Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τζιτζικώστας | Χιλιάδες μακεδονικά προϊόντα βρίσκονται στον αέρα

Published

on

«Όραμά μας να χτίσουμε μια σύγχρονη και ανθρώπινη Κεντρική Μακεδονία» δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και εξηγεί: «Σύγχρονη με νέες επενδύσεις, με δυναμική και εξωστρεφή επιχειρηματικότητα, με καινοτομία, με χώρο δημιουργίας και θέσεις εργασίας για τους νέους ανθρώπους, με υψηλού επιπέδου έρευνα στα πανεπιστήμια, με ισχυρό πρωτογενή τομέα και ένα σύγχρονο δίκτυο υποδομών που υποστηρίζει τις εξαγωγές, το εμπόριο, τον τουρισμό, την εφοδιαστική αλυσίδα, την εξωστρέφεια».

Σε ερώτηση για το πόσο θα επηρεάσει η Συμφωνία των Πρεσπών την ψήφο των πολιτών υπογραμμίζει ότι η συμφωνία θα επηρεάσει για πολύ καιρό την Ελλάδα. «Είναι μια επικίνδυνη και εθνικά επιζήμια συμφωνία, που θα την βρούμε μπροστά μας και τώρα και στο μέλλον. Και πέρα από τους σοβαρούς κινδύνους στα εθνικά θέματα που προκαλεί η αναγνώριση στη γειτονική χώρα, συνδυαστικά «μακεδονικής» γλώσσας, ταυτότητας και ονόματος, βιώνουμε ήδη και έναν οικονομικό και επιχειρηματικό εφιάλτη, καθώς χιλιάδες μακεδονικά προϊόντα βρίσκονται στον αέρα, γεγονός που πλήττει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, τις εξαγωγές και την οικονομία του τόπου» τονίζει ο κ. Τζιτζικώστας.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΚΕ | Φτάνει πια η κοροϊδία για το πάρκινγκ της Ροδόπης

Published

on

ΠΡΟΣ: ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ κ. Κ. ΠΕΦΑΝΗ

ΚΟΙΝ.: 1. ΔΗΜΑΡΧΟ κ. Θ. ΜΟΥΡΙΑΔΗ

  1. ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ

ΘΕΜΑ: «ΠΑΡΚΙΝΓΚ-ΦΤΑΝΕΙ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ»

κ. Πρόεδρε,

Πολύ κλάμα πέφτει τελευταία για τους χώρους στάθμευσης στην πόλη μας. Βέβαια κουβέντα δε γίνεται συνολικά για το κυκλοφοριακό χάος στην πόλη στο κέντρο και στις συνοικίες. Ένα χάος και ασχήμια που προέκυψε από την άναρχη ανοικοδόμηση, η οποία μαζί με την εμπορευματοποίηση της γης και την αντιπαροχή, δημιούργησαν μία πόλη από στολίδι σε φυσική ομορφιά, σε εφιάλτη για τους κατοίκους της.  

Για τίποτε από τα παραπάνω δε γίνεται λόγος από τις παρατάξεις και τα κόμματα που τις στηρίζουν και για το χάλι που έχουν δημιουργήσει διαχρονικά στην πόλη.

Μόνο το κλάμα τους ακούγεται:  

Τι θα γίνει τώρα που έκλεισε το παρκινγκ για την κυκλοφορία στο κέντρο; Τι θα γίνει αν κλείσουν κι άλλα; Άλλωστε, απ’ ότι λένε, κανένα δεν είναι νόμιμο! Βέβαια δεν μπαίνουν στον κόπο να μας πουν, είναι «νόμιμο» να βρίσκονται όλες οι δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες στο κέντρο της πόλης με αποτέλεσμα να αναγκάζονται οι δημότες να κατεβαίνουν στο κέντρο με το ΙΧ αυτοκίνητο τους, αφού ουσιαστικά η μαζική συγκοινωνία δεν υπάρχει; Είναι «νόμιμο» να μην υπάρχουν περιμετρικά του κέντρου παρκινγκ, ώστε να μην εισέρχονται αυτοκίνητα στο κέντρο; Θα το ξανά πούμε, είναι «νόμιμη» η ελεγχόμενη στάθμευση σε δημόσιο χώρο στο κέντρο της πόλης;

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ!

Μία είναι η λύση που προτείνει η Λαϊκή Συσπείρωση:

  • Το Δημοτικό Συμβούλιο, στη συνεδρίαση της Δευτέρας (18-01-2021), να πάρει απόφαση για το άνοιγμα του παρκινγκ εδώ και τώρα. 
  • Η λειτουργία του να γίνει με υπαλλήλους του Δήμου. 
  • Η χρήση του να είναι δωρεάν από τους δημότες._

 Καβάλα 17-01-2021

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΠΟΤΟΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΚΕ | «ΟΧΙ» στους αμερικανονατοϊκούς σχεδιασμούς για την Καβάλα

Published

on

Όλο και πυκνώνουν τα δημοσιεύματα για την δέσμευση υποδομών του νομού μας στους αμερικανονατοϊκούς σχεδιασμούς  στα πλαίσια οικοδόμησης ενός πλέγματος συμφωνιών αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ που προωθεί ταχύτατα η κυβέρνηση της ΝΔ με πρόσχημα την ανάσχεση της Άγκυρας. 

Βασική και δηλωμένη προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης αποτελεί η συνολική αναθεώρηση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (ΣΑΑΣ) με τις ΗΠΑ. Στόχος η ανανέωση της συμφωνίας σε πολυετή και όχι ετήσια βάση, γεγονός που θα οδηγήσει σε «διεύρυνση του στρατιωτικού αποτυπώματος των ΗΠΑ στη χώρα μας» σύμφωνα με τις επίσημες δηλώσεις. Οι ΗΠΑ επέλεξαν ήδη τοποθεσίες στη περιοχή που μπορούν να αποτελέσουν βάσεις στρατευμάτων τους.

Το «ενδιαφέρον» των μακελάρηδων της Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν, του Ιράκ, της Λιβύης, της Συρίας και τόσων άλλων, για τις λιμενικές και αεροπορικές υποδομές της Καβάλας έρχεται σε συνέχεια της παράδοσης του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης για την εγκατάσταση νέας βάσης ως προγεφύρωμα στα ανταγωνιστικά προς τις ΗΠΑ συμφέροντα, κινέζικα, ρωσικά κ.ά. έρχεται και «κουμπώνει» ως «αναγκαίο συμπλήρωμα» των επενδύσεων στην Ενέργεια και τις Μεταφορές, που τόσο πολύ διαφημίζει ο πρέσβης των ΗΠΑ Πάγιατ, ο οποίος συχνά πυκνά σουλατσάρει στην περιοχή μας. Όχι τυχαία άλλωστε, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Πομπέο στη χώρα μας, αξιωματούχοι των ΗΠΑ βρέθηκαν – τις ίδιες ημέρες – σε Αλεξανδρούπολη και Καβάλα. Όπως δεν είναι τυχαίες και οι δηλώσεις τους για το εμπορικό λιμάνι της Καβάλας και άλλες υποδομές που η κυβέρνηση ξεπουλά.  

Το σφιχταγκάλιασμα της κυβέρνησης της ΝΔ με τους νατοϊκούς, που συνεχίζει το έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο δεν εξασφαλίζει την ειρήνη και τη σταθερότητα στη περιοχή μας αλλά εμπλέκει ακόμη πιο βαθιά το λαό στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Η παρουσία του Νατοϊκού στόλου στο Αιγαίο, όπου δεν αναγνωρίζει σύνορα, η καλλιέργεια του εδάφους από ΗΠΑ και ΕΕ της συνεκμετάλλευσης και συνδιαχείρισης σε συνδυασμό με τη Συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας που αυξάνει τις προσφυγικές ροές και σιγοντάρει τα παιχνίδια της Τουρκίας, είναι παράγοντες που τροφοδοτούν τις συνθήκες πολεμικής εμπλοκής.  

Ο λαός και στην περιοχή μας επιβάλλεται να ξεσηκωθεί μαζί με το ΚΚΕ σε ένα  μαζικό κίνημα  διεκδίκησης  να κλείσουν οι βάσεις, να απομακρυνθούν τα πυρηνικά, να ακυρωθεί η Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας με τις ΗΠΑ. Για να μην πληρώσει ακριβά το «μάρμαρο» όπως πολλές φορές στο παρελθόν, για να κατακτήσει το δικαίωμα στην ειρήνη και την ευημερία.

17/1/2021

Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του ΚΚΕ

Continue Reading

Ανοιχτά καταστήματα

Επαγγελματικος Οδηγος

Katoikia

.

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δημοφιλή

TAP

Mladen Group 34

Monopolio Delivery

Mladen Group 32

Mladen Group 31

Mladen Group 30

Mladen Group 28

Mladen Group 29

Mladen Group 33

Mladen Group 01

Free Group 01ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ

Αρέσει σε %d bloggers: