Quantcast
Connect with us

ΕΒΡΟΣ

Περιοδεία του Υφυπουργού Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρου Καράογλου στον Έβρο

O Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Θεόδωρος Καράογλου είχε σειρά διαδοχικών συναντήσεων με φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.

Περιοδεία στον Έβρο πραγματοποίησε την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020 ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Θεόδωρος Καράογλου. Ο Υφυπουργός είχε σειρά διαδοχικών συναντήσεων με αυτοδιοικητικούς φορείς, με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου και εκπροσώπους βιομηχανιών της περιοχής, καθώς και με τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνό.

Στις συναντήσεις με τους αυτοδιοικητικούς φορείς ο κ. Καράογλου κατέγραψε το κοινό αίτημα των Δημάρχων να ενισχυθούν οι τεχνικές υπηρεσίες των Δήμων με προσωπικό προκειμένου, εν όψει του νέου κοινοτικού πλαισίου στήριξης 2021-2027, να υπάρξει ωριμότητα μελετών για την υλοποίηση των μεγάλων έργων. Επίσης, άλλα ζητήματα που τέθηκαν ήταν το δημογραφικό, η διασυνοριακότητα της περιοχής, οι δυνατότητες αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Θράκης, η βελτίωση του οδικού δικτύου, η ενίσχυση των υποδομών, η ανάγκη στήριξης των επιχειρήσεων, καθώς και τα προβλήματα που προκύπτουν από τις πλημμύρες.

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Θεόδωρος Καράογλου επισκέφθηκε τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Δημήτρη Πέτροβιτς.

Ο κ. Πέτροβιτς παρουσίασε αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ακριτικός Έβρος, καθώς και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής.

Σχετικά με το ζήτημα της αποβιομηχάνισης και της διαρροής πόρων προς τις γειτονικές χώρες, ο κ. Καράογλου δήλωσε ότι είναι ένα θέμα σοβαρό που πρέπει να εξεταστεί ενδελεχώς. Αναφορικά με τις μεταναστευτικές ροές, επιβεβαίωσε ακόμη μια φορά ότι στη Θράκη δεν θα υπάρξει κλειστή δομή φύλαξης, ενώ υπογράμμισε την ανακούφιση που θα προσφέρουν οι 400 συνοριοφύλακες που θα ενισχύσουν το Νομό σε λίγο καιρό. Τέλος, ο Υφυπουργός τόνισε ότι θα δοθεί μια μεγάλη ανάσα στην περιοχή με την ανάπτυξη του λιμένος Αλεξανδρούπολης.

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Θεόδωρος Καράογλου επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Γιάννη Ζαμπούκη στο γραφείο του στο Δημαρχείο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν καίρια θέματα που απασχολούν τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και χρήζουν άμεσης λύσης, μεταξύ των οποίων η έλλειψη δεξαμενών καυσίμων στον κρατικό αερολιμένα «Δημόκριτος», γεγονός που αποτρέπει τις πτήσεις τσάρτερ να το προσεγγίσουν, η ανάγκη αναβάθμισης και ενίσχυσης με προσωπικό και εξοπλισμό του Τελωνείου των Κήπων και η επίσπευση των διαδικασιών υλοποίησης της ανατολικής περιφερειακής οδού Αλεξανδρούπολης. Επίσης, ο κ. Ζαμπούκης αναφέρθηκε στην ανάγκη εξασφάλισης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σαμοθράκης καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου ακόμη και με άλλους προορισμούς προκειμένου το νησί να επανακάμψει και να απεγκλωβιστεί από το καθεστώς της απομόνωσης.

Με το πέρας της συνάντησης ο κ. Καράογλου δήλωσε: «Είχα τη δυνατότητα να ενημερωθώ από τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης για μια σειρά ζητημάτων και προβλημάτων που απασχολούν τον όμορφο και πολύ μεγάλο Δήμο της Αλεξανδρούπολης και κυρίως για τους στόχους, για το πρόγραμμα, για τις προοπτικές αντιμετώπισης των προβλημάτων αυτών. Είμαι αισιόδοξος και πιστεύω ότι με την καλή συνεργασία, που τη θεωρώ δεδομένη σε όλα τα επίπεδα ξεκινώντας από τον Δήμο, την Περιφέρεια, το Υπουργείο Εσωτερικών – Τομέας Μακεδονίας και Θράκης και γενικότερα με την Κυβέρνηση τα ζητήματα αυτά θα αντιμετωπιστούν και ένα καλύτερο, ένα ευοίωνο μέλλον για την Αλεξανδρούπολη, για τον Έβρο συνολικά, μπορεί να ανατείλει. Εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε, να προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό και πιστεύουμε ότι μόνο ενώνοντας δυνάμεις μέσα από συνεργασίες μπορούμε να πετύχουμε το θεμιτό αποτέλεσμα που θα είναι προς όφελος και των πολιτών της περιοχής αλλά κυρίως συνολικά της χώρας μας».

Από την πλευρά του ο κ. Ζαμπούκης ανέφερε: «Όπως είπε ο κ. Υπουργός, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να σχεδιάσουμε και να περάσουμε πλέον από τις ιδέες και τη θεωρία στην εφαρμογή. Ξεκίνησε μεν εθιμοτυπικά και θετικά η συζήτησή μας, φαντάζομαι όμως ότι με το πέρας του χρόνου και όταν θα συστηνόμαστε ως Δήμος Αλεξανδρούπολης στον Υπουργείο που εποπτεύει ο κ. Υπουργός, θα έχουμε θετικές εξελίξεις και αισιόδοξα μηνύματα πολύ σύντομα, διότι είναι μεγάλα τα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή μας και είναι νευραλγικά ως προς την υλοποίησή τους. Γιατί η επίλυση των συγκεκριμένων προβλημάτων θα δώσει νότες αισιοδοξίας όχι μόνο στον επιχειρηματικό και τουριστικό κόσμο αλλά γενικότερα στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, της Αλεξανδρούπολης αλλά και όλης της Θράκης».

Τον Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Θεόδωρο Καράογλου υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου κ. Χριστόδουλος Τοψίδης. Ο κ. Τοψίδης καλωσόρισε τον Υπουργό και στην συνέχεια έκανε αναφορά σε θετικά αποτελέσματα και σε καίρια ζητήματα που ταλανίζουν το τοπικό επιχειρηματικό περιβάλλον. Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην διάκριση του Επιμελητηρίου σε πρόσφατη έρευνα της Παγκόσμιας Τράπεζας και το θετικό ισοζύγιο εγγραφών διαγραφών επιχειρήσεων το 2019, όπου μετά από χρόνια αυξήθηκαν οι ιδρύσεις μεταποιητικών επιχειρήσεων.

Αναφορικά με τα προβλήματα εστίασε στην ανάγκη να τακτοποιηθεί το ζήτημα της αποπληρωμής της επιδότησης κόστους εργασίας 12% και στην ανάγκη για μεταφορικό ισοδύναμο για όλη την περιοχή, καθώς τα μεταφορικά κόστη καθιστούν τα τοπικά προϊόντα μη ανταγωνιστικά. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην υποστελέχωση του Τελωνείου Αλεξανδρούπολης επισημαίνοντας ότι η γεωπολιτική θέση της πόλης σε συνάρτηση με την μελλοντική ιδιωτικοποίηση του Λιμένα και τις επενδύσεις σε υγροποιημένο αέριο, θα μετεξελίξουν προοδευτικά την περιοχή σε ενεργειακό και οικονομικό κόμβο, καθιστώντας την στελέχωση του τελωνείου επιτακτική ανάγκη.

Χαρακτήρισε επίσης απαραίτητη την αναβάθμιση των κτιριακών και υλικοτεχνικών υποδομών των Τελωνείων των Κήπων και των Καστανεών, σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα, κάνοντας ειδική αναφορά στην αναβάθμιση του Τελωνείου στις Καστανιές και των διοικητικών του υπηρεσιών ώστε να είναι εφικτή η εξυπηρέτηση και των εμπορικών συναλλαγών. Ανάμεσα στις τοποθετήσεις του Προέδρου του Επιμελητηρίου Έβρου, αυτή που ξεχώρισε ήταν η εστίαση και ενίσχυση της έρευνας και η ανάγκη για την σύνδεση των επιχειρήσεων με τον πρωτογενή τομέα και τα Πανεπιστημιακά ιδρύματα, όπου ενημέρωσε τον Υφυπουργό για την έναρξη λειτουργίας θερμοκοιτίδας επιχειρηματικότητας από το Επιμελητήριο Έβρου εντός του 2020.

Ο Υφυπουργός συνεχάρη τον Πρόεδρο για την διάκριση και αναφέρθηκε στην στόχευση της Κυβέρνησης να δημιουργήσει φιλικό περιβάλλον για επενδύσεις, με σταθερό φορολογικό νόμο. Επίσης έκανε αναφορά στο γεγονός ότι ήδη έχει επιτευχθεί από τη Κυβέρνηση μείωση του φόρου μερισμάτων και των κρατήσεων. Παράλληλα γνωστοποίησε ότι ο στόχος της Κυβέρνησης είναι να μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα με στόχο να επενδύσει στη δημιουργία ευνοϊκότερου περιβάλλοντος για επιχειρήσεις και στο κοινωνικό κράτος. Ολοκλήρωσε την τοποθέτηση του με ειδική αναφορά στην ανάγκη να αναβαθμιστεί το Τελωνείο Κήπων και ζήτησε στο σύντομο μέλλον να οργανωθεί σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Έβρου ένα πρόγραμμα επίσκεψης στις επιχειρήσεις της περιοχής.

Με το πέρας της συνάντησης ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου παρέδωσε υπόμνημα με αναπτυξιακές προτάσεις και πολιτικές για την Π.Ε. Έβρου συνοδευόμενο από ειδικό παράρτημα κλαδικών προτάσεων .

Ακολούθως ο κ. Καράογλου συμμετείχε και σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, παρουσία εκπροσώπων βιομηχανιών της περιοχής. Σε αυτήν, όσοι πήραν το λόγο επικεντρώθηκαν στους τρόπους στήριξης του κόστους λειτουργίας των επιχειρήσεων, την ενίσχυση της πράσινης οικονομίας και της αναβάθμισης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος στη Θράκη.

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Θεόδωρος Καράογλου επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Σουφλίου κ. Παναγιώτη Καλακίκο.

Ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του ενημέρωσαν τον Υφυπουργό για τις ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Σουφλίου.

Ο Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου επισκέφθηκε στο Επισκοπείο Διδυμοτείχου, τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό. Κατά την συνάντηση συζητήθησαν κοινού ενδιαφέροντος θέματα, που αφορούν την παραμεθόριο περιοχή του Κεντρικού και Βορείου Έβρου.

Ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να συγχαρεί τον Υπουργό επί τη αναλήψει των καθηκόντων του, να του μεταφέρει την αγωνία του για τα προβλήματα της περιοχής και να του ευχηθεί επιτυχία στο έργο του.

Alexandroupoli Online

Click to comment

Απάντηση

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Πιερρακάκης από Αλεξανδρούπολη | Πιστεύουμε στα περιφερειακά πανεπιστήμια

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες της 105ης Συνόδου των Πρυτάνεων, στην οποία παρέστη ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Η δέσμευση της κυβέρνησης για στήριξη του ΔΠΘ και για λόγους εθνικούς και για λόγους ακαδημαϊκούς μετουσιώθηκε με τον τελευταίο νόμο για την ανώτατη εκπαίδευση, τον οποίο φέραμε στην ελληνική Βουλή. Πιστεύουμε βαθιά στο Δημοκρίτειο, πιστεύουμε βαθιά στα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια, στα ελληνικά περιφερειακά πανεπιστήμια», δήλωσε από την Αλεξανδρούπολη ο υπουργός.

Αναφορικά με την ατζέντα της πολύωρης συζήτησης, που είχε με τους πρυτάνεις, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημείωσε πως εξετάστηκε μία σειρά από πρόσθετες ρυθμίσεις και ενέργειες για την περαιτέρω μείωση της γραφειοκρατίας, ώστε να δοθεί στα πανεπιστήμια η δυνατότητα να αναπτυχθούν γρηγορότερα και καλύτερα διεθνώς. «Σ’ αυτό το πλαίσιο της διαρκούς συζήτησης και της διαρκούς ώσμωσης με τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια θα περιμένουμε περαιτέρω προτάσεις από τη Σύνοδο των Πρυτάνεων για πρόσθετες ενέργειες, που τα πανεπιστήμιά μας θα κληθούν να κάνουν κι εμείς θα κληθούμε να νομοθετήσουμε στο επόμενο διάστημα», είπε ο κ. Πιερρακάκης.

 

Continue Reading

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά

Τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά υποδέχτηκε στο γραφείο του στο Νομαρχείο της Αλεξανδρούπολης ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης. Αυτή ήταν η πρώτη συνάντηση του κ. Περιφερειάρχη με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, από την στιγμή που ανέλαβε τη Διοίκηση της Περιφέρειας, ωστόσο τόσο ο ίδιος, όσο και ο κος Σχοινάς εξέφρασαν την επιθυμία να επαναληφθεί.

Ο κ. Τοψίδης παρουσίασε ενώπιον του κου Σχοινά το προφίλ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, περιγράφοντας με αδρές γραμμές τον σχεδιασμό της Διοίκησης για την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής, υπογραμμίζοντας την προσπάθεια που γίνεται ώστε η επιδιωκόμενη ανάπτυξη να είναι ισόρροπη μεταξύ των Περιφερειακών Ενοτήτων και ανάλογη με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε μίας.

Παράλληλα ο κ. Περιφερειάρχης σημείωσε την ανάγκη να παραμένει αυξημένο το αίσθημα ασφάλειας στον Έβρο και την ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τη συνεργεία και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς η ΠΑΜΘ αποτελεί το σύνορό της.

Ο κος Σχοινάς από την πλευρά του εξέφρασε την ιδιαίτερη εκτίμηση που τρέφει για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και είπε χαρακτηριστικά ότι «στην Θράκη τέμνονται όλες οι ανθρωποκεντρικές πολιτικές» που ως εκ της θέσης του υπηρετεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή της οποίας είναι Αντιπρόεδρος.

Επεσήμανε για άλλη μία φορά το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ως εκ του ρόλου της ενισχύει την αναπτυξιακή προοπτική των κρατών – μελών και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσει, ενώ παρατήρησε ότι η αναπτυξιακή προοπτική της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι πλέον διακριτή.

Για τον κ. Μαργαρίτη Σχοινά, αυτή ήταν η τέταρτη επίσκεψή του στην Θράκη με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Continue Reading

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» | Δωρεάν Δράσεις Ολιστικής Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Παρέμβασης για τη σχολική κοινότητα της Αλεξανδρούπολης

Δωρεάν Δράσεις Ολιστικής Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Παρέμβασης για τη σχολική κοινότητα της Αλεξανδρούπολης από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και το Εργαστήριο Προηγμένων Μαθησιακών Τεχνολογιών στη Δια Βίου και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση (Ε.ΔΙ.Β.Ε.Α) του Παιδαγωγικού Τμήματος Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Κρήτης

  • Δράσεις Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης
  • Δωρεάν Προληπτικές Ιατρικές και Οδοντιατρικές Εξετάσεις για Παιδιά
  • 15 – 19 Απριλίου 2024, Πάρκο Ανεξαρτησίας Αλεξανδρούπολης

Από τη Δευτέρα 15 έως και την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και το Εργαστήριο Προηγμένων Μαθησιακών Τεχνολογιών στη Δια Βίου και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση (Ε.ΔΙ.Β.Ε.Α) του Παιδαγωγικού Τμήματος Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Κρήτης θα βρίσκονται στην Αλεξανδρούπολη, για να υλοποιήσουν από κοινού Δωρεάν Ολιστικές Δράσεις, για μικρούς και  μεγάλους.

Οι Ολιστικές Δράσεις περιλαμβάνουν εκπαιδευτικές και επιμορφωτικές δράσεις σε κρίσιμους τομείς που αφορούν τη ζωή και τα δικαιώματα των παιδιών στο πλαίσιο Συμφώνου Συνεργασίας του Οργανισμού με το Ε.ΔΙ.Β.Ε.Α αλλά και δράσεις προληπτικής Ιατρικής/Οδοντιατρικής που υλοποιούνται στο πλαίσιο της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής / Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» που υλοποιεί ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από το 2002,  με την αρωγή του ΟΠΑΠ.

Οι δράσεις στην Αλεξανδρούπολη υλοποιούνται με τη στήριξη πολλών φορέων που ενώνουν τις δυνάμεις τους και συγκεκριμένα πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας & Θράκης, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, το Δήμο Αλεξανδρούπολης, τον Ιατρικό Σύλλογο Έβρου, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Έβρου και το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Στο πλαίσιο της δράσης, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Αλεξανδρούπολης θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε:

  • Δράσεις Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης και συγκεκριμένα στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Ασφαλής και Δημιουργική Πλοήγηση στο Διαδίκτυο».

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες να εξερευνήσουν βιωματικά τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους στο διαδικτυακό περιβάλλον, ενισχύοντας την κριτική τους σκέψη και αναπτύσσοντας αντανακλαστικά ανάληψης πρωτοβουλίας, ευθύνης και δράσης για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων. Ο ψηφιακός και ο πραγματικός κόσμος, έχουν ισοδύναμη θέση στο πλαίσιο του προγράμματος. Από δραστηριότητες που προσκαλούν τα παιδιά να συνεργαστούν, να ανακαλύψουν και να σκεφτούν κριτικά γύρω από θέματα του ψηφιακού κόσμου, όπως είναι τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και η προστασία τους, σε δραστηριότητες δημιουργίας με χειροπιαστά υλικά και δράσης στον πραγματικό κόσμο, τα παιδιά ενθαρρύνονται να διατηρούν μια ισορροπημένη και δημιουργική σχέση ανάμεσα στην ψηφιακή και πραγματική ζωή, αξιοποιώντας στοιχεία του πραγματικού κόσμου στον ψηφιακό και αντίστροφα. Μεθοδολογικά, το πρόγραμμα βασίζεται στη διερευνητική μάθηση, τη συνεργασία σε ομάδες, το παιχνίδι, καθώς επίσης τη δημιουργία με χρήση εργαλείων από τον ψηφιακό και τον πραγματικό κόσμο.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και του Εργαστηρίου Προηγμένων Μαθησιακών Τεχνολογιών στη Δια Βίου και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (Ε.ΔΙ.Β.Ε.Α) του Παιδαγωγικού Τμήματος Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί από την επιστημονική ομάδα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με την καθοδήγηση και με την παιδαγωγική επιμέλεια του Εργαστηρίου Προηγμένων Μαθησιακών Τεχνολογιών στη Δια Βίου και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (Ε.ΔΙ.Β.Ε.Α) του Παιδαγωγικού Τμήματος Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Κρήτης και υλοποιείται στο πλαίσιο Συμφώνου Συνεργασίας που έχουν υπογράψει οι δύο φορείς, δεσμευόμενοι για από κοινού ανάπτυξη τεχνολογικών εργαλείων και παιδαγωγικών προσεγγίσεων που θα επιφέρουν λύσεις σε ζητήματα που απασχολούν τα παιδιά και τους νέους σήμερα και θα μιλούν στη γλώσσα των παιδιών, ώστε να προλάβουν σοβαρές καταστάσεις, όπως είναι η κακοποίηση, ο εκφοβισμός, η ασφάλεια στο διαδίκτυο κ.λπ.

Το πρόγραμμα υλοποιείται στο 1ο Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ο οποίος θα βρίσκεται σταθμευμένος στο: Πάρκο Ανεξαρτησίας Αλεξανδρούπολης.

Ημερομηνίες & Ώρες: Δευτέρα 15 έως Παρασκευή 19 Απριλίου, 09:00π.μ.–17:00μ.μ. για τη συμμετοχή σχολικών ομάδων μαθητών/τριών και 17:30 – 19:30 μ.μ. για τη συμμετοχή ομάδων ενηλίκων (γονέων/κηδεμόνων ή/και εκπαιδευτικών)

Πληροφορίες και ραντεβού:

Για τις επισκέψεις των σχολικών ομάδων, καθώς επίσης των ενηλίκων (ατομικά ή ομαδικά), ο συντονισμός γίνεται σε απευθείας επικοινωνία με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Δήμου Αλεξανδρούπολης τηλ. 6933093794, 2551053043 και 2551022111.

  • Δωρεάν Προληπτικές Ιατρικές και Οδοντιατρικές Εξετάσεις για Παιδιά, στο πλαίσιο της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής / Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» που υλοποιεί ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από το 2002.

Η Δράση διοργανώνεται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνεργασία με την 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας & Θράκης, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, το Δήμο Αλεξανδρούπολης, τον Ιατρικό Σύλλογο Έβρου, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Έβρου, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, και υλοποιείται με την αρωγή του ΟΠΑΠ.

Για την υλοποίηση της Δράσης «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα διαθέσει το Κινητό Πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» του Οργανισμού, στον οποίο καθημερινά θα βρίσκονται εθελοντικά Οδοντίατροι, Παιδίατροι, Οφθαλμίατροι, ΩΡΛ καθώς και εξειδικευμένο προσωπικό του Οργανισμού.

Οι Ιατροί και οι Οδοντίατροι που εθελοντικά συμμετέχουν στο προληπτικό πρόγραμμα θα εξετάσουν δωρεάν όλα τα παιδιά που θα επισκεφτούν το Κινητό Πολυϊατρείο «Ιπποκράτης».

Παράλληλα, θα γίνεται ενημέρωση σε κάθε παιδί και στον συνοδό του για την κατάσταση της υγείας του εξεταζόμενου και για τη σημασία της πρόληψης, παραδίδοντάς του και Ατομικό Δελτίο Εξέτασης.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποιεί προληπτικές ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις σε όλα τα παιδιά, με έμφαση σε όσα ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρικά κέντρα, βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό ή λόγω οικονομικών/άλλων δυσκολιών και δεν έχουν κατάλληλη ιατρική παρακολούθηση και φροντίδα. Από την έναρξη της δράσης (2002) μέχρι σήμερα έχουν υποστηριχθεί 163.116 παιδιά. Το Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής και Οδοντιατρικής λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας, βάσει μνημονίων συνεργασίας που έχει υπογράψει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τα ως άνω Υπουργεία, και σε συνεργασία πάντα με περιφερειακούς και τοπικούς φορείς και συλλόγους, με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας «ΟΠΑΠ Στη Γειτονιά», ο ΟΠΑΠ σε συνεργασία με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιούν Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», προσφέροντας δωρεάν εξετάσεις σε παιδιά με τη συνεργασία των κατά τόπους Ιατρικών και Οδοντιατρικών Συλλόγων και των τοπικών φορέων.

Το Πρόγραμμα υλοποιείται με τα σύγχρονα Κινητά Πολυϊατρεία Προληπτικής Ιατρικής του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», τα οποία επισκέπτονται Περιφέρειες σε ολόκληρη τη χώρα.

Ημερομηνίες & Ώρες: Δευτέρα 15 έως Παρασκευή 19 Απριλίου, 09:00π.μ.–17:00μ.μ.

Πληροφορίες και ραντεβού: Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης  Δήμου Αλεξανδρούπολης, τηλ. 6933093794, 2551053043 και 2551022111

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en