Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γ. Γκαράνης | «Ζητώ οι υπάλληλοι των ΚΕΠ να μεταφέρονται στον κεντρικό Δήμο»

Υπό ποιες προϋποθέσεις θέτει το συγκεκριμένο αίτημα ο δήμαρχος Κομοτηνής

Τη συνδρομή της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ΑΜΘ και συνεκδοχικά της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και των αρμόδιων υπουργείων ζήτησε ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης προκειμένου να λύσει -μερικώς, έστω- το πρόβλημα της υποστελέχωσης των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών του δήμου.

Διά τούτο προτείνει την θέσπιση νομοθετικής ρύθμισης ώστε με απόφαση δημάρχου να είναι εφικτή η μεταφορά των εργαζομένων των ΚΕΠ «στον κεντρικό δήμο είτε στο διοικητικό είτε στο οικονομικό με την έννοια να βοηθήσουνε τους υπαλλήλους μας», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Στα ΚΕΠ του δήμου Κομοτηνής αυτή τη στιγμή υπηρετούν 28 υπάλληλοι, οι οποίοι είναι υπάλληλοι «ειδικής κατηγορίας», όπως επιβεβαίωσε και ο Μάκης Μουρατίδης από τις υπηρεσίες της ΠΕΔ ΑΜΘ και ως εκ τούτου δεν δύνανται να μετακινηθούν (σ.σ. η ένταξη στην «ειδική κατηγορία» αφορά τους εργαζόμενους όλων των ΚΕΠ της χώρας).

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ γίνονται θέμα συζήτησης 
Η μεταχείριση των εργαζομένων στα ΚΕΠ έχει απασχολήσει και παλαιότερα τα συνδικαλιστικά όργανα των δημάρχων της χώρας, όπως είπε ο κος Γκαράνης και μάλιστα διαφωνεί με απόφαση που είχε λάβει το 2017 η ΚΕΔΕ. Σύμφωνα με εκείνη την απόφαση, η ΚΕΔΕ ζητούσε από τον τότε υπουργό την πλήρη αλλαγή του καθεστώτος των εργαζομένων των ΚΕΠ και την υπαγωγή τους στους δήμους. Ο κος Γκαράνης χαρακτήρισε «αυστηρή» αυτή την απόφαση και διατύπωσε την εξής πρόταση: «Εμείς προτείνουμε να γίνει νομοθετική πρωτοβουλία, η δυνατότητα του δημάρχου ως προϊσταμένου όλων των υπηρεσιών του δήμου να μπορεί να μετακινεί σε περιπτώσεις επειγουσών αναγκών κάλυψης κενών θέσεων (εν. υπαλλήλους του ΚΕΠ) αναθέτοντας τους καθήκοντα με συναφή στον κλάδο τους υπηρεσία».

Αναλυτικότερη συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του οργάνου
Ο δήμαρχος Κομοτηνής έφερε το θέμα προς συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση της ΠΕΔ που έγινε το μεσημέρι της Τρίτης 10/12. Το αίτημα του βρήκε πολλούς υποστηρικτές (σ.σ. ενδιαφέρον είχε το σχόλιο του δημάρχου Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, ο οποίος είπε ότι αν στο δήμο του υπήρχε ανάγκη μετακίνησης υπαλλήλου του ΚΕΠ, ο ίδιος θα την έκανε γιατί κατά την άποψή του δεν υπάρχει νομική απαγόρευση).

Παρόλα αυτά αποφασίστηκε το θέμα να συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης του οργάνου, ώστε να υπάρξουν περισσότερο εμπεριστατωμένες τοποθετήσεις και εν τω μεταξύ οι δήμαρχοι θα έχουν λάβει μία πλήρη καταγραφή της κάλυψης των οργανικών θέσεων ανά δήμο, που είχε κάνει η ΠΕΔ  ΑΜΘ, όπως επίσης θα έχει ενημερωθεί ακροθιγώς και η ΚΕΔΕ ώστε να αναμένει τη σχετική «επίσημη» πρόταση.

Πάντως, για την ιστορία να πούμε ότι στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών του δήμου Κομοτηνής υπηρετούν 28 υπάλληλοι, την ώρα που στον κεντρικό δήμο (Διοικητικό – Οικονομικό) υπηρετούν 45 και δέκα από αυτούς βρίσκονται κοντά στη σύνταξη.

πηγη:xronos.gr 

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

17 έργα έχει στην ατζέντα του ο Δήμος Νέστου

17 έργα έχει στην ατζέντα του ο Δήμος Νέστου το τε΄λευταίο χρονικό διάστημα με τα περισσότερα απο αυτά να βρίσκονται σε εξέλιξη και να προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς. Τα λεργα αυτα αφορούν ανακαινήσεις στο δημοτικό αθλητικό κέντρο, οι πλατείες σε δύο διαφορετικά σημεία, η βιβλιοθήκη, αναπαλαίωση του 1ου Δημοτικού σχολείου αλλα και έργα ασφαλτόστρωσεις σε δίαφορα σημεία του Δήμου Νέστου.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν συμμετέχει στην απεργία των δικαστικών υπαλλήλων ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας

Απεργούν πανελλαδικά οι δικαστικοί υπάλληλοι, διαμαρτυρία για το νομοσχέδιο του νέου «δικαστικού χάρτη». Στην Καβάλα η απεργία έχει επιπλέον αίτημα την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για το δικαστήριο της Θάσου.

Η εβδομαδιαία αποχή των δικηγόρων που πρότεινε η Ολομέλεια των Προέδρων για το νέο «δικαστικό χάρτη», αποφασίστηκε να μην υλοποιηθεί στο Ν. Καβάλας. Την απόφαση έλαβε η διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου.

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοβαρές ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας

Μεγάλο είναι το διάστημα που οι εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο της Καβάλας έχουν ξεκινήσει διαμαρτυρίες για τα πολλά και σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ωστόσο τα προβλήματα δεν βρίσκουν μόνο το νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και τους ιατρούς του νοσοκομείου οι οποίοι εδώ και πάρα πολύ καιρό είναι σε μεγάλη έλλειψη.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en