ΘΑΣΟΣ

ΚΚΕ Θάσου | Ζητά ενίσχυση του Κέντρου Υγείας και έλεγχο σε όσους έρχονται στο νησί

Με ανακοίνωσή μας ήδη από τη Δευτέρα 23/03/2020 απαιτούσαμε να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των κατοίκων του νησιού από την πανδημία. Σήμερα ανακοινώθηκε και η δυσάρεστη κατάσταση που διαμορφώθηκε στην περιοχή της Ξάνθης. Το γεγονός αυτό προκάλεσε μεγαλύτερη ανησυχία στους κατοίκους του νησιού μας γιατί πολλοί εργαζόμενοι στο νησί έρχονται από τα χωριά της Ξάνθης που φαίνεται να υπάρχει διασπορά του κορωνοϊού.

Η τραγική κατάσταση του συστήματος υγείας στο νησί είναι δεδομένη. Στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο ΚΥ Πρίνου δεν έχουν διατεθεί από το κράτος καν τα απαραίτητα και κατάλληλα προστατευτικά μέσα για το ίδιο.

Παράλληλα, δεν υπάρχει κανένας έλεγχος σε όσους έρχονται στο νησί. Ούτε θερμομέτρηση, ούτε τεστ γίνονται, την ίδια ώρα που δεν τηρείται και κανένα μέτρο προστασίας στα πλοία κατά τη μετακίνησή τους.

Είναι υποκριτικό να μιλάει η κυβέρνηση για μέτρα περιορισμού και την ίδια ώρα να μην παίρνει μέτρα για τη συγκεκριμένη κατάσταση που διαμορφώνεται στους χώρους δουλειάς και γενικότερα στο νησί. Και για την προστασία των εργαζομένων και συνολικά των κατοίκων του νησιού πρέπει να σταματήσει άμεσα κάθε δραστηριότητα που δεν είναι άκρως αναγκαία, που βάζει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Να ενισχυθεί το ΚΥ Πρίνου με το αναγκαίο προσωπικό με μόνιμες συμβάσεις, εξοπλισμό και τα κατάλληλα μέσα προστασίας για το προσωπικό. Αντίστοιχα και τα υπόλοιπα νοσοκομεία. Οι προσλήψεις που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση δεν αρκούν.

Να υπάρχουν μέτρα προστασίας στα καράβια, με συχνές απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους που κινούνται το πλήρωμα και οι επιβάτες. Να επιβιβάζονται σε κάθε δρομολόγιο το 1/3 των επιβατών που κανονικά επιτρέπεται ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός στους χώρους επιβατών. Να υπάρχουν όλα τα είδη προστασίας, αντισηπτικά μάσκες, γάντια και για τους επιβάτες και για τους ναυτεργάτες.

Να γίνονται μαζικά τα τεστ στο πληθυσμό ιεραρχώντας τους εργαζόμενους που δουλεύουν σε μεγάλους εργασιακούς χώρους και σε όσους υπάρχει πιθανότητα να έχουν έρθει σε επαφή με πιθανό ή επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Η κυβέρνηση να προστατέψει τους εργαζόμενους, να πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία που τόσο καιρό ξεζουμίζει τους εργαζόμενους και τώρα σε αυτή τη κρίση θέλει κυριολεκτικά να τους πεθάνει. Τα μέτρα που ανακοίνωσε είναι ανεπαρκή. Τώρα άμεσα μέτρα για τους εργαζόμενους που πλήττονται αλλά και τους χιλιάδες εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους που δεν θα δουλέψουν φέτος στον τουρισμό και έχουν μείνει χωρίς καθόλου εισόδημα και καμία πρόβλεψη.

Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει μέτρα τώρα.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version