Quantcast
Connect with us

ΣΕΡΡΕΣ

Σέρρες: Συγκλονίζει ο πατέρας του 17χρονου

image_print

Ο πατέρας του 17χρονου που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου στις Σέρρες μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Το Πρωινό” τονίζοντας το πόσο χτυπημένος ήταν ο γιός του μετά τα δολοφονικά χτυπήματα που του κατάφερε ο 16χρονος.

«Ο γιος μου ήταν ένα αντράκι. Λεβέντης και αντράκι. Ήμασταν πάντα δίπλα του, από πίσω του, μπροστά του. Δηλαδή, μεγαλώναμε ένα παιδί αλλά το μεγαλώναμε σωστά. Είναι πάρα πολύ μεγάλος ο πόνος μας. Δεν μπορώ να το χωνέψω και εγώ και η οικογένειά μου. Και πιστεύω και όλο το πανελλήνιο. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι είδαν τα μάτια μου.

Δεν μπορώ να το περιγράψω αυτό που είδαν τα μάτια μου, γιατί εγώ τον είδα ολόκληρο. Δεχόμαστε καθημερινά θετικά μηνύματα από τον κόσμο ότι θέλουμε να μην ξαναέχουμε μία τέτοια περίπτωση και φεύγει ένας άγγελος έτσι τόσο άδικα, γιατί το δικό μου το 17χρονο παιδί πού ήταν μαθητής, δολοφονήθηκε άδικα. Ήταν το τρίτο μου μοναχοπαίδι. Το καταλαβαίνετε; Γιατί έχω τρία παιδιά και τα μεγάλωνα σαν να είναι μοναχοπαίδια. Σαν να είναι μοναχοπαίδια, αλήθεια σας λέω. Ξέρω ότι έχει προφυλακιστεί ένας 15χρονος, αλλά εμένα με ενδιαφέρει, θέλουμε εμείς σαν οικογένεια να μάθουμε το που, το πότε και το ποιος έκανε αυτήν την πράξη. Ήταν μόνος ο 15χρονος ή είχε συμμετοχή και από άλλα άτομα; Ο άγγελός μου, ειλικρινά σας λέω, ότι έφυγε μαρτυρικά. Δηλαδή, έφυγες σαν ένας μάρτυρας. Μόνο οι Άγιοι φεύγουν έτσι μαρτυρικά. Σας το λέω με όλη μου την ειλικρίνεια. Έρχεται συνέχεια στα μάτια μου αυτή η εικόνα του», δήλωσε αρχικά.

«Ο άγγελος μου ήταν αντράκι. Δίκαιος. Τι έκανε αυτό το παιδί και τον δολοφόνησαν με τόσο άδικο τρόπο; Εγώ με αυτά που είδα, εάν τα έκανε μόνο ο 15χρονος, τι να σας πω; Τι να σας πω; Ήταν πάρα πολύ… Πάρα πολύ χτυπημένος. Σε όλο του το σώμα. Ο δολοφόνος εδώ και 3 – 4 χρόνια, είχε παρουσιάσει παραβατική συμπεριφορά και παρακολουθούνταν από επιμελητή ανηλίκων. Εάν αυτόν τον είχαν πάρει και τον είχαν βάλει σε μία δομή φιλοξενίας ανηλίκων, αυτή τη στιγμή εγώ δεν θα πονούσα έτσι. Το κράτος για εμένα αυτήν τη στιγμή, δεν με προστάτευσε. Δεν προστάτευσε τον γιο μου. Γιατί εγώ αυτήν τη στιγμή δεν θα έκλαιγα. Η Δικαιοσύνη να κάνει τα πάντα, για να αποδοθεί δικαιοσύνη στον χαμό του παιδιού μου. Αυτό θέλω. Θέλω μία προσευχή για τον άγγελό μου».

antenna.gr

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΣΕΡΡΕΣ

Σέρρες: Δράσεις ενημέρωσης για τις τηλεφωνικές απάτες

Σέρρες-ενημερωτικές δράσεις Δήμου και Αστυνομίας για τις τηλεφωνικές απάτες
image_print

Ολοκληρώθηκαν οι ενημερωτικές δράσεις του Δήμου Σερρών, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Σερρών, για την πρόληψη και αντιμετώπιση των τηλεφωνικών απατών.

Οι δράσεις είχαν στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, με ιδιαίτερη έμφαση στους ηλικιωμένους, οι οποίοι συχνά αποτελούν στόχο επιτήδειων.

Οι ενημερωτικές συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στις τοπικές κοινότητες Καπετάν Μητρούση, Λευκώνα, Κάτω Καμήλας, Προβατά, Σκουτάρεως και Καλών Δένδρων.

Οι κάτοικοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας για τις συνηθισμένες μεθόδους εξαπάτησης, αλλά και για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προστατευθούν.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη οι πολίτες να μην αποκαλύπτουν προσωπικά ή τραπεζικά στοιχεία μέσω τηλεφώνου και να επικοινωνούν άμεσα με την Ελληνική Αστυνομία σε περίπτωση ύποπτου τηλεφωνήματος.

Η Δήμαρχος Σερρών, Βαρβάρα Μητλιάγκα, ευχαρίστησε τους αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, τους προέδρους, τα μέλη των τοπικών κοινοτήτων και τους πολίτες που συμμετείχαν στις δράσεις.

Όπως δήλωσε:

«Η ενημέρωση και η πρόληψη αποτελούν τα πιο αποτελεσματικά μέσα για την προστασία των συμπολιτών μας από τις τηλεφωνικές απάτες, που δυστυχώς παρουσιάζουν ολοένα και μεγαλύτερη αύξηση».

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Δομών και Τρίτης Ηλικίας, Χρυσούλα Καρασουλτάνη, ανέφερε ότι ο Δήμος Σερρών θα συνεχίσει να υλοποιεί αντίστοιχες πρωτοβουλίες ενημέρωσης, με στόχο την προστασία των πολιτών και ιδιαίτερα των ηλικιωμένων από φαινόμενα εξαπάτησης.

Στις ενημερωτικές εκδηλώσεις παρούσες ήταν επίσης η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας, Χρυσούλα Δρίγκα, και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Μαγδαληνή Μπάρμπα.

Ο Δήμος Σερρών ευχαριστεί τα στελέχη της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών και συγκεκριμένα τους Παναγιώτη Βασιλειάδη, Γεώργιο Πεταλωτή, Χρυσοβαλάντη Ψαθά και Αθανάσιο Παπανικολάου.

Continue Reading

ΣΕΡΡΕΣ

Σέρρες: Έργο 5,3 εκατ. ευρώ για τον χείμαρρο Αγίων Αναργύρων

Σέρρες-έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης στον χείμαρρο Αγίων Αναργύρων
image_print

Σημαντικό έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης για την πόλη των Σερρών προχωρά η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, μετά την εξασφάλιση χρηματοδότησης ύψους 5,3 εκατομμυρίων ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Το έργο αφορά τη διευθέτηση τμήματος του χειμάρρου Αγίων Αναργύρων, με την κατασκευή σύγχρονων υδραυλικών τεχνικών έργων, και θεωρείται κρίσιμη παρέμβαση για την προστασία των πολιτών, των περιουσιών και του αστικού ιστού από έντονα καιρικά φαινόμενα.

Οι παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν σε στρατηγικό τμήμα της κοίτης του χειμάρρου, από τη Γέφυρα της Περιφερειακής Οδού Σερρών έως τα έργα σταθεροποίησης της κοίτης στη Γέφυρα Αγίων Αναργύρων, γνωστή και ως Γέφυρα Τσέλιου.

Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, καθώς η διευθέτηση του χειμάρρου συνδέεται άμεσα με την αντιπλημμυρική προστασία της πόλης και την ενίσχυση της ανθεκτικότητάς της απέναντι στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Παναγιώτης Σπυρόπουλος, δήλωσε:

«Η προστασία της ζωής και των περιουσιών των πολιτών της Π.Ε. Σερρών αποτελεί για εμάς αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα. Με την χρηματοδότηση του προαναφερθέντος έργου με το ποσό των 5,3 εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ Κεντρικής Μακεδονίας, ξεκινάμε ένα εμβληματικό έργο υποδομής στον χείμαρρο των Αγίων Αναργύρων. Προχωράμε με πράξεις και σχέδιο στην αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης μας».

DNews Widget
Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σέρρες: Εκδήλωση μνήμης για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Σέρρες-εκδήλωση μνήμης για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο 1974
image_print

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους πεσόντες του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974 συνδιοργανώνουν ο Δήμος Σερρών, η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος και η Ένωση Κυπρίων Νομού Σερρών, το Σάββατο 4 Ιουλίου.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 το πρωί, στον Ανδριάντα του Αντισμηνάρχου Συμεωνίδη, στην Πλατεία Πεσόντων και Αγνοουμένων Πολεμιστών Κύπρου, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Ιωάννου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση, ενώ χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Υπουργός Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας και η Δήμαρχος Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα.

Θα ακολουθήσει η κατάθεση στεφάνων, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων και των αγνοουμένων και η τελετή θα ολοκληρωθεί με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν επίσης ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Σερρών και η Λέσχη Καταδρομέων Ειδικών Δυνάμεων Νομού Σερρών.

Η εκδήλωση αποτελεί μέρος των δράσεων μνήμης για τα γεγονότα του 1974, αποτίοντας φόρο τιμής στους πεσόντες και τους αγνοούμενους της κυπριακής τραγωδίας.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en