Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιπαράθεση για την… «πολυφωνική» ΕΡΤ

Σφοδρή αντίδραση της Κουμουνδούρου για τον διορισμό του Κων. Ζούλα στην προεδρία της δημόσιας τηλεόρασης. Απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Ο μέχρι χθες επικεφαλής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού (Κωνσταντίνος Ζούλας) θα είναι ο «εκλεκτός» του Κυριάκου Μητσοτάκη για την προεδρία της ΕΡΤ, προκαλώντας την οργή του ΣΥΡΙΖΑ που μιλά για κατάλυση «κάθε δυνατότητα αντικειμενικής ενημέρωσης» αλλά και «αυταρχικές αντιλήψεις για τον ευθύ έλεγχο της δημόσιας συχνότητας από το πρωθυπουργικό γραφείο».

Ο Κωνσταντίνος Ζούλας έχει «θητεύσει» στο Ραδιομέγαρο, κατά το παρελθόν ως δημοσιογράφος, με το κόμμα της Κουμουνδούρου να σημειώνει πως η επιλογή του πρωθυπουργού «επιβεβαιώνει την ουσία του περίφημου «επιτελικού κράτους»: το κράτος στην υπηρεσία της Ν.Δ. και του κ. Μητσοτάκη προσωπικά».

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει αυτήν την «πρωτοφανή και αντιδεοντολογική μεθόδευση» και όπως σημειώνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε «παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις αντιδράσεις των μόνιμων συκοφαντών της ΕΡΤ που αίφνης ανακαλύπτουν στον διορισμό του κυρίου Ζούλα μια “νέα αρχή”».

Κυρίως όμως «καλεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τις δημοσιογραφικές ενώσεις και τους πολίτες που απαιτούν αντικειμενική ενημέρωση από την δημόσια ραδιοτηλεόραση να αντιδράσουν».

Για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου η κυβέρνηση αναμένεται να τοποθετήσει ένα πρώην στέλεχος της Nova, του OTE TV, του Mega και της Digea, τον Γιώργο Γαμπρίτσος.

Στ. Πέτσας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ απαξίωσε τη δημόσια τηλεόραση»

Η απάντηση από πλευράς κυβέρνησης, ήρθε μέσω ανακόινωσης του κυβερνητικού εκπροσώπου και υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Στέλιου Πέτσα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ απαξίωσε τη δημόσια τηλεόραση και τη μετέτρεψε σε κομματικό φερέφωνο.

Όπως τονίστηκε και στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης, βασικός μας στόχος είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, η θωράκιση της ανεξαρτησίας της Δημόσιας Τηλεόρασης, με σεβασμό στα χρήματα των φορολογουμένων, καθώς και η εξασφάλιση του πλουραλισμού και της ποιότητας του προγράμματός της.

Οι πολίτες ήδη έχουν τα πρώτα δείγματα και σύντομα θα μπορούν να κρίνουν και να συγκρίνουν».

«Ταύτιση κόμματος και κράτους»

Στην είδηστη του διορισμού του Κωνσταντίνου Ζούλα στην προεδρία της ΕΡΤ, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σχολίασε πως «πρόκειται για προκλητική αποθέωση του κομματισμού» και εξέφρασε την αμφιβολία «αν υπάρχει άλλη χώρα μέλος της ΕΕ, με τόσο ωμή ταύτιση κόμματος και κράτους στην δημόσια ραδιοτηλεόραση».

Σχόλιο του ΚΚΕ

«Ο καβγάς ανάμεσα στην κυβέρνηση της ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ, αυτή τη φορά για την ΕΡΤ, θυμίζει πολύ αυτό που λέει ο λαός μας «είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα».

Γιατί τόσο οι κυβερνητικές αποφάσεις για την κρατική ραδιοτηλεόραση, η οποία θα υπάγεται απευθείας στον πρωθυπουργό όσο και τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΡΤ, έχουν κοινό παρανομαστή τη διασφάλιση της κυβερνητικής προπαγάνδας και όχι το δικαίωμα του λαού στην ενημέρωση», αναφέρει σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ

Click to comment

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Κρήτη | Εισέβαλε στο σπίτι φίλου του και άρχισε να τον μαχαιρώνει

Τον τρόμο έζησε ένα 35χρονος στην Κριτσά της Κρήτης, όταν ένας 42χρονος γνωστός του εισέβαλε στο σπίτι του και άρχισε να τον μαχαιρώνει. Αμέσως μετά την πράξη του, πέταξε το μαχαίρι και το έβαλε στα πόδια.

Συνελήφθη ο 42χρονος

Σύμφωνα με το cretalive, ο 35χρονος δέχθηκε χτυπήματα με το μαχαίρι στο σώμα, το κεφάλι και τον αυχένα. Ο τραυματισμένος άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται, χωρίς ευτυχώς η ζωή του να βρίσκεται σε κίνδυνο.

Η κινητοποίηση των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ ήταν άμεση, καθώς αναζήτησαν και εντόπισαν τον 42χρονο δράστη τον οποίο και συνέλαβαν στις 9 το βράδυ.

Όπως προέκυψε ο 42χρονος αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής υγείας και τους τελευταίους 6 μήνες δεν λάμβανε την αγωγή του.

Πηγή: ethnos.gr

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά στον Ναύσταθμο της Σούδας στην Κρήτη | Εκκενώθηκε το δημοτικό σχολείο και το ναυτικό νοσοκομείο

Διαστάσεις έχει λάβει η φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 09:00 στην περιοχή του οικισμού στον Ναύσταθμο Χανίων, με αποτέλεσμα να ζητηθεί η προληπτική εκκένωση του δημοτικού σχολείου, του ναυτικού νοσοκομείου και της λέσχης υπαξιωματικών.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και αναμένεται να ενταθούν δυσκολεύουν την κατάσβεση της πυρκαγιάς, η οποία εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση από άγνωστη αιτία. Στο σημείο, όπου υπάρχει έντονη βλάστηση, επιχειρούν αυτήν την ώρα 35 πυροσβεστικά οχήματα με 80 πυροσβέστες.

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους στον Ναύσταθμο, προκειμένου να απομακρυνθούν από την περιοχή τους.

Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Εάν βρίσκεστε στον οικισμό Ναύσταθμο απομακρυνθείτε από την περιοχή. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών». Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 19 οχήματα.

newsbeast.gr, flashnews.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Στενή συνεργασία του ΣΕΓΑΣ με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Εξαιρετικά εποικοδομητικές συναντήσεις με πολιτικούς φορείς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είχε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, συνοδευόμενη από τον ταμία της ομοσπονδίας, Γιάννη Λιούμπα, τον πρόεδρο της επιτροπής ανάπτυξης,  Γιάννη Μυστακίδη και τον πρόεδρο της ΕΑΣ ΑΜΘ, Βασίλη Ιορδανίδη.

Η πρώτη συνάντηση έγινε στο γραφείο του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χριστόδουλου Τοψίδη. Βασικό αντικείμενο των συνομιλιών ήταν η από κοινού προετοιμασία της καθιερωμένης συνάντησης Ελλάδα – Κύπρος για την κατηγορία Κ18 την οποία η Περιφέρεια θα στηρίξει οικονομικά. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Δήμου Παγγαίου, στην Ελευθερούπολη της ΠΕ Καβάλας.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en