πάγιες αγωνιστικές, διεκδικήσεις  όχι μόνο για το δημοσιογραφικό κόσμο αλλά για όλους τους εργαζόμενους, για όλη την κοινωνία.

Η 1η του Μάη, σύμβολο στον αγώνα των εργαζομένων όλου του κόσμου για καλύτερες συνθήκες εργασίας και αμοιβές, δυναμώνει και ισχυροποιεί τη φωνή όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ για:

  • ΣΣΕ σε όλα τα ΜΜΕ τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Καλούμε την κυβέρνηση να υλοποιήσει χωρίς καθυστέρηση την πρόσφατη διαβεβαίωση της για υπογραφή συλλογικών συμβάσεων στα δημόσια ΜΜΕ και τους εργοδότες των ιδιωτικών ΜΜΕ να καθίσουν στο τραπέζι των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Προς τούτο επισημαίνουμε ότι στην πρόσφατη οδηγία της Ε.Ε για «επαρκείς κατώτατους μισθούς», καλούνται τα κράτη-μέλη να ενισχύσουν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ώστε να καλύπτονται από αυτές το 80% των εργαζομένων.
  • Ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας που εξανεμίζει τους μισθούς και οδηγεί τους εργαζόμενους  στην εξαθλίωση.
  • Αποτελεσματικά μέτρα  για  την αντιμετώπισης της ανεργίας και την προστασία των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα
  • Μέτρα για την στήριξη και ενίσχυση της κυκλοφορίας του Τύπου και της φιλαναγνωσίας, όπως  γίνεται σε άλλα προηγμένα ευρωπαϊκά κράτη
  • Εθνικά και ευρωπαϊκά μέτρα στήριξης για την προστασία των εισοδημάτων και των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα
  • Ενημέρωση με αξιοπιστία , πλουραλισμό και κοινωνική ευαισθησία

Η υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και η επαναφορά του συλλογικού εργατικού δικαίου είναι η  υπεράσπιση των αρχών της Δημοκρατίας, της Ισότητας, της Δικαιοσύνης, με απώτερο σκοπό την Ελευθεροτυπία, την αξιόπιστη κι ελεύθερη Ενημέρωση, με κανόνες δεοντολογίας, αξιοπιστίας και πλουραλισμού.

Οι Ομοσπονδίες καλούν τα μέλη τους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία της Πρωτομαγιάς, τα αιτήματα της οποίας αφορούν όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πανηγυρισμοί από παίκτες και φιλάθλους του ΑΟΚ για το νταμπλ και την άνοδο στην SL2

Με γκολ που πέτυχε ο Νίκος Σαμπανίδης στα μέσα του δευτέρου μέρους, ο ΑΟΚ έφτασε στην κατάκτηση του κυπέλλου της ΕΠΣ Καβάλας.

Ακολούθησαν τρελοί πανηγυρισμοί από τους φίλους της ομάδας οι οποίοι πανηγύρισαν τόσο το νταμπλ όσο και την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία μετά από αρκετό χρονικό διάστημα.

Continue Reading

ΑΓΡΟΤΙΚΑ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ με τους εκπροσώπους των ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Συνάντηση του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Παυλίδη με τις διοικήσεις των ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πραγματοποιήθηκε χθές Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015 στα γραφεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, παρουσία των προέδρων κ.κ. Μυστακίδη Ζαφειρίου και Δελησταμάτη Βασιλείου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε ανταλλαγή απόψεων περί τον ευρύτερο αγροτοδιατροφικό τομέα. Οι διοικήσεις των ΓΕΩΤ.Ε.Ε. δήλωσαν το ενδιαφέρον τους να αξιοποιηθεί ο συμβουλευτικός τους ρόλος στο σύνολο των προγραμμάτων της ΠΑΜ-Θ και όχι μόνο σ’ αυτά.

Ο Περιφερειάρχης συντόμως περιέγραψε τις στοχεύσεις της νέας Περιφερειακής Αρχής στο πρωτογενή τομέα. Αναφέρθηκε ειδικότερα στο ισχυρό πλεονέκτημα που έχει ο τόπος μας στον τομέα αυτό με καλλιεργήσιμη έκταση πέντε εκατομμυρίων (5.000.000) στρεμμάτων, πλούσια εδάφη, άφθονα νερά και ικανό ανθρώπινο δυναμικό. Ενημέρωσε ακόμη για τα προγράμματα της επόμενης προγραμματικής περιόδου, για τη νέα ΚΑΠ 2014-2020, το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) της ΠΑΜ-Θ και όλων των άλλων τονίζοντας ότι πρέπει ν΄ αξιοποιηθούν στο έπακρο, στην κάθε τους πτυχή προς όφελος των αγροτών και των κτηνοτρόφων της περιοχής. Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι: «η Περιφέρεια θα επιμείνει στη μέγιστη δυνατή διάχυση της γνώσης των προγραμμάτων με στόχο την κινητοποίηση και τη συμμετοχή των παραγωγών ως δικαιούχων σ΄ αυτά. Μια επιτυχής αξιοποίηση αυτών θα προσθέσει σημαντικούς πόρους στην ΠΑΜ-Θ». Επεσήμανε ότι περιοχή πρέπει να φύγει από την αδράνεια που παρατηρείται στον τομέα αυτό και να εξυγχρονιστεί με τη χρήση κάθε εργαλείου και μέσου και όχι μόνο τα παραπάνω προγράμματα.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοίνωσε τα παρακάτω

Συμπληρωματική Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για το έτος 2015 – Πιστοποίηση Αναγνώριση Φορέων στα πλαίσια του ΟΣΔΕ για τα έτη 2014-2020 

Προθεσμίες υποβολής δηλώσεων από 2-4 Φεβρουαρίου 2015 (σελ. 40 της προκήρυξης), μπορούν να δούνε προσεκτικά την προκήρυξη όσοι ενδιαφέρονται να καταθέσουν αιτήσεις.

Όμως ο ΟΠΕΚΕΠΕ εξέδωσε και 2η ανακοίνωση για την έναρξη δηλώσεων Ενιαίας Ενίσχυσης 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΝΑΡΞΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ

 Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης 2015

Με στόχο την έγκαιρη  υποβολή των Αιτήσεων Ενιαίας Ενίσχυσης 2015 ώστε όλες οι νέες διαδικασίες και υποχρεώσεις των δικαιούχων στα πλαίσια της νέας ΚΑΠ 2014-2020, μεταξύ των οποίων και ο  υπολογισμός των νέων δικαιωμάτων 2015-2020, να ολοκληρωθούν σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από τους κοινοτικούς κανονισμούς προθεσμίες ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοινώνει τα ακόλουθα για την λειτουργία του Ολοκληρωμένου Συστήματος και Διαχείρισης Ελέγχων (ΟΣΔΕ):

  1. Η Υποβολή των Αιτήσεων Ενιαίας Ενίσχυσης 2015  θα ξεκινήσει:

○      Από 16.1.2015 On Line για όσους δικαιούχους θέλουν να υποβάλλουν μόνοι τους μέσω της ψηφιακής διαδικτυακής υπηρεσίας του ΟΠΕΚΕΠΕ τις αιτήσεις. Κατά την διαδικασία πρόσβασης και υποβολής των αιτήσεων των δικαιούχων στο σύστημα θα τηρούνται όλοι οι κανόνες ασφάλειας και προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

○      Από 19.1.2015 μέσω των πιστοποιημένων φορέων υποβολής. Για τον λόγο αυτό όλοι οι πιστοποιημένοι φορείς για τις αιτήσεις του 2014 θα πρέπει το αργότερο μέχρι τις 16.1.2015 να γνωστοποιήσουν στον ΟΠΕΚΕΠΕ την πρόθεσή τους να συνεχίσουν την δραστηριότητά τους για υποστήριξη των δικαιούχων και το 2015. Εφόσον ένας φορέας δεν έχει αποστείλει επιστολή γνωστοποίησης πρόθεσης και δεν έχει ενεργοποιηθεί πλήρως μέχρι 21.1.2015 θα αποκλείεται από την πρόσβαση στο σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ.

  1. Συμπληρωματική πιστοποίηση φορέων. Για την πληρέστερη υποστήριξη των αγροτών θα γίνει συμπληρωματική πιστοποίηση φορέων, επιπλέον όσων πιστοποιήθηκαν το 2014 και θα προκηρυχθεί άμεσα σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Η υποβολή όλων των αναγκαίων δικαιολογητικών στον ΟΠΕΚΕΠΕ θα γίνει ηλεκτρονικά ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία αξιολόγησης τους.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ενημερώνει ότι όλοι ανεξαιρέτως οι δικαιούχοι για να  λάβουν τα νέα δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης  της περιόδου 2015-2020 θα πρέπει το αργότερο μέχρι 15.5.2015 να έχουν υποβάλει την αίτηση τους στο ΟΣΔΕ με αναλυτικό και ακριβή προσδιορισμό των αγροτεμαχίων ώστε αυτά να καταταγούν στις τρεις περιφέρειες (βοσκότοποι, αροτραίες, δενδρώνες) και να γίνει ο υπολογισμός των νέων δικαιωμάτων τους.

Εάν δεν υπάρξει εμπρόθεσμη δήλωση ενός δικαιούχου (μέχρι 15.5.2015) στο ΟΣΔΕ 2015 δεν θα υπάρξει υπολογισμός δικαιωμάτων για αυτόν τον δικαιούχο ανεξάρτητα εάν είχε ιστορικά ή όχι δικαιώματα.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ συνεχίζοντας τη βελτίωση των υπηρεσιών του και για να υποβοηθήσει τους δικαιούχους στην υποβολή των αιτήσεων ΟΣΔΕ 2015, θα διαθέτει μέσω του διαδικτύου τις αιτήσεις ΟΣΔΕ 2013 και 2014, ενώ σχετικές οδηγίες θα δοθούν άμεσα στους δικαιούχους και στους φορείς υποβοήθησης τους για την υποβολή των αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης 2015.

Προκήρυξη ΕΛΓΑ για 57 Γεωπόνους για 5 μήνες (την ανακοίνωση την έχω και συνημμένα και μπορείτε να την δείτε στο http://www.elga.gr/files/epoxikoi/anakoinosi_12-01-2015.pdf )

Προσλήψεις 57 Γεωπόνων από τον ΕΛ.Γ.Α. για απασχόληση έως 5 μήνες – Αιτήσεις μέχρι 15/01/2015

Ο ΕΛ.Γ.Α. θα διενεργήσει άμεσα προσλήψεις εποχικού προσωπικού (57 ατόμων) του κλάδου ΠΕ Γεωπόνων στα Υποκαταστήματα Αλεξανδρούπολης, Θεσσαλονίκης, Βέροιας, Πάτρας, Τρίπολης και Ηρακλείου σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 20 του ν. 2190/94, όπως ισχύει σήμερα, κατόπιν της υπ’ αριθ. ΔΙΠΠ/.ΕΓΚΡ.6/231/30649/29-12-2014 εγκριτικής απόφασης της Επιτροπής της παρ. 1 του άρθρου 2 της Π.Υ.Σ. 33/2006, όπως ισχύει, για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων και επειγουσών αναγκών του ΕΛ.Γ.Α. που προέκυψαν λόγω των πλημμυρών των τελευταίων μηνών, με διάρκεια απασχόλησης έως 5 μήνες.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στα Περιφερειακά Υποκαταστήματα ΕΛ.Γ.Α. και στην Κεντρική Διοίκηση/Διεύθυνση Διοικητικού/Τμήμα Προσωπικού μέχρι τις 15-1-2015, δηλώνοντας το Υποκατάστημα στο οποίο επιθυμούν να εργαστούν, συνοδευόμενη από τα εξής δικαιολογητικά (ακριβή αντίγραφα ή φωτοαντίγραφα):

α) δελτίο αστυνομικής ταυτότητας,
β) τίτλο σπουδών,
γ) άδεια άσκησης επαγγέλματος
δ) πιστοποιητικό γνώσης χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα
i)επεξεργασίας κειμένων
ii)υπολογιστικών φύλλων και
iii) υπηρεσιών διαδικτύου καθώς και
3 υπεύθυνες δηλώσεις του ν.1599/1986, υποδείγματα των οποίων θα προμηθευτούν από τις υπηρεσίες του ΕΛ.Γ.Α.

Επισημαίνεται ότι οι προσλαμβανόμενοι θα είναι στη διάθεση του Οργανισμού, ο οποίος θα καθορίζει κάθε φορά με απόφασή του το Περιφερειακό Υποκατάστημα στη γεωγραφική δικαιοδοσία του οποίου θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για όσο χρονικό διάστημα διαρκούν οι απρόβλεπτες και επείγουσες ανάγκες με έδρα την έδρα του Περιφερειακού Υποκαταστήματος.

Αμπελιδης Θεόδωρος
Γεωπόνος Msc
Γεωτεχνικό Επιμελητήριο
Παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας
Τηλ. 2510222942

 

Click to comment

Απάντηση

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Σύσκεψη των Αγροτών και Κτηνοτρόφων της ΑΜΘ στην Χρυσούπολη

Πραγματοποιηθηκε στην Χρυσουπολη του Δημου Νεστου μια πρωτη συσκεψη αγροτων και κτηνοτροφων απο ολη την Περιφερεια ΑΜΘ ετσι ωστε να παρθουν αποφασεις σχετικα με τα προβληματα των αγροτων.

Αγροτικοί και κτηνοτροφικοί σύλλογοι απο τους Νομούς Δραμας, Ξανθης Ροδοπης και φυσικα Καβαλας δινουν το παρων.

Μεταξυ αλλων αναφερθηκε και η συσταση ομοσπονδιας για διεκδικηση συμφεροντων ολων των αγροτων και κτηνοτροφων.

Continue Reading

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Μαζικές κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι αγρότες στις Σέρρες

Την αγωνία τους αναφορικά το μέλλον του επαγγέλματος τους όπως επίσης και με τον πρωτογενή τομέα εξέφρασαν δεκάδες αγρότες οι οποίοι πήραν μέρος στη γενική συνέλευση του Πανσερραϊκού Αγροτικού Συλλόγου που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης (9/1) στο Επιμελητήριο Σερρών.

Αφού ολοκληρώθηκε η δίωρη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων οι αγρότες αποφάσισαν να εκδώσουν ψήφισμα και να ζητήσουν συνάντηση με τους βουλευτές του Νομού, τον αντιπεριφερειάρχη και αν είναι δυνατόν και με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και να ξεκινήσουν δυναμικές και μαζικές κινητοποιήσεις.

Όπως τόνισαν στόχος είναι να βγάλουν αρχικά τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών τους, ώστε να μετρηθούν όπως είπαν και στη συνέχεια σε συνεννόηση με αγρότες από τη Βόρεια Ελλάδα να πραγματοποιήσουν κινητοποιήσεις εκεί που θα αποφασίσουν και κυρίως στη Θεσσαλονίκη έξω από το κτίριο του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης.

«Φτάνει ο διχασμός και ο εμπαιγμός»

Οι αγρότες παράλληλα τόνισαν ότι για να έχουν επιτυχία οι κινητοποιήσεις πρέπει να είναι μαζικές και δυναμικές και το σημαντικότερο στις Σέρρες να υπάρξει συσπείρωση και ενότητα. «Φτάνει ο διχασμός και ο εμπαιγμός. Το πρόβλημα είναι ένα και το μέτωπο είναι ένα, άρα λοιπόν πρέπει να είμαστε όλοι μαζί» είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο Αντιπρόεδρος του Πανσερραϊκού Αγροτικού Συλλόγου Γιάννης Παναγής.

Η αίθουσα «Γεώργιος Χριστίδης» του Επιμελητηρίου ήταν κατάμεστη από αγρότες οι οποίοι μίλησαν για τα πολλά προβλήματα που συσσωρεύτηκαν το τελευταίο διάστημα. Στα ήδη υπάρχοντα, που είναι το αυξημένο κόστος παραγωγής, το ενεργειακό, το κόστος γης με μεγάλα ενοίκια ήρθαν να προστεθούν τα προβλήματα που δημιούργησε η νέα ΚΑΠ.

«Πιστεύω ότι πήγε πολύ καλά η συνέλευση. Μεγάλη μαζικότητα. Έκδηλη η αγωνία του κόσμου καθώς και η απογοήτευση. Όπως είπα και στην πρωτολογία μου, τόνισα ένα πράγμα, ότι ίσως, από τότε που εγώ γνωρίζω τον εαυτό μου ως ενεργό αγρότη σε έναν Νομό όπως ο δικός μας, περνάμε την πιο κρίσιμη στιγμή και καμπή στην αγροτική παραγωγή και την επιβίωση του αγροτικού κόσμου» είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο Αντιπρόεδρος του Πανσερραϊκού Αγροτικού Συλλόγου Γιάννης Παναγής.

Ο κ. Παναγής μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών παρουσίασε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον αγροτικό κόσμο με τη νέα ΚΑΠ:

«Με τα νέα δεδομένα, όπως έχουν προκύψει αυτά μετά την πρώτη εφαρμογή της νέας ΚΑΠ, μιλάμε ότι το ταξίδι είναι χωρίς γυρισμό. Τα λέγαμε πέρυσι και κάποιοι μας έλεγαν ότι κινδυνολογούμε. Φέτος, λοιπόν, με τις πληρωμές που έχουν γίνει, μόνο τα ευτράπελα της κακοδιαχείρησης από την μεριά του οργανισμού πληρωμών που είναι ο ΟΠΕΚΕΠΕ, κι αυτό το ξεπερνώ γιατί τα ζητήματα είναι πολύ πιο φλέγοντα, θα αλλάξει η διοίκηση. Όλος ο κόσμος το έχει κατανοήσει. Πρέπει να καταλάβουμε ότι ένας δυναμικός Νομός, ένας πλούσιος Νομός με δυναμικές καλλιέργειες τελειώνει. Θα γίνει μια διαπραγμάτευση άμεσα με τον Υπουργό, με πρώτο αίτημα την επαναδιαπραγμάτευση της νέας ΚΑΠ γιατί διαφορετικά δεν υπάρχει ούτε παρών, ούτε μέλλον».

Για το αν θα δούμε τρακτέρ στους δρόμους ο κ. Παναγής είπε:

«Θεωρώ ότι θα τα δούμε. Δεν ξέρω αν θα τα δούμε με την ίδια μορφή, δεν ξέρω αν θα τα δούμε με τον ίδιο τρόπο που γινόταν κατά καιρούς, αλλά να είστε σίγουροι όπως ανέφερα, μιας και κατανοούμε τη σοβαρότητα του προβλήματος, που είναι θέμα καθαρά επιβίωσης, χρειάζεται στόχευση και μαζικότητα. Αυτό θα είναι το μυστικό της επιτυχίας, γιατί να ξέρετε, αύριο δεν υπάρχει και νομίζω ότι το κατάλαβαν όλοι εδώ».

Continue Reading

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Αυξημένες κατά 50% αποζημιώσεις για ζώα που υποδεικνύονται προς σφαγή ζητούν οι κτηνοτρόφοι ΑΜΘ

Η ανακοίνωση των κτηνοτρόφων της Περιφέρειας ΑΜΘ :

Αξιότιμε κύριε υπουργέ,

Σας αποστέλλουμε την παρούσα επιστολή, για να σας επισημάνουμε την ανάγκη άμεσης αναπροσαρμογή της αξίας αποζημίωσης των ζώων, τα οποία ο κτηνοτρόφος υποχρεώνεται να οδηγήσει προς σφαγή ή καταστροφή, μετά από απόφαση της κτηνιατρικής υπηρεσίας.

Η λήψη σχετικών αποφάσεων για τη λήψη μέτρων εξυγίανσης του ζωικού κεφαλαίου, που φτάνουν μέχρι και την παραπάνω διαδικασία, είναι πολύ σημαντική για την κτηνοτροφία, αφού προστατεύει το υγιές ζωικό κεφάλαιο της πατρίδας μας από απώλειες λόγω ζωονόσων, αλλά και τους  πολίτες  καταναλωτές από τη μετάδοση ζωοανθρωπονόσων.

Ταυτόχρονα αυτές οι αποζημιώσεις θα πρέπει να είναι οικονομικά δίκαιες και να καταβάλλονται το συντομότερο δυνατό. 

Οι αξίες των ζώων που περιλαμβάνει η σχετική ΚΥΑ, η οποία εκδίδεται κάθε χρόνο, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματική εμπορική τους αξία, με αποτέλεσμα η οικονομική ζημιά που υφίσταται ο εκάστοτε κτηνοτρόφος, από τη μερική ή ολική υποχρεωτική απώλεια του ζωικού του κεφαλαίου, να μετατρέπεται σε μη αναστρέψιμη.

Η σημερινή χαμηλή αξία αποζημίωσης, κάνει αδύνατη την ισάξια αντικατάσταση και αποκατάσταση του ζωικού κεφαλαίου.

Η τεράστια αύξηση του κόστους εκτροφής και η αύξηση της αξίας του κρέατος, κάνουν υποχρεωτική την αύξηση αποζημίωσης των ζώων.

Δε συζητάμε φυσικά για την απώλεια εισοδήματος των κτηνοτρόφων από τα μέτρα εξυγίανσης, γιατί είμαστε ρεαλιστές και ζούμε στην Ελλάδα!

Για να συνεχιστεί όμως η αρμονική συνεργασία, με τις αποδεκατισμένες από επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό κτηνιατρικές υπηρεσίες, πρέπει να προχωρήσετε άμεσα και με αναδρομική ισχύ σε συμπληρωματική ΚΥΑ, με νέες αυξημένες κατά 50% τουλάχιστον αποζημιώσεις.

Θεωρούμε απίθανη την περίπτωση να μην αντιληφθείτε εσείς, οι σύμβουλοί σας και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΑΑΤ, το μέγεθος της οικονομικής ζημιάς που προκαλείται τα τελευταία χρόνια στην κτηνοτροφία της πατρίδας μας, από την έλλειψη επικαιροποίησης των αποζημιώσεων στα οικονομικά δεδομένα της εποχής.

Αν όμως η παραπάνω απίθανη περίπτωση ισχύει, θα σας υπενθυμίσουμε τη γνωστή  ξενόφερτη έκφραση που χρησιμοποιούμε συχνά στα χωριά μας, ”NO MONEY, NO HONEY” κ. Υπουργέ και ο νοών, νοείτω. 

 

Με εκτίμηση

ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΑΜ-Θ

 

Πίνακας Αποδεκτών 

Γενική Διεύθυνση Βιώσιμης Ζωικής Παραγωγής ΥΠΑΑΤ

Περιφερειάρχης  ΑΜ-Θ κ. Χ. Μέτιος 

Βουλευτές ΑΜΘ 

ΜΜΕ

Continue Reading

ΑΓΡΟΤΙΚΑ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ με τους εκπροσώπους των ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Συνάντηση του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Παυλίδη με τις διοικήσεις των ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015 στα γραφεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, παρουσία των προέδρων κ.κ. Μυστακίδη Ζαφειρίου και Δελησταμάτη Βασιλείου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε ανταλλαγή απόψεων περί τον ευρύτερο αγροτοδιατροφικό τομέα. Οι διοικήσεις των ΓΕΩΤ.Ε.Ε. δήλωσαν το ενδιαφέρον τους να αξιοποιηθεί ο συμβουλευτικός τους ρόλος στο σύνολο των προγραμμάτων της ΠΑΜ-Θ και όχι μόνο σ’ αυτά.

Ο Περιφερειάρχης συντόμως περιέγραψε τις στοχεύσεις της νέας Περιφερειακής Αρχής στο πρωτογενή τομέα. Αναφέρθηκε ειδικότερα στο ισχυρό πλεονέκτημα που έχει ο τόπος μας στον τομέα αυτό με καλλιεργήσιμη έκταση πέντε εκατομμυρίων  (5.000.000) στρεμμάτων, πλούσια εδάφη, άφθονα νερά και ικανό ανθρώπινο δυναμικό. Ενημέρωσε ακόμη για τα προγράμματα της επόμενης προγραμματικής περιόδου, για τη νέα ΚΑΠ 2014-2020, το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ)  2014-2020, το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) της ΠΑΜ-Θ και όλων των άλλων τονίζοντας ότι πρέπει ν΄ αξιοποιηθούν στο έπακρο, στην κάθε τους πτυχή προς όφελος των αγροτών και των κτηνοτρόφων της περιοχής. Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι: «η Περιφέρεια θα επιμείνει στη μέγιστη δυνατή διάχυση της γνώσης των προγραμμάτων με στόχο την κινητοποίηση και τη συμμετοχή των παραγωγών ως δικαιούχων σ΄ αυτά. Μια επιτυχής αξιοποίηση αυτών θα προσθέσει σημαντικούς πόρους στην ΠΑΜ-Θ». Επεσήμανε ότι περιοχή πρέπει να φύγει από την αδράνεια που παρατηρείται στον τομέα αυτό και να εξυγχρονιστεί με τη χρήση κάθε εργαλείου και μέσου και όχι μόνο τα παραπάνω προγράμματα.

 

Από το Γραφείο Τύπου

της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Click to comment

Απάντηση

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Σύσκεψη των Αγροτών και Κτηνοτρόφων της ΑΜΘ στην Χρυσούπολη

Πραγματοποιηθηκε στην Χρυσουπολη του Δημου Νεστου μια πρωτη συσκεψη αγροτων και κτηνοτροφων απο ολη την Περιφερεια ΑΜΘ ετσι ωστε να παρθουν αποφασεις σχετικα με τα προβληματα των αγροτων.

Αγροτικοί και κτηνοτροφικοί σύλλογοι απο τους Νομούς Δραμας, Ξανθης Ροδοπης και φυσικα Καβαλας δινουν το παρων.

Μεταξυ αλλων αναφερθηκε και η συσταση ομοσπονδιας για διεκδικηση συμφεροντων ολων των αγροτων και κτηνοτροφων.

Continue Reading

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Μαζικές κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι αγρότες στις Σέρρες

Την αγωνία τους αναφορικά το μέλλον του επαγγέλματος τους όπως επίσης και με τον πρωτογενή τομέα εξέφρασαν δεκάδες αγρότες οι οποίοι πήραν μέρος στη γενική συνέλευση του Πανσερραϊκού Αγροτικού Συλλόγου που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης (9/1) στο Επιμελητήριο Σερρών.

Αφού ολοκληρώθηκε η δίωρη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων οι αγρότες αποφάσισαν να εκδώσουν ψήφισμα και να ζητήσουν συνάντηση με τους βουλευτές του Νομού, τον αντιπεριφερειάρχη και αν είναι δυνατόν και με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και να ξεκινήσουν δυναμικές και μαζικές κινητοποιήσεις.

Όπως τόνισαν στόχος είναι να βγάλουν αρχικά τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών τους, ώστε να μετρηθούν όπως είπαν και στη συνέχεια σε συνεννόηση με αγρότες από τη Βόρεια Ελλάδα να πραγματοποιήσουν κινητοποιήσεις εκεί που θα αποφασίσουν και κυρίως στη Θεσσαλονίκη έξω από το κτίριο του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης.

«Φτάνει ο διχασμός και ο εμπαιγμός»

Οι αγρότες παράλληλα τόνισαν ότι για να έχουν επιτυχία οι κινητοποιήσεις πρέπει να είναι μαζικές και δυναμικές και το σημαντικότερο στις Σέρρες να υπάρξει συσπείρωση και ενότητα. «Φτάνει ο διχασμός και ο εμπαιγμός. Το πρόβλημα είναι ένα και το μέτωπο είναι ένα, άρα λοιπόν πρέπει να είμαστε όλοι μαζί» είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο Αντιπρόεδρος του Πανσερραϊκού Αγροτικού Συλλόγου Γιάννης Παναγής.

Η αίθουσα «Γεώργιος Χριστίδης» του Επιμελητηρίου ήταν κατάμεστη από αγρότες οι οποίοι μίλησαν για τα πολλά προβλήματα που συσσωρεύτηκαν το τελευταίο διάστημα. Στα ήδη υπάρχοντα, που είναι το αυξημένο κόστος παραγωγής, το ενεργειακό, το κόστος γης με μεγάλα ενοίκια ήρθαν να προστεθούν τα προβλήματα που δημιούργησε η νέα ΚΑΠ.

«Πιστεύω ότι πήγε πολύ καλά η συνέλευση. Μεγάλη μαζικότητα. Έκδηλη η αγωνία του κόσμου καθώς και η απογοήτευση. Όπως είπα και στην πρωτολογία μου, τόνισα ένα πράγμα, ότι ίσως, από τότε που εγώ γνωρίζω τον εαυτό μου ως ενεργό αγρότη σε έναν Νομό όπως ο δικός μας, περνάμε την πιο κρίσιμη στιγμή και καμπή στην αγροτική παραγωγή και την επιβίωση του αγροτικού κόσμου» είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο Αντιπρόεδρος του Πανσερραϊκού Αγροτικού Συλλόγου Γιάννης Παναγής.

Ο κ. Παναγής μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών παρουσίασε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον αγροτικό κόσμο με τη νέα ΚΑΠ:

«Με τα νέα δεδομένα, όπως έχουν προκύψει αυτά μετά την πρώτη εφαρμογή της νέας ΚΑΠ, μιλάμε ότι το ταξίδι είναι χωρίς γυρισμό. Τα λέγαμε πέρυσι και κάποιοι μας έλεγαν ότι κινδυνολογούμε. Φέτος, λοιπόν, με τις πληρωμές που έχουν γίνει, μόνο τα ευτράπελα της κακοδιαχείρησης από την μεριά του οργανισμού πληρωμών που είναι ο ΟΠΕΚΕΠΕ, κι αυτό το ξεπερνώ γιατί τα ζητήματα είναι πολύ πιο φλέγοντα, θα αλλάξει η διοίκηση. Όλος ο κόσμος το έχει κατανοήσει. Πρέπει να καταλάβουμε ότι ένας δυναμικός Νομός, ένας πλούσιος Νομός με δυναμικές καλλιέργειες τελειώνει. Θα γίνει μια διαπραγμάτευση άμεσα με τον Υπουργό, με πρώτο αίτημα την επαναδιαπραγμάτευση της νέας ΚΑΠ γιατί διαφορετικά δεν υπάρχει ούτε παρών, ούτε μέλλον».

Για το αν θα δούμε τρακτέρ στους δρόμους ο κ. Παναγής είπε:

«Θεωρώ ότι θα τα δούμε. Δεν ξέρω αν θα τα δούμε με την ίδια μορφή, δεν ξέρω αν θα τα δούμε με τον ίδιο τρόπο που γινόταν κατά καιρούς, αλλά να είστε σίγουροι όπως ανέφερα, μιας και κατανοούμε τη σοβαρότητα του προβλήματος, που είναι θέμα καθαρά επιβίωσης, χρειάζεται στόχευση και μαζικότητα. Αυτό θα είναι το μυστικό της επιτυχίας, γιατί να ξέρετε, αύριο δεν υπάρχει και νομίζω ότι το κατάλαβαν όλοι εδώ».

Continue Reading

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Αυξημένες κατά 50% αποζημιώσεις για ζώα που υποδεικνύονται προς σφαγή ζητούν οι κτηνοτρόφοι ΑΜΘ

Η ανακοίνωση των κτηνοτρόφων της Περιφέρειας ΑΜΘ :

Αξιότιμε κύριε υπουργέ,

Σας αποστέλλουμε την παρούσα επιστολή, για να σας επισημάνουμε την ανάγκη άμεσης αναπροσαρμογή της αξίας αποζημίωσης των ζώων, τα οποία ο κτηνοτρόφος υποχρεώνεται να οδηγήσει προς σφαγή ή καταστροφή, μετά από απόφαση της κτηνιατρικής υπηρεσίας.

Η λήψη σχετικών αποφάσεων για τη λήψη μέτρων εξυγίανσης του ζωικού κεφαλαίου, που φτάνουν μέχρι και την παραπάνω διαδικασία, είναι πολύ σημαντική για την κτηνοτροφία, αφού προστατεύει το υγιές ζωικό κεφάλαιο της πατρίδας μας από απώλειες λόγω ζωονόσων, αλλά και τους  πολίτες  καταναλωτές από τη μετάδοση ζωοανθρωπονόσων.

Ταυτόχρονα αυτές οι αποζημιώσεις θα πρέπει να είναι οικονομικά δίκαιες και να καταβάλλονται το συντομότερο δυνατό. 

Οι αξίες των ζώων που περιλαμβάνει η σχετική ΚΥΑ, η οποία εκδίδεται κάθε χρόνο, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματική εμπορική τους αξία, με αποτέλεσμα η οικονομική ζημιά που υφίσταται ο εκάστοτε κτηνοτρόφος, από τη μερική ή ολική υποχρεωτική απώλεια του ζωικού του κεφαλαίου, να μετατρέπεται σε μη αναστρέψιμη.

Η σημερινή χαμηλή αξία αποζημίωσης, κάνει αδύνατη την ισάξια αντικατάσταση και αποκατάσταση του ζωικού κεφαλαίου.

Η τεράστια αύξηση του κόστους εκτροφής και η αύξηση της αξίας του κρέατος, κάνουν υποχρεωτική την αύξηση αποζημίωσης των ζώων.

Δε συζητάμε φυσικά για την απώλεια εισοδήματος των κτηνοτρόφων από τα μέτρα εξυγίανσης, γιατί είμαστε ρεαλιστές και ζούμε στην Ελλάδα!

Για να συνεχιστεί όμως η αρμονική συνεργασία, με τις αποδεκατισμένες από επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό κτηνιατρικές υπηρεσίες, πρέπει να προχωρήσετε άμεσα και με αναδρομική ισχύ σε συμπληρωματική ΚΥΑ, με νέες αυξημένες κατά 50% τουλάχιστον αποζημιώσεις.

Θεωρούμε απίθανη την περίπτωση να μην αντιληφθείτε εσείς, οι σύμβουλοί σας και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΑΑΤ, το μέγεθος της οικονομικής ζημιάς που προκαλείται τα τελευταία χρόνια στην κτηνοτροφία της πατρίδας μας, από την έλλειψη επικαιροποίησης των αποζημιώσεων στα οικονομικά δεδομένα της εποχής.

Αν όμως η παραπάνω απίθανη περίπτωση ισχύει, θα σας υπενθυμίσουμε τη γνωστή  ξενόφερτη έκφραση που χρησιμοποιούμε συχνά στα χωριά μας, ”NO MONEY, NO HONEY” κ. Υπουργέ και ο νοών, νοείτω. 

 

Με εκτίμηση

ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΑΜ-Θ

 

Πίνακας Αποδεκτών 

Γενική Διεύθυνση Βιώσιμης Ζωικής Παραγωγής ΥΠΑΑΤ

Περιφερειάρχης  ΑΜ-Θ κ. Χ. Μέτιος 

Βουλευτές ΑΜΘ 

ΜΜΕ

Continue Reading

espa logo

espa_logo_en