Connect with us

ΕΒΡΟΣ

Τον Έβρο επισκέπτεται αύριο η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Ελευθερία Χατζηγεωργίο

Δημοσιεύτηκε

στις

Επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου πραγματοποιεί αύριο, Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019, η Υφυπουργός Εσωτερικών Τομέας Μακεδονίας – Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου.

Η Υφυπουργός θα επισκεφθεί σχολικές μονάδες της Ορεστιάδας, του Διδυμοτείχου και του Σουφλίου, όπου θα συναντηθεί με μαθητές, εκπαιδευτικούς και τους δημάρχους των εν λόγω περιοχών, στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιεί το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης για την «Ενίσχυση της εκπαιδευτικής υποδομής σε σχολικές μονάδες της Μακεδονίας και Θράκης».

Επίσης η Υφυπουργός θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τους εργαζομένους και τη διοίκηση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, ενώ θα επισκεφτεί και τον Οργανισμό Λιμένα Αλεξανδρούπολης, όπου θα έχει ενημέρωση και συνάντηση με το δήμαρχο Αλεξανδρούπολης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

  • 9.30 π.μ.  Επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο Κυπρίνου Δήμου Ορεστιάδας
  • 10.30 π.μ. Επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο Μεταξάδων Δήμου Διδυμοτείχου
  • 11.30 π.μ.  Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου
  • 12.30 μ.μ.  Επίσκεψη στο Γυμνάσιο – Λύκειο Δήμου Σουφλίου
  • 14:30 μ.μ. Επίσκεψη στον Οργανισμό Λιμένα Αλεξανδρούπολης

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Αλεξανδρούπολη | Συνελήφθη 21χρονος για παράβαση του νόμου περί όπλων

Δημοσιεύτηκε

στις

Συνελήφθη 21χρονος αλλοδαπός κατηγορούμενος για παράβαση του νόμου περί όπλων, του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και για παραβίαση περιορισμών διαμονής

Συνελήφθη την 16-3-2019 το μεσημέρι, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, 21χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για παράβαση του νόμου περί όπλων, του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και για παραβίαση περιορισμών διαμονής.

Ειδικότερα, το πρωί της 16-3-2019, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξανδρούπολης, εντόπισαν σε οικισμό του Έβρου, τον 21χρονο να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και στην κατοχή του βρέθηκε ένα μαχαίρι, συνολικού μήκους 19 εκατοστών, ενώ όπως προέκυψε παραβίασε τους περιοριστικούς όρους διαμονής που του είχαν επιβληθεί από τις ελληνικές δικαστικές αρχές.  

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και το μαχαίρι.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΒΡΟΣ

Έκτακτες προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής

Δημοσιεύτηκε

στις

Έκτακτες προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις  στην Εθνική Οδό  Αλεξ/πολης – Κομοτηνής, για εργασίες αποκατάστασης του αγωγού ομβρίων υδάτων και φρεατίων  του έργου «Κατασκευή  Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων του Νέου Ιωακείμειου Γηροκομείου Ιεράς Μητρόπολης Αλεξ/πολης».

 

Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης

Έχοντας  υπόψη:

1)    Τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 4, 47, 52, 104 και 109 του Ν. 2696/99 «Κύρωση Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπως τροποποιήθηκε με το Ν. 3542/07 και ισχύει.

2)    Τις διατάξεις του άρθρου 29Α του Ν.1558/1985 «Κυβέρνηση και κυβερνητικά όργανα», όπως ισχύει.

3)    Το 15-03-2019 έγγραφο της εταιρίας εταιρίας  «ΜΙΧΑΗΛ ΚΟΥΓΚΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ ΕΕ-ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ε.Ε.» με την συνημμένη Τεχνική Έκθεση.

4)    Την υπ’αρίθ.4359/19/557499 από 15-03-2019 αναφορά του Τ.Τ. Αλεξανδρούπολης.

5)    Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσης απόφασης δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού και αποσκοπούντες στη λήψη μέτρων για την ομαλή – ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων.

Α  π ο  φ α σ  ί ζ ο υ  μ ε :

Άρθρο   1ο

  1. Κατά την εκτέλεση των εργασιών από το 8,5 χλμ έως το 10,5 χλμ της Εθνική Οδού  Αλεξ/πολης – Κομοτηνής, για έκτακτες και επείγουσες εργασίες αποκατάστασης του αγωγού ομβρίων υδάτων και φρεατίων  του έργου «Κατασκευή  Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων του Νέου Ιωακείμειου Γηροκομείου Ιεράς Μητρόπολης Αλεξ/πολης» να εφαρμοστούν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σύμφωνα και με το ανωτέρω (3) σχετικό:

 α) Την τοποθέτηση εργοταξιακής σήμανσης και την στένωση του  οδοστρώματος από το 8,5ο χλ. έως το 10,5ο χιλ.   της Ε.Ο. Αλεξ/πολης- Κομοτηνής προκειμένου εκτελεστούν έκτακτες εργασίες αποκατάστασης του  αγωγού ομβρίων υδάτων και φρεατίων παράλληλα με την Ε.Ο. στον πόδα του πρανούς ή στο έρεισμα αυτής.  

 β) Θα πραγματοποιείται  τμηματικά η στένωση της πλευράς του ρεύματος κυκλοφορίας στο τμήμα της οδού που θα λαμβάνουν χώρα οι εργασίες και η εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων προς το ελεύθερο τμήμα του ρεύματος κυκλοφορίας με κατεύθυνση από Ανατολή προς Δύση, το πλάτος του οποίου θα είναι τουλάχιστον 3,25 μέτρα, με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται απρόσκοπτη κυκλοφορία των οχημάτων και των δύο κατευθύνσεων..

γ) Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών η σήμανση θα απομακρυνθεί και η οδός θα παραδοθεί στην κυκλοφορία απόλυτα καθαρή από φερτές και ξένες ύλες και ασφαλείς για την κυκλοφορία των οχημάτων, με μέριμνα και ευθύνη της αναδόχου εταιρίας.

  1. Σε κάθε περίπτωση οι εργασίες να εκτελούνται, κατόπιν προφορικής συνεννόησης και έγκρισης του Τ.Τ.Αλεξ/πολης, προκειμένου αποφευχθούν προβλήματα  στην κυκλοφορία των οχημάτων συνέπεια τοπικών ιδιαιτεροτήτων ή έκτακτων γεγονότων (εκδηλώσεων, δυσμενών καιρικών συνθηκών κλπ).

       

Άρθρο   2ο

α.    Οι διατάξεις του άρθρου 1 της απόφασης αυτής, ισχύουν από την δημοσίευση της παρούσας και θα διαρκέσουν από την Δευτέρα (18-03-2019) μέχρι την Τρίτη (19-03-2019), ενώ εφαρμόζονται από την τοποθέτηση των οικείων πινακίδων με μέριμνα και ευθύνη της αναδόχου εταιρίας  «ΜΙΧΑΗΛ ΚΟΥΓΚΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ ΕΕ-ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ε.Ε.», η οποία επί πλέον υποχρεούται, για τον τακτικό έλεγχο και συντήρηση της προσωρινής σήμανσης.

β.    Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί, σύμφωνα το άρθρο 109 του Ν.2696/1999 «Κύρωση Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας» και να αναρτηθεί στο διαδίκτυο σύμφωνα  με το άρθ.4 του Ν.3861/2010

γ.    Η εφαρμογή της παρούσας Απόφασης ανατίθεται στην Ελληνική Αστυνομία.

δ.    Οι παραβάτες της παρούσας απόφασης διώκονται και τιμωρούνται κατά τις διατάξεις των άρθρων 3,4 και 104 του Ν.2696/1999 «Κύρωση Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπως αντικαταστάθηκαν με τα άρθρα 2, 3 και 93 του Ν. 3542/07 «Τροποποιήσεις διατάξεων του Κ.Ο.Κ.».-

 

                                                                         

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ Ο

Δ   ι ε   υ θ υ   ν τ ή ς

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΤΑΛΗΣ

Αστυνομικός Διευθυντής

Για ενέργεια:
1 Τ.Τ. ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ
Για κοινοποίηση:
2 ΓΕ.Π.Α.Δ.Α.Μ.Θ.
3 κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΠΛΗΜ/ΚΩΝ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ (FAX 2551033251)
4 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΑΝ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

(FAX 2531032140)

5 ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ (FAX 2551350142)
6 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ (FAX 2551037758)
7 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ (FAX 2551085103)
8 Ε.Κ.Α.Β. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

(FAX 2551089374)

9 Κ.Τ.Ε.Λ. ΕΒΡΟΥ

(FAX 2551029948)

10 ΑΣΤΙΚΟ Κ.Τ.Ε.Λ. ΕΒΡΟΥ

(FAX 2551020220)

11 ΤΑΞΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

(FAX 2551028688)

12 ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.

(FAX 2531030582)

13 ΜΙΧΑΗΛ ΚΟΥΓΚΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ ΕΕ-ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ε.Ε.»

(fax 2551089492) mailQmkougk@plaikat.gr

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Έβρο | Συνελήφθησαν 2 αλλοδαποί οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

Δημοσιεύτηκε

στις

Συνελήφθησαν το Σάββατο (16-3-2019) το πρωί, σε οικισμό του Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, δύο (2) αλλοδαποί, ένας 28χρονος και μια 49χρονη, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας δεκατρείς (13) μη νόμιμους μετανάστες.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δράστες, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα δεκατρείς (13) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΒΡΟΣ

Έβρο | Με 1 εκ ευρώ θα χρηματοδοτηθεί έρευνα για την βιομηχανική κάνναβη

Δημοσιεύτηκε

στις

Mε 1 εκατ. ευρώ περίπου θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ η έρευνα που θα υλοποιήσει το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε συνεργασία με το τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης , με αντικείμενο τη βιομηχανική κάνναβη.

Το πρόγραμμα εγκρίθηκε από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του υπουργείου Παιδείας και εντάσσεται στο πλαίσιο της Δράσης «Ερευνώ-Καινοτομώ».

Η διάρκειά του προγράμματος θα είναι τριετής και στο διάστημα αυτό θα ερευνηθούν πειραματικά διάφορες ποικιλίες κλωστικής κάνναβης σε όλη την Ελλάδα, με σκοπό την εξαγωγή συμπερασμάτων για το παραγωγικό τους δυναμικό ανά περιοχή και είδος, αλλά και για τα προϊόντα που είναι δυνατόν να παραχθούν από το καθένα.

Ακόμη θα διερευνηθούν οι μεταποιητικές δράσεις που μπορούν να αναπτυχθούν,για την καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης. Σκοπός είναι να δημιουργηθούν προυποθέσεις μεταποίησης και απορρόφησης της παραγωγής ώστε να μπορούν τελικά προϊόντα που θα διοχετευθούν στην αγορά

Την ικανοποίησή του για την έγκριση του προγράμματος εξέφρασε ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας Ορεστιάδας του Δ.Π.Θ., Σπύρος Κουτρούμπας, επισημαίνοντας τα οφέλη που θα έχουν οι αγρότες από τα στοιχεία που θα προκύψουν για τη συγκεκριμένη καλλιέργεια.

Συμπράττοντες φορείς στην υλοποίηση του προγράμματος θα είναι μία βιομηχανική μονάδα της Αττικής και η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ, «Θεογένης», που εδρεύει στο Τυχερό Έβρου.

e-evros

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ

Αρέσει σε %d bloggers: