Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Θυμωμένος» ο Μητσοτάκης από την απρέπεια Σούνακ | Θέμα στα διεθνή ΜΜΕ η ελληνοβρετανική διπλωματική διαμάχη

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις, μία μέρα μετά το «διπλωματικό φάουλ» του Ρίσι Σούνακ ο οποίος σε μια πρωτοφανή κίνηση ακύρωσε την τελευταία στιγμή, επίσημη, προγραμματισμένη συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του, όταν μάλιστα εκείνος είχε ήδη φτάσει στη Βρετανία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν έκρυψε την ενόχλησή του αποδίδοντας την ακύρωση σε δυσφορία του Βρετανού πρωθυπουργού για όσα ο ίδιος είχε πει στο BBC μία ημέρα πριν, αναφορικά με «κλοπή» των Γλυπτών του Παρθενώνα και την παρομοίωσή τους με μια Μόνα Λίζα κομμένη στα δύο.

Η Αθήνα πάντως περιορίζει το ζήτημα στο πρόσωπο του Σούνακ θεωρώντας πως η ακύρωση της συνάντησης ήταν «ατομική αρνητική συμπεριφορά του Βρετανού πρωθυπουργού»

Υπάρχουν όμως και βαθύτερα αίτια, σύμφωνα και με αναλύσεις από BBC και Financial Times, που μιλούν για πολιτικές σκοπιμότητες ενόψει των εκλογών σε λίγους μήνες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Αθήνα πάντως – όπως ξεκαθάρισε ο Παύλος Μαρινάκης–  θεωρεί πως η ακύρωση της συνάντησης ήταν ατομική αρνητική συμπεριφορά του Βρετανού πρωθυπουργού. «Ο λόγος ήταν οι αναφορές του πρωθυπουργού και η έκφραση της πάγιας ελληνικής θέσης για τα γλυπτά», υποστήριξε και ο  διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ενόχλησή του για την απρέπεια Σούνακ

«Ήταν θυμωμένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης»

«Ήταν θυμωμένος (σ.σ. ο πρωθυπουργός). Η Ελλάδα είναι μια περήφανη χώρα, έχει μια μεγάλη ιστορία. Ο Μητσοτάκης εκπροσωπεί αυτήν τη χώρα, αυτόν τον λαό. Δεν μπορείς να του λες ότι ‘κοίταξε να δεις, δε θα γίνει αυτό και δες τον αναπληρωτή πρωθυπουργό’. Εμείς θα συνεχίσουμε να θέτουμε το ζήτημα της επανένωσης των γλυπτών και της επιστροφής στην Αθήνα», είπε μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο κ. Τσιόδρας.

«Νομίζω ότι πρόκειται για ένα βρετανικό φάουλ. Ο πρωθυπουργός θέτει το ζήτημα της επιστροφής των γλυπτών σε κάθε ευκαιρία, το έχει θέσει στο παρελθόν, το έθεσε και την Κυριακή στη συνέντευξη που έδωσε στο BBC και είχε πει ότι τα γλυπτά πρέπει να επιστρέψουν στην Αθήνα. Είναι πάγια ελληνική θέση την οποία εξέφρασε με πάρα πολύ μεγάλη σαφήνεια», πρόσθεσε.

«Τον κ. Σούνακ ενόχλησε ότι μεταστρέφεται η βρετανική κοινή γνώμη σχετικά με τα γλυπτά»

«Επειδή δεν επρόκειτο για επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού, δεν υπήρχε μια ατζέντα. Προφανώς γίνεται κουβέντα ανάμεσα στα διπλωματικά γραφεία σχετικά με τα θέματα τα οποία θα τεθούν. Εμείς ήμασταν καθαροί ότι θα τεθεί και το ζήτημα των γλυπτών. Είναι κάτι το οποίο τα τελευταία χρόνια το θέτουμε μετ’ επιτάσεως, βλέπετε ότι έχει κερδίσει momentum γιατί, ενώ ήταν ένα θέμα το οποίο είχε πάει λίγο στην άκρη, έχει έρθει δυναμικά στο προσκήνιο, η βρετανική κοινή γνώμη έχει αρχίσει και μεταστρέφεται. Προφανώς αυτό ενόχλησε τον κ. Σούνακ», είπε ο Δημήτρης Τσιόδρας.

«Η επιστροφή των Γλυπτών δεν είναι θέμα μόνο της βρετανικής κυβέρνησης»

Σύμφωνα με τον διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού:

«Ενημερώθηκε η ελληνική αντιπροσωπεία ότι λόγω αλλαγής του προγράμματος του κ. Σούνακ δεν μπορεί να γίνει η συνάντηση. Δεν υπάρχει αμφισβήτηση επ’ αυτού ότι ο λόγος ήταν οι αναφορές του πρωθυπουργού και η έκφραση της πάγιας ελληνικής θέσης για τα γλυπτά. Εμείς θα θέταμε το ζήτημα των γλυπτών, ήταν σαφές. (…) Επειδή έχεις μια διαφορετική θέση, δε σημαίνει ότι δεν κάνεις μια συνάντηση. Κάνεις τη συνάντηση, ανταλλάσσεις επιχειρήματα. Από εκεί και πέρα το τι θα γίνει με την επιστροφή των γλυπτών δεν είναι θέμα μόνο της σημερινής κυβέρνησης της Βρετανίας».

Για τις πάγιες ελληνικές θέσεις σχετικά με τα γλυπτά του Παρθενώνα και την επιστροφή τους στην Αθήνα, αλλά και την προσπάθεια που γίνεται από την ελληνική κυβέρνηση, ο κ. Τσιόδρας τόνισε:

«Έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια εδώ και αρκετό καιρό. Είναι μια εθνική προσπάθεια η οποία χρειάζεται μεγάλη σοβαρότητα, πράγμα το οποίο γίνεται. Συνεχίζονται οι συζητήσεις με το Βρετανικό μουσείο για την επανένωση των μαρμάρων στην Αθήνα. Δε νομίζω ότι σταματάει η προσπάθεια εδώ. Υπάρχουν πάρα πολλοί στην Βρετανία πλέον που λένε ότι τα μάρμαρα πρέπει να επιστρέψουν στην Αθήνα. Δεν ήταν το ίδιο πριν από κάποια χρόνια. Όλη η προσπάθεια που έχει γίνει τα προηγούμενα 4 χρόνια, σιγά σιγά κερδίζει έδαφος στην Βρετανία».

«Ατομική αρνητική συμπεριφορά του Βρετανού πρωθυπουργού»

Στο ίδιο μήκος κύματος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, σχολίασε στον Σκάι πως «δεν είναι κάτι που συνηθίζεται. Ψάχνουμε να βρούμε προηγούμενο και δεν βρίσκουμε», προσθέτοντας ότι «εικάζουμε το προφανές, ότι ενοχλήθηκε για τις δηλώσεις με τις πάγιες θέσεις της χώρας για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα».

Σημείωσε πάντως πως «εμείς δεν θέλουμε να αναβαθμίσουμε το ζήτημα με μια χώρα που έχουμε καλές σχέσεις. Για τα γλυπτά, η διαπραγμάτευση είναι μεταξύ του ελληνικού κράτους και του βρετανικού μουσείου και αποτελεί μια διαδικασία που εξελίσσεται και σε καμία περίπτωση δε θέλουμε να θεωρηθεί γενικευμένη κρίση» σημείωσε και συμπλήρωσε ότι το γεγονός καταγράφεται «ως μια ατομική συμπεριφορά του Βρετανού πρωθυπουργού, αρνητική».

Στην ερώτηση, εάν υπάρχει κάτι παραπάνω στη στάση αυτή και αφορά και άλλα ζητήματα απάντησε: «νομίζω ότι η αιτία είναι το ζήτημα αυτό» και κατέληξε ότι «η χώρα θα συνεχίσει να εκφράζει τις πάγιες θέσεις της».

Το επίσημο σχόλιο της Ντάουνινγκ Στριτ

Επίσημα η Ντάουνινγκ Στριτ τοποθετήθηκε με μια λιτή δήλωση στο γιατί ο Βρετανός πρωθυπουργός ακύρωσε την συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογο του Κυριάκο Μητσοτάκη που ήταν προγραμματισμένη να γίνει σήμερα το μεσημέρι, χωρίς καμία αναφορά στο θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα

«Η σχέση Ηνωμένου Βασιλείου-Ελλάδας είναι εξαιρετικά σημαντική. Από τη συνεργασία μας στο ΝΑΤΟ και στην αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων όπως η παράνομη μετανάστευση, μέχρι τις κοινές προσπάθειες για την επίλυση της κρίσης στη Μέση Ανατολή και του πολέμου στην Ουκρανία. Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης ήταν διαθέσιμος να συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό για να συζητήσουν αυτά τα σημαντικά θέματα» ήταν η επίσημη αντίδραση της Ντάουνινγκ Στριτ.

O Ρίσι Σούνακ

Θέμα στα διεθνή ΜΜΕ

Η πρωτοφανής διπλωματικά κίνηση του Ρίσι Σούνακ, σχολιάστηκε και από τα διεθνή ΜΜΕ.

Το Sky News αναφέρει σήμερα ότι η βρετανική κυβέρνηση συζήτησε το ενδεχόμενο να μπλοκάρει την άδεια εξαγωγής γλυπτών του Παρθενώνα, παρά το ότι πολλοί πιστεύουν ότι είναι απαραίτητο να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Το σχέδιο για προσωρινή παραχώρηση προωθεί ο Τζορτζ Όσμπορν, πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου και πρώην καγκελάριος των Τόρις. Ένας ανώτερος εκπρόσωπος των Τόρις είπε ότι ο κ. Όσμπορν επεξεργαζόταν μια «κακή συμφωνία» που καθιστά τη θέση του «ανεπίτρεπτη», προσθέτοντας ότι «πρέπει να φύγει».

Για διπλωματική διαμάχη μεταξύ της βρετανικής και της ελληνικής κυβέρνησης για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, κάνει λόγο το BBC. “Η εμφάνιση του κ. Μητσοτάκη στην Κυριακή του BBC έχει εκνευρίσει τον κ. Σούνακ” σχολιάζει το BBC και αναφέρεται σε ανώτερη πηγή των Συντηρητικών η οποία υποστήριξε: “Ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση μετά από σχόλια (σ.σ του Κυριάκου Μητσοτάκη) σχετικά με Γλυπτά του Παρθενώνα».

“Για τον κ. Σούνιακ, η διπλωματική διαμάχη με την Ελλάδα είναι ένας ανεπιθύμητος αντιπερισπασμός σε μια εποχή που αντιμετωπίζει μια στάσιμη οικονομία και ένα ρήγμα στο Συντηρητικό Κόμμα του σχετικά με τη μεταναστευτική πολιτική” σχολιάζουν, σύμφωνα με την ertnews, οι New York Times.

Οι Financial Times, οι οποίοι αναφέρουν ότι ο “Σούνακ σνομπάρει τον κ. Μητσοτάκη” τόνισαν ότι ο Κιρ Στάρμερ, ο ηγέτης των Εργατικών, ο οποίος εκπροσωπεί την εκλογική περιφέρεια όπου βρίσκεται το Βρετανικό Μουσείο, επρόκειτο να πει στον κ. Μητσοτάκη ότι οι Εργατικοί δεν θα αλλάξουν τον νόμο σχετικά με τα Γλυπτά σε συνάντηση τη Δευτέρα.

Τι συζητήθηκε στη συνάντηση Μητσοτάκη – Στάρμερ

Σημειώνεται ότι ραντεβού Σούνακ-Μητσοτάκη ακυρώθηκε την ώρα που ο Έλληνας πρωθυπουργός συναντούσε τον κ. Στάρμερ, ο οποίος δεν είναι αρνητικός στην επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα. Είχε μάλιστα αναφέρει ότι ήταν ανοιχτός σε μια συμφωνία δανεισμού, που θα επέτρεπε τον επαναπατρισμό σημαντικού μέρους των γλυπτών.

Από τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Κιρ Στάρμερ

Σε ανακοίνωση πάντως του πρωθυπουργικού γραφείου για την συνάντηση δεν υπάρχει αναφορά στα Γλυπτά, τονίζεται ωστόσο ότι οι δύο πολιτικοί συζήτησαν «για τους σημαντικούς πολιτιστικούς δεσμούς ανάμεσα στις δύο χώρες».

Αναλυτικά: «Κατά τη διάρκεια της συνάντησης δόθηκε έμφαση στη σημασία των ελληνοβρετανικών σχέσεων, ενώ υπογραμμίστηκε η ανάγκη προώθησης της συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα, τη Βρετανία και στις χώρες της ΕΕ.

Ο Πρωθυπουργός και ο ηγέτης των Εργατικών συζήτησαν τις οικονομικές επιτυχίες της Ελλάδας και τις επενδύσεις σε υποδομές, καθώς ο κ. Starmer παρουσίασε το σχέδιό του για την ενίσχυση της ανάπτυξης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Συζήτησαν ακόμα για τη σημασία στενής συνεργασίας σε ζητήματα ευρύτερης ευρωπαϊκής ασφάλειας, μετανάστευσης και δράσης για το κλίμα, καθώς και για τους σημαντικούς πολιτιστικούς δεσμούς ανάμεσα στις δύο χώρες, συμπεριλαμβανομένης της μεγάλης συνεισφοράς των ελληνικών κοινοτήτων στη βρετανική κοινωνία.

Επιπλέον, αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και συμφώνησαν στη σημασία των ανθρωπιστικών παύσεων».

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποκαλύψεις για το κύκλωμα ανήλικων εμπόρων ναρκωτικών | Είχαν προμηθεύσει με ουσίες φίλη της 16χρονης που έπεσε σε κώμα και πέθανε

Φρίκη προκαλούν τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν κύκλωμα ανήλικων διακινητών ναρκωτικών που δρούσε στις περιοχές ΨυχικούΠαπάγου και Χαλανδρίου και «ψάρευε» ανήλικους πελάτες εξαρθρώθηκε κατόπιν αστυνομικής επιχείρησης.

Η συγκεκριμένη συμμορία φαίνεται πως είχε προμηθεύσει με ναρκωτικές ουσίες τη φίλη της 16χρονης, που τον περασμένο Νοέμβριο είχε νοσηλευτεί σε κωματώδη κατάσταση στη ΜΕΘ μετά από υπερβολική ποσότητα ναρκωτικών και τελικά έφυγε από τη ζωή.

Για να εξαρθρωθεί η σπείρα που αποτελείται κυρίως από ανήλικα άτομα σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε επιχείρηση από το Τμήμα Αντιμετώπισης Παραβατικότητας Ανηλίκων της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν εννέα μέλη της συμμορίας, μεταξύ των οποίων έξι ανήλικοι και τρεις νεαροί.

Πώς η Αστυνομία έφτασε στα ίχνη της σπείρας

Όλα ξεκίνησαν, όπως μετέδωσε σε σχετικό του ρεπορτάζ το «Mega» από καταγγελία των γονέων μίας 16χρονης, οι οποίοι είπαν πως προμηθεύτηκε τα ναρκωτικά από την εν λόγω σπείρα.

Οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση και δρούσαν μεθοδικά, δομημένα και ανελλιπώς από το Νοέμβριο του 2023, έχοντας διακριτό ρόλο το κάθε μέλος της συμμορίας.

Δραστηριοποιούνταν σε πλατείες και πάρκα του Ψυχικού, Παπάγου και Χαλανδρίου, όπου ανήλικοι προμηθεύονταν ναρκωτικά από τη συμμορία, αφού προηγουμένως είχαν κανονίσει συνάντηση μέσω τηλεφωνικών κλήσεων και μηνυμάτων. Επίσης, τα μέλη με την παραμονή τους στα πάρκα και τις πλατείες, προσέλκυαν και νέους υποψήφιους αγοραστές.

Τα μέλη της συμμορίας επικοινωνούσαν μεταξύ τους μέσω διαδικτυακών εφαρμογών συνομιλίας για τον καθορισμό των αρμοδιοτήτων, ενώ είχαν ψευδώνυμα και έκαναν χρήση ειδικών λέξεων, όταν αναφέρονταν στις ποσότητες των ναρκωτικών που εμπορεύονταν και στα χρηματικά ποσά.

Κομβικό ρόλο στην σπείρα είχαν ένα 16χρονος και ένας 20χρονος.

Τι βρέθηκε και κατασχέθηκε μετά τις έρευνες

Τόσο από τις σωματικές έρευνες στα μέλη της οργάνωσης, όσο και στις έρευνες στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 183,37 γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης,
  • 6 τρίφτες,
  • ζυγαριά,
  • νάιλον συσκευασίες για διαμοιρασμό ναρκωτικών, πρόσφορες για διακίνηση,
  • 2 αεροβόλα πιστόλια με 7 μεταλλικές συσκευασίες που περιείχαν πλήθος σφαιριδίων,
  • ναυτική φωτοβολίδα,
  • ξιφολόγχη,
  • 5 πτυσσόμενα μαχαίρια (τύπου σουγιάς και πεταλούδα)
  • Κουκούλα full face,
  • «επιχειρησιακά» κινητά τηλέφωνα,
  • ιδιόχειρες σημειώσεις και
  • Το χρηματικά ποσά των 12.667 ευρώ και 200 δολάρια

Οι ναρκωτικές ουσίες που εντοπίστηκαν κατά τη σωματική έρευνα στα μέλη της οργάνωσης, ήταν επιμελώς κρυμμένες σε εσώρουχα.

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Αλέξανδρος Ιωσηφίδης | Προώθηση της καινοτομίας και ψηφιακής ανάπτυξης στην Περιφέρεια ΑΜΘ

Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας της ΠΑΜΘ Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, συμμετείχε στις εργασίες του «3ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ & ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ».

Εκπροσώπησε την Περιφέρεια μας, απευθύνοντας χαιρετισμό στην έναρξη του Συνεδρίου, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 26 και 27 Απριλίου, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης “Beyond 2024”.

Στον χαιρετισμό του επισήμανε τα εξής: «Το 3ο Συνέδριο Καινοτομίας & Νέων Τεχνολογιών Αυτοδιοίκησης Περιφερειών Ελλάδας αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός για την προώθηση της καινοτομίας και της ψηφιακής ανάπτυξης στις περιφέρειες της χώρας μας.

Κοινός στόχος είναι να διευκολύνουμε την καθημερινότητα του πολίτη, να γίνει ευκολότερη μέσω διαφόρων τεχνολογικών καινοτομιών και υπηρεσιών που παρέχονται από την Αυτοδιοίκηση αλλά και του εργαζόμενου προσωπικού

Η συνεργασία μας για την επίτευξη αυτού του κοινού στόχου είναι κρίσιμη και είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά μαζί.»

Στο περιθώριο του Συνεδρίου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με Αντιπεριφερειάρχες αντίστοιχων αρμοδιοτήτων άλλων Περιφερειών καθώς και με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δ. Παπαστεργίου.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα παρέμβαση Καλλιάνου για τον θάνατο του πατέρα του | «Δεν θα μας βγάλουν τρελούς, ούτε θα βγούμε τρελοί ξαφνικά»

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η υπόθεση με τον θάνατο του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου και τις καταγγελίες του βουλευτή της ΝΔ για την αντιμετώπιση που είχε ο εκλιπόν από το Αττικό νοσοκομείο.

Σήμερα μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο εντατικολόγος του «Αττικόν», Μιχάλης Ρίζος, δήλωσε ότι ακολουθήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα, ενώ σημείωσε ότι «ο κ. Καλλιάνος ήθελε ιδιαίτερη μεταχείριση, αλλά στο υπάρχον σύστημα δεν γίνεται αυτό», ενώ σε ερώτηση του Γιώργου Λιάγκα για το αν έλαβε ο γιατρός «φακελάκι», κάτι που κατήγγειλε η μητέρα του βουλευτή απάντησε ότι «εμείς είμαστε κατά σε όλες τις μορφές που λέγεται “φακελάκι”».

Ο Γιάννης Καλλιάνος σε τηλεφωνική παρέμβασή του στην εκπομπή τόνισε ότι «όλα αυτά θα τα επιλύσει η ελληνική Δικαιοσύνη».

Μάλιστα συμπλήρωσε ότι «δεν ζήτησα καμιά ιδιαίτερη μεταχείριση, ζήτησα τη μεταχείριση που πρέπει να είχε ένας άνθρωπος ο οποίος “έσβηνε” στα χέρια μου. Δεν ζήτησαν τίποτα παραπάνω από το να βρεθεί μια ΜΑΦ, δεν ζήτησα τίποτα παραπάνω, όταν έλεγαν ότι είναι υπέροχες οι εξετάσεις του, να μπει σε μια ΜΕΘ, χωρίς να διασωληνωθεί. Χωρίς να πάρουμε τη θέση ενός παιδιού που ήταν από τροχαίο 20 χρονών. Καμιά ιδιαίτερη μεταχείριση δεν ζητήσαμε, ζητήσαμε μια φυσιολογική μεταχείριση σε έναν άνθρωπο ο οποίος «έσβηνε» επί τέσσερις μέρες μπροστά μας και οι γιατροί μας έλεγαν ότι πάνε όλα καλά».

Τέλος, ο βουλευτή της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι: «εγώ έχω τα στοιχεία μου, ξέρω ακριβώς τι έχει γίνει. Δεν θα μας βγάλουν τρελούς, ούτε θα βγούμε τρελοί ξαφνικά».

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en