ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Υφυπουργός Ανάπτυξης Ν. Παπαθανάσης | «Έχουμε εντολή να ακούμε τα προβλήματα στην πηγή τους»

«Έχουμε εντολή από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να ακούμε τα προβλήματα στην πηγή τους, μέσα στα εργοστάσια». Σε αυτό το μήνυμα του υφυπουργού Ανάπτυξης Νίκου Παπαθανάση ανταποκρίνεται και η περιοδεία του υφυπουργού στον Έβρο, με incognito συναντήσεις και στο νομό Ροδόπης.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο υφυπουργός πλέον άκουσε τα προβλήματα άρα η περίοδος χάριτος τελείωσε.

«Θέλουμε ισχυρή ανάπτυξη»
Ο υφυπουργός επισκέφτηκε κατά σειρά τους Μύλους Θράκης (Αλεξανδρούπολη) εργοστάσιο που χαρακτήρισε «υποδείγμα βιομηχανίας» που «τιμά την περιοχή», την Dasteri ΑΕ (Αλεξανδρούπολη) για την οποία παρατήρησε ότι έχει «εξαγωγές σε 50 χώρες» και από την οποία έκανε την γενικότερη αποστροφή: «Συζητήσαμε για τα προβλήματα των βιομηχανιών της Θράκης. Η εταιρεία Dasteri ΑΕ με καινοτομία, εξωστρέφεια και νέες επενδύσεις στηρίζει την ισχυρή ανάπτυξη που θέλουμε». Και την Πρίσμα Ηλεκτρονικά για την οποία θυμήθηκε ότι «τιμήθηκε με χρυσό βραβείο από τη CERN» και «στηρίζει τις επιτυχίες της στην έρευνα και ανάπτυξη».

Η περιοδεία του συνεχίστηκε στη Ροδόπη, όπου ανέπτυξε επαφές στα εργοστάσια της Ζυθοποιίας Μακεδονίας – Θράκης (Βεργίνα) και στα Αχαϊκά Πλαστικά στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής, όπου τόνισε «τη σημασία ενίσχυσης της βιομηχανίας στη Ροδόπη».

Εκεί έγινε δέκτης υπομνημάτων από τους δημάρχους Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη και Μαρωνείας – Σαπών Ντίνο Χαριτόπουλο.

Κατά την επίσκεψή του, ο υφυπουργός αναφέρθηκε στην στόχευση της κυβέρνησης να δημιουργήσει φιλικό περιβάλλον για επενδύσεις, εστιάζοντας σε διατάξεις που θα προωθηθούν σχετικά με τις αδειοδοτήσεις και τις εγγυητικές επιστολές. Παράλληλα γνωστοποίησε ότι ένα μεγάλο μέρος κονδυλίων έχει σχεδιαστεί να προωθηθεί προς την ανάπτυξη της βιομηχανίας, κάνοντας αναφορά στο γεγονός ότι η βιομηχανία των Περιφερειών αποτελεί στόχο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έκλεισε την τοποθέτησή του προτείνοντας στους επιχειρηματίες να είναι σε ετοιμότητα για υποβολή προτάσεων καθώς θα ακολουθήσει πλήθος προσκλήσεων το επόμενο διάστημα.

Χριστόδουλος Τοψίδης: «Να τακτοποιηθεί το 12%»
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης καλωσόρισε τον υφυπουργό και στην συνέχεια έκανε αναφορά σε καίρια ζητήματα που ταλανίζουν το επιχειρηματικό περιβάλλον. Πιο συγκεκριμένα, ζήτησε να τακτοποιηθεί το ζήτημα της κατάργησης της επιδότησης κόστους εργασίας 12%, υποστηρίζοντας ότι το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων αυτών θα ξαναγυρίσουν στο κράτος και στις τράπεζες για εξυπηρέτηση των υποχρεώσεων. Επίσης αναφέρθηκε στην ανάγκη για μεταφορικό ισοδύναμο για όλη την περιοχή καθώς τα μεταφορικά κόστη καθιστούν τα τοπικά προϊόντα μη ανταγωνιστικά. Ανάμεσα στις τοποθετήσεις αυτές που ξεχώρισαν ήταν η εστίαση και ενίσχυση της έρευνας και η ανάγκη για την σύνδεση των επιχειρήσεων με τον πρωτογενή τομέα και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Ντ. Χαριτόπουλος: «Σύνδεση ΒΙΟΠΑ Σαπών με το φυσικό αέριο»
Ο δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών ανέδειξε στον υφυπουργό ότι οι Σάπες «διαθέτουν Βιομηχανικό Πάρκο και κατέχουν το 82% της Βιομηχανικής Περιοχής Κομοτηνής». Συγχρόνως, ο κος Χαριτόπουλος παρέδωσε στον υφυπουργό υπόμνημα με το οποίο καταθέτει αιτήματα και προτάσεις για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας της Θράκης όπως η ανάγκη αύξησης των μέτρων πάταξης του παρεμπορίου και του λαθρεμπορίου και την καταβολή του 12% της ενίσχυσης του εργοδοτικού κόστους των επιχειρήσεων.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version