Quantcast
Connect with us

ΣΕΡΡΕΣ

Σέρρες: Δράσεις ενημέρωσης για τις τηλεφωνικές απάτες

Σέρρες-ενημερωτικές δράσεις Δήμου και Αστυνομίας για τις τηλεφωνικές απάτες
image_print

Ολοκληρώθηκαν οι ενημερωτικές δράσεις του Δήμου Σερρών, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Σερρών, για την πρόληψη και αντιμετώπιση των τηλεφωνικών απατών.

Οι δράσεις είχαν στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, με ιδιαίτερη έμφαση στους ηλικιωμένους, οι οποίοι συχνά αποτελούν στόχο επιτήδειων.

Οι ενημερωτικές συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στις τοπικές κοινότητες Καπετάν Μητρούση, Λευκώνα, Κάτω Καμήλας, Προβατά, Σκουτάρεως και Καλών Δένδρων.

Οι κάτοικοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας για τις συνηθισμένες μεθόδους εξαπάτησης, αλλά και για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προστατευθούν.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη οι πολίτες να μην αποκαλύπτουν προσωπικά ή τραπεζικά στοιχεία μέσω τηλεφώνου και να επικοινωνούν άμεσα με την Ελληνική Αστυνομία σε περίπτωση ύποπτου τηλεφωνήματος.

Η Δήμαρχος Σερρών, Βαρβάρα Μητλιάγκα, ευχαρίστησε τους αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, τους προέδρους, τα μέλη των τοπικών κοινοτήτων και τους πολίτες που συμμετείχαν στις δράσεις.

Όπως δήλωσε:

«Η ενημέρωση και η πρόληψη αποτελούν τα πιο αποτελεσματικά μέσα για την προστασία των συμπολιτών μας από τις τηλεφωνικές απάτες, που δυστυχώς παρουσιάζουν ολοένα και μεγαλύτερη αύξηση».

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Δομών και Τρίτης Ηλικίας, Χρυσούλα Καρασουλτάνη, ανέφερε ότι ο Δήμος Σερρών θα συνεχίσει να υλοποιεί αντίστοιχες πρωτοβουλίες ενημέρωσης, με στόχο την προστασία των πολιτών και ιδιαίτερα των ηλικιωμένων από φαινόμενα εξαπάτησης.

Στις ενημερωτικές εκδηλώσεις παρούσες ήταν επίσης η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας, Χρυσούλα Δρίγκα, και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Μαγδαληνή Μπάρμπα.

Ο Δήμος Σερρών ευχαριστεί τα στελέχη της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών και συγκεκριμένα τους Παναγιώτη Βασιλειάδη, Γεώργιο Πεταλωτή, Χρυσοβαλάντη Ψαθά και Αθανάσιο Παπανικολάου.

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΣΕΡΡΕΣ

Σέρρες: Έργο 5,3 εκατ. ευρώ για τον χείμαρρο Αγίων Αναργύρων

Σέρρες-έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης στον χείμαρρο Αγίων Αναργύρων
image_print

Σημαντικό έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης για την πόλη των Σερρών προχωρά η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, μετά την εξασφάλιση χρηματοδότησης ύψους 5,3 εκατομμυρίων ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Το έργο αφορά τη διευθέτηση τμήματος του χειμάρρου Αγίων Αναργύρων, με την κατασκευή σύγχρονων υδραυλικών τεχνικών έργων, και θεωρείται κρίσιμη παρέμβαση για την προστασία των πολιτών, των περιουσιών και του αστικού ιστού από έντονα καιρικά φαινόμενα.

Οι παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν σε στρατηγικό τμήμα της κοίτης του χειμάρρου, από τη Γέφυρα της Περιφερειακής Οδού Σερρών έως τα έργα σταθεροποίησης της κοίτης στη Γέφυρα Αγίων Αναργύρων, γνωστή και ως Γέφυρα Τσέλιου.

Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, καθώς η διευθέτηση του χειμάρρου συνδέεται άμεσα με την αντιπλημμυρική προστασία της πόλης και την ενίσχυση της ανθεκτικότητάς της απέναντι στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Παναγιώτης Σπυρόπουλος, δήλωσε:

«Η προστασία της ζωής και των περιουσιών των πολιτών της Π.Ε. Σερρών αποτελεί για εμάς αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα. Με την χρηματοδότηση του προαναφερθέντος έργου με το ποσό των 5,3 εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ Κεντρικής Μακεδονίας, ξεκινάμε ένα εμβληματικό έργο υποδομής στον χείμαρρο των Αγίων Αναργύρων. Προχωράμε με πράξεις και σχέδιο στην αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης μας».

DNews Widget
Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σέρρες: Εκδήλωση μνήμης για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Σέρρες-εκδήλωση μνήμης για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο 1974
image_print

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους πεσόντες του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974 συνδιοργανώνουν ο Δήμος Σερρών, η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος και η Ένωση Κυπρίων Νομού Σερρών, το Σάββατο 4 Ιουλίου.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 το πρωί, στον Ανδριάντα του Αντισμηνάρχου Συμεωνίδη, στην Πλατεία Πεσόντων και Αγνοουμένων Πολεμιστών Κύπρου, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Ιωάννου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση, ενώ χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Υπουργός Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας και η Δήμαρχος Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα.

Θα ακολουθήσει η κατάθεση στεφάνων, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων και των αγνοουμένων και η τελετή θα ολοκληρωθεί με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν επίσης ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Σερρών και η Λέσχη Καταδρομέων Ειδικών Δυνάμεων Νομού Σερρών.

Η εκδήλωση αποτελεί μέρος των δράσεων μνήμης για τα γεγονότα του 1974, αποτίοντας φόρο τιμής στους πεσόντες και τους αγνοούμενους της κυπριακής τραγωδίας.

Continue Reading

ΣΕΡΡΕΣ

Σέρρες: Τιμήθηκε η 113η Επέτειος Απελευθέρωσης της πόλης

Σέρρες-εορτασμός 113ης Επετείου Απελευθέρωσης της πόλης-Ελευθέρια 2026
image_print

Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα τίμησε ο Δήμος Σερρών την 113η Επέτειο Απελευθέρωσης της πόλης από τον βουλγαρικό ζυγό, με τις εκδηλώσεις να κορυφώνονται στο πλαίσιο των «Ελευθερίων 2026».

Το πρωί τελέστηκε επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, παρουσία του Ιερού Κλήρου της πόλης. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η εκπαιδευτικός Κατερίνα Θεμελίδου.

Ακολούθησαν στην πλατεία Ελευθερίας επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του ήρωα Εμμανουήλ Παπά.

Την παρέλαση άνοιξε η Φιλαρμονική των Άνω Ποροΐων, υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού Νικόλαου Ζωίδη. Στη συνέχεια παρέλασαν αντιπροσωπείες συλλόγων, φορέων, σχολείων, πολιτιστικών σωματείων, τμημάτων εκπαίδευσης και εθελοντικών οργανώσεων της περιοχής.

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε η στρατιωτική παρέλαση, υπό τους ήχους της στρατιωτικής μπάντας. Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε η διέλευση δύο αεροσκαφών F16 BLOCK30 της 330 Μοίρας στον ουρανό των Σερρών, ενώ λίγο πριν από την ολοκλήρωση της παρέλασης, διμοιρία επιτήρησης με τεθωρακισμένα τροχοφόρα οχήματα αναγνωρίσεως Μ1117 διέσχισε τον πεζόδρομο της οδού Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Στο μήνυμά της, η Δήμαρχος Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα τόνισε:

«29 Ιουνίου 1913. 29 Ιουνίου 2026. 113 χρόνια πέρασαν από τότε που η πόλη μας, οι Σέρρες, ελευθερώθηκε, αφού κάηκε σχεδόν ολοσχερώς και καταστράφηκε από τον κατακτητή. Η πόλη των Σερρών, όμως, αναγεννήθηκε. Ξαναχτίστηκε πάνω στην επιμονή και την υπομονή των ανθρώπων της, ξανά και ξανά. Κοιτάζοντας πίσω στην πλούσια και συχνά ταραχώδη διαδρομή της, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η πόλη μας είναι οι άνθρωποί της. Η ιστορία της είναι μια συνεχής πράξη φροντίδας και δημιουργίας. Αυτό είναι κάλεσμα προς όλες και όλους μας να συνεχίσουμε να χτίζουμε τον τόπο μας, όλοι μαζί, με την ίδια αγάπη και το ίδιο πάθος που κράτησαν την πόλη μας όρθια και περήφανη μέσα στους αιώνες. Χρόνια πολλά, Σέρρες».

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Αναστάσιος Χατζηβασιλείου ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, η Βουλευτής Σερρών Φωτεινή Αραμπατζή ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, οι βουλευτές Θεόφιλος Λεονταρίδης, Θεόδωρος Καράογλου και Κώστας Μπούμπας, η Δήμαρχος Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, περιφερειακοί σύμβουλοι, αντιδήμαρχοι, ο Πρύτανης του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος Σταμάτης Αγγελόπουλος, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι αρχών, φορέων και πολίτες.

Μετά το πέρας της παρέλασης, η Δήμαρχος Σερρών παρέθεσε δεξίωση προς τιμήν του λαού και των Αρχών στο Δημαρχείο.

Φωτογραφικό υλικό:

DNews Widget
Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en