ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τον Μάρτιο οι πρώτες εκδηλώσεις του Δήμου Κομοτηνής για τα 100 χρόνια

Τον Μάρτιο υπολογίζει ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, ότι θα παρουσιαστούν οι πρώτες εκδηλώσεις που θα αναφέρονται στη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό (και εμπίπτουν φυσικά στην αρμοδιότητα του δήμου). 

Αυτό είπε ο κος Γκαράνης με αφορμή την συνάντησή του με τον βουλευτή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Χαρίτου η οποία έγινε επί του συγκεκριμένου θέματος και συμμετεχούσης και της Σοφίας Μενεσελίδου η οποία προεδρεύει της διαπαραταξιακής επιτροπής που έχει συσταθεί στο δήμο Κομοτηνής για την οργάνωση των επετειακών εκδηλώσεων. 

«Έχουμε πλειάδα ιδεών και προτάσεων και από την ερχόμενη εβδομάδα θα μπορούμε να πούμε πράγματα», είπε ακόμη ο κος Γκαράνης, εξηγώντας ότι η Επιτροπή θα συνεδριάσει και θα ξεκινήσει πια την επιλογή των προτάσεων και την κατάρτιση του προγράμματος. 

Δ. Χαρίτου: «Πρέπει να αναστοχαστούμε και να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματά μας»
Ο κος Χαρίτου επισκέφθηκε το δήμαρχο κομίζοντάς του μία σειρά απαντήσεων που έλαβε από διάφορα υπουργεία, σε ερώτησή του προς την κυβέρνηση αναφορικά με τον εορτασμό των 100 χρόνων ελεύθερης Θράκης. 

Στόχος του, όπως είπε, είναι να συνδράμει στη διοργάνωση των εκδηλώσεων και αυτός από το δικό του μετερίζι και σημείωσε ότι «η επέτειος των 100 χρόνων είναι ευκαιρία ως κοινωνία να αναστοχαστούμε και να εντοπίσουμε και τα ελλείμματα που έχουμε, αναγνωρίζοντας τη συμβολή όλων των πολιτών σε όσα έγιναν αυτά τα χρόνια.

Πρέπει ως κοινωνία να στείλουμε ένα μήνυμα ότι μπορούμε να προχωρήσουμε, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματά που έχουμε, να προχωρήσουμε ως πρότυπο αρμονικής συμβίωσης στην περιοχή».

Διατεθειμένο να χρηματοδοτήσει εκδηλώσεις το υπουργείο Πολιτισμού
Από τις απαντήσεις που πήρε ο κος Χαρίτου στην ερώτηση του, προκύπτει ότι υπάρχει κάποιου τύπου προγραμματισμός για τον εορτασμό των 100 χρόνων, όμως αξίζει να σημειωθεί η επισήμανση του υπουργείου πολιτισμού ότι: «[…] στο πλαίσιο του προγραμματισμού των επιχορηγήσεων μέσω του Μητρώου Πολιτιστικών Φορέων, οι αρμόδιες Διευθύνσεις προετοιμάζονται για πρόσκληση υποβολής αιτημάτων προς επιχορήγηση από τους ενδιαφερόμενους φορείς, τα οποία θα εξετασθούν αρμοδίως και συγκεντρωτικά, προς το σκοπό επίτευξης συνεκτικής πολιτικής επιχορηγήσεων στους φορείς Σύγχρονου Πολιτισμού. 

Η πρόσκληση προς τους φορείς για υποβολή αιτήσεων επιχορηγήσεως, μέσω Μητρώου, είναι επί του παρόντος στο στάδιο της προετοιμασίας, ενώ η εξέταση των αιτημάτων και οι ενδεχόμενες επιχορηγήσεις προγραμματίζεται να υλοποιηθούν το πρώτο εξάμηνο του 2020 […]».

Θανάσης Τσολάκης

xronos

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version