Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Θεοδωρικάκος | Θέλουμε να πετύχουμε την αναγέννηση της Αυτοδιοίκησης

Τη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει μπροστά με την παραγωγή έργου διατυπώνει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος ενώ ταυτόχρονα ξεκαθαρίζει ότι η ΝΔ δεν θα αφήσει να σβηστεί από τη μνήμη των πολιτών «η χαμένη τετραετία» και η αλήθεια για το πρώτο εξάμηνο του 2015 και «η άθλια σκευωρία της Novartis».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε στρατηγική αμηχανία. Ο κ. Τσίπρας είναι σε καταφανή αντίθεση με το DNA του κόμματός του. Θέλει να ξεφύγει αλλά δεν μπορεί. Και γίνεται ένα με τον Πολάκη και τον πολακισμό. Προσπαθεί να σβήσει από τη μνήμη των Ελλήνων, τη χαμένη τετραετία του, την οποία επιχειρεί να ωραιοποιήσει. Μια τετραετία με ψέματα, φόρους, οικονομική καταστροφή και εθνικές απώλειες. Εμείς προχωράμε μπροστά, αλλά δεν ξεχνάμε. Όπως δεν ξεχνούν και οι Έλληνες. Οι πολίτες θέλουν να μάθουν την αλήθεια και για το τι έγινε το πρώτο εξάμηνο του 2015 και για την άθλια σκευωρία της Novartis» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Τονίζει, με αφορμή την ψήφιση της διάταξης για την κυβερνησιμότητα των δήμων, πως η κυβέρνηση στηρίζει την Αυτοδιοίκηση, «θέλουμε μια Αυτοδιοίκηση που θα είναι πυλώνας ανάπτυξης, υποδοχής των επενδύσεων και διευκόλυνσής τους, άρα ενίσχυσης της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής, βελτίωσης των υπηρεσιών και της ποιότητας ζωής των πολιτών», λέει. Σημειώνει πως στη Βουλή συγκρούστηκαν δύο διαφορετικές αντιλήψεις, αυτή της ΝΔ και αυτή του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας πως «εμείς δεν είμαστε εδώ για να ανεχθούμε την κατάπτωση και τη διάλυση. Είμαστε εδώ για να πετύχουμε την αναγέννηση και την ανασυγκρότηση». Επισημαίνει ακόμη πως η ρύθμιση που έφερε έχει την αποδοχή όλων των φορέων της Αυτοδιοίκησης και προσθέτει: «Είναι και ζήτημα στοιχειώδους δημοκρατικής λειτουργίας και ορθολογισμού, ο δήμαρχος που έχει λάβει το 50%+1 των ψήφων να μπορεί να ασκήσει την πολιτική για την οποία εξελέγη, από τους πολίτες».

Πάντως, καλεί προσωπικά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να συναινέσει στην αλλαγή του εκλογικού συστήματος ώστε να μην απειλείται η κυβερνησιμότητα. Αναφέρει χαρακτηριστικά «αν ο κ. Τσίπρας θέλει στοιχειωδώς να πείσει ότι ενδιαφέρεται ρεαλιστικά να κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ ένα κόμμα που διεκδικεί την εξουσία, θα πρέπει να ξεφύγει από την ιδεοληπτική εμμονή της απλής αναλογικής, να παραδεχθεί ότι δεν έχει κανένα νόημα και να συζητήσουμε το εκλογικό σύστημα που συνδυάζει την αναλογικότητα και την κυβερνησιμότητα». Υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση «θα κάνει τα πάντα για να ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές οι Έλληνες του εξωτερικού» και πετά το γάντι στην αντιπολίτευση λέγοντας «πιστεύω ότι δεν μπορεί να υπάρξει πολιτική δύναμη που να αρνηθεί στους Έλληνες, όπου κι αν ζουν, να ψηφίσουν από τον τόπο στον οποίο κατοικούν».

Τέλος, αναφέρει ότι το πρόβλημα με τα σκουπίδια είναι σοβαρό σε όλη τη χώρα ενώ όπως λέει «στην Αττική λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις» και υπογραμμίζει πως η λύση μπορεί να δοθεί μέσω ΣΔΙΤ.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλη Βρετανία: Ο Ρίσι Σούνακ ανακοίνωσε πρόωρες εκλογές στις 4 Ιουλίου

Πρόωρες εκλογές στις 4 Ιούλιου στη Μεγάλη Βρετανία ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Ρίσι Σούνακ σε ένα μήνυμα με πολλές συγκινησιακές αναφορές, όπως ότι «δεν θα αφήσει ποτέ τον λαό της Βρετανίας να περάσει ανυπεράσπιστος τις σκοτεινότερες μέρες της ιστορίας του».

Ο Ρίσι Σούνακ έκανε αναφορές στην Οικονομία και τον πόλεμο στην Ουκρανία με άμεση σύνδεση στην οικονομία της Βρετανίας. Ο Σούνακ έκανε λόγο για δύο σημαντικά ορόσημα. «Η οικονομία μας αναπτύσσεται ταχύτερα από άλλες χώρες», είπε χαρακτηριστικά λέγοντας πως το πλάνο που εισηγήθηκε και εφάρμοσε λειτουργεί. «Το ερώτημα είναι πλέον, πώς και ποιον εμπιστεύεστε να συνεχίσει» είπε προκηρύσσοντας εκλογές στις 4 Ιουλίου στη Βρετανία, λέγοντας πως ζήτησε από τον Βασιλιά Κάρολο τη διάλυση του Κοινοβουλίου.

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Επίσκεψη του Βουλευτή Καβάλας Νίκου Παναγιωτόπουλου στον Δήμαρχο Θάσου

Σήμερα, Τετάρτη 22 Μαΐου 2024, επισκέφθηκε τη Νήσο Θάσο και τον Δήμαρχο Θάσου κ. Ελευθέριο Κυριακίδη, ο Βουλευτής Καβάλας και πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΔΕΕΠ ΝΔ Καβάλας κ. Μπάμπη Δράκο.

Στην συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Δημάρχου Θάσου, συμμετείχαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Ιωάννης Γεωργίου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Σταύρος Τσολάκης, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας κ. Ευστράτιος Πυρήνας, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Ιωάννης Μαρκιανός και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου κ. Δημήτριος Μανίτσας.

Ο Δήμαρχος Θάσου ενημέρωσε αναλυτικά τον κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο τόσο για τα ζητήματα που απασχολούν το Δήμο Θάσου όσο και το Νησί Θάσου, ενώ ζητήθηκε η παρέμβαση και συνδρομή του για την επίλυση τους.

Επίσης, ο Δήμαρχος Θάσου υπογράμμισε την άριστη και αγαστή πολυετή συνεργασία με τον κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, τόσο από την θέση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας όσο και από την θέση του Βουλευτή Καβάλας και τον ευχαρίστησε θερμά για το συνεχές ενδιαφέρον του για την Θάσο και τις συνεχείς παρεμβάσεις του προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών της.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Μάκης Παπαδόπουλος: «Ο Δήμαρχος Καβάλας ομολόγησε πως “πιάστηκε κορόιδο” και έχασε την Καλαμίτσα!»

Σε τηλεοπτικές του δηλώσεις, την Πέμπτη 16 Μαΐου, ο Δήμαρχος Καβάλας ομολόγησε δημόσια ότι “πιάστηκε κορόιδο” από την ΕΤΑΔ στο θέμα της παραχώρησης της Καλαμίτσας και είναι πλέον δύσκολο να καταλήξει ο Δήμος Καβάλας σε μία συμφέρουσα συμφωνία για την αξιοποίηση της ακτής.

Οι ευθύνες του Δημάρχου Καβάλας για αυτήν την εξέλιξη είναι τεράστιες.

Κατά την προηγούμενη θητεία του, με προσωπικές του αποφάσεις και αγνοώντας τα όργανα του Δήμου και το Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος Καβάλας αρχικά, το έτος 2020, συνομολόγησε δικαστικά ότι η ακτή ανήκει στην ΕΤΑΔ, ενώ μέχρι τότε η Καλαμίτσα ήταν εγγεγραμμένη στο Κτηματολόγιο ως ιδιοκτησία του Δήμου Καβάλας και αργότερα, το έτος 2023 δεν προχώρησε σε έφεση, για να σταματήσει το αρχικό λάθος, που έκανε το 2020.

Υπενθυμίζουμε πως το 2013, όταν ο σημερινός Δήμαρχος ήταν Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, έβαλε πολεοδομικό πρόστιμο €900.000 στην ΕΤΑΔ, το οποίο, μάλιστα, δεν γνωρίζουμε τι απέγινε και αν το έχει εισπράξει τελικά ο Δήμος ή το χαρίσαμε…

Αυτή όμως η υποχωρητικότητα και η οικειοθελής παραίτηση του Δημάρχου για λογαριασμό του Δήμου από τα δικαιώματά του στην Καλαμίτσα, έγιναν άραγε με μόνο στόχο να επιτύχει τελικά συμφωνία με την ΕΤΑΔ, με οποιοδήποτε κόστος και οποιουσδήποτε όρους; Αυτό που φαίνεται είναι ότι ο Δήμαρχος ήθελε “να αποδείξει” πρώτα στον εαυτό του και μετά στους Δημότες ότι κατάφερε να φέρει συμφωνία για την Καλαμίτσα.

Βέβαια, οι προτάσεις συμφωνίας με την ΕΤΑΔ που έφερε στη συνέχεια ο Δήμαρχος Καβάλας για τη χρήση της ακτής και των εγκαταστάσεων της Καλαμίτσας, ήταν όλες ξεκάθαρα ασύμφορες για τους δημότες:

– η πρώτη πρόταση ήταν να πληρώνουμε ετήσιο ενοίκιο €25.000 για τα πρώτα 3 χρόνια και €50.000 για τα επόμενα. Όλες οι δαπάνες αποκατάστασης-συντήρησης-λειτουργίας να βαρύνουν τον Δήμο και τα έσοδα να μοιράζονται 50% – 50% με την ΕΤΑΔ. Η διάρκεια της παραχώρησης θα ήταν 20 χρόνια με δικαίωμα επέκτασης + άλλα 10 χρόνια.

– η επόμενη πρόταση ήταν να πληρώνουμε ετήσιο ενοίκιο €70.000.

– η επόμενη να πληρώνουμε €120.000 (για όλη την έκταση).

– η επόμενη να πληρώνουμε €90.000 ετησίως και πάλι για παραχώρηση 20+10 ετών.

Και μετά από όλα αυτά, έρχεται τώρα ο Δήμαρχος Καβάλας και ομολογεί ότι μας ζητάνε να πληρώνουμε ετήσιο ενοίκιο €90.000, αλλά για παραχώρηση διάρκειας μόνο 5 χρόνων! Και μετά;;;

Προφανώς, διαπιστώνει πλέον ο Δήμαρχος το ΠΛΗΡΕΣ ΑΔΙΕΞΟΔΟ, στο οποίο παρέσυρε τον Δήμο, αποκλειστικά με προσωπικές του μονομερείς ενέργειες και δική του ευθύνη.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια, εμείς επιμέναμε συνεχώς ότι ο Δήμος Καβάλας μπορούσε να διεκδικήσει δικαστικά την ιδιοκτησία της Καλαμίτσας, διότι είχαμε τα νομικά όπλα να το υποστηρίξουμε και θα έπρεπε ο Δήμαρχος να το έχει ήδη κάνει.

Δυστυχώς όμως, για ακόμη μία φορά, ο Δήμαρχος Καβάλας λειτούργησε με προσωπικά κριτήρια και τώρα μας έχει εγκλωβίσει όλους, Δήμο και δημότες, σε αυτό το ΑΔΙΕΞΟΔΟ.

Δήμαρχε Καβάλας, σε καλούμε να επιλύσεις ΑΜΕΣΑ την εμπλοκή με την ΕΤΑΔ γύρω από την υπόθεση ΚΑΛΑΜΙΤΣΑ και να φέρεις την οριστική, συμφέρουσα λύση για τους Καβαλιώτες και τους επισκέπτες μας!

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΠΑΡΑΚΜΗΣ ΣΤΗΝ ΑΚΤΗ ΚΑΛΑΜΙΤΣΑΣ!

Μάκης Παπαδόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης
Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en