Quantcast
Connect with us

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Λαζάνια με κολοκυθάκια και τυριά

Υλικά για 4-6 άτομα

Για τα λαζάνια

  • 50 γραμμάρια φέτα κομμένη σε κομματάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 4 κουταλιές της σούπας σταφίδες ξανθές
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 1/2 κουτί ψιλοκομμένο ντοματάκι
  • 1/2 φλιτζάνια μαϊντανό
  • αλάτι , πιπέρι
  • 1 κουτί λαζάνια
  • 4-5 μελιτζάνες χωρίς την φλούδα κομμένες σε κύβους
  • 5 μεγάλα κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους
  • 100 γραμμάρια ρεγκάτο τριμμένο
  • 100 γραμμάρια ανθότυρο κομμένο σε κύβους

Για τη σάλτσα

  • 1/2 κουτί χυμό ντομάτας
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 ποτηράκι κρασί λευκό
  • 1/2 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια

Εκτέλεση

Για τα λαζάνια

  1. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα λαζάνια για 5 λεπτά ίσα – ίσα να είναι λίγο μαλακά αλλά όχι και τελείως σκληρά. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε μια πιατέλα και τα λαδώνουμε καλά ένα – ένα για να μη κολλήσουν μεταξύ τους.
  2. Έπειτα σε ξύλο κοπής κόβουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια σε μικρούς κύβους και τηγανίζουμε ελαφρά. Μπορείτε και να τις ψήσετε στον φούρνο για 10 λεπτά στους 180 στον αέρα.
  3. Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το σκόρδο και προσθέτουμε τα ντοματάκια, αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε για 2-3 λεπτά σε σιγανή φωτιά.
  4. Ρίχνουμε μετά τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τις σταφίδες ανακατεύουμε για λίγο.
  5. Μόλις κρυώσει, ρίχνουμε το αυγό χτυπημένο, τα τυριά, την φρυγανιά και τον μαϊντανό και τα ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.

Για τη σάλτσα

  1. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και σβήνουμε με το κρασί.
  2. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και προσθέτουμε τα ντοματάκια και τον χυμό ντομάτας. Βράζουμε την σάλτσα μας για 10 λεπτά.
  3. Περιχύνουμε με την σάλτσα και ρίχνουμε νερό αν χρειάζεται έτσι ώστε να σκεπαστούν τα λαζάνια.
  4. Κλείνουμε με αλουμινόχαρτο το πυρέξ πολύ καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω και κάτω για 30 λεπτά.

Click to comment

Απάντηση

ΓΥΝΑΙΚΑ

Εύκολη γαλλική κρεμμυδόσουπα

Εξαιρετική γεύση, απλότητα στην προετοιμασία…

Υλικά

  • 1/2 φλ. τσαγιού ανάλατο βούτυρο
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 4 φλ. τσαγιού κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
  • 5 φλ. τσαγιού ζωμό βοδινού κρέατος
  • 2 κ. σ. ξηρό σέρι
  • 1 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι
  • 1 πρέζα αλάτι και πιπέρι για γεύση
  • 4 φέτες ψωμί γαλλικής μπαγκέτας
  • 4 φέτες τυρί προβολόνε
  • 2 φέτες ελβετικό τυρί, σε κύβους
  • τσαγιού

Εκτέλεση

Βήμα 1
Λιώστε το βούτυρο με το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια στο βούτυρο και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα.
Βήμα 2
Προσθέστε το ζωμό βοδινού κρέατος, το σέρι και το θυμάρι. Αλατοπιπερώστε και αφήστε να σιγοβράσει για 30 λεπτά.
Βήμα 3
Εντωμεταξύ, προθερμάνετε το γκριλ του φούρνου.
Βήμα 4
Μεταφέρετε τη σούπα σε μπολ σερβιρίσματος που είναι κατάλληλα για φούρνο και τοποθετήστε από μία φέτα ψωμί πάνω στο καθένα (το ψωμί μπορεί να σπάσει σε κομμάτια αν προτιμάτε).
Βήμα 5
Στρώστε σε κάθε φέτα ψωμιού μια φέτα προβολόνε, 1/2 φέτα ελβετικό τυρί σε κύβους και 1 κουταλιά της σούπας παρμεζάνα.
Βήμα 6
Τοποθετήστε τα μπολ σε ένα ταψί και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι το τυρί να φουσκώσει και να ροδίσει ελαφρώς, 2 έως 3 λεπτά.
Βήμα 7
Σερβίρετε ζεστή και απολαύστε!

Continue Reading

ΓΥΝΑΙΚΑ

Εύκολο κέικ πορτοκαλιού της μαμάς

Αρωματικό και λαχταριστό…

Υλικά

  • 2 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 2 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 φλ. τσαγιού λάδι
  • 1 1/4 φλ. τσαγιού φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
  • Ξύσμα πορτοκαλιού από 3- 4 πορτοκάλια
  • 1 κ. γλ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώστε μία φόρμα για κέικ.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και αφήστε τα στην άκρη.
Βήμα 3
Χτυπήστε τα αυγά και τη ζάχαρη στο μίξερ σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να ομοιγενοποιηθούν, περίπου 5 λεπτά. Σε χαμηλή ταχύτητα και με το μίξερ σε λειτουργία, προσθέστε σιγά σιγά το λάδι μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέστε το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίστε να χτυπάτε αργά. Προσθέστε το μείγμα αλευριού και χτυπήστε με το σύρμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Μην αναμειγνύετε υπερβολικά.
Βήμα 4
Αδειάστε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε για 50- 60 λεπτά μέχρι μια οδοντογλυφίδα που εισάγετε στο κέντρο του κέικ να βγαίνει καθαρή.
Βήμα 5
Εάν η κορυφή ροδίσει γρήγορα κατά το ψήσιμο, καλύψτε το κέικ με αλουμινόχαρτο.
Βήμα 6
Αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς σε μια σχάρα και απολαύστε.

Continue Reading

ΓΥΝΑΙΚΑ

Κοτόπουλο με γλάσο μελιού

Ελαφρύ γεύμα που όλοι θα απολαύσουν..

Υλικά

  • 2 μισά στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκαλα, κομμένα σε μέγεθος μπουκιάς
  • 1/4 φλ. τσαγιού μέλι
  • 2 κ. σ. σάλτσα σόγιας
  • 1/8 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
  • 1 1/2 κ. σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ανακατέψτε το μέλι, τη σάλτσα σόγιας και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού σε ένα μπολ και αφήστε τα στην άκρη.
Βήμα 2
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, σοτάρετε και μαγειρέψτε το κοτόπουλο στο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσει ελαφρά, περίπου 5 λεπτά.
Βήμα 3
Ρίξτε το μείγμα μελιού στο τηγάνι. Συνεχίστε να μαγειρεύετε και να ανακατεύετε μέχρι το κοτόπουλο να μην είναι πλέον ροζ στο κέντρο και η σάλτσα να πήξει, περίπου 5 λεπτά ακόμα.

Βήμα 4

Σερβίρετε ζεστό και απολαύστε!

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en