Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ 27/5/2023

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ 27/5/2023

Το τελευταίο Σάββατο του Μάη, η Σελήνη από το ζώδιο της Παρθένου μας προδιαθέτει για συγκρότηση, οργάνωση και ενασχόληση με τους πρακτικούς τομείς της ζωής μας. Οι τυχερές συγκυρίες θα συμβάλουν να δοθούν ανάσες ανακούφισης σε Ταύρους, Παρθένους, Αιγόκερους και Καρκίνους, Σκορπιούς, Ιχθείς του 1ου δεκαημέρου!

ΚΡΙΟΣ

Γενικά

Φίλε Κριέ, για σήμερα Σάββατο, θα εστιάσεις το ενδιαφέρον σου στις υποχρεώσεις και στις εκκρεμότητες που πρέπει άμεσα να διευθετηθούν. Αναλαμβάνεις δράση προκειμένου να τακτοποιήσεις τα πάντα και να ξεμπερδέψεις. Κολλάς όμως στις λεπτομέρειες και καθυστερείς. Η σχολαστικότητα σε κάνει υποχόνδριο! Μπορείς να ασχοληθείς με την βελτίωση της υγείας και της εμφάνισης σου.

 

Αισθηματικές Προβλέψεις

Αν είσαι ελεύθερος, προβλέπεται να έρθεις πιο κοντά με ένα άτομο από την εργασία σου. Αν είσαι δεσμευμένος, ικανοποιείς το ταίρι σου κακομαθαίνοντας το με την περιποίηση που προσφέρεις.

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά

Κατάλληλη ημέρα για να οργανώσεις τη δουλειά βάζοντας πρόγραμμα. Οικονομικά, έχεις άγχος για χρέη που προσπαθείς να τακτοποιήσεις.

ΤΑΥΡΟΣ

Γενικά

Η σημερινή μέρα του Σαββάτου φίλε Ταύρε, θα σου δώσει πολλά ευχάριστα γεγονότα για αυτό χαμογέλασε και διάβασε αυτά που έχω να σου πω . Σήμερα αυξάνεται στο έπακρο η δημιουργικότητα σου και εκφράζεις τα ταλέντα σου με πάθος. Υλοποιείς τα σχέδια που έχεις κάνει για το μέλλον. Αναγνωρίζονται τα δημιουργήματα σου και εκπέμπεις θετικότητα στον περίγυρο. Όσο για την αισθηματική σου ζωή ;;; Βρίσκεται στα «ντουζένια» της!

Αισθηματικές Προβλέψεις

Αν είσαι δεσμευμένος, ανανεώνεις την σχέση και ξεφεύγεις από την ρουτίνα. Περνάς υπέροχες στιγμές με εξόδους και διασκεδάσεις. Αν είσαι ελεύθερος, φλερτάρεις και κατακτάς το αντικείμενο του πόθου σου. Δέχεσαι ερωτική εξομολόγηση!

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά

Στην εργασία, όπως και στον οικονομικό τομέα, έχεις την τύχη με το μέρος σου μέσα από την προώθηση των δημιουργημάτων. Καλλιτεχνικές ασχολίες ευνοούνται.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Γενικά

Σήμερα Σάββατο αγαπητέ μου Δίδυμε, ασχολείσαι ολοκληρωτικά με θέματα που αφορούν το σπίτι και την οικογένεια, ενώ οι ευαισθησίες σου καθώς και το άγχος σου είναι στοιχεία αρκετά τονισμένα. Προτιμάς να μείνεις μέσα, αφού έχεις εσωστρεφή διάθεση, απολαμβάνοντας την θαλπωρή του σπιτιού. Αφιερώνεις χρόνο με τους οικείους και νιώθεις ασφάλεια και ηρεμία. Προφυλάσσεσαι από τα αδιάκριτα βλέμματα του περίγυρου.

Αισθηματικές Προβλέψεις

Αν είσαι δεσμευμένος, σήμερα περνάς τον χρόνο στο σπίτι με ηρεμία και χαλάρωση. Ο σύντροφος αρκείται σε αυτό αφού κι εκείνος έχει την ίδια διάθεση. Αν είσαι ελεύθερος, ξεκαθαρίζεις το θολό τοπίο με το άτομο που σε ενδιαφέρει και προχωράς την ζωή σου.

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά

Η δουλειά και η εργασιοθεραπεία είναι σωτήρια σήμερα. Στα οικονομικά κάνεις έξοδα κυρίως για την κάλυψη των αναγκών της οικογένειας

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Γενικά

Φίλε Καρκίνε, για σήμερα Σάββατο, εσύ έχεις ποικίλα ενδιαφέροντα και ασχολείσαι με εξόδους και επικοινωνίες. Το τηλέφωνο παίρνει φωτιά και οι προτάσεις που δέχεσαι σε βρίσκουν έτοιμο για αποφάσεις! Πολύ πιθανή είναι μία μετακίνηση ή και συναντήσεις με άτομα του στενού σου περιβάλλοντος όπου θα μοιραστείς τις ιδέες και τις απόψεις σου. Ευχάριστα νέα και θετικές εξελίξεις που προέρχονται από την ενασχόληση με το διαδίκτυο.

Αισθηματικές Προβλέψεις

Η σημερινή ημέρα, σου προσφέρει κατακτήσεις και γνωριμίες, αν είσαι διαθέσιμος. Αν είσαι δεσμευμένος, θα λάβεις μήνυμα από το ταίρι για έξοδο. Ανανεώνεις την σχέση μέσα από την κοινωνικοποίηση.

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά

Συζητήσεις για την εξέλιξη της δουλειάς που σε αφορούν, θα έχουν θετική έκβαση. Στα οικονομικά έρχονται έσοδα που δεν περιμένεις.

ΛΕΩΝ

Γενικά

Σήμερα Σάββατο αγαπητό μου Λιοντάρι, θα ασχοληθείς πολύ περισσότερο με ζητήματα που αφορούν την υλική και την συναισθηματική σου ασφάλεια! Αναζητάς μέσα σου τι έχει αξία και τι είναι σημαντικό και επικεντρώνεσαι μόνο σε ότι σε κάνει να νιώθεις ασφαλής και σίγουρος! Προσπαθείς να διαφυλάξεις τα κεκτημένα σου και αυτή η διαδικασία σε αγχώνει. Παρόλα αυτά τονώνεις την αυτοπεποίθηση και ανακτάς σταδιακά την αυτοεκτίμηση σου

Αισθηματικές Προβλέψεις

Αν είσαι δεσμευμένος, φρόντισε να αλλάξεις τακτική και να μη καταπιέζεις το ταίρι σου. Μετρίασε την κτητική συμπεριφορά γιατί πλέον δεν τον κολακεύεις. Βγάζεις αρκετή ζήλια και απαιτήσεις, χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος. Απόλαυσε τον έρωτα που προσφέρει και σου εγγυάται την αγάπη του. Αν είσαι ελεύθερος, με την επιφυλακτικότητα και την ανασφάλεια δεν θα γνωρίσεις κάποιο άτομο για σχέση. Άσε τον εαυτό σου ελεύθερο!

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά

Σήμερα είναι η κατάλληλη μέρα ώστε να υλοποιήσεις τα επαγγελματικά σου σχέδια. Παράλληλα ψάχνεις να βρεις λύσεις για να αυξήσεις τα οικονομικά.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Γενικά

Αγαπητέ Παρθένε, σήμερα Σάββατο με την Σελήνη να κινείται στο δικό σου ζώδιο, ασχολείσαι ιδιαίτερα με τις διαπροσωπικές σου σχέσεις. Προσοχή όμως γιατί είσαι αρκετά υποκειμενικός και σκέφτεσαι με βάση τα δικά σου δεδομένα, το γεγονός αυτό μπορεί να προκαλέσει και παρεξηγήσεις. Ανέκτησε την ενσυναίσθηση και την χαμένη σου ευαισθησία. Δείχνεις προς τα έξω την εικόνα του εγωιστή που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Αισθηματικές Προβλέψεις

Αν είσαι ελεύθερος, έχεις την εύνοια και έλκεις τα βλέμματα του αντίθετου φύλλου πάνω σου. Εκμεταλλεύσου τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται για να κάνεις νέες γνωριμίες. Αν είσαι δεσμευμένος, περνάς αξέχαστες στιγμές με το ταίρι και ανανεώνεις την σχέση που είχε βαλτώσει.

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά

Στα επαγγελματικά την σημερινή ημέρα μπορείς να τα πας πολύ καλά και να ανέβεις τα σκαλιά της επιτυχίας. Οικονομικά, ξοδεύεις υπερβολικά!

 

ΖΥΓΟΣ

Γενικά

Σήμερα Σάββατο αγαπητέ Ζυγέ, η επιθυμία σου είναι να απομονωθείς και να μείνεις μόνος να ακούσεις την εσωτερική σου φωνή αλλά και να αποδεχθείς μέσα σου κάποια πράγματα που σε στιγμάτισαν το τελευταίο καιρό. Η ανεπτυγμένη διαίσθηση είναι το σημαντικό ατού που εξασφαλίζει την σωστή σου κρίση. Τα αρνητικά συναισθήματα ξεπερνιούνται και έρχονται χαρούμενα νέα που θα διώξουν την κάθε σου ανασφάλεια. Μην μοιραστείς σήμερα ένα μυστικό σου

Αισθηματικές Προβλέψεις

Αν είσαι δεσμευμένος, κατανοείς τα συναισθήματα που θρέφει για σένα ο σύντροφος και αντιλαμβάνεσαι ότι δεν μπορείς λεπτό χώρια του. Αν είσαι αδέσμευτος, την σημερινή ημέρα ανακαλύπτεις τον έρωτα στο βλέμμα ενός κρυφού θαυμαστή σου!

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά

Σήμερα αναμένονται σημαντικές εξελίξεις στον επαγγελματικό τομέα. Στα οικονομικά δεν σε πιέζει κάτι που να μην είναι διαχειρίσιμο.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Γενικά

Σήμερα Σάββατο, αγαπητέ Σκορπιέ, έχεις την σπιρτόζικη, ενθουσιώδη διάθεση να δεις φίλους και να περάσεις ανέμελα! Επικεντρώνεσαι στην συναναστροφή με τα άτομα που αγαπάς ή τις ομάδες που δραστηριοποιείσαι. Οι φίλοι θα έρθουν πιο κοντά σου και παίζουν σημαντικό ρόλο στην επίτευξη ενός ονείρου σου. Μια κουβέντα ή μια συμβουλή θα σε βοηθήσει να εκπληρώσεις τους στόχους.

Αισθηματικές Προβλέψεις

Αν είσαι ελεύθερος, βρίσκεις το ερωτικό ενδιαφέρον σε ένα άτομο από τον φιλικό κύκλο. Αν είσαι δεσμευμένος, απολαμβάνεις την παρέα του συντρόφου και κάνετε πράγματα από κοινού που σας δένουν ακόμα περισσότερο.

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά

Εκπληρώνεις πολλούς επαγγελματικούς στόχους και ανεβαίνεις στην ιεραρχία. Στα οικονομικά σε βοηθούν οι σημαντικές σου γνωριμίες.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Γενικά

Σήμερα Σάββατο, φίλε Τοξότη, το ενδιαφέρον σου στρέφεται στην κοινωνική καταξίωση και την καριέρα. Σε απασχολεί η φήμη σου στην δουλειά αλλά και στην κοινωνία. Αποζητάς την αναγνώριση και την πετυχαίνεις. Ο θαυμασμός στα μάτια των γύρω σου είναι εμφανής. Επιπλέον ο Άρης από το ζώδιο του Λέοντα σε παρακινεί να τολμήσεις, να ζήσεις την περιπέτεια, να κάνεις κάτι διαφορετικό και να σπάσεις τα δεσμά της ρουτίνας, αρκεί να το τολμήσεις.

Αισθηματικές Προβλέψεις

Αν είσαι δεσμευμένος, σήμερα είσαι στην ευχάριστη θέση να δεχθείς την αναγνώριση των προσπαθειών σου από το ταίρι. Αν είσαι ελεύθερος, αποκτάς ένα ερωτικό ενδιαφέρον στην δουλειά και οι μέρες κυλούν πιο ευχάριστα.

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά

Η άψογη συμπεριφορά σου σε οδηγεί σε επαγγελματική επιτυχία και άνοδο. Οικονομικά ήρθε η στιγμή να δρέψεις τους καρπούς των προσπαθειών σου.

 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Γενικά

Μία άκρως τυχερή ημέρα είναι σήμερα Σάββατο για εσένα φίλε Αιγόκερε! Θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις την όμορφη πλευρά της ζωής και να ζήσεις την περιπέτεια με εξορμήσεις σε διάφορα μέρη. Μετακινήσεις, εκδρομές βρίσκονται στα άμεσα πλάνα σου. Ευνοείσαι από γνωριμίες προερχόμενες από το διαδίκτυο, ή με άτομο που διαμένει εξωτερικό ή έχετε διαφορά ηλικίας.

Αισθηματικές Προβλέψεις

Αν είσαι δεσμευμένος, σήμερα μπορείς να απολαύσεις μια έξοδο στην φύση και μια εκδρομή με τον σύντροφο που θα ανανεώσει την σχέση. Αν είσαι ελεύθερος, έχεις την εύνοια να γνωρίσεις ένα σπουδαίο άτομο που θα σε συναρπάσει.

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά

Στην δουλειά, πετυχαίνεις τους στόχους μέσα από προτάσεις που προκύπτουν για συνεργασία με άτομα προερχόμενα από μακριά. Δεν έχεις παρά να συμφωνήσεις στα οικονομικά και να κάνεις το επόμενο βήμα υπογράφοντας συμβόλαιο.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Γενικά

Για σήμερα Σάββατο φίλε μου Υδροχόε, είσαι σε κατάσταση συναγερμού, γιατί είναι πολλά αυτά που πρέπει να τρέξεις και να τακτοποιήσεις. Η αλήθεια είναι ότι δεν χαλαρώνεις καθόλου και εκεί που λες ότι όλα έχουν μπει σε μία σειρά, τσουπ όλο θα έρχεται και κάποια υποχρέωση. Το οικονομικό καθώς και ζητήματα που αφορούν το παρελθόν είναι τα βασικά που ασχολείσαι σήμερα.

Αισθηματικές Προβλέψεις

Αν είσαι δεσμευμένος, επανέρχονται κάποια προβλήματα από το παρελθόν και προσπαθείς να βρεις λύσεις στις οποίες σε βοηθά ο σύντροφος. Αν είσαι ελεύθερος, τονώνεται η λίμπιντο με την ερωτική εξομολόγηση ενός ατόμου.

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά

Οικονομικά, θα σε πιέσουν κάποιες δοσοληψίες που έχεις με το δημόσιο. Στην δουλειά, κουράζεσαι αλλά ανταμείβεσαι!

ΙΧΘΥΣ

Γενικά

Σήμερα Σάββατο κι εσύ φίλε Ιχθύ, λόγω της καλοπροαίρετης ιδιοσυγκρασίας θα καταφέρεις να πετύχεις τους στόχους σου . Είσαι ιδιαίτερα αγαπητός από τον περίγυρο και αρκετά δημοφιλής. Εκλαμβάνεις την συμπάθεια από τους άλλους και αλλάζει η διάθεση σου προς το καλύτερο. Η γνώμη τους σε επηρεάζει θετικά. Ιδανική μέρα για να περάσεις ωραίες στιγμές με άτομα που έχεις έναν δυνατό σύνδεσμο!

Αισθηματικές Προβλέψεις

Αν είσαι ελεύθερος, σήμερα έχεις πολλές ευκαιρίες να γνωρίσεις περισσότερα από ένα άτομο. Όποιος εκδηλώσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον αυτός θα μπει στην καρδιά σου. Αν είσαι δεσμευμένος, μπορείς σήμερα να εκμεταλλευτείς την ευκαιρία που σου προσφέρει το ευνοϊκό κλίμα και να βελτιώσεις την σχέση σου.

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά

Στα επαγγελματικά, θα έχεις σήμερα την ευκαιρία να πραγματοποιήσεις τα όνειρα και τις φιλοδοξίες σου. Οικονομικά, ξοδεύεις πολλά για να ικανοποιήσεις τις ανάγκες των άλλων αγνοώντας τις δικές σου.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Youth Pass 2024: Πάνω από 145.000 οι δικαιούχοι

Τι πρέπει να ξέρουν οι δικαιούχοι του Youth Pass

Περισσότεροι από 145.000 είναι οι νέοι 18 και 19 ετών, οι οποίοι θα λάβουν δικαιούνται 150 ευρώ, στο πλαίσιο του Youth Pass 2024.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των υπουργείων Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε 69.825 ανέρχονται οι 18χρονοι έκαναν αίτηση μέχρι τις 15 Μαΐου για το Youth Pass.

Youth Pass: Πώς πιστώνεται στους δικαιούχους

Η πίστωση της ενίσχυσης 150 ευρώ γίνεται με τη μορφή ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, η οποία θα σταλεί στα πιστωτικά ιδρύματα μέχρι τις 31 Μαΐου.

Στη συνέχεια, οι ωφελούμενοι μπορούν να αξιοποιήσουν το ποσό της ενίσχυσης για την πραγματοποίηση αγορών ή τη λήψη υπηρεσιών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και των μεταφορών.

Αναλυτικά, η ψηφιακή χρεωστική κάρτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πραγματοποίηση αγορών ή τη λήψη υπηρεσιών στις παρακάτω κατηγορίες επιχειρήσεων:

 • Κατηγορία εμπόρου (MCC) Περιγραφή δραστηριότητας
 • 3000 έως 3350 αεροπορικές εταιρείες, αερομεταφορές
 • 3351 έως 3500 ενοικίαση αυτοκινήτων
 • 3501 έως 3999 ξενοδοχειακές επιχειρήσεις / καταλύματα
 • 4111 μεταφορές
 • 4112 σιδηροδρομικές μεταφορές επιβατών
 • 4121 υπηρεσίες ταξί
 • 4131 υπηρεσίες λεωφορείων
 • 4411 θαλάσσιες μεταφορές / ακτοπλοϊκά
 • 4457 ενοικίαση θαλάσσιων σκαφών
 • 4511 λοιπές αερομεταφορές
 • 4582 αεροδρόμια / αεροσταθμοί
 • 4722 ταξιδιωτικά πρακτορεία
 • 4789 λοιπές μεταφορές
 • 5551 ενοικίαση σκαφών
 • 5561 ενοικίαση τροχόσπιτων κ.λπ.
 • 5815 ηλεκτρονικά βιβλία, ταινίες, μουσική
 • 5942 Βιβλιοπωλεία
 • 7011 λοιπές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις / καταλύματα
 • 7032 κατασκηνώσεις αναψυχής και αθλητισμού
 • 7033 κάμπινγκ
 • 7512 λοιπές ενοικιάσεις μηχανοκίνητων οχημάτων
 • 7832 σινεμά
 • 7911 αίθουσες χορού, σχολεία, στούντιο
 • 7922 θεατρικές επιχειρήσεις, πρακτορεία εισιτηρίων
 • 7929 ορχήστρες και μπάντες
 • 7991 εκθέσεις και τουριστικές ατραξιόν, μουσεία
 • 7997 υπηρεσίες γυμναστηρίου
 • 7999 λοιπές υπηρεσίες αναψυχής

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην Καβάλα ο γιός του Φρέντι Μπελέρη

Στην πόλη της Καβάλας βρέθηκε το Σάββατο 18 Μαϊου, ο κ. Πέτρος Μπελέρης, γιός του Φρέντι Μπελέρη ο οποίος πραγματοποιήσε συναντήσεις με τον Μητροπολίτη ΦΝ-Θ, κ.κ. Στέφανο αλλά και τον Δήμαρχο Καβάλας, κ. Θόδωρο Μουριάδη ο οποίος στηρίζει τον αγώνα τπου πατέρα ττου για της Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου του 2024.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαβήτης: Κινδυνεύουν να νοσήσουν όσοι τρώνε πολλά γλυκά; Οι ειδικοί απαντούν

Ο διαβήτης περιγράφει την πάθηση που χαρακτηρίζεται από την αδυναμία του οργανισμού να ρυθμίσει αποτελεσματικά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Συχνά προκύπτει από την ανεπαρκή παραγωγή ινσουλίνης από το πάγκρεας ή από την ανάπτυξη αντίστασης στην ινσουλίνη από τα κύτταρα του σώματος ή τη συνύπαρξη των δύο παραγόντων. Αυτό οδηγεί σε επίμονα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, τα οποία συνδέονται με σοβαρούς κινδύνους για την υγεία, όπως καρδιακές παθήσεις, βλάβες στα νεύρα και στα νεφρά.

Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute

Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι διαβήτη:

 • Διαβήτης τύπου 1: Πρόκειται για μια αυτοάνοση πάθηση, όπου το ανοσοποιητικό επιτίθεται στο πάγκρεας, μειώνοντας την ικανότητά του να παράγει ινσουλίνη.
 • Διαβήτης τύπου 2: Αυτός ο τύπος είναι πιο συχνός και χαρακτηρίζεται από μείωση της παραγωγής ινσουλίνης ή της ανταπόκρισης των κυττάρων στην ινσουλίνη, η οποία συχνά επηρεάζεται από τη διατροφή και τους παράγοντες του τρόπου ζωής.

Ο ρόλος της κατανάλωσης πρόσθετων σακχάρων στην ανάπτυξη διαβήτη

Όπως αναφέρει η διαιτολόγος – διατροφολόγος και ειδικός σε θέματα διαβήτη, Imashi Fernando σε άρθρο της στο Healthline, έχει διαπιστωθεί ότι η συχνή κατανάλωση σακχαρούχων ροφημάτων συνδέεται σημαντικά με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2. Μελέτες σε 175 χώρες έχουν δείξει συσχέτιση μεταξύ της κατανάλωσης σακχάρων και του κινδύνου εμφάνισης διαβήτη: Η υψηλή κατανάλωση αυξάνει τον κίνδυνο, ενώ η χαμηλότερη κατανάλωση έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Παρ’ όλο που είναι δύσκολο να διαπιστωθεί άμεση αιτιώδης συνάφεια, η σχέση μεταξύ της πρόσληψης σακχάρων και του κινδύνου διαβήτη είναι αξιοσημείωτα ισχυρή, με τους ερευνητές να επισημαίνουν ως πιθανούς μηχανισμούς τις επιβλαβείς επιδράσεις της φρουκτόζης στο ήπαρ και τον ρόλο της αύξησης του σωματικού βάρους που προκαλείται από την κατανάλωση σακχαρούχων τροφίμων και ροφημάτων.

Για τον μετριασμό των δυσμενών επιπτώσεων της υπερβολικής κατανάλωσης σακχάρων, οι Διατροφικές Οδηγίες των ΗΠΑ προτείνουν τον περιορισμό της κατανάλωσης σε ποσοστό όχι μεγαλύτερο του 10% της ημερήσιας θερμιδικής πρόσληψης.

Είναι σημαντικό να γίνεται διάκριση μεταξύ των πρόσθετων και των φυσικών σακχάρων. Τα φυσικά σάκχαρα, που εμπεριέχονται στα φρούτα και τα λαχανικά, δεν έχουν τις ίδιες βλαβερές συνέπειες με τα πρόσθετα σάκχαρα, επειδή απορροφώνται πιο αργά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε φυτικές ίνες, γεγονός που αποτρέπει τις απότομες αυξήσεις του σακχάρου στο αίμα.

Τεχνητές γλυκαντικές ουσίες: Μια ασφαλέστερη εναλλακτική λύση;

Τα τεχνητά γλυκαντικά παρέχουν την επιθυμητή γλυκιά γεύση, χωρίς τις ανεπιθύμητες θερμίδες, καθιστώντας τα μια φαινομενικά ελκυστική επιλογή. Ωστόσο, έχουν συνδεθεί με την αντίσταση στην ινσουλίνη και τον διαβήτη τύπου 2, πιθανώς επειδή έχουν την τάση να ενισχύουν την επιθυμία για κατανάλωση γλυκών σνακ και να διαταράσσουν τους μηχανισμούς θερμιδικής αντιστάθμισης του οργανισμού.

Εκτός από την πρόσληψη σακχάρων, πολλοί άλλοι παράγοντες συμβάλλουν στον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη, όπως η παχυσαρκία, η σωματική αδράνεια, το κάπνισμα και οι γενετικές προδιαθέσεις. Η αντιμετώπιση αυτών των παραγόντων μέσω αλλαγών στον τρόπο ζωής, όπως η υιοθέτηση μιας διατροφής πλούσιας σε τρόφιμα ολικής αλέσεως, η τακτική άσκηση και η διατήρηση ενός υγιούς βάρους, μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο διαβήτη.

Η ειδικός επισημαίνει, τέλος, ότι ενώ η υπερβολική πρόσληψη σακχάρων συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο διαβήτη τύπου 2, αυτό αποτελεί μόνο ένα μέρος ενός ευρύτερου προβλήματος, που περιλαμβάνει τη συνολική ποιότητα της διατροφής, τον τρόπο ζωής και τους γενετικούς παράγοντες. Η υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών επιλογών και αλλαγών στον τρόπο ζωής μπορεί να συμβάλει στον μετριασμό του κινδύνου και την ενίσχυση της υγείας του οργανισμού.

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en