Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μ. Ρήγας, Energean | Προτεραιότητες, η ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού και η ενεργειακή μετάβαση

Ως κορυφαίες προτεραιότητες για τις κοινωνίες, τις οικονομίες και τις επιχειρήσεις προσδιόρισε την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού και την ενεργειακή μετάβαση προς μία οικονομία ουδέτερων εκπομπών άνθρακα ο κ. Μαθιός Ρήγας, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Energean, μιλώντας στο πλαίσιο του roadshow που διοργανώνουν η ΕΧΑΕ και η Morgan Stanley στο Λονδίνο.

Ο κ. Ρήγας συμμετείχε τόσο στο πάνελ με τους εκπροσώπους των διεθνών funds και επενδυτικών οίκων υπό τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και στο ενεργειακό πάνελ μαζί με επικεφαλής από άλλες κορυφαίες εταιρείες του ενεργειακού τομέα στην Ελλάδα. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Energean ανάφερε χαρακτηριστικά ότι η επιτυχία της Energean αποτελεί ένα παράδειγμα για το επιχειρείν αλλά και για την χώρα γενικότερα, καθώς πρόκειται για μια εταιρεία που ξεκίνησε από παραγωγός πετρελαίου από ένα μικρό κοίτασμα στον Πρίνο της Καβάλας για να εξελιχθεί σε έναν ανεξάρτητο όμιλο που ηγείται της ενεργειακής μετάβασης στην Ανατολική Μεσόγειο 

Ο ίδιος τόνισε ότι η Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει έναν σημαντικό ρόλο στην ασφάλεια των ενεργειακών σχεδιασμών στην περιοχή, καθώς:

α)  η Energean καλύπτει πλέον περίπου το 50% της ζήτησης σε φυσικό αέριο στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά του Ισραήλ, ενώ εξετάζει και τις προπτικές εξαγωγών προς γειτονικές αγορές. Προμηθεύει, παράλληλα, τις αγορές της Αιγύπτου και της Ιταλίας.

β) Η χώρα μας μπορεί να εξελιχθεί σε κόμβο μεταφοράς φυσικού αερίου από την Ανατολική Μεσόγειο στην Ευρώπη καθώς και, δυνητικά, σε παραγωγό φυσικού αερίου, εφόσον προχωρήσουν απρόσκοπτα τα ερευνητικά προγράμματα που είναι σε εξέλιξη και δώσουν ανακαλύψεις. «Η ανάπτυξη των εγχώριων κοιτασμάτων είναι απαραίτητη όχι μόνο για την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού, αλλά και για την εξασφάλιση βιώσιμης, αξιόπιστης και προσιτής για τους καταναλωτές ενέργειας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ξ. Ρήγας.

Ο Διευθύνων Σύβουλος της Energean τόνισε, επίσης, ότι η Ελλάδα και ειδικότερα ο Πρίνος της Καβάλας, μπορούν να αποτελέσουν παράδειγμα για την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου σε ό,τι αφορά την ανταπόκριση στις προκλήσεις που σχετίζονται με το Κλίμα. «Η αποθήκευση διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στον Πρίνο είναι ένα project που προχωρούμε με την 

υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης μέσω του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Αυτό το σχέδιο μπορεί να αποτελέσει οδηγό για το πώς ένα παλιό κοίτασμα υδρογονανθράκων μπορεί να συμβάλλει καίρια στην ενεργειακή μετάβαση και στη μείωση των εκπομπών CO2 προς όφελος του περιβάλλοντος, στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των βιομηχανικών επιχειρήσεων και στη δημιουργία ενός νέου πόλου ανάπτυξης με υψηλή προστιθέμενη αξία για την ελληνική οικονομία και τις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Ρήγας. 

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός 6,9 Ρίχτερ στην Ιαπωνία και προειδοποίηση για τσουνάμι

σχυρός σεισμός σημειώθηκε σήμερα με επίκεντρο την περιοχή Κιούσου στο νότιο τμήμα της Ιαπωνίας και εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.

Σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών μελετών (USGS) και την ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία, το μέγεθος του σεισμού ανέρχεται σε 6,9 βαθμούς.

Η ιαπωνική υπηρεσία τόνισε ότι η προειδοποίηση για τσουνάμι αφορά τις επαρχίες Μιγιαζάκι και Κόιτσι. Η προκαταρκτική μέτρηση του σεισμού που ανακοίνωσε νωρίτερα η υπηρεσία ανέφερε μέγεθος 6,4 βαθμών.

Το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) έκανε λόγο για μέγεθος 6,6 βαθμών στην αρχική του εκτίμηση. Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται σε 37 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το EMSC.

www.newsbeast.gr

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ιστορία φρίκης της 18χρονης που κατήγγειλε ότι τη βίασαν 64 άνδρες σε 5 χρόνια | Ανάμεσά τους γείτονες και φίλοι του πατέρα της

Μια 18χρονη γυναίκα της τάξης των Νταλίτ από το κρατίδιο Κεράλα της νότιας Ινδίας κατήγγειλε ότι 64 άνδρες την κακοποίησαν σεξουαλικά από τότε που ήταν 13 ετών. Η Αστυνομία έχει συλλάβει μέχρι στιγμής 28 άτομα σε σχέση με την υπόθεση. Οι άνδρες βρίσκονται υπό κράτηση και δεν έχουν κάνει καμία δημόσια δήλωση.

Στους κατηγορούμενους, οι οποίοι είναι μεταξύ 17 και 47 ετών, περιλαμβάνονται γείτονες της γυναίκας, προπονητές και φίλοι του πατέρα της, όπως δήλωσε η Αστυνομία στο BBC.

Η γυναίκα κατήγγειλε τη φερόμενη κακοποίηση, αφού ομάδα συμβούλων που εργάζονται στο πλαίσιο κυβερνητικού προγράμματος επισκέφθηκε το σπίτι της.

Η Αστυνομία έχει καταγράψει περίπου 18 υποθέσεις, σύμφωνα με τους διάφορους νόμους της Ινδίας περί εγκληματικότητας, καθώς και με τον νόμο για τις Καθορισμένες Κάστες και τις Καθορισμένες Φυλές (Πρόληψη των Φρικαλεοτήτων) – ο οποίος είναι ένας νόμος για την πρόληψη των εγκλημάτων κατά των ατόμων που ανήκουν σε κατώτερες κάστες και φυλές στην Ινδία.

Οι Νταλίτ βρίσκονται στο τέλος της ιεραρχίας των ινδουιστικών καστών και αντιμετωπίζουν εκτεταμένες διακρίσεις στην Ινδία παρά τους νόμους για την προστασία τους.

Οι υποθέσεις έχουν επίσης καταχωρηθεί βάσει του νόμου περί προστασίας των παιδιών από σεξουαλικά αδικήματα, δεδομένου ότι η κακοποίηση έλαβε χώρα όταν η γυναίκα ήταν ανήλικη, δήλωσε στο BBC Hindi ο ανώτερος αξιωματούχος της αστυνομίας, Nandakumar S.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να καταγραφούν και άλλες υποθέσεις, καθώς η Αστυνομία εξακολουθεί να ερευνά το θέμα. Έχει συσταθεί ειδική ομάδα 25 ατόμων.

Η φρίκη ξεκίνησε στα 13

Η Αστυνομία δηλώνει ότι η φερόμενη κακοποίηση ξεκίνησε όταν το κορίτσι ήταν 13 ετών. Ο γείτονάς της φέρεται να την κακοποίησε και να έβγαλε σεξουαλικές φωτογραφίες, ανέφερε η ιστοσελίδα News Minute.

Ο γείτονάς της φέρεται να την κακοποίησε σεξουαλικά ξανά όταν ήταν 16 ετών, κατέγραψε βίντεο από την κακοποίηση και το μοιράστηκε με πολλούς άλλους, οι οποίοι συνέχισαν να κακοποιούν τη γυναίκα επί πολλά χρόνια.

Ένας δικηγόρος που είναι επικεφαλής της Επιτροπής Ευημερίας των Παιδιών (CWC) της περιοχής δήλωσε στην εφημερίδα Indian Express ότι η γυναίκα ήταν αθλήτρια και πήγαινε σε διάφορες αθλητικές κατασκηνώσεις, γεγονός που θα μπορούσε να διευκολύνει την περαιτέρω κακοποίηση.

Η Αστυνομία αναφέρει επίσης ότι η γυναίκα φέρεται να βιάστηκε ομαδικά τρεις φορές τα τελευταία πέντε χρόνια.

Οι φερόμενοι ως κακοποιητές της χρησιμοποιούσαν τον αριθμό τηλεφώνου του πατέρα της για να επικοινωνούν μαζί της και η γυναίκα αποθήκευε τις επαφές τους στο τηλέφωνο. Η Αστυνομία χρησιμοποιεί τώρα το τηλέφωνο για να εντοπίσει τους κατηγορούμενους.

Η οικογένεια της γυναίκας δεν γνώριζε για τη φερόμενη κακοποίηση.

Η υπόθεση ήρθε στο φως όταν ομάδα συμβούλων επισκέφθηκε το σπίτι της γυναίκας τον περασμένο μήνα. Οι σύμβουλοι ειδοποίησαν την CWC για το θέμα και η γυναίκα κλήθηκε να εμφανιστεί ενώπιον της επιτροπής μαζί με τη μητέρα της.

«Της προσφέρθηκε συμβουλευτική και ανοίχτηκε ενώπιον ψυχολόγου, αφηγούμενη τη σεξουαλική κακοποίηση που αντιμετωπίζει από την ηλικία των 13 ετών», δήλωσε ο επικεφαλής της CWC στην Indian Express.

Πρόσθεσε ότι η γυναίκα μεταφέρθηκε σε ειδικό χώρο που συνδέεται με το CWC για την προστασία της.

Οι ισχυρισμοί της γυναίκας έχουν προκαλέσει σοκ σε ολόκληρη τη χώρα. Αναμένεται να δώσει λεπτομερή κατάθεση σχετικά με τη φερόμενη κακοποίηση σε γυναίκα αστυνομικό.

www.newsbeast.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Ν. Καβάλας: Τηλεδιάσκεψη και πιθανή επίσκεψη Μητσοτάκη

Την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με πρωτοβουλία του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Θανάση Κοντογεώργη, διάρκειας τουλάχιστον δύο ωρών.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα προβλήματα και τα αιτήματα του Νομού Καβάλας. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, οι τρεις βουλευτές του Νομού, οι τέσσερις Δήμαρχοι της περιοχής, καθώς και οι Χριστόδουλος Τοψίδης και Θόδωρος Μαρκόπουλος.

Παρόμοιες τηλεδιασκέψεις έχουν ήδη πραγματοποιηθεί ή πρόκειται να γίνουν και για άλλους Νομούς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συμμετέχοντες σχημάτισαν την εντύπωση ότι ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενδέχεται να επισκεφθεί την Καβάλα το επόμενο διάστημα. Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, ο κ. Κοντογεώργης ανέφερε ότι θα υπάρξει επίσκεψη Κυβερνητικού κλιμακίου στην περιοχή, γεγονός που ενισχύει τις προσδοκίες για ενδεχόμενη επίσκεψη και του ίδιου του Πρωθυπουργού.

Στην τηλεδιάσκεψη τέθηκαν ποικίλα θέματα που αφορούν την περιοχή. Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν εκκρεμότητες σχετικά με τις ιδιοκτησίες της ΕΤΑΔ (όπως η Καλαμίτσα και το παλιό Δικαστήριο), η ανάγκη συνέχισης του έργου της Περιμετρικής Οδού, οι καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις των αγροτών, καθώς και η αποκατάσταση της πεσμένης γέφυρας. Τα ζητήματα αυτά αναφέρθηκαν προκειμένου να ενημερωθεί η Κυβέρνηση, αν και πολλά από αυτά είναι ήδη γνωστά.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
text about elections
letters AG as logo
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en