Connect with us

ΘΑΣΟΣ

Μακάριος Λαζαρίδης | «Το νησί της Θάσου δεν θα απομονωθεί»

Δημοσιεύτηκε

στις

Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μακάριος Λαζαρίδης, ξεκαθαρίζει τι ακριβώς ισχύει για το νησί της Θάσου, όσον αφορά τη μεταφορά προϊόντων και αγαθών από και προς το νησί.

Ο κ. Λαζαρίδης προχώρησε σε αυτήν την ανάρτηση, καθώς από χθες το απόγευμα έγινε δέκτης παραπόνων και προβληματισμών διαφόρων επαγγελματικών ομάδων, σύμφωνα με τις οποίες το Λιμεναρχείο τους απαγόρευε την είσοδο και την έξοδο από το νησί.

Παράλληλα, με τον κ. Λαζαρίδη επικοινώνησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Κ. Αντωνιάδης, ο Δήμαρχος Θάσου κ. Λ. Κυριακίδης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μ. Δέμπας, μεταφέροντάς του και αυτοί τις διαμαρτυρίες των επαγγελματιών.

Άμεσα ο κ. Λαζαρίδης επικοινώνησε με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Γ. Πλακιωτάκη και τη γενική γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κυρία Χριστιάννα Καλογήρου. Ταυτόχρονα, με την κυρία Καλογήρου επικοινώνησαν και οι κ. Αντωνιάδης, Κυριακίδης και Δέμπας, δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινήσεις προς τον Λιμενάρχη Καβάλας και έτσι πλέον το νησί της Θάσου δεν είναι απομονωμένο.

Η ανάρτηση του κ. Λαζαρίδη έχει ως εξής:

«Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Ναυτιλίας και Υγείας κ. Γ. Πλακιωτάκη και Β. Κικίλια, προβλέπεται ο προσωρινός περιορισμός των μετακινήσεων επιβατών, εκτός των μονίμων κατοίκων των νησιών.

Οι εμπορευματικές μεταφορές, η μετακίνηση προς τα νησιά των φορτηγών οχημάτων και των οδηγών τους, επιτρέπονται κανονικά, με την σχετική έγκριση επιβίβασης να παρέχεται από τις Λιμενικές Αρχές.

Σε κανένα σημείο της Κ.Υ.Α. δεν αναφέρεται απαγόρευση στις προμήθειες και την διακίνηση αγαθών από και προς τα νησιά.

Αντίθετα, υπογραμμίζεται συγκεκριμένα: “Ο περιορισμός δεν καταλαμβάνει κάθε άλλη περίπτωση, ιδίως εκείνων που αφορά σε παροχή υπηρεσιών ασφαλείας, υγείας και κοινής ωφέλειας”.

Αυτό ισχύει προφανώς και για τη Θάσο και καλώ όλους τους αρμοδίους να τηρήσουν απαρέγκλιτα το νόμο.

Ευχαριστώ για τη συνεργασία και τις άμεσες διευκρινήσεις, τους: Γ. Πλακιωτάκη, Χρ. Καλογήρου, Κ. Αντωνιάδη, Λ. Κυριακίδη και Μ. Δέμπα.

 

Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, τα πάντα γίνονται ευκολότερα!»

 

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΘΑΣΟΣ

Περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας στο Εθνικό οδικό δίκτυο Ν. Θάσου, λόγω εργασιών κατασκευής οχετού

Δημοσιεύτηκε

στις

Τη λήψη προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στη Χ/Θ 24,720 της Ε.Ο.Θάσου-Λιμεναρίων, πλησίον Σκάλας Καλλιράχης – Θάσου (θέση «Κλίσμα»), από 25-05-2020 έως και 07-06-2020, λόγω εργασιών ανακατασκευής οχετού και δημιουργίας τομής επί του οδοστρώματος, στο πλαίσιο του προαναφερόμενου έργου. 

Κατά το χρονικό διάστημα θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο συγκεκριμένο σημείο και η κίνηση θα πραγματοποιείται μέσω της ανώνυμης δημοτικής οδού Σκάλας Καλλιράχης και ενός κάθετου οδικού τμήματος, που συνδέει την Ε.Ο. με την ανωτέρω δημοτική οδό, με ευθύνη του αναδόχου του έργου, σύμφωνα με την υπάρχουσα σήμανση και την κατατεθείσα τεχνική έκθεση.-Οι εργασίες  θα πραγματοποιούνται μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ η σήμανση θα παραμένει και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Με ευθύνη του αρμόδιου φορέα για την εκτέλεση των εργασιών να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή πρόκλησης κινδύνου στους χρήστες της οδού, τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και κατά τη διάρκεια της νύκτας, ενώ η σήμανση θα τοποθετηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2696/1999 «Περί κυρώσεως του Κ.Ο.Κ.», όπως τροποποιήθηκε με το Ν.3542/2007 «Τροποποιήσεις διατάξεων του Κ.Ο.Κ.» και την υπ’ αριθ. ΔΙΠΑΔ/οικ/502/2003/9-7-2003 Απόφαση Υφυπουργού ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. (Φ.Ε.Κ. 946-Β΄).

Το πιο πάνω μέτρο είναι προσωρινό και παύει να ισχύει μετά το πέρας των εργασιών.

Οι παραβάτες της παρούσας, τιμωρούνται σύμφωνα με τις ποινές που ορίζονται από το Ν.2696/1999 «Περί Κ.Ο.Κ.», όπως τροποποιήθηκε – αντικαταστάθηκε και ισχύει, καθώς και με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΘΑΣΟΣ

Για το ταξίδι απο την Καβάλα στη Θάσο | Ερωτηματολόγια θα πρέπει να συμπληρώνουν οι επιβάτες

Δημοσιεύτηκε

στις

Έμμεσα πριμοδοτείται η γραμμή της Κεραμωτής

Oι επιβάτες των πλοίων της ακτοπλοΐας που πραγματοποιούν ταξίδι διάρκειας μεγαλύτερης των 30 λεπτών, θα πρέπει πριν την επιβίβαση τους στο πλοίο να συμπληρώνουν ειδικό ερωτηματολόγιο, στο πλαίσιο των ειδικών οδηγιών πρόληψης και αντιμετώπισης κρουσμάτων COVID-19.

Ανάλογο ερωτηματολόγιο θα πρέπει να συμπληρώνουν αντίστοιχα τόσο οι επιβάτες, όσο και τα μέλη του πληρώματος, των πλοίων που εκτελούν δρομολόγια σε διεθνείς γραμμές (Ελλάδος – Ιταλίας).

Τα ερωτηματολόγια αυτά μπορούν να προμηθευτούν είτε στα ταξιδιωτικά πρακτορεία, είτε στις ίδιες τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, είτε μπορούν να τα κατεβάσουν από την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (www.ynanp.gr).

Τα συμπληρωμένα ερωτηματολόγια θα παραδίδονται από τους επιβάτες κατά την επιβίβαση τους σε μέλη του πληρώματος του πλοίου.

Σε περίπτωση διαπίστωσης επιβατών οι οποίοι, με βάση το ερωτηματολόγιο, είτε παρουσιάζουν συμπτώματα, είτε έχουν εκτεθεί σε ασθενή COVID-19 με κάποιον από τους τρόπους που περιγράφονται σε αυτό τις τελευταίες 14 ημέρες, δεν θα επιτρέπεται η επιβίβαση.

Το ερωτηματολόγιο θα τηρείται με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας για δύο μήνες από την ημέρα παραλαβής του σύμφωνα με όσα προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων(GDPR).

Εξάλλου, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής παρέχει αναλυτικά οδηγίες πρόληψης και αντιμετώπισης κρουσμάτων COVID-19 στα επιβατηγά και επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία που εκτελούν θαλάσσιες ενδομεταφορές καθώς και των υπό ελληνική σημαία διεθνών πλοών (πλην των ιδιωτικών πλοίων αναψυχής και των επαγγελματικών τουριστικών πλοίων), μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19.

Παρακαλούνται πολύ οι επιβάτες της ακτοπλοΐας να βρίσκονται στο πλοίο τουλάχιστον μια (1) ώρα νωρίτερα από την ώρα της αναχώρησης του ώστε να αποφύγουν τυχόν ταλαιπωρία.

xronometro

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΘΑΣΟΣ

Κυριακίδης | “Βρισκόμαστε μπροστά στην έναρξη μιας “διαφορετικής” τουριστικής περιόδου για την Θάσο.”

Δημοσιεύτηκε

στις

Με θέμα «Χάραξη στρατηγικής εν όψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου στο πλαίσιο της πανδημίας του COVID 19» πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη με πρωτοβουλία του Δημάρχου Θάσου, κ. Κυριακίδη.

Στην σύσκεψη παρευρέθηκαν ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Τουριστικής Προβολής του Δήμου Θάσου κ. Αλέξανδρος Γκάγκος, o Πρόεδρος του ΔΛΤΘ κ. Δημήτριος Μανίτσας, η Περιφερειακή Σύμβουλος Π.Ε Θάσου κα. Μαρία Πολυμέρου, ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Πρίνου κ. Αγγελόπουλος Θωμάς, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θάσου κ. Πάρης Παρασχούδης, ο Πρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Αναστάσιος Μπίλιας, ο Πρόεδρος Ενοικιαζόμενων Δωματίων ΑΜ-Θ κ. Μαρκιανός Ιωάννης, ο Ταμίας του Οργανισμού Τουρισμού Θάσου κ. Συνοδιάς Στέλιος και εκπρόσωποι των Ναυτιλιακών Εταιρειών.

Στην σύσκεψη αποφασίσθηκε:

Η από κοινού ενίσχυση και θωράκιση του Κέντρου Υγείας Πρίνου προκειμένου να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τυχόν περιστατικά COVID 19.
Η εξέταση της δυνατότητας εκ μέρους του Δήμου Θάσου για την προμήθεια θερμικής κάμερας για των έλεγχο των επιβατών – επισκεπτών κατά την είσοδό τους στην Θάσο.
Η συντονισμένη προβολή της Θάσου ως ενός ασφαλούς τουριστικού προορισμού.
Η εκ νέου συνάντηση μετά την δημοσίευση των πρωτοκόλλων από το Υπουργείο Υγείας για τα τουριστικά καταλύματα και τις τουριστικές επιχειρήσεις.
Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:

«Βρισκόμαστε μπροστά στην έναρξη μιας “διαφορετικής” τουριστικής περιόδου για την Θάσο. Η πρόθεσή μας είναι να συνεργαστούμε αρμονικά όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ώστε να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Εργαζόμαστε και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση αυτή».

kavalapress.gr

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΘΑΣΟΣ

Ο Δήμαρχος Θάσου για την ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης με αφορμή την ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων, δήλωσε: 

«Η 19η Μαΐου είναι ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων και για τις αλησμόνητες πατρίδες του Πόντου και της Μικράς Ασίας. Η εξόντωση του Ποντιακού Ελληνισμού από το τουρκικό καθεστώς ήταν μια απάνθρωπη εθνοκάθαρση. Αυτή είναι η ιστορική αλήθεια, η οποία δεν πρέπει να κρύβεται. Έχουμε χρέος και να θυμόμαστε και να παραδίδουμε την αλήθεια από γενιά σε γενιά. Η γνώση της ιστορίας μας βοηθά να κατανοήσουμε το παρόν και να προετοιμαστούμε για το μέλλον»

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

.

Menoume Spiti

Monopolio Delivery

Popular posts:

PABTEBOY ME GIATRO

Mladen Group 01

Mladen Group 02

Mladen Group 03

Mladen Group 04

Mladen Group 05

Mladen Group 06

Mladen Group 07

Mladen Group 08

Mladen Group 09

Mladen Group 10

Mladen Group 11

Mladen Group 12

Mladen Group 13

Mladen Group 14

Mladen Group 15

Mladen Group 16

Free Group 01

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ