ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Γιαννάκαρος | Μερικές φορές ένα όνομα ”κρύβει” μία μεγάλη παράδοση…

Κάποιες φορές υπάρχουν μυστικά , τα οποία τελικά όμως τα γνωρίζουν πολλοί… ‘Ενα από τα μυστικά λοιπόν του ”θησαυρού” του Βορείου Αιγαίου του νησιού της Λήμνου δηλαδή είναι το όνομα Γιαννάκαρος.

Ένα μυστικό λοιπόν στον τομέα της εστίασης που μετρά 50 χρόνια και ταξιδεύει από γενιά σε γενιά στο νησί του Ηφαίστου…

 

Η οικογένεια Γιαννάκαρος εδώ και 5 δεκαετίες έχει καταφέρει να κερδίσει τον σεβασμό των ντόπιων κατοίκων του νησιού αλλά και των επισκεπτών του.. Η ιστορία ξεκινάει απλά αλλά μαγικά, όταν ένας άνθρωπος απλά ξεκινάει με ένα μικρό καφενείο στην Λήμνο και σιγά – σιγά κατακτά τον ουρανίσκο όλου του νησιού με τις γεύσεις του… Μία παράδοση που δεν σταματά και ευχή όλων να μην σταματήσει ποτέ…

 

 

 

Το ΕΝΑ CHANNEL και το enanews.gr συναντά αυτή την φορά τον άνθρωπο που σηκώνει επάξια στις πλάτες του ένα ”βαρύ” όνομα για το νησί της Λήμνου τον κ. Νίκο Γιαννάκαρο στην παραλία του Κότσινα. Ο κ. Γιαννάκαρος λοιπόν, ένας άνθρωπος που μεγάλωσε στις κουζίνες των καταστημάτων εστίασης της οικογένειας, που πέρασε από όλα τα πόστα ενός καταστήματος (που σύμφωνα με τον προϊστάμενο του προσωπικού εξυπηρέτησης, ο κ. Νίκος Γιαννάκαρος ήταν ο πιο πεισματάρης σερβιτόρος του καταστήματος)  που ταξίδεψε ως την μακρινή Αυστραλία για να εξελιχθεί πάνω στην τέχνη της μαγειρικής και δούλεψε σε καταστήματα εστίασης και εκεί, τώρα ήρθε η δική του σειρά του για να είναι αυτός που θα συνεχίσει τα όνειρα του πρώτου με σεβασμό, αγάπη και ταπεινότητα…

Στη φωτογραφία ο ιδιοκτήτης του καταστήματος κ. Νίκος Γιαννάκαρος και η δημοσιογράφος Μαρία Παπάζογλου.

 

Το 2009 στην παραλία του Κότσινα μεταφέρει το δικό του όνειρο , την δική του προσπάθεια…Όταν η δημοσιογραφική μας ομάδα τον ρωτάει γιατί επέλεξε αυτό το σημείο η απάντηση ήταν απλή ”Πέρασα, στάθηκα ,το ερωτεύτηκα, το πίστεψα και απλά βρέθηκα εδώ…”

 

 

 

 

 

Έχοντας την δυνατότητα να φας, κυριολεκτικά με τα πόδια σου στη θάλασσα, απολαμβάνεις μια γευστική εμπειρία που πραγματικά σου μένει αξέχαστη…Ντόπιο μελίχλωρο τυράκι σε σαγανάκι ,χταποδάκι που μπορεί να γραφτεί στα ελληνικά λεξικά ως συνώνυμο της λέξης «τρυφερότης»,λεπτοκομμένα και αέρινα τηγανισμένα cheeps από κολοκυθάκι…, φλωμάρια με θαλασσινά μία από τις καλύτερες εκδοχές της γνωστής συνταγής «μακαρονάδα του ψαρά», είναι από τα πιο γνωστά πιάτα που μπορείτε να δοκιμάσετε…

 

 

Για το γευστικό ταξίδι λοιπόν που προσφέρει η συγκεκριμένη ομάδα αλλά και τον γαστρονομικό πλούτο που κρύβει υπήρξε και η τιμητική βράβευση και η κατάκτηση της πρώτης θέσης ως BEST SEA FOOD 2021…

 

Εμείς συναντήσαμε τον κ. Γιαννάκαρο και απλά ταξιδέψαμε μαζί του στην ιστορία της οικογένειας του αλλά και στις γεύσεις μίας οικογένειας που απλά ερωτεύτηκε την Λήμνο τελικά με όλες τις δυνάμεις της…

Το ηθικό δίδαγμα του γευστικού ταξιδιού στο κατάστημα του κ. Γιαννάκαρου είναι τελικά ότι…

‘Η επιτυχία δεν είναι το κλειδί για την ευτυχία. Η ευτυχία είναι το κλειδί για την επιτυχία…Αν αγαπάς αυτό που κάνεις, θα  πετύχεις…”

Herman Cain

Διεύθυνση Φωτογραφίας – Φωτογραφία | Γιάννης Ζάχαρης – ENA CHANNEL

Λήψεις | Γιάννης Ζάχαρης – ENA CHANNEL

Ρεπορτάζ | Μαρία Παπάζογλου Δημοσιογράφος – Αρχισυντάκτρια ENA CHANNEL

 

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version