Σέρρες | Κρατούμενοι αρνήθηκαν να μπουν στα κελιά τους | Επενέβησαν η εξωτερική φρουρά και ΜΑΤ
Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Παρασκευής στις φυλακές Νιγρίτας στις Σέρρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ όλα συνέβησαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης όταν 60 κρατούμενοι δεν δέχθηκαν να επιστρέψουν στα κελιά τους, ενώ κάποιοι από αυτούς έβαλαν φωτιά στα παπλώματα τους.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες υπήρξε επέμβαση της ειδικής εξωτερικής φρουράς των φυλακών με τη συνδρομή από δύο διμοιρίες ΜΑΤ από Σέρρες και Θεσσαλονίκη.
Στο σημείο έσπευσε όχημα της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ.
Η εξέγεραση έληξε τελικά περίπου στις 4 τα ξημερώματα χωρίς κάποιον τραυματισμό.
Οδοιπορικό του ENACHANNEL | Στα Χιονισμένα Χωριά του Νομού Καβάλας
Το ENA Channel βρέθηκε στα ορεινά χωριά του Νομου Καβάλας, όπου το χιόνι έχει καλύψει τα πάντα, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό λευκό σκηνικό.
Οι κάμερες του καναλιού κατέγραψαν μαγευτικές εικόνες από τα χιονισμένα καλντερίμια, τα παραδοσιακά σπίτια και τη φύση που καθηλώνει με την ομορφιά της.
Μέσα από το ρεπορτάζ, αναδείχθηκαν οι καθημερινές προκλήσεις των κατοίκων λόγω της κακοκαιρίας, αλλά και η προσπάθειά τους να διατηρήσουν την κανονικότητα με αισιοδοξία και ζεστή φιλοξενία. Παράλληλα, καταγράφηκαν οι παρεμβάσεις τωνΔήμων για τη διατήρηση της προσβασιμότητας και τη διευκόλυνση της ζωής στις περιοχές αυτές.
Μείνετε συντονισμένοι, για περισσότερες εικόνες και ρεπορτάζ από τη χειμωνιάτικη Καβάλα και τα ορεινά της χωριά!
Ζαχαροπλαστείο “ΝΤΙΝΟΣ” | Έκλεψε τις εντυπώσεις στη βράβευση των καλύτερα στολισμένων βιτρινών
Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, 13 Ιανουαρίου 2025, η βράβευση των καλύτερα στολισμένων βιτρινών του Δήμου Καβάλας για την εορταστική περίοδο, παρουσία του Δημάρχου Καβάλας.
Το συνολικό χρηματικό έπαθλο των 2.000 ευρώ απονεμήθηκε στους επαγγελματίες που ξεχώρισαν για τη δημιουργικότητα και την αισθητική τους, στο πλαίσιο της καθιερωμένης πρωτοβουλίας του Δήμου Καβάλας. Οι βραβευθέντες ευχαρίστησαν τον Δήμο και τα μέλη της Επιτροπής, τονίζοντας ότι ο θεσμός αυτός ενθαρρύνει την ανάδειξη της πόλης σε γιορτινό προορισμό.
Η βιτρίνα του ζαχαροπλαστείου “ΝΤΙΝΟΣ” κέρδισε τις εντυπώσεις, ξεχωρίζοντας για τη φαντασία, την πρωτοτυπία και το γιορτινό πνεύμα που μετέδωσε στους περαστικούς. Οι εκπρόσωποι του ζαχαροπλαστείου δήλωσαν συγκινημένοι από τη διάκριση και ανακοίνωσαν πως το χρηματικό έπαθλο της βράβευσης θα διατεθεί σε φιλανθρωπικά σωματεία του Δήμου Καβάλας, επιδεικνύοντας έμπρακτα την κοινωνική τους ευαισθησία.
Η βιτρίνα του “ΝΤΙΝΟΣ” αποτέλεσε ένα από τα κορυφαία παραδείγματα της προσπάθειας των επαγγελματιών να ομορφύνουν την πόλη, αποδεικνύοντας πως η δημιουργικότητα και η προσφορά μπορούν να συνδυαστούν με τρόπο που εμπνέει την τοπική κοινωνία.
Κικίλιας | Οι Κιτριές Μεσσηνίας θα κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα κηρυχτούν οι Κιτριές στη Μεσσηνία, όπως ανακοίνωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας.
«Η κακοκαιρία δεν έχει τελειώσει ακόμα και ο παγετός τις επόμενες ημέρες θα δημιουργήσει προβλήματα και θέλει προσοχή. Οι δήμαρχοι ενδεχομένως να κρατήσουν κάποια σχολεία κλειστά. Να ακούμε την Τροχαία, χιονολάστιχα και αλυσίδες, εκεί πού απαιτείται», ανέφερε ο κ. Κικίλιας αρχικά.
Για τις σοβαρές ζημιές στην Κιτριές ο κ. Κικίλιας ανέφερε πως επικοινώνησε με τον δήμαρχο και πως «τα φερτά κατέβηκαν προς τις οικίες και τους δρόμους. Θα κηρύξουμε τον δήμο σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Είχαμε και άλλα μικρά προβλήματα στην Ελλάδα αλλά όχι κάτι ανησυχητικό».