Ρίχνουμε στο μίξερ τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το μαϊντανό, το βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι. Τα λιώνουμε στο μίξερ και μετά τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Ενδιάμεσα, βράζουμε νερό για τις βίδες.
Πλένουμε καλά το σπανάκι, τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια και τα ψιλοκόβουμε. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα λαχανικά μας με ελάχιστο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, ίσα-ίσα για να μαραθούν.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε τις βίδες να βράσουν και τις σουρώνουμε μόλις είναι έτοιμες.
Βάζουμε σε πιατέλα πρώτα τις βίδες, ρίχνουμε από πάνω τα λαχανικά.